Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas

QUOTE(Tendre @ 2011 11 24, 15:00)
Man labai patiko šitas puslapis, labai lengva nusistatyti savo spalvinį tipą:
spalvinio tipo nustatymas

Labai gera nuoroda aciu thumbup.gif jau beveik esu tikra kad esu soft summer, nors dar truputi dvejojau ir del soft autumn. rolleyes.gif
Atsakyti
Zinot, man tai kilo vienas klausimas: kodel lietuviskai cool summer verciama kaip kontrastinga vasara? g.gif

Nes dabar kai pasiskaitinejau ta nuoroda ir dar kita, tai labai aiskiai tie pavadinimai susideliojo ax.gif

Ziemos tipai:

Ryski ziema
(clear winter) arba ziema su pavasario bruozais (winter with spring influence) - nes ziema ir pavasari sieja ryskios, svarios, grynos, vaiskios spalvos.

Salta ziema (cool winter) arba ziema su vasaros bruozais (winter with summer influence) - nes ziema ir vasara sieja saltos spalvos.

Tamsi ziema
(deep winter) arba ziema su rudens bruozais (winter with autumn influence) - nes ziema ir rudeni sieja gilios, tamsios, tirstos spalvos.

Pavasario tipai:

Sviesus pavasaris
(light spring) arba pavasaris su vasaros bruozais (spring with summer influence) - nes pavasari ir vasara sieja sviesios, lengvos spalvos.

Siltas pavasaris (warm spring) arba pavasaris su rudens bruozais (spring with autumn influence) - nes pavasari ir rudeni sieja siltos spalvos.

Ryskus pavasaris
(clear spring) arba pavasaris su ziemos bruozais (spring with winter influence) - nes pavasari ir ziema sieja ryskios, svarios, grynos, vaiskios spalvos.

Vasaros tipai:

Sviesi vasara
(light summer) arba vasara su pavasario bruozais (summer with spring influence) - nes vasara ir pavasari sieja sviesios, lengvos spalvos.

Svelni vasara
(soft summer) arba vasara su rudens bruozais (summer with autumn influence) - nes vasara ir rudeni sieja svelnios, minkstos, prislopintos, neryskios, ramios spalvos.

Salta vasara
(cool summer) arba vasara su ziemos bruozais (summer with winter influence) - nes vasara ir ziema sieja saltos spalvos.

Rudens tipai:

Siltas ruduo
(warm autumn) arba ruduo su pavasario bruozais (autumn with spring influence) - nes rudeni ir pavasari sieja siltos spalvos.

Svelnus ruduo
(soft autumn) arba ruduo su vasaros bruozais (autumn with summer influence) - nes rudeni ir vasara sieja svelnios, minkstos, prislopintos, neryskios, ramios spalvos.

Tamsus ruduo
(deep autumn) arba ruduo su ziemos bruozais (autumn with winter influence) - nes rudeni ir ziema sieja gilios, tamsios, tirstos spalvos.

Cia daug pavyzdziu su spalvom http://www.shopmyclo...olor_guide.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo popelka: 26 lapkričio 2011 - 00:13
Soft Summer

user posted image

Dominuojantis požymis: prigesintas ir įvairus.
Antrinis požymis: šaltas ir švelnus.

Įvairus – tai derinys. Šiek tiek šiltas, šiek tiek šaltas, nelabai šviesus ir nelabai tamsus. Jame nėra ryšių spalvų derinių. Viskas labai švelnu, prigesinta, ramu, dominuoja pastelė.
Tokį tipą nustatyti sudėtingiausia, nes jis mėgsta vaidinti kitus smile.gif) maskuojasi kaip šviesi vasara, šilta ir šalta. Kartais yra sodrus, bet vis tiek lieka neryškus.

Akys: pilkai-mėlynos, rudos, žalios. Dažnai sutinkamos įvairių spalvų akys (viena – su šiltu, kita – šaltu atspalviu), su „karūna“ aplink vyzdį.
Plaukai: nuo šviesių iki vidutiniškai rudų, galimos šviesios sruogos.
Oda: nuo šviesios iki vidutinės neutralios smėlio spalvos.

Soft Sumer paletėje galima rasti ir šiltų, ir šviesių spalvų, bet dauguma – šaltos. Svarbiausia rinktis švelnias, sudėtingas (maišytas) spalvas. Jei Soft Summer naudos ne „savo“ spalvas, jos išvaizdą aplinkiniai gali interpretuoti kaip „pilkos pelytės“. Naudojant „savo“ spalvas, išvaizda taps švelniai elegantiška.

