Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Vi.Kri. @ 2011 10 28, 14:15)
Sveikos ir sveiki gyvi  4u.gif

O čia mano spalio mėnesio projektas:) Susipažinkite- Jorė smile.gif

http://farm7.static...._c268f3a6af.jpg

Nuoširdžiausi sveikinimai!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
nesulaukiu kol kas patikrins WB dirbtiniam apsvietime, bet padariau dienos apsvietime, tai dedu iskart, gal abu vienu metu kas patikrins

Naturalus apsvietimas
WB Auto
user posted image
WB Debeselis
user posted image
WB Manual
user posted image

aciu kas netingesit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ainoa: 31 spalio 2011 - 14:50
QUOTE(dosa @ 2011 10 30, 17:54)
Pandre, aš turėjau omenyje, ar vidutinio formato juosteles irgi ryškina visur, kaip ir siauras?
Ne, aš jau kokius pora mėnėsių suku ratus ebėjuj apie juostinukus, irgi atrodo kalusimų begalybė, kokį rinktis Nu bręstu vis.... labai norėčiau vidutinio formato, bet su siaura juosta manau paprasčiau pradžioje būtų gal.... žodžiu esu pradinėj klaustukų stadijoj 

Vidutinio formato, tai kazin ar visur taip parastai ryskina..neklausiau ten ju, bet greiciausiai nea ax.gif Na, kai jau pribresiu vid. formatui(ko gero negreitai ji nupirksiu del tam tikru atsiradusiu priezasciu) tai jau kai turesiu reikes labiau pasidometi, jei ka siusiu i Rico nurodyta saita, rodos visai nieko turetu buti.
Lauksiu dareliu su juosta ar ji butu siaura ar plati, jau bus kaip bus...o dabar galetumei ir skaitmeniniu kokiu naujesniu darbeliu parodyti, nes tikrai sugebi fotografuoti rolleyes.gif

QUOTE(Kikirike @ 2011 10 30, 17:55)
Pandre -mamijos man patinka rezultatai , patinka darytos nuotraukos su ja, pačioje praždioje esu bandžiusi Yashica - tai patiko ir pats procesas (fotografavimas ) ir patys rezultatai ( nors jie aišku kaip pirmą kartą buvo gal ir netokie kokie turi būti) . Kodėl mamija,o ne Yashica,  fokusuoja mamija iš arčiau ( o aš nežinau ką ateityje fotografuosiu, gal pvz norėsiu užsiimti daiktų fotografija ar dar kuom), keičiami objektyvai ( tai nereiškia kad dabar pirksiu iškart kokį kitą objektyvą,bet nežinau kas bus po mėnesio kito, o jau nebesinorės pirkti kito fotoparato, visgi ne centus kainuoja). Minusai na sunku kažką iš viršaus fotografuoti,tada turiu ją apversti,nes pas mane šachta žiurėjimui iš viršaus.Tikrai sunki. Kievas pakankamai didelis. Yachica tikrai mažesnė.O šiaip patinka pats procesas,kaip kažkas sakė,kad reikia mylėti ir tai su kuo fotografuoji, na va juostinius visus savo myliu  4u.gif O  kodėl ne kitų firmų pirkau vidutinį formatą, todėl kad nebuvau bandžiusi ir nebuvau turėjusi rankose kitų firmų ,ir aišku pagal rekomendacijas.

