Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas

Apie nuotraukas, mane tikrai būtent trikdo apšvietimas (ir kažkas panašaus). Nes labai skiriasi pati odos spalva nuotraukose unsure.gif dėl amžiaus.. nuotrauka su violetine (mano manymu labiau kokia slyvine) kaip suprantu yra dar plius keli meteliai, bet ta spalva to nepabrėžia, nenykina.. iš tikrųjų išgirdau labai įdomų dalyką, kad juoda tinka clear spring? unsure.gif kolkas dar teko skaityti, kad juoda tinka tik žiemoms ir vasaroms (pasak kaikurių išvis tik žiemoms), todėl man ta juoda dar slidus reikalas, ja nesiremiu.. ir juoda mano akimis Jums netinka vistiek biggrin.gif natūrali man Jūs į pavasarį labiau panaši, nors jei plaukai papilkėdavo, tai vasara.. skaičiau, kad plaukai su pilkumu iškart vasara, tos tipinės lietuvaitės dauguma todėl vasaros.. bet šiuo metu kai nusidažius, tai manau tikrai negalite būti pavasaris. Kaip suprantu, tik tamsi vasara ir žiema gali turėti tokius tamsius plaukus, daugiau niekas, tai reikėtų rinktis tik iš vasaros/žiemos unsure.gif aš vistiek lieku prie vasaros..

Mano plaukai dažyti tamsiai tamsiai ruda, beveik juoda. Nuotraukose man panašu į Jūsų spalvą: atrodo vos ne juoda, bet nėra juoda, taip vadinama rudai juoda spalva, vos vienu tonu šviesesnė už juodą. Natūrali tikrai esu cool vasara, nes plaukai tamsiai rudi, bet turėjo pilkumo. Bet šviesni už dažomą vos kokiais dviem tonais, tik labai jau sunku rasti save nuotraukose su natūraliais plaukais biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buurbuulis: 12 sausio 2012 - 00:31
QUOTE(Erszebeth @ 2012 01 12, 00:22)
Dabar iš viso susipainiojau. Gal aš esu "clear spring" tipas? Čia rašo, kad jis gali būti supainiojamas su "clear winter", ypač jeigu su amžiumi patamsėjama  g.gif Ir tarp tinkančių spalvų "clear spring" kaip tik nurodoma juoda, taip pat kitos ryškios, "elektrinės" spalvos. Bet rašo, kad tamsios netinka, o man atrodo, kad kaip tik tamsios tinka  unsure.gif

kiek pamenu iš senesnių forumų ir foto jūs esat vasara 4u.gif ... nieko čia nepadarysi... teks atsisveikint su juoda spalva ir devil.gif įvaizdžiu
cool summer gana šaltų ryškių spalvų, burgundy, soft black (verstos juodos odos), ir rodyta violetinė iš šio potipio spalvų (kaip ir sidabras iš metalų) mirksiukas.gif
clear spring juoda spalva tinka tik pagal kažkurį skirstymą, bet šiaip tai nebent su vakariniu makiažu. Tinka labai tokios ryškios, šviečiančios spalvos, (viena kaip orentyrinė spalva ryškiai salotinės). Visai nepanašu į šį potipį rolleyes.gif
Atsakyti
Gal galėtumėte ir man padėti nusistatyti savo tipą? Aš jau ne vieni metai vis bandau tuo domėtis ir lieku aklavietėje...

Mano oda labai šviesi, rausvo atspalvio, visiškai nėra geltono atspalvio. Venos melsvos.
Akyse dominuoja plieno pilka, tačiau rainelės apvadas tamsesnės drumzlinos mėlynos spalvos (dėl to daugelis iš pirmo žvilgsnio pasakytų, kad mano akys mėlynos). Aplink vyzdį yra žalios spalvos, saulėtą dieną akys atrodo jau žalios. Chameleonai jos pas mane smile.gif
Su plaukais dar geriau: pagrindinė spalva- šviesi pelenų (be auksinių atspalvių). Tačiau yra ir kelios šviesios (gelsvos) sruogos, kurios išlieka ir žiemą, o vasaromis dar pašviesėja. Plaukų apačia- ruda (drumzlina, tačiau ruda). Čia man ir galvosūkis- nesuprantu, ar mano plaukai šalto ar šilto atspalvio. Pas šaltą lyg ir neturėtų būti auksinių bei rudų sruogų, o pas šiltą- šaltų pelenų. Bet va gamta sukūrusi būtent taip.

