Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas

QUOTE(bytte @ 2012 01 12, 18:51)
Aš matau šaltą, bet mano monitorius žiauriai durniuoja spalvų atžvilgiu, kaip manau ir daugelio kitų. Todėl mano nuomone kad toks sprendimas gali būti prilygintinas būrimui.

Suprantu,kad is nuotraukos sunku pasakyti.Mano naturali plauku spalva pilka.Bet kai ja atsiauginu pasenstu keleta metu.O va medaus nusidazau, tai kaip idegusi atrodau.Kaip ta kas gali paaiskint? verysad.gif blink.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2012 01 12, 18:44)
Nu va ačiū už paaiškinimą 4u.gif Dbr supratau biggrin.gif O kaip visgi dėl soliariumo? ar keičia tipą?
O vienas klausimas, kodėl tada man, kai buvau gerokai įdegus vasara ir plaukai tamsiai rudi vistiek netiko geltona spalva? tokia kaip forumo smailikų? Juk buvau patapus rudeniu? ar aš vis dar kažko nesuprantu? biggrin.gif

Tiek žiemos, tiek vasaros gali būti ir labai rudos ir labai baltos. Įdegis tikrai neparodo odos šiltumo ar šaltumo. Rudenėlių tikrai nemažai pieno baltumo oda (visi natūralūs ryžikai keliauja arba į warm spring arba į warm autumn, o žinia, jie visai galim sakyt neįdega, vaikšto mėlynai balti ir strazdanoti) O smailiku geltona labiau pavasarių, rudenėliams trynio geltona (normalių vištų trynio) labiau tinkanti.
Prasčiausiai su geltona draugauja vasaros, joms tinka tik pale lemon yellow...
...šiaip soliariumas keičia spalvinį tipą, būtent kas liečia kontrastą. Tarkim kontrastinga vasara (cool jei tamsiaplaukė pavyzdžiui) ar žiema susimažinusi kontrastą iki minimumo soliariumo bei plaukų šviesinimo pagalba tampa soft vasara. Pavyzdžiui: Jenifer Aniston (vasara) ar Barbara Straizand (žiema):
user posted image user posted image
nors Barbaros nespalvota foto, bet iš kitų, vėlesnių spalvotų matosi kad oda šalta ir balta, nors kontrastą jau sumažinusi...
Taigi soliariumas pats vienas tipo nekeičia, bet pridėjus plaukų dažymą galimas ryškus pokytis.
Atsakyti
QUOTE(Be-bop-a-lula @ 2012 01 12, 18:13)

Ir hmm... jei žiemai tinka kontrastas, o vasarai- ne, tai be abejonės turėčiau būti žiema. Švelnios, lengvos, šviesios spalvos ir man žmonės įtarinėja mažakraujystę arba šiaip kokią ligą. O kontrastas tinka, net labai.

Man lygiai taip pat dėl šviesių ir pastelinių spalvų, bet aš jau patikėjau, kad mano tipas - vasara, o ne žiema. Gal aš blogai supratau, bet kai sakoma, kad tinka kontrastas, tai turima omenyje ne tai, jog prie gelsvų plaukų gražiai atrodo tamsiai mėlyna, prie juodų - balta spalva ar kokia nors ryški, o kad "nepaskandina" ryškiai kontrastuojančio spalvų derinio drabužis, na, pavyzdžiui, juoda su baltu arba žalia su raudonu g.gif Taip sakant, "žiemos" veidas ryškesnis net už tokius derinius. Ar nusigrybavau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2012 01 12, 18:30)
Taip sakant, "žiemos" veidas ryškesnis net už tokius derinius. Ar nusigrybavau?  g.gif

Ne ne, panašu, kad visgi aš ne taip supratau. Dėkui už paaiškinimą 4u.gif
Ką gi, tuomet reikės eiti matuotis kontrastingų spalvų drabužių ir žiūrėti kaip atrodo smile.gif
Atsakyti
user posted image
Šitoje nuotraukoje soft summer? Plaukų atspalvis šaltas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ereba: 12 sausio 2012 - 19:15
QUOTE(buurbuulis @ 2012 01 12, 13:58)
Savo nusistatinėjau atmetimo būdu:
1. Atmečiau žiemą. Neturiu žalių, rudų, su gelsvumu akių, rausvų, kaštoninių, su ryžumu rudų plaukų. Netinka rudos, geltonos, rūdžių, oranžinės, smėlio.

Cia turbut turejote omenyje rudeni? 4u.gif

QUOTE(bytte @ 2012 01 12, 17:33)
Kuo skiriasi cool summer ir cool winter... iš esmės tai kad žiemai tinka kontrastas, o vasarai ne. Tai jei juoda bendro vaizdo ir nelabai gadina, tai jau derinukas juoda/balta "palieka" veidą antram plane. Todėl vasarai juodą devėt tik išblukusę ir tik tokiuose deriniuose kaip su pilka, mėlyna ar burgundy.

Sakydama "žiemai tinka kontrastas, o vasarai ne" sioje vietoje kalbate konkreciai tik apie juoda/balta kontrasta, teisingai supratau?
Papildyta:
QUOTE(Ereba @ 2012 01 12, 19:14)
user posted image
Šitoje nuotraukoje soft summer? Plaukų atspalvis šaltas? g.gif

Man ji per ryski kaip soft summer g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo popelka: 12 sausio 2012 - 19:30
TimbaLimba, pabandysiu vėliau paieškoti nuorodos, nes dabar šneku tik `iš atminties`. 4u.gif bet vien su plaukų keitimu galima pereiti į artimą tipą, su plaukų keitimu/odos maskavimu dar labiau, o jeigu dar ir akis pasikeičia su lynzėmis, tai problemų išvis nematau wub.gif soliariumas girdėjau šiltina odą, kai jo yra daug, daug.. logikos matau, juk visos dažniausiai vaikšto su užuomina į oranžinę veido spalvą biggrin.gif pati kažkada šiek tiek lankydavausi, įdegio spalva skirdavosi nuo natūralaus įdegio, gal todėl vienu metu visai padoriai atrodė šviesiai rudi plaukai.. unsure.gif

bytte, į kokius tipus gali keliauti kieta vasara? rolleyes.gif norisi maištauti.. biggrin.gif

Ai ir dar, manau, kad galima pažaisti su patinkančiomis madingomis spalvomis. Juk galima nusipirkti tos spalvos batus, rankinę, aksesuarus ar kažkokius drabužius ne prie veido. Pavyzdžiui aš turėjau šviesiai rudos spalvos megztuką, tokį visai be sagų, nesusiriša, tiesiog tabaluoja, visas priekis atviras. Tai puikiai susiderindavau nešiodama ant tinkančių spalvų. Ir manęs spalva nedarkė, ir aš patenkinta buvau, kad turiu biggrin.gif dar turėjau rudą kokteilinę suknelę. Su makiažu viskas atrodė gerai, bet be makiažo ji niekur ir nepasitarnaus 4u.gif
Atsakyti
Galima soliariumo pagalba keliaut į soft tipus, kaip rašiau, galim į žiemą (kai kurioms pakanka elementariai nusidažyt juodai plaukus, blakstienas ir antakius, kitoms tenka arba rudintis arba balintis)... gali laisvai patapt light summer, tik blondintis reikėtų šaltom spalvom, ten visokiom platinum blond. Tas kartais nelabai gaunas, man visada ryžumas/geltonumas lauk lysdavo, tai užknisdavo jį nuiminėt visokių pilkintojų pagalba... aš dar esu buvus ryža... manau kai kurioms kietoms vasaroms, su ne tokia šalta oda manau be problemų pereit į Warm autumn, bet jai oda išties šalta tai galim likti cool summer ir būt ryžai, tik ryžai kokio šaltesnio atspalvio. Dabar visokių ten vynuogių, vyno ar slyvos ale ryžų spalvų dažų yra, gaunasi toks įdomus šaltos ryžos variantas. Nors yra ryžų žiemų dažytų aišku, tokių kaip Mylene farmer... tai manau gali būt ir vasarų.
Dėl soliariumo įdegio tai nelabai žinau kiek jis keičia odos spalvą, bet vien tai kad tolygiai įdega kažkiek keičia vaizdą. Mačiau soliariuminę clear žiemą, aišku dažytais juodais plaukais, bet gražiai atrodė ir pakankamai natūraliai. Matyt kad spalvas labai tinkamas dėvėjo (ne juoda biggrin.gif , nors aš pati, kaip vasara, net nesiruošiu jos nebe dėvėti, manau kad ji puošia tik deep autumn atstoves)
Atsakyti
popelka, taip norėjau pasakyti rudenį 4u.gif

