Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas

Malonu, kad tema Jums įdomi 4u.gif

Kadangi klausiate apie mane, aš jums papasakosiu smile.gif

Pagal BFAS tipologiją esu True Honey-toned Spring (Tikrasis medaus pavasaris) bigsmile.gif
Štai mano individualių spalvų paletė wub.gif

user posted image

popelka, bus padaryta drinks_cheers.gif

Swan, svarbu yra, kiek Jūsų monitorius perteikia tikrąsias spalvas. Mano subjektyvia niomone, tipavime labai svarbu niuansai, kurių nuotraukos dažnai neatspindi smile.gif

maumė, ir kokia išvada? Įdomu, kokiam tipui priskiriat save 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agnieszka.v @ 2011 11 19, 20:09)
maumė, ir kokia išvada? Įdomu, kokiam tipui priskiriat save  4u.gif

Galvojau, kai vakar rašiau kad pavasaris..Po to vėl ėmiau skaityt apie vasarą ir rudenį.Kaip jūs manot:oda balta, venos mėlynos, bet čiut kazkokio gelsvumo turi, net nzn kaip cia yra, akys pilkšvai melsvos,plaukai rudi, vidutinio tamsumo(nelabai tamsus, bet ir ne sviesus, naturali sp.).yra truputi strazdanu, bet kai ziuriu i rudenines, tai nesu tokia ryški, rudi tik plaukai.Jau puse metų vis pabandau tipą nusistatyt ir paskui vėl suabejoju..
Atsakyti
QUOTE(agnieszka.v @ 2011 10 25, 18:31)

Šiandien siūlau pakalbėti apie RUDENĮ.

Moteriai rudeniui (arba vyrui) tinka visos žemės spalvos: ruda, geltona, raudona, žalia, oranžinė, bordinė. Netinka šaltos, pastelinės spalvos.

Ar gali taip būti, kad rudeniui netinka oranžinė, raudona, bordinė spalvos? Čia gal koks rudens potipis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zmonaite @ 2011 11 21, 19:35)
Ar gali taip būti, kad rudeniui netinka oranžinė, raudona, bordinė spalvos? Čia gal koks rudens potipis?  g.gif

Vienareikšmiškai sunku atsakyti... Reikia žiūrėti, kokia ta oranžinė, raudona ir bordinė (koks atspalvis). Šiaip tikrai gali būti, kad konkrečiam "rudeniui" tinka tik tam tikras išvardytų spalvų atspalvis. smile.gif
Tikiuosi, atsakiau 4u.gif

maumė, aprašymas teoriškai tinka vos ne kiekvienam tipui... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnieszka.v: 21 lapkričio 2011 - 18:52
Trumpa teorija apie vasaros potipius.
Pirma dalis smile.gif

Light summer

Tokių žmonių oda, akys ir plaukai šviesūs. Bendras įspūdis – šviesus ir švelnus, neišsiskiria kontrastingomis ir ryškiomis spalvomis.
Šviesios vasaros oda šalto atspalvio. Dažnai lengvai ir greitai įdega.
Akys – šviesiai mėlynos, šviesiai pilkos, pilkai-žalios, šviesiai žalios.
Antakiai ir blakstienos – ne tamsios ir ne ryškios.
Plaukai – labai šviesūs ir šviesūs, šviesiai rudi. Visada turi šaltą atspalvį.

Kad atrodytų elegantiškai, vasaroms reikia naudoti šviesias ir švelnias spalvas. Puikiai atrodo apsirengusios tos pačios spalvos, tik skirtingu atspalvių drabužiais (monochromas). Pvz. Šviesiai mėlynas švarkas (megztinis), švelnios mėlynos spalvos palaidinė ir dangaus mėlio spalvos šalis ar skara.

Labai nerekomenduojama dėvėti juodus drabužius, ypatingai arti veido, naudoti jį makiaže. Taip pat nerekomenduojami spalviniai kontrastai..