Sorry, Kike, kad atakuoju tave klausimais, bet norisi nuomones ax.gif
O kiek arti jis fokusuoja?Argi ne nuo objektyvo tai priklauso?Beje, ar didelis pasirinkimas objektyvu mamijai? Ta viena virsutine akis(tai ziurejimui, o patinis jau tas objektyvas,ane?)O tai Yashica nekeiciami aojektyvai?! Aiksuits, bet jis laikomas patikimas ane?Skaiciau kazkada G. Dainelytes tau uzduotus klausimus, bet vis vien likau nelabai supratusi kuo jame privalumai ar minusai nei kitu(turbut ir nesuprasi, gi nevisi visus ir isbandyti galimybes turi,tame tarpe ir as)tai va ir mastau...(beje, ji minejo, kad kazkuo nuotraukos panasios i skaitmenos gaunasi,tai cia dabar kas per fintas?Kaip ta suprasti?)Nu, sorry jei uzduodu neatsakomus klausimus, suprantu tu ne ji, ir uz ja atsakyti negali blush2.gif
O del Hassel,tai tikrai jis dvigubai brangesnis nei Mamyia doh.gif

QUOTE(dosa @ 2011 10 30, 18:57)
Mamiya vos ne per pus pigesnė už hasselblad (bent jau ebay.uk) 

Taip taip.
Ai, gi vakar parsivezem savo naujaji scaneri, ale nera jame adapterio(pirkom is pazistamo, kuris turejo kelis scanerius, jau keleta metu gulincius sandely, naujus naujutelaicius, bet va adapteri kazkur nugane..tai, dabar ieskomes kur papirkti, bet kokia nekantrybe islaukti kol atkeliaus, kol nusipirksim blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ainoa @ 2011 10 31, 14:49)
aciu kas netingesit  4u.gif

Šitas gerai (nors manau, kad truputį jau perdegęs, turėk tai omenyje, t.y. per daug jau baltas), dirbtinį perdaryk, jei šitas http://farm7.static...._42648cb9eb.jpg jis kažkiek geltonuoja ir yra per tamsus, pabandyk kelti ISO arba daugiau šviesos. Padaryk tik vieną manual, o auto ir pusiau auto nebereikia 4u.gif
O šiaip šaunuolė, gražūs ir tvarkingi ND
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 31 spalio 2011 - 15:39
QUOTE(rG @ 2011 10 31, 15:29)
Šitas gerai (nors manau, kad truputį jau perdegęs, turėk tai omenyje, t.y. per daug jau baltas), dirbtinį perdaryk, jei šitas http://farm7.static...._42648cb9eb.jpg jis kažkiek geltonuoja ir yra per tamsus, pabandyk kelti ISO arba daugiau šviesos. Padaryk tik vieną manual, o  auto ir pusiau auto nebereikia  4u.gif

aciu
as irgi pagalvojau, kad gal jau biski per sviesus gavosi

o dirbtiniam, ne tas variantas kur idejai, nes perdariau ir idejau kita varianta dar 46psl yra, tai buvo sitas
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ainoa: 31 spalio 2011 - 15:49

Ainoa -> prisidėsiu prie rG ir pagirsiu dėl nd smile.gif šaunuolė.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noisy-B: 31 spalio 2011 - 16:05
QUOTE(Rico @ 2011 10 31, 11:25)
2. Turi ff, tai ko nesimokai? jei tu prisipirksi fotoaparatu nors ir puse spintos jie tau nuotrauku nepadarys  
pasiimk is ebay koki pigu uz £20 ir bus gerai  as toki turiu, senukas, visiskas manualas, bet su light meter, dar prie jo ir blykste yra, bet man dar toli iki jos  kita canon juostinuka charity shop radau, irgi uz £20, tai ant to objektyvai tinka tie patys 