Tinkančios spalvos: juoda, iš dalies- balta (bet joje neturi būti jokių jokių "priemaišų", gryna balta), nerealiai tinka ryški skaisti raudona, taip pat ir bordo, vyšnių, kraujo spalvos. Tinka ryški mėlyna, rašalo mėlyna, navy. Gerai tinka ir sodri žalia, samanų žalia.

Labai labai netinka: ryški gryna geltona. Taip pat visi pasteliniai atspalviai (su jais atrodau išblyškusi ir serganti). Kreminė, šampano ir pan. išvis "nužudo" mane.

Iš esmės tinka ryškios grynos spalvos (išskyrus geltoną). Nesu apsisprendusi dėl rudos- ji man labai patinka, tačiau tinka vidutiniškai, nei pagyvina veiduką, nei pablyškina.

Ką manote? Pagal spalvų koloritą kaip ir linkčiau prie clear winter... Bet iš plaukų ir akių spalvos visgi nesu žiema. Labai reikėtų pagalbos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 01 11, 21:10)
Tada būsiu cool vasara  wub.gif  prie didelio noro leidžianti sau kartais pabūti cool žiema  biggrin.gif

drinks_cheers.gif ir as sau taip leidziu biggrin.gif

Be-bop-a-lula , manau, kad irgi esat vasara 4u.gif , ziema negalit buti del akiu neaiskumo. Kadangi oda balta, plaukai pilki, tai labai jau i vasara panasu. Gal ka bytte pasakytu tiksliau, ji daug nusimano tuo klausimu mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 01 12, 00:29)
Apie nuotraukas, mane tikrai būtent trikdo apšvietimas (ir kažkas panašaus). Nes labai skiriasi pati odos spalva nuotraukose  unsure.gif  dėl amžiaus.. nuotrauka su violetine (mano manymu labiau kokia slyvine) kaip suprantu yra dar plius keli meteliai, bet ta spalva to nepabrėžia, nenykina..  iš tikrųjų išgirdau labai įdomų dalyką, kad juoda tinka clear spring?  unsure.gif  kolkas dar teko skaityti, kad juoda tinka tik žiemoms ir vasaroms (pasak kaikurių išvis tik žiemoms), todėl man ta juoda dar slidus reikalas, ja nesiremiu.. ir juoda mano akimis Jums netinka vistiek  biggrin.gif natūrali man Jūs į pavasarį labiau panaši, nors jei plaukai papilkėdavo, tai vasara.. skaičiau, kad plaukai su pilkumu iškart vasara, tos tipinės lietuvaitės dauguma todėl vasaros.. bet šiuo metu kai nusidažius, tai manau tikrai negalite būti pavasaris. Kaip suprantu, tik tamsi vasara ir žiema gali turėti tokius tamsius plaukus, daugiau niekas, tai reikėtų rinktis tik iš vasaros/žiemos  unsure.gif  aš vistiek lieku prie vasaros..

Mano plaukai dažyti tamsiai tamsiai ruda, beveik juoda. Nuotraukose man panašu į Jūsų spalvą: atrodo vos ne juoda, bet nėra juoda, taip vadinama rudai juoda spalva, vos vienu tonu šviesesnė už juodą. Natūrali tikrai esu cool vasara, nes plaukai tamsiai rudi, bet turėjo pilkumo. Bet šviesni už dažomą vos kokiais dviem tonais, tik labai jau sunku rasti save nuotraukose su natūraliais plaukais  biggrin.gif

Ne, pati naujausia nuotrauka yra ta, kur pati pirmoji. Su violetiniu fotografuota gal pusmečiu atgal, tai galima sakyti, kad maždaug tas pats laikotarpis. Dėl "clear spring" ten parašyta, kad tinka skaisčiai raudona, ryški turkio, juoda, citrininė žalia, ryškiai rožinė, mėtų. O vengti reikia drumzlinai mėlynų, rudų, "kūno", smėlio. Dėl tinkančių paletės - ką aš žinau, išvardytos spalvos tinka lyg ir visai neblogai (išskyrus citrininę, nors gal normaliai esu jos nesimatavusi), bet, mano subjektyviu įsitikinimu, yra ir kur ka slabiau tinkančių spalvų. Dėl netinkančių - tikrai neprašauta su visais tais rudais šviesias atspalviais (iš rudų tikrai gražiai tinka man tinka juodo šokolado spalva, o visos kitos rudos - nebent ant ribos, po nedaug arba prie didelio noro). Dėl visų drumzlinai mėlynų kategoriškai nesutinku, nes kaip tik jos yra mano stichija, melsvai pilka arba pilkai mėlyna, asfalto yra vienas geriausių spalvinių variantų, bent jau iš mano stebėjimų. Tai galima manyti, kad "clear spring" tipas artimas manajam, bet greičiausiai nėra mano.