Tinkančios spalvos: šviesiai pilka, švelni balta, dangaus mėlyna, sendinta rožė, šviesi levanda, šviesiai mėlyna.
Light grey, Soft White, Sky Blue, Powder Pink, Light Lavender, Light Navy

user posted image

user posted image

Šviesiai vasarai būdinga šviesiausia pigmentacija ir plaukų – antakių – odos atspalvių kontrastingumas. Dažnai turi strazdanas. Rožinės-smėlio, porceliano spalvos oda, pilkos strazdanos.

Papildomos bazinės paletės spalvos:

user posted image

Papuošalai – sidabras, baltas auksas, platina.
Garderobas: geriausi deriniai – prigesintų šaltų spalvų deriniai, monochrominės spalvos.

Šaltiniai rusų kalba:
http://privately.ru/...o_opisanie.html
http://privately.ru/...o_opisanie.html

Informacija iš Osinkos
Atsakyti
O ka galetumete parasyti apie soft summer.Butu idomu.Man sake kad esu soft summer.Bet idomu tai kad man labiausiai tinka ryzi plaukai ir bronzos spalvos papuosalai.Oranzine , lasisine , raudona ir geltona netinka.Labiau persikas, ruda, melyna.Is roziniu, alyviniu atspalviu netinka beveik niekas.Ar gali buti kad kad ryza spalva man tinka del to kad soft summer yra maisyta su rudeniu?
Atsakyti
Man irgi kosmosas gaunasi.. Odos spalva gelsva, plauku vidutiniškai ruda su auksiniu atspalviu, akys žalios, kažkaip maniau, kad esu kažkuris rudens tipas? Bet kodėl tada tinka kai kurios šaltos spalvos, o netinka kai kurios šiltos? ypač geltoni atspalviai g.gif
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2011 11 21, 21:52)
Man irgi kosmosas gaunasi.. Odos spalva gelsva, plauku vidutiniškai ruda su auksiniu atspalviu, akys žalios, kažkaip maniau, kad esu kažkuris rudens tipas? Bet kodėl tada tinka kai kurios šaltos spalvos, o netinka kai kurios šiltos? ypač geltoni atspalviai g.gif

Auksiniai atspalviai labiau būdingi pavasariniams tipams 4u.gif be to geltonų šaltų nelabai yra (teoriškai visos raudonos ir geltonos spalvos yra šiltos), vasaroms tinka tik citrininė blukinta spalva, visos geltonos be oranžinio atspalvio (kaip aš jas vadino švarios geltonos) labiau pavasario paletės. Beja pavasario paletės mėlynas ir alyvines lengva palaikyti šaltomis 4u.gif

zmonaite oranžinė išvis mažai kam tinka, jei turėt omenį tą gryną oranžinę... mano akimis tik Warm spring atstovams... rudenėlių tipiškos spalvos - visos ochros, tame tarpe ir ochrinė oranžinė, ir bordo su ochros atspalviu. Pilnai gali būti, kad jūs renkatės šalto atspalvio bordo spalvas, kurios yra iš vasaros ar žiemos palečių.
Rudenėlių testavimo spalva - kiaušinio trynio geltona
Atsakyti
QUOTE(agnieszka.v @ 2011 11 21, 18:49)
Vienareikšmiškai sunku atsakyti... Reikia žiūrėti, kokia ta oranžinė, raudona ir bordinė (koks atspalvis). Šiaip tikrai gali būti, kad konkrečiam "rudeniui" tinka tik tam tikras išvardytų spalvų atspalvis. smile.gif
Tikiuosi, atsakiau 4u.gif

Na, pavyzdžiui, popelkos 1 puslapyje įdėtoje medžiagų spalvų paletėje netinka nuo scarlet iki goldenred (nežinau tik dėl apricot). O bordo, tai ta tikroji, panašiausia iš tos paletės būtų mulberry.