hmmm..nelabai supratau apie ka tu cia?! as maniau, kad as stengiuos kazkiek mokintis, kazka keisti,kazka kitaip pamatyti...na, jei jau esu strigusi vienoj vietoje, sustojusi pradineje stadijoje, tai ka padarysi...tai nereiskia, kad as nesistengiu nufotografuoti geriau, tai nereiskia, kad as neinu apie kokia tai sakele daug daug kartu vis ieskodama atsakymo, kodel kitiems taip puikiai iseina nufotografuoti paprastute sakelyte, o man nihrina neiseina net graziasios gamtos kompozisijos perteikti paprastu ir kukluciu groziu...ieskau, bandau, ale nesekasi doh.gif ff pas mane skaitmeninis, juosta turiu tik Zenit-E.
vat uzsimaniau vid fomato juostos, tai ir klausinejuos cia visu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandre: 31 spalio 2011 - 16:09
QUOTE(pandre @ 2011 10 31, 17:08)
hmmm..nelabai supratau apie ka tu cia?! as maniau, kad as stengiuos kazkiek mokintis, kazka keisti,kazka kitaip pamatyti...na, jei jau esu strigusi vienoj vietoje, sustojusi pradineje stadijoje, tai ka padarysi...tai nereiskia, kad as nesistengiu nufotografuoti geriau, tai nereiskia, kad as neinu apie kokia tai sakele daug daug kartu vis ieskodama atsakymo, kodel kitiems taip puikiai iseina nufotografuoti paprastute sakelyte, o man nihrina neiseina net graziasios gamtos kompozisijos perteikti paprastu ir kukluciu groziu...ieskau, bandau, ale nesekasi doh.gif  ff pas mane skaitmeninis, juosta turiu tik Zenit-E.
o neturi pažįstamų, kurie turi vid. formatą. Aš nepulčiau iškart pirkti, pabandyčiau pradžioje. O gal tas vid. formatas visai ne tai ko tu nori. Ir šiaip, įdomu kodėl nori vid. formato. Na vistiek žmonės pribręsta kažkam, vat kaip tau atėjo tas noras, ko tikiesi iš vid. formato ir .t.
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2011 10 31, 16:08)
hmmm..nelabai supratau apie ka tu cia?! as maniau, kad as stengiuos kazkiek mokintis, kazka keisti,kazka kitaip pamatyti...na, jei jau esu strigusi vienoj vietoje, sustojusi pradineje stadijoje, tai ka padarysi...tai nereiskia, kad as nesistengiu nufotografuoti geriau, tai nereiskia, kad as neinu apie kokia tai sakele daug daug kartu vis ieskodama atsakymo, kodel kitiems taip puikiai iseina nufotografuoti paprastute sakelyte, o man nihrina neiseina net graziasios gamtos kompozisijos perteikti paprastu ir kukluciu groziu...ieskau, bandau, ale nesekasi doh.gif  ff pas mane skaitmeninis, juosta turiu tik Zenit-E.

pandre, o vidutinis formatas Tau kam reikalingas? ar jis reikalingas, ar "užsimanei"?
su juosta daug esi fotkinus?
Atsakyti
QUOTE(Ainoa @ 2011 10 31, 15:40)

Na, vis vien per tamsus - matai koks šviesus gavosi Tavo natūralioj šviesoj meškinas? Na, sakyčiau perdaryk, bet jei labai nenori ir supratai kaip kas gal ir nedaryk (nebent kas užprotestuos)
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 31, 16:14)
pandre, o vidutinis formatas Tau kam reikalingas? ar jis reikalingas, ar "užsimanei"?
su juosta daug esi fotkinus?

daba gi mada, kap tu nesupranti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 31, 15:29)
O šiaip šaunuolė, gražūs ir tvarkingi ND

QUOTE(noisy-B @ 2011 10 31, 16:05)
Ainoa -> prisidėsiu prie rG ir pagirsiu dėl nd smile.gif šaunuolė.

aciu labai ax.gif

QUOTE(rG @ 2011 10 31, 16:14)
Na, vis vien per tamsus - matai koks šviesus gavosi Tavo natūralioj šviesoj meškinas? Na, sakyčiau perdaryk, bet jei labai nenori ir supratai kaip kas gal ir nedaryk (nebent kas užprotestuos)

pabandysiu siandien vakare perdaryt, paieskosiu gal sviesos stipresnes, nes siaip labai tamsus musu butas ir cia jau keliau kede ant stalo, kad auksciau sviesos butu. Perdaryt tikrai nesunku, nors suprast lyg ir supratau smile.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti