QUOTE(mintas @ 2011 10 29, 11:55)
spėju, kad vis tik neteisus esi.
Negalima jos prievartauti per daug.
Kaip manai, kiek reikėtų įgilinti žemės šilumokaičio vamzdį pakastą po apšiltintomis grindimis?
Dėl šilumokaičio po namu, naudojimo šilumos siurbliui bet kokiu atveju atkrenta. Nors kai pasakei, kad kask po namu, tik norėdamas parodyti, jog po mano namu per mažas plotas pradėjau skaičiuoti ir buvau nustebintas galimybėmis. Bet dabar galimybes žinau, ir jei kalbėt apie šilumokaitį šilumos siurbliui, aš iš jo išpeščiau tiktai 1 kilovatą. Tai tikrai per mažai. Be to labiau būtų atvėsinami pamatų poliai.
Negalima jos prievartauti per daug.
Kaip manai, kiek reikėtų įgilinti žemės šilumokaičio vamzdį pakastą po apšiltintomis grindimis?
Dėl šilumokaičio po namu, naudojimo šilumos siurbliui bet kokiu atveju atkrenta. Nors kai pasakei, kad kask po namu, tik norėdamas parodyti, jog po mano namu per mažas plotas pradėjau skaičiuoti ir buvau nustebintas galimybėmis. Bet dabar galimybes žinau, ir jei kalbėt apie šilumokaitį šilumos siurbliui, aš iš jo išpeščiau tiktai 1 kilovatą. Tai tikrai per mažai. Be to labiau būtų atvėsinami pamatų poliai.
Kai geo jungiamas StN ir reikia išpešt 12-15kW tai ir kolektorius klojamas rečiau. Bet tavajam reikia tik pusės galios, todėl palikdamas tarp vamzdžių 50-60cm (pagal kaušą) turėsi pakankamą galią. Galia priklauso nuo delta t, tai ir atstumas tarp vamzdžių, ir glikolio temperatūra - viskas susiveda į galią, į kW
Analogiškai ir su "tik 1 kilovatą" - jei glikolį aušins tik kanalinis šilumokaitis turėsi tik 1kW, bet jei ŠS - iš to paties darbinio ploto turėsi žymiai daugiau galios. Ir tai ne bes per didelė prievarta gamtai
Jei kontūrą pasiklosi tarp rostverko, kaip jis tau polius šaldys????
Gylis - aš galvočiau, kad idealus kolektoriaus gylis nuo 1/3 iki 1/2 rostverko aukščio, nuo šiltinimo apačios. Arba dar truputi giliau. Kiek rostverkas iššoks virš žemės paviršiaus? Kolektorius neturėtų būti aukščiau žolės, bet ne žemiau rostverko šiltinimo apačios.