O man tai bent pavadinimas patinka: kieta vasara cool.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 01 12, 20:33)
TimbaLimba, pabandysiu vėliau paieškoti nuorodos, nes dabar šneku tik `iš atminties`.  4u.gif  bet vien su plaukų keitimu galima pereiti į artimą tipą, su plaukų keitimu/odos maskavimu dar labiau, o jeigu dar ir akis pasikeičia su lynzėmis, tai problemų išvis nematau  wub.gif soliariumas girdėjau šiltina odą, kai jo yra daug, daug.. logikos matau, juk visos dažniausiai vaikšto su užuomina į oranžinę veido spalvą  biggrin.gif  pati kažkada šiek tiek lankydavausi, įdegio spalva skirdavosi nuo natūralaus įdegio, gal todėl vienu metu visai padoriai atrodė šviesiai rudi plaukai..  unsure.gif

Dabar jau supratau, ką norėjai pasakyt smile.gif kažkodėl aš pagalvojau apie tokius kraštutinumus kaip clear žiema pereinanti į warm autumn biggrin.gif o ir šiaip gerai, kad ši diskusija įsisuko, nes buvau šventai įsitikinus, kad reikia žiūrėt tik pagal prigimtines spalvas biggrin.gif
Dėl soliariumo irgi, aš turėjau omeny įdegį, kuris tik pagyvina odos spalvą, jokiu būdu ne oranžinį įdegį doh.gif Juk žmonių su tokia oranžine natūralia oda išvis nebūna tongue.gif
Tai va, bet užtai dabar išvis pasimečiau savęs vertinime. Manau tikra esu tik dėl vieno dalyko, kad esu kažkoks clear variantas, nes turiu ryškias žalias akis. Ir plaukai šiuo metu tamsiai rudi. O beje, akių atspalvis taip pat turi įtakos? pvz ar šalta ar šilta žalia spalva? Ar gali būti akių atspalvis šiltas, o odos šaltas? Ir dar, ar odos spalvą reikia vertinti pagal veidą, ar pagal kūno spalvą? Nes veido paraudimai, papilkėjimas, patamsėję paakiai gali sudaryti šalto atspalvio efektą. Ar klystu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 01 12, 19:33)
nebloga foto kaip netinka juoda pavasariams. Pavasariai turi tokią bėdą, su šaltomis spalvomis atrodo kad jų oda šalta, bet sakyčiau nesveikai truputi bendrai pažiūrėjus. Mano dukrai užsidėjus šaltos avietinės spalvos megztuką mokytoja primygtinai siūlė per visas pamokas nueiti pas sesutę. Su juoda tas pats.

nepamenu kuri įtarėte esanti šviesiaplaukė žiema, bet žiemoms tinka ryški citrinos atspalvio geltona, o pavasariams geltona viena iš pagrindinių tinkančių spalvų (jų mano nuomone trejetas: oranžinė, geltona ir salotinė)
O samaninė žiemoms  schmoll.gif

Taip, juoda spalva pavasariams yra tabu drinks_cheers.gif Ir pati tai praktikoj matau...siaip nesioju ir juodus rubus, bet su juoda reikia labai atsargiai ax.gif Zymiai geriau ziurisi rubai su atspalviu, nei juodi.

Del geltonos ir apskritai spalvu...tai visiems tipams tinka visos spalvos, tik skirtingi atspalviai...tiek geltona, tiek zalia ir t.t. Knygoje, kuria turiu parodyta, kokie tie atspalviai, kokiam tipui rolleyes.gif

QUOTE(TimbaLimba @ 2012 01 12, 19:44)
Nu va ačiū už paaiškinimą 4u.gif Dbr supratau biggrin.gif O kaip visgi dėl soliariumo? ar keičia tipą?
O vienas klausimas, kodėl tada man, kai buvau gerokai įdegus vasara ir plaukai tamsiai rudi vistiek netiko geltona spalva? tokia kaip forumo smailikų? Juk buvau patapus rudeniu? ar aš vis dar kažko nesuprantu? biggrin.gif

Geltonu visokiu buna...irgi reikia rinktis tinkancia pagal tipa mirksiukas.gif O cia jau labai sunku nusistatyti paciai...
As turiu sau tinkanciu spalvu palete ir tai bijau geltona nepataikyti tinkama..

