QUOTE(velniukas26 @ 2014 01 30, 12:28)
Sveikos mamytes, mes su vyru irgi nusprendem kreiptis pas daktara Klima, nes jau 5 metai bandom susilaukti vaikelio-bet viskas beprasmiska. Esu turejusi negimdybini nestuma-man pasalinta viena kiuside-gal del to nesiseka. Norejau paklausti jei daktaras sius darytis visokius tyrimus apie kuriuos cia yra rasoma ar santariskese juos visus daro ar reiks kur mokamai daryti.Mes esam is rajono tai cia pas mus nieko nedaro.
Šituo klausimu yra keli variantai: Pirmas variantas pasikalbėjus su šeimos gydytoju gauti siuntimus pas endokrinologus, ginekologus (galima gauti siuntimą ir pas Klimą į Santariškes nemokamai) ir t.t., o iš pastarųjų, kai šie apžiūri ir kažką įtaria, gauti siuntimus darytis hormonų, kiaušintakių praeinamumo nuotraukų ir kitokių tyrimų, tačiau viskas vyksta lėtai... Plius, visi vizitai yra darbo metu, tai labai dažnai neprilakstysi, tačiau tada beveik viskas yra nemokamai (jeigu paskirtus tyrimus atlieka teritorinės ligonių kasos). Dar galima gavus siuntimą iš karto nueiti į komercinę laboratoriją ar kliniką ir pačiai susimokėjus pinigėlius greitai viską pasidaryti ir kantriai laukti kito vizito, nes kai konsultacijos nemokamai, automatiškai būna eilės. Antras, greičiausias variantas, yra mokamos tiek konsultacijos, tiek tyrimai, bet tai brangu
. Pasirinkus paskutinį variantą aš irgi patariu būti pasidarius bent jau savo pačios pilnus hormonų, skydliaukės tyrimus, vyrui spermogramą (kad būtų ramu, jog viskas gerai, nes privačiai pirmas vizitas kainuos panašiai kaip visi šie tyrimai, o per jį iš esmės tik pakonsultuoja, pažiūri ekoskopiškai ir pasako ką daryti toliau). Sutaupysi bent jau vieną vizitą... Nors kai pas tave jau gana aiškus įtarimas, gal verta iš karto klausti gydytojo nuomonės