Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(ČIČI @ 2012 05 03, 13:46)
Ai, dar... o kodel gliutenas blogai?


Nu jooooo... turint tokiu bedu reiketu zinoti elementarius dalykus smile.gif

Baltymą gliuteną sudaro du baltymai: gliadinas ir gliuteninas. Gliuteno skaidymo metu žarnyne susidaro amino rūgštys. Žarnyne besikaupiantįs nepilnos gluteno hidrolizės elementai pažeidžia jo gleivinę, suardo spindyje esančius plaukelius, per kuriuos į kraują įsiurbiamos organizmui reikalingos maisto medžiagos.
Anksčiau buvo galvota, kad gliuteno yra tik kviečiuose bei rugiuose, o pasirodo, ir avižose bei miežiuose. Nedaug jo randama ryžiuose, kukurūzuose, sorose, beveik nėra grikiuose. Baltymas gliutenas yra vandenyje netirpus ir po kontakto su juo tešlai ar košei suteikia lipnumą. Gliutenas šiuo atveju veikia panašiai kaip uždelsto veikimo bomba arba lėto poveikio nuodai. Kiekvienas toks „smūgis“ atsispindi įvairiuose organuose ir organų sistemose, o pirmiausia – žarnyne, nervų sistemoje, kituose pažeistuose organuose.

Kas gali atstoti duonos gaminius?
Gliuteno nėra ryžiuose, grikiuose, sorose, kukurūzuose. Galite vartoti ne tik šių kruopų košes, bet ir miltus kepiniams, pvz., naminei duonai kepti. Vietoj kvietinių miltų galite naudoti bulves, ryžius, soją ar pupeles. Mėsoje, žuvyje, vaisiuose ir daržovėse gliuteno nėra, todėl šiuos produktus galite valgyti.
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2012 05 03, 14:48)
Nu jooooo... turint tokiu bedu reiketu zinoti elementarius dalykus smile.gif



na nezinojau... o ir sergu ne as...

o tai kodel mesos atsisakete?
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2012 05 03, 15:45)
na nezinojau... o ir sergu ne as...

o tai kodel mesos atsisakete?


Todel, kad ir be jos gyventi galima smile.gif Kam serganti organizma dar apsunkinti gyvuliais riebalais/baltymais? Bet kuriuo atveju is jos jokios naudos. Na, nebent labai retai (pvz. i menesi karta) ir virta. Beje verdant, nupilti vandeni 4-5 kartus.
Jokiu budu nekepti - ypac ant lauzo. Apie 200 g keptos mesos ant lauzo prilygsta 800 vnt. surukytu cigareciu
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2012 05 04, 09:14)
Todel, kad ir be jos gyventi galima smile.gif Kam serganti organizma dar apsunkinti gyvuliais riebalais/baltymais? Bet kuriuo atveju is jos jokios naudos. Na, nebent labai retai (pvz. i menesi karta) ir virta. Beje verdant, nupilti vandeni 4-5 kartus.
Jokiu budu nekepