Įkraunama...
Įkraunama...

Žemės šilumokaitis (vėdinimui) - nuo A iki Z

QUOTE(cibulis @ 2014 02 20, 21:27)
Jūsų šilumokaitis - atviro tipo. Be to, keramika yra viena radioaktyviausių, t.y. turinti nemažai radono, medžiaga. Taigi išeina, kad turite dvigubą radono šaltinį: gruntą ir statybines medžiagas. Šiek tiek informacijos: pirma nuotrauka, antra nuotrauka, trečia nuotrauka.

Negąsdinu. Tik siūlau po įrengimo būtinai išsitirti dėl radono.

Dėl šito tai nebijau. Statybinių medžiagų radioaktyvumu daugiau žaidžia pardavimų vadybininkai burdami. Lietuvoje su radonu viskas gerai. Pas mus daug nevėntiliuojamų rūsių, ten žmonės turėtų gauti didžiausią porciją radono. Ventiliuojma sistema nekaupia radono ir aptinkami kiekiai yra natūralus radiacinis fonas.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 02 20, 17:36)
Va tokie tie PP. Ir apie vamzdžius ir apie pigius kaloriferius BangaS jau SM buvo rašęs.

Kažkaip buvau praleidęs tą dalį.
Bet šių vamzdžių kaina tai superinė. Nesuprantu, kodėl aš ne iš jų kanalizaciją sau įrenginėjau g.gif .

Kaip supratau, šie vamzdžiai yra minkšti? Jei taip, tai nuolydį su jais sudėtingiau formuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 20 vasario 2014 - 22:42
QUOTE(cibulis @ 2014 02 20, 20:31)
2. Glikolinis - savadarbis ŽŠ. Kaina labai patraukli - apie 6000 Lt. Tik vėlgi - mano gruntas smėlis.

Arba toks variantas - jokių ŽŠ.

Aš rinkčiausi arba vieną arba kitą paliktą variantą, nors šiai dienai pirmenybę teikčiau rotaciniam rekupui.

Mintis dėl "savadarbio".

Koks ten savadarbis. Ten visos gamyklinės komplektuojančios, tik sukomplektuotos santechniko. Kai santechnikas montuos vandentiekį, ar ŠS aprišinės, tai jis lygiai taip pat iš vienos parduotuvės, paims komplektuojančias, kurios dėl savo kainos, leis santechnikui pateikti patrauklesnį pasiūlymą, bet pakankamai kokybiškas, kad nereikėtų važinėti pas klientą, po darbų atlikimo, ir iš jų padarys aprišimą.

Rinktis vieno gamintojo sukomplektuotą sistemą, tai mano supratimu labiau turėtų būti patrauklu vakariečiams, kurie mažiau jautrūs kainai.

Dar vienas niuansas. "Savadarbio" komplekte ten didokas glikolio kiekis, kaip 100m 32mm vamzdžiui. Manau šio ilgio vamzdžiui užtektų daugiau nei per pus mažesnės sumos.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 20, 23:10)
Dar vienas niuansas. "Savadarbio" komplekte ten didokas glikolio kiekis, kaip 100m 32mm vamzdžiui. Manau šio ilgio vamzdžiui užtektų daugiau nei per pus mažesnės sumos.

Taip, ten 70 litrų glikolio reikia.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 02 20, 22:09)
Nesutikčiau. Iš kur gausite šilto glikolio, kad galėtumėte leisti didesnį nei 3C temperatūrų kritimą?
2 metrų gylyje sausį, vasarį galima tikėtis +5...+6C ir ne daugiau be apšiltinimo.
Jeigu glikolis atšaltų 5C tai oras jau nepasiektų  0C.
Čia kaip tik matau poreikį su kuo mažesniu temperatūros kritimu pašildyti orą, nes nėra iš ko tai temperatūrai kristi.
0,5 m3/h d32 vamzdyje sudarytų menkus nuostolius per 100m (~0,3m/s) cirkuliaciniam.
Galima naudoti AVA250 ar AVA315 šilumokaičius vietoj kelių mažesnių.

Matai, jei daryti vieną kaloriferį, ar jų sekciją, tai taip, kiekvienas laipsnio kritimas yra skaudus, bet žiūrėkim pavyzdį, įteka -30C oras, jis pirmiausiai patenka į kaloriferį kuriame glikolio temperatūra -5C- -10C, sušils? taip, tikrai sušils, toliau oras patenka į kaloriferį ar jų sekciją kurioje glikolio temperatūra -5C - 0C, sekanti sekcija 0C - +5C. Glikolio temperatūros kritimas nuo +5C iki -10C, bet paskutinėje sekcijoje jis sušildomas lygiai taip pat, kaip tavuoju atveju jis iš vis tebūtų šildomas, o manuoju atveju oras jau būtų pakankamai pašildytas ankstesnių sekcijų.

Kur aš matau dar vieną pliusą, be mažesnių elektros sąnaudų už silpnesnį cirkuliacinį? Ogi didesnis temperatūrų skirtumas tarp grunto ir glikolio leis intensyviau vykti šilumos mainams, tad čia tikėtina, kad ir vamzdžio užtektų trumpesnio perimti tam pačiam energijos kiekiui.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 20, 23:10)
Aš rinkčiausi arba vieną arba kitą paliktą variantą, nors šiai dienai pirmenybę teikčiau rotaciniam rekupui.

Nelabai supratau sakinio: kurį vieną arba kitą paliktą variantą?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 21, 11:36)
Nelabai supratau sakinio: kurį vieną arba kitą paliktą variantą?

Nepyk 4u.gif 4u.gif 4u.gif , bet ziuriu daug ko nesupranti g.gif ,ar tik apsimeti ?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 02 20, 21:55)
matai jis klause ne renovento su entalpiniu kainos, bet savo jau turimam renoventui dasipirkt atskirai pati entalpini silumokaini. skirtumas perkant renoventa su paprastu ar su entalpiniu zinoma butu mazesnis, nes paprastas silumokaitis turbut irgi ne simta litu kainuoja.

Tavo tiesa - Renooventas užlaužęs kainą už entalpinį šilumokaitį. Lietuvos atstovai apie tokį net nebuvo girdėję. Susisiekė su olandais. Kaina vienuž entalpinį šilumokaitį: 3182 Lt. Paul už entalpinį priklausomai nuo modelio nori 2200-2300 Lt.
Atsakyti
Ziuriu ne visas blevyzgas skaitai smile.gif dar koki 5 karta idedu pasidomek jei idomu cibuli http://www.zehnder.c...uct_detail.html
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 02 21, 10:34)
Ziuriu ne visas blevyzgas skaitai smile.gif dar koki 5 karta idedu pasidomek jei idomu cibuli http://www.zehnder.c...uct_detail.html

Ir ką man su juo veikti?...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 vasario 2014 - 10:39
QUOTE(cibulis @ 2014 02 21, 12:39)
Ir ką man su juo veikti?...

Pasakyciau ,bet patylesiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 21 vasario 2014 - 10:46
QUOTE(korida @ 2014 02 21, 10:43)
Pasakyciau ,bet patylesiu  smile.gif

Tau gal dėmesio trūksta? Tu užsimeni kažką pusę lūpos, kai paklausiu plačiau - tyli. Reikia tempti po žodį. Nenori, nekalbėk.
Atsakyti