Labiausiai tinkančios spalvos: pilka (nuo vidutinės iki šviesios), švelni balta, purpurinė, mėlyna, aviečių, rožinė, šviesi karinės uniformos spalva.
(Medium to light Grey, Soft White, Purple, Medium Blue, Raspberry, Deep Rose, light Navy)

Reikia vengti: ryškiai rožinė ir mėlyna, sodri oranžinė ir koralų, juoda.
(Electric Pinks and Blues, Clear bright oranges and corals, Black)

Švelnios vasaros paletės

user posted image

Švelnios vasaros grožį puikiai pabrėžia vidutinio intensyvumo raudona, šviesiai geltona, turkio spalva, įvairūs atspalviai mėlynos. Reikėtų vengti tamsiai-pilkos ir neoninių spalvų. Tinka raštuotos medžiagos, kuriuose yra ir šiltos, ir šaltos spalvos (bendras įspūdis turėtų būti šaltas).

Šešėliai: vanilės, smėlio spalva, rožės pelenai, pilkai-žalia.
Lūpdažis: kakava, cinamonas, kava su pienu.
Tušas: rudai-juodas.

Papildomos Soft Summer spalvos

user posted image

user posted image

Informacija iš Osinkos
Atsakyti
Nebloga tema. Aš irgi nusistačiau savo tipą. Tikiuosi, kad teisingai biggrin.gif
Atsakyti
O gal padesit man nusistatyti savo tipa ax.gif

Ir cia beveik nesidaziusi biggrin.gif
Ant greituju, radau tik tokias foto, kur veidas geriau matytusi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 08 gruodžio 2011 - 18:18
Na negi nieks nepades verysad.gif
Atsakyti
Sakyčiau - light summer
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2011 12 04, 20:05)
Sakyčiau - light summer

Aciu uz nuomone 4u.gif As tai saves niekaip negaliu objektyviai ivertinti doh.gif
Suprantu kad is nuotraukos sunku nustatyti, bet gal dar kas pasisiakys? ax.gif Bent i katra puse i vasara ar pavasari daugiau man kreipti demesi g.gif
Atsakyti
Deja, iš nuotraukos ne tik sunku nustatyti, bet beveik neįmanoma. Tuo labiau iš nuotraukų su makiažu...

Rytoj bus nedidukas straipsnelis apie žiemos tipą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(agnieszka.v @ 2011 11 19, 21:09)
Malonu, kad tema Jums įdomi  4u.gif

Kadangi klausiate apie mane, aš jums papasakosiu  smile.gif

Pagal BFAS tipologiją esu True Honey-toned Spring (Tikrasis medaus pavasarisbigsmile.gif
Štai mano individualių spalvų paletė  wub.gif

user posted image

Kokia super tema thumbup.gif As irgi vadovaujuosi skirstymu i sezonus...
Kazkada dariausi Beauty for all seasons palete..tai mano praktiskai tokia pat kaip jusu...as irgi True Honey-toned Spring bigsmile.gif

Mano atveju matyt instinktyviai neretai pasirinkdavau tinkamas spalvas...kalbu apie senus mokyklos laikus, kai net nenutuokiau apie tinkancias spalvas doh.gif Deja, anksciau nebuvo parduotuvese tokiu atspalviu, kokie man tinka...visur klasika...juoda, balta, raudona ir pastelines "vasarai" tinkancios spalvos doh.gif Sita tendencija pastebiu ir UK, ten daugumoje parduotuviu klasikines vasaros spalvos rolleyes.gif
Kai zinau, kas tinka..pamazu susideliojau (per n metu biggrin.gif ) garderoba is tinkanciu spalvu wub.gif Ne taip jau lengva jas rasti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skyeyes: 07 gruodžio 2011 - 23:26
skyeyes, malonu sutikti pavasarinukę mirksiukas.gif Nieko nuostabaus, kad paletės panašios. Tikriausiai skiriasi akių, plaukų ir odos klasifikatoriai, bet gali ir sutapti smile.gif Tiesa, kad "mūsų" spalvų nedaug... paletė praverčia ir pinigų sutaupo, ar ne?

Mano sesė taip pat tikrasis pavasaris. Tik ne medaus, o apšviestas saulės. Jos plaukai tarsi apšviesti auksiniu saulės spinduliu, neišpasakyto grožio wub.gif Ir ryžumo - nei ženklo.

O dabar apie žiemą. mirksiukas.gif

ŽIEMA
user posted image

Žiemos (Winter) spalvinį tipą sudaro Clear winter, Deep winter ir Cool winter. Paletės:

user posted image
user posted image
user posted image

Informacija iš Osinkos.
Apie kiekvieną potipį detaliai - vėliau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Norėjau paklausti, ar gali būti vasaros tipas tamsiais plaukais? kiek radau nuotraukų internete, vasaros tipo moterys yra daugiau mažiau blondinės g.gif klausiu todėl, kad noriu įsitikinti,, ar tikrai esu vasara ir be to dar svarstau pasisviesinti plaukus, abejoju, ar tiks, o tikslus tipo žinojimas padėtų apsispręsti smile.gif tikrai nesu ruduo ir tikrai nesu žiema, tiek žinau simtu prc smile.gif mano akys pilkšvos, yra žalumo, o plaukai gan tamsiai rudi, į pilkumą, oda labai labai šviesi. man tinka vasaros spalvos, ypač pilka, blanki mėlyna. tai kaip ir vasara, ar ne..? ax.gif
Atsakyti