Ar plaukų dažymas keičia spalvinį tipą? Jis nustatomas ne pagal natūralų, nepsiklausomai, kaip tu benusidažysi?

QUOTE(bytte @ 2012 01 12, 10:08)
kiek pamenu iš senesnių forumų ir foto jūs esat vasara 4u.gif ... nieko čia nepadarysi... teks atsisveikint su juoda spalva ir  devil.gif įvaizdžiu 
cool summer gana šaltų ryškių spalvų, burgundy, soft black (verstos juodos odos), ir rodyta violetinė iš šio potipio spalvų (kaip ir sidabras iš metalų) mirksiukas.gif  
clear spring juoda spalva tinka tik pagal kažkurį skirstymą, bet šiaip tai nebent su vakariniu makiažu. Tinka labai tokios ryškios, šviečiančios spalvos,  (viena kaip orentyrinė spalva ryškiai salotinės). Visai nepanašu į šį potipį rolleyes.gif

Su ryškiai salotine mielai atsisveikinsiu, tik ne su juoda tongue.gif Jau geriau kartais sau leisiu atrodyti pavargusi, užtat juoda devil.gif Beje, o ta "gryna" juoda vasarai netinka ir deriniuose su kitomis spalvomis, ar tik kai naudojama viena? Nes man užsifiksavę, kad labai tinka visokie margi drabužiai, kurių pagrindas juodos spalvos.

Ir dar man kirba - vis dėlto "šaltai" vasarai geriau tinka juoda ar ruda? Čia aš apie plaukų dažymą. Dabar dažau vis šviesesniais rudos atspalviais, kad būtų artimesni natūraliai spalvai (ir ne taip matytųsi šaknys). Bet lyg ir gražiau atrodė "švari", šalta juoda. Turbūt patartina rinktis šaltesnių atspalvių rudą, "užpilkintą"? Šiuo metu mano dažų spalva vadinasi "iced cacao", bet ant manęs vis vien tai atrodo beveik juoda unsure.gif

QUOTE(Be-bop-a-lula @ 2012 01 12, 11:15)
Gal galėtumėte ir man padėti nusistatyti savo tipą? Aš jau ne vieni metai vis bandau tuo domėtis ir lieku aklavietėje...

Mano oda labai šviesi, rausvo atspalvio, visiškai nėra geltono atspalvio. Venos melsvos.
Akyse dominuoja plieno pilka, tačiau rainelės apvadas tamsesnės drumzlinos mėlynos spalvos (dėl to daugelis iš pirmo žvilgsnio pasakytų, kad mano akys mėlynos). Aplink vyzdį yra žalios spalvos, saulėtą dieną akys atrodo jau žalios. Chameleonai jos pas mane smile.gif
Su plaukais dar geriau: pagrindinė spalva- šviesi pelenų (be auksinių atspalvių). Tačiau yra ir kelios šviesios (gelsvos) sruogos, kurios išlieka ir žiemą, o vasaromis dar pašviesėja. Plaukų apačia- ruda (drumzlina, tačiau ruda). Čia man ir galvosūkis- nesuprantu, ar mano plaukai šalto ar šilto atspalvio. Pas šaltą lyg ir neturėtų būti auksinių bei rudų sruogų, o pas šiltą- šaltų pelenų. Bet va gamta sukūrusi būtent taip.

Tinkančios spalvos: juoda, iš dalies- balta (bet joje neturi būti jokių jokių "priemaišų", gryna balta), nerealiai tinka ryški skaisti raudona, taip pat ir bordo, vyšnių, kraujo spalvos. Tinka ryški mėlyna, rašalo mėlyna, navy. Gerai tinka ir sodri žalia, samanų žalia.

Labai labai netinka: ryški gryna geltona. Taip pat visi pasteliniai atspalviai  (su jais atrodau išblyškusi ir serganti). Kreminė, šampano ir pan. išvis "nužudo" mane.

