Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas

QUOTE(bytte @ 2011 11 22, 10:15)

zmonaite oranžinė išvis mažai kam tinka, jei turėt omenį tą gryną oranžinę... mano akimis tik Warm spring atstovams... rudenėlių tipiškos spalvos - visos ochros, tame tarpe ir ochrinė oranžinė, ir bordo su ochros atspalviu. Pilnai gali būti, kad jūs renkatės šalto atspalvio bordo spalvas, kurios yra iš vasaros ar žiemos palečių.
Rudenėlių testavimo spalva - kiaušinio trynio geltona

Prisipažinsiu, spalvų šaltumui/šiltumui mano akis neišlavinta, ir nežinau, ar aš ruduo, ar vasara. smile.gif Visąlaik maniau, kad vasara,bet chna padažius plaukus, gal ir rudeniškumas išlindo. Bytte, ar galėtumėt užmesti akį į mane, į kokį tipą aš Jums panaši?
Atsakyti
QUOTE(popelka @ 2011 11 22, 12:37)
1 O as pasakyciau. ax.gif Ka ir patvirtina jusu antras sakinys. mirksiukas.gif
2. Taip, jus teisi, is esmes kiausinio trynio spalva nera svari sodri spalva (nors visokiu atspalviu ir tu tryniu buna biggrin.gif )
3. As ir nesakiau kad tai jus sugalvojot mirksiukas.gif
4. Taip, siltos zemes spalvos, taciau ramios ir prislopintos. 4u.gif  
5. o kodel negalima? Tai jeigu jau siltos, skaidrios ir akvarelines tai negali but svarios ir sodrios? (sodrumas apibudina spalvos grynuma o ne tamsuma) rolleyes.gif

jei užmurzintą spalvą vadinti tokią kurioje yra akiai matomos trys spalvos... ta prasme jei geltona, tai joje matoma ir raudona, ir žalia... jei raudona - vėlgi geltona ir žalia ir t.t. (aišku dažniausiai visų trijų spalvų būna naturaliose spalvose visada) tai taip. Bet nesutinku kad spalvos mažai, aš būtent sodrumą suvokiu taip. Jūsų minėtos spalvos einančios į rato centrą tikrai nėra rudens paletės, tai vadinamos soft paletės spalvos, kurios gali būti rudens ir vasaros. O šiaip bendrai rudens paletė tikrai sodri... o šilto rudens net pasakyčiau ryški (šiaip man spalvos intensyvumą grynumą apibūdinantis žodis yra labiau ryškus, nei sodrus g.gif )
user posted image

o ne jūs mane pataisėt, kad rudos spalvos, tai ne spalvos ir pilkos ar juodos mišinys? kitoje temoje kalbant apie prislopintas spalvas?

user posted image
kiek sodri (ryški) ši pavasari paletės spalva g.gif jei sodrumą (ryškumą) suvokti kaip tam tikrą % atspindimos spalvos:
user posted image
aš manau kad neverta teorijos apie spalvų derinima, sudaryma, šviesotamsą ir visą kitą nagrinėt šioje temoje. Per sudėtinga su tuo nesusidūrusiam, ir visai neinformatyvu. Manau įvairios spalvinės asociacijos daug svarbiau (beja į šiltas ir šaltas spalvas buvo suskirstyta irgi remiantis asociacijomis: ugnis/saulė - šilta, ledas/vanduo - šalta), nors sunkiau gal susikalbėt. Bet spalviniai tipai buvo suskirstyti pagal būdingas metų laikams spalvas, todėl gal nebertėtų nuo to nutolti? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zmonaite @ 2011 11 22, 12:59)
Prisipažinsiu, spalvų šaltumui/šiltumui mano akis neišlavinta, ir nežinau, ar aš ruduo, ar vasara.  smile.gif Visąlaik maniau, kad vasara,bet chna padažius plaukus, gal ir rudeniškumas išlindo. Bytte, ar galėtumėt užmesti akį į mane, į kokį tipą aš Jums panaši?