Išvaizdos aprašymas būtų panašus į TimbaLimba, tik plaukuose nėra aukso atspalvio, apskritai jie kažkokie be blizgesio. O gelsvai murzintos spalvos labai nesižiūri, nes kažkaip susilieja su odos atspalviu, ir tada atrodau kaip išblyškęs ir užgeltęs ligonis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 11 22, 10:15)
Rudenėlių testavimo spalva - kiaušinio trynio geltona

Bet tik tokiu atveju jeigu ja truputi ismurzinsim mirksiukas.gif Rudens kaip ir vasaros paleteje, dominuoja negrynos, truputi dulketos, dumines spalvos. Grynos skaiscios spalveles - jau pavasario ir ziemos nuosavybe. smile.gif

Kalbant apie saltas ir siltas spalvas, ju gali buti ir tarp geltonu, ir tarp raudonu, ir tarp zaliu, ir tarp melynu, rudu, pilku, ir netgi tarp violetiniu. Jei i bet kuria is spalvu idesime geltonos (i geltona siuo atveju reikia deti raudonos) - spalva bus silta. Jeigu melynos - spalva bus salta.

Va ziurekit koki gera puslapi radau su daugybe spalvu ir ju pavadinimu http://en.wikipedia..../List_of_colors Ta pati bordo spalva gali buti daznai skirtingai apibudinama ir isivaizduojama - auburn, burgundy, maroon, plum, rosewood, wine, carmine...
dar cia http://en.wikipedia....wiki/Web_colors

Man labai patinka sitas ratas
user posted image
Cia labai aiskiai pavaizduota, kai spalvos, eidamos i virsu svieseja, i apacia tamseja. Eidamos link vidurio jos drumsciasi (tampa prislopintos, "murzinesnes", t.y. tos kurios labiausiai tinka rudeniui ir vasarai) eidamos i krastus jos tampa sodrios, skambios, isgrynintos (pavasaris, ziema). Eidamos i kaire arba desine js maisosi su kitais atspalviais ir tokiu budu silteja arba salteja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo popelka: 22 lapkričio 2011 - 11:25
user posted image
nepasakyčiau kad rudens geltona užmurzinta schmoll.gif , kaip ir nepavadinčiau trynio geltonos švaria. Ir ne aš sugalvojau, kad trynio geltona rudenėlių spalva.
rudens spalvos - šiltos sodrios žemės spalvos, jokiu būdu jų neapibūdinčiau kaip murzinų.
pavasario spalvos - šiltos skaidrios akvarelinės spalvos, švariomis irgi negalima jų vadinti, pvz. kamil spalva.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 11 22, 11:16)
user posted image
1.  nepasakyčiau kad rudens geltona užmurzinta  schmoll.gif ,
2. kaip ir nepavadinčiau trynio geltonos švaria.
3. Ir ne aš sugalvojau, kad trynio geltona rudenėlių spalva.
4. rudens spalvos - šiltos sodrios žemės spalvos, jokiu būdu jų neapibūdinčiau kaip murzinų.
5. pavasario spalvos - šiltos skaidrios akvarelinės spalvos, švariomis irgi negalima jų vadinti, pvz. kamil spalva.

1 O as pasakyciau. ax.gif Ka ir patvirtina jusu antras sakinys. mirksiukas.gif
2. Taip, jus teisi, is esmes kiausinio trynio spalva nera svari sodri spalva (nors visokiu atspalviu ir tu tryniu buna biggrin.gif )
3. As ir nesakiau kad tai jus sugalvojot mirksiukas.gif
4. Taip, siltos zemes spalvos, taciau ramios ir prislopintos. 4u.gif
5. o kodel negalima? Tai jeigu jau siltos, skaidrios ir akvarelines tai negali but svarios ir sodrios? (sodrumas apibudina spalvos grynuma o ne tamsuma) rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo popelka: 22 lapkričio 2011 - 11:41