QUOTE(buurbuulis @ 2012 01 12, 21:33)
TimbaLimba, pabandysiu vėliau paieškoti nuorodos, nes dabar šneku tik `iš atminties`.  4u.gif  bet vien su plaukų keitimu galima pereiti į artimą tipą, su plaukų keitimu/odos maskavimu dar labiau, o jeigu dar ir akis pasikeičia su lynzėmis, tai problemų išvis nematau  wub.gif soliariumas girdėjau šiltina odą, kai jo yra daug, daug.. logikos matau, juk visos dažniausiai vaikšto su užuomina į oranžinę veido spalvą  biggrin.gif  pati kažkada šiek tiek lankydavausi, įdegio spalva skirdavosi nuo natūralaus įdegio, gal todėl vienu metu visai padoriai atrodė šviesiai rudi plaukai..  unsure.gif

Ai ir dar, manau, kad galima pažaisti su patinkančiomis madingomis spalvomis. Juk galima nusipirkti tos spalvos batus, rankinę, aksesuarus ar kažkokius drabužius ne prie veido. Pavyzdžiui aš turėjau šviesiai rudos spalvos megztuką, tokį visai be sagų, nesusiriša, tiesiog tabaluoja, visas priekis atviras. Tai puikiai susiderindavau nešiodama ant tinkančių spalvų. Ir manęs spalva nedarkė, ir aš patenkinta buvau, kad turiu  biggrin.gif  dar turėjau rudą kokteilinę suknelę. Su makiažu viskas atrodė gerai, bet be makiažo ji niekur ir nepasitarnaus  4u.gif

Butent, paprasciausia pereiti i artima tipa...pvz pavasaris i rudeni ir atvirksciai...o ne pavasaris i ziema pvz doh.gif Tai butu neimanoma turbut biggrin.gif

Sutinku ir del netinkanciu pagal tipa spalvu devejimo..bet reikia labai atsargiai..mano drauge kai nusipirkdavo, tai pati paskui jausdavo, kad kazkas nito...ji tikra ziema, o megeja pirkti rudens arba pavasario spalvas biggrin.gif Tai buna, kad man atitenka jos seseliai ir bliuskytes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 01 12, 21:19)
Galima soliariumo pagalba keliaut į soft tipus, kaip rašiau, galim į žiemą (kai kurioms pakanka elementariai nusidažyt juodai plaukus, blakstienas ir antakius, kitoms tenka arba rudintis arba balintis)... gali laisvai patapt light summer, tik blondintis reikėtų šaltom spalvom, ten visokiom platinum blond. Tas kartais nelabai gaunas, man visada ryžumas/geltonumas lauk lysdavo, tai užknisdavo jį nuiminėt visokių pilkintojų pagalba... aš dar esu buvus ryža... manau kai kurioms kietoms vasaroms, su ne tokia šalta oda manau be problemų pereit į Warm autumn, bet jai oda išties šalta tai galim likti cool summer ir būt ryžai, tik ryžai kokio šaltesnio atspalvio. Dabar visokių ten vynuogių, vyno ar slyvos ale ryžų spalvų dažų yra, gaunasi toks įdomus šaltos ryžos variantas. Nors yra ryžų žiemų dažytų aišku, tokių kaip Mylene farmer... tai manau gali būt ir vasarų.
Dėl soliariumo įdegio tai nelabai žinau kiek jis keičia odos spalvą, bet vien tai kad tolygiai įdega kažkiek keičia vaizdą. Mačiau soliariuminę clear žiemą, aišku dažytais juodais plaukais, bet gražiai atrodė ir pakankamai natūraliai. Matyt kad spalvas labai tinkamas dėvėjo (ne juoda biggrin.gif , nors aš pati, kaip vasara, net nesiruošiu jos nebe dėvėti, manau kad ji puošia tik deep autumn atstoves)

Va labai issamus paaiskinimas apie ryzus plaukus ir salto atspalvio odas.Tai kaip suprantu net saltos odos atstoves gali tureti ryzus plaukus? drinks_cheers.gif
Atsakyti