Iš esmės tinka ryškios grynos spalvos (išskyrus geltoną). Nesu apsisprendusi dėl rudos- ji man labai patinka, tačiau tinka vidutiniškai, nei pagyvina veiduką, nei pablyškina.

Ką manote? Pagal spalvų koloritą kaip ir linkčiau prie clear winter... Bet iš plaukų ir akių spalvos visgi nesu žiema. Labai reikėtų pagalbos 4u.gif

Tinka ir netinka panašios spalvos, kaip ir man biggrin.gif Laukiam verdikto. Visgi turbūt pagrindinis momentas - tas pilkumas, o sruogos (detalės) - buvę nebuvę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erszebeth: 12 sausio 2012 - 12:11
QUOTE(Erszebeth @ 2012 01 12, 13:07)
Ar plaukų dažymas keičia spalvinį tipą? Jis nustatomas ne pagal natūralų

Aš linkus manyt, kad nekeičia. Nes nors ir nusidažius plaukus, ar panaudojus savaiminį įdegį, ar palankius soliariumą, visvien tinka toks pačios spalvos.
Atsakyti
Labai noreciau, kad kas pakomentuotu mano odos atspalvi 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(aina1979 @ 2012 01 12, 15:05)
Labai noreciau, kad kas pakomentuotu mano odos atspalvi 4u.gif

Man tai jus pavasaris, kaip ir raset...panasus atspalvis ir pas mane ax.gif

As manau, kad plauku spalva itakoja spalvini tipa...ir pvz as, pavasario tipo, jei nusidazyciau juodai, tai jau tikrai nebuciau pavasaris ax.gif O zinant tikraji tipa reiktu i ji atsizvelgiant ir plaukus dazytis mirksiukas.gif
Nors paziurejus pvz i izymybiu pokycius tai vienas zmogus gali pasikeisti i visokius tipus..kad ir Scarlett Johansson - buvo ir blondine, ir brunete...ir visaip jai tinka ax.gif Ir tikrai perdazius plaukus ji tampa kitas spalvinis tipas.
http://www.google.lt...rMcPIhAeV1cm6Ag
Vienur man ji pavasario tipo, kitur vasaros, dar kitur ruduo gal net.. g.gif
http://fairy-anna.bl...son-makeup.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skyeyes: 12 sausio 2012 - 13:33
QUOTE(skyeyes @ 2012 01 12, 13:23)
Nors paziurejus pvz i izymybiu pokycius tai vienas zmogus gali pasikeisti i visokius tipus..kad ir Scarlett Johansson - buvo ir blondine, ir brunete...ir visaip jai tinka ax.gif Ir tikrai perdazius plaukus ji tampa kitas spalvinis tipas.
http://www.google.lt...rMcPIhAeV1cm6Ag
Vienur man ji pavasario tipo, kitur vasaros, dar kitur ruduo gal net.. g.gif
http://fairy-anna.bl...son-makeup.html

Man ji pavasaris, o ten, kur tamsi - tamsiai nusidažęs pavasaris biggrin.gif

Ačiū už pagalbą, visgi apsistoju prie "cool summer" varianto kaip atspirties taško smile.gif
Atsakyti
Man kazkaip labai sudetingai atrodo tie cool summer ir winter...visad galvojau, jei jau tamsus plaukai, tai winter ax.gif
Siaip daugiausia Lietuvoje summer (kazkada tai minejo konsultante) tipo merginu su naturaliais peleniniais tamsiai blondiniskais plaukais ax.gif
Atsakyti
bytte, kaip vistik su ta juoda? Daugumoje puslapių rašo, kad juoda tinka ir vasaroms, ką tik išgirdau, kad ir pavasariams. Tai kaip vistik nuspręsti kur teisybė viena ir ne kitokia, ir kieno? 4u.gif

Be-bop-a-lula, man atrodo neobjektyviai vertinate spalvų tikimą/netikimą, nes tinkančių/netinkančių spalvų sąrašas visiška tipų maišalynė, tikrai taip būti negali. Nesate žiema, tikrai. Sakyčiau pavasaris/vasara. Gal linkčiau labiau prie pavasario, vien dėl `ryškių, skaisčių` spalvų tikimo. Tikrai ne žiema 4u.gif

huga, yra dar čia be mūsų daugiau vasarų šaltuolių? wub.gif

Erszebeth, Jūs tikrai nesate pavasaris dabar. Galbūt buvote kažkada šviesiais natūraliais plaukais, bet tikrai ne dabar 4u.gif dabar lieku prie nuomonės cool summer, o šis tipas yra artimas tikrai ne pavasariui, o nebent cool winter.
Tai žinoma, kad keičia plaukų spalva tipą. Juk dabar esate tamsiaplaukė, o ne blondinė ir tai daug ką pakeitė 4u.gif greičiausiai iš pavasario perėjote į vasarą, ar bent jau iš kažkokio kito vasaros tipo į tamsią vasarą 4u.gif

Pagal idėją, tai tinka šviesesni šalti rudi plaukai, nei beveik juodi. Juoda plaukų spalva sakyčiau apskritai retai kažkam tinka. 4u.gif

TimbaLimba, keičia 4u.gif juk tipas nustatomas pagal plaukus, odą. Jeigu pakeičiama plaukų ar odos spalva tipas gali keistis. Yra tokių spalvų, kurios tikrai tinka labiau įdegus. Nebent plaukų spalva keičiama pagal tipo rekomendacijas ir neišeinama iš tipo ribų ir natūraliai įdegant. O kremai ir soliariumai keičia odos atspalvį, natūraliai įdegame ne taip pat.4u.gif

aina1979, šiltas? rolleyes.gif pavasaris/ruduo..

O man gražiausias tipas deep autumn/winter. Tokios gilios, egzotiškos moterys, ech.. wub.gif
Savo nusistatinėjau atmetimo būdu:
1. Atmečiau žiemą. Neturiu žalių, rudų, su gelsvumu akių, rausvų, kaštoninių, su ryžumu rudų plaukų. Netinka rudos, geltonos, rūdžių, oranžinės, smėlio.
2. Atmečiau pavasarį. Neturiu šviesių plaukų. Netinka visokios salotinės..
3. Lieka šaltas tipas, iš tikrųjų tą nujaučiau jau senai. Tinka mėlynos, pilkos ir t.t. Įsitikinimui dar matavausi rūbus pagal šaltų spalvų paletes (nes pati dar nemoku atskirti)
4. Iš vasaros iškart palikau tik cool, dėl tamsių plaukų ir šaltumo.
5. Žiemos atmečiau deep.. visai nepanašu. Su clear suabejojau.
6. Matavausi spalvas pagal paletes, fotografavausi. Tada ir strigau ties cool summer/winter biggrin.gif bet kuo toliau, tuo labiau linkstu į vasarą. Mane tie plaukai ir trikdė, galvojau tamsūs - žiema. O aš ir natūrali nesu ta peleninė tamsi blondinė. Man iki blondinės kaip iki mėnulio. Gal kaip minėjo tokie rudi drumzlini, bet tamsūs..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buurbuulis: 12 sausio 2012 - 14:01
Dabar supratau, kodėl tokia maišalynė aš ir spalvos keistai tinka doh.gif Mat buvau skaičiusi, jog tipas apsprendžiamas pagal natūralią plaukų spalvą, tad visad į ją ir kreipdavau dėmesį doh.gif O kas šiuo metu ant galvos, tai... rolleyes.gif

Žodžiu, peržiūrėjau dar kartą viską- greičiausiai ir esu gimusi būti "cool summer". Tačiau kadangi mano plaukai dažyti (burgundijos vyno spalva, tamsi), tai spalvų tikimas/netikimas matyt labai iškreiptas būtent dėl plaukų.

Šiaip ir pradėjau dar kartą domėtis vėl spalvų tipažais, nes pradėjau intensyviai mąstyti keisti plaukų spalvą. Tamsi raudona man labai labai wub.gif Tačiau jei sugebu "nuryti" kas tiesiog gražu ir pažvelgti iš šono- tokia spalva ne itin man ir tinka. Drabužiai- taip, tačiau plaukai ne itin.

Teoriškai greičiausiai reikėtų pašviesinti ir nudažyti šaltu rudos atspalviu (pilkšvi man nepatinka...) ir tada jau keisti garderobą/makiažą pagal cool summer spalvas (žinoma, iš naujo gilinantis, kas tinka, o kas ne)?

Beje, dar įdomu, jei saulės šviesoje mano akys atrodo žalsvos, naudoju gelsvo atspalvio pudrą (pamaskuoja odos rausvumą) ir dažau plaukus burgundy spalva, tai greičiausiai esu iš savęs išvis rudenį pasidariusi? blink.gif hihihi.gif
Atsakyti