labai sunkiai dėl foto spalvinio iškraipymo... o dar ir monitorius prisideda... kiek pastebėjau osinkoi net pasikausčiusios merginos prašauna... vasarėlės po individualios konsultacijos pasirodė esančios pavasariukai ar žiemos. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bytte: 22 lapkričio 2011 - 13:30
QUOTE(bytte @ 2011 11 22, 13:38)

labai sunkiai dėl foto spalvinio iškraipymo... o dar ir monitorius prisideda... kiek pastebėjau osinkoi net pasikausčiusios merginos prašauna... vasarėlės po individualios konsultacijos pasirodė esančios pavasariukai ar žiemos. blush2.gif

Suprantu. Bet realiai, tai spalvų iškraipymą duoda ir sienų spalva, ir apšvietimas ir dar kas tik nori. Gryną spalvą , spalvinį tipą nustatinėja griežtai prie dienos šviesos, manau, ir neutraliame fone, bet realiai mes negyvenam tokioj spalvai draugiškoje aplinkoje rolleyes.gif Gal tada ir neverta gilintis, jei mano tipas toks neaiškus.
Atsakyti
QUOTE(zmonaite @ 2011 11 22, 15:33)
Suprantu. Bet realiai, tai spalvų iškraipymą duoda ir sienų spalva, ir apšvietimas ir dar kas tik nori. Gryną spalvą , spalvinį tipą nustatinėja griežtai prie dienos šviesos, manau, ir neutraliame fone, bet realiai mes negyvenam tokioj spalvai draugiškoje aplinkoje rolleyes.gif Gal tada ir neverta gilintis, jei mano tipas toks neaiškus.

Na dabartinis rudeninis apšvietimas žiauriai iškraipo, labai didelį pilkumą ir šaltumą priduoda, todėl labai didelė galimybė patapti bet kokiam, net ir ryškiai išreikštam tipui, vasara. Jei turit lauke darytų foto, tada galima pamėginti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agnieszka.v @ 2011 11 21, 19:49)
maumė, aprašymas teoriškai tinka vos ne kiekvienam tipui...  rolleyes.gif

Tame ir bėda biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2011 11 22, 15:48)
Na dabartinis rudeninis apšvietimas žiauriai iškraipo, labai didelį pilkumą ir šaltumą priduoda, todėl labai didelė galimybė patapti bet kokiam, net ir ryškiai išreikštam tipui, vasara. Jei turit lauke darytų foto, tada galima pamėginti  4u.gif

Bet štai kas jei nuolat būni prie tokio apšvietimo, tai ir spalvų tada išeina reik visiems vasariškų, nepriklausomai nuo tipo smile.gif
Atsakyti
Cool summer

user posted image

Pagrindinis požymis – šaltumas (pirmas įspūdis – vėsa, santūrumas). Kitas požymis: išvaizdos spalvos – nuo vidutinės iki prisotintų tamsių.

Akys: pilkos, mėlynos, pilkai-mėlynos, pilkai-žalios, kartais rudos.
Plaukai: nuo vidutinės iki tamsios šaltos rudos, su peleniniu atspalviu, gali būti su raudonu atspalviu.
Oda: šaltas odos atspalvis (rožinis, mėlynas), nuo baltos-porceliano iki rudos spalvos, šalta smėlio, pilko smėlio arba neutrali smėlio spalva, žalsvai tabakinis atspalvis.

Visas prigimtinis koloritas sudarytas iš šaltų atspalvių derinių, kartais švelnių, prigesintų – turkio, šviesiai mėlyna, šviesiai violetinė, šalta rožinė, pilkas plienas. Šias spalvas rekomenduojama naudoti drabužiuose ir makiaže.

Pagrindinis kontrastingos vasaros tikslas – vengti šiltų, auksinių spalvų drabužių. Žydra, mėlyna – geriausi jūsų draugai. Beveik visi mėlynos spalvos atspalviai: nuo dangaus mėlio iki tamsiai mėlynos (visi atspalviai gerai atrodo). Reikėtų rinktis prigesintas spalvas, nieko ryškaus ir gryno, gyvo.
Taip pat, kaip ruda spalva yra bendra šiltų sezonų neutrali spalva, taip pilka – puiki neutrali spalva vasaroms. Juoda – per stipri vasaros išvaizdai, bet švelni anglies arba tamsiai mėlynas atspalvis labai tiks.

Geriausios spalvos: pastelinės žydros, švelni rožinė, švelni pilka, uogų spalvos, prigesinta fuksija, tamsiai mėlyna.

Vengti: auksinių rudų, geltonų, geltonai-žalių, oranžinės.

Kontrastingos vasaros paletės:

user posted image
user posted image

user posted image

Skirtingai nuo šviesios ir švelnios vasaros, geriau su dėlioti akcentus rengiantis kontrastingos spalvos drabužius.

Bazinės spalvos: antracitas (anglis), grafitas, tamsiai mėlyna, pilkai-ruda, nebalinta vilna.

Koliažas

user posted image

Informacija iš Osinkos
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 11 17, 10:47)
...soft summer auksas sendintas tinka... o jums panašu kad nelabai g.gif 
pagal BFAS tipizaciją būtumėt true summer kokia gal azure  g.gif

O sendintas turit galvoj bronzos atspalvio, ne grynai geltono (t.y. vadinamas rusiškas auksas?)
Prisikiriu save soft summer, bet sidabras mano akimis man visai netinka schmoll.gif g.gif
Atsakyti
Ereba, vasaroms tinka nebent baltas auksas. Viskas, kas turi geltoną atpalvį, tinka šiltiems tipas: ruseniui ir pavasariui.
Atsakyti
QUOTE(aina1979 @ 2011 11 21, 21:33)
O ka galetumete parasyti apie soft summer.Butu idomu.Man sake kad esu soft summer.Bet idomu tai kad man labiausiai tinka ryzi plaukai ir bronzos spalvos papuosalai.Oranzine , lasisine , raudona ir geltona netinka.Labiau persikas, ruda, melyna.Is roziniu, alyviniu atspalviu netinka beveik niekas.Ar gali buti kad kad ryza spalva man tinka del to kad soft summer yra maisyta su rudeniu?

Ar galetumet pakomentuoti sita atveji? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ereba @ 2011 11 23, 20:01)
O sendintas turit galvoj bronzos atspalvio, ne grynai geltono (t.y. vadinamas rusiškas auksas?)
Prisikiriu save soft summer, bet sidabras mano akimis man visai netinka schmoll.gif  g.gif

vistiek turi sidabras tiktį, soft summer bet kuriuo atveju labiau minkštas prislopintas šaltas (soft muted cool berots taip angliškai... gal ne tiksliai išverčiau), ne šiltas. O sidabras kaip ir visų vasarų metalas, net labiau nei baltas auksas.

...sendintas ta prasme

user posted imageuser posted image

mano galva rusiškas tai su vario atspalviu... jis tinka rudenėliams...
QUOTE(aina1979 @ 2011 11 24, 07:58)
O ka galetumete parasyti apie soft summer.Butu idomu.Man sake kad esu soft summer.Bet idomu tai kad man labiausiai tinka ryzi plaukai ir bronzos spalvos papuosalai.Oranzine , lasisine , raudona ir geltona netinka.Labiau persikas, ruda, melyna.Is roziniu, alyviniu atspalviu netinka beveik niekas.Ar gali buti kad kad ryza spalva man tinka del to kad soft summer yra maisyta su rudeniu?
Ar galetumet pakomentuoti sita atveji? ax.gif

soft summer netinka ryži plaukai 4u.gif bronzinei papuošalai, kaip ir minėta plaukų spalva tinka rudens tipui.
...arba jūs neadekvačiai save vertinat arba jus apgavo, suklydo... Dėl visų lašišinių ir persikinių... gali būt kad jūs turite omenį pavasario spalvas, gali būt kad rudens... pavasariai ir rudenėliai nors ir šilto tipo atstovai, tačiau jų spalvų paletės skirtingos. ...tiek raudona, tiek mėlyna irgi yra visose paletėse, taip kad pasakimas man tinka mėlyna, o raudona ne neinformatyvus...
Atsakyti
Man labai patiko šitas puslapis, labai lengva nusistatyti savo spalvinį tipą:
spalvinio tipo nustatymas

Apačioj straipsnio yra nuorodos į kitus staipsnius pagal metų tipą, spalvos intensyvumą, aukso/sidabro papuošalų tikimą ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
Kokia sauni tema thumbup.gif
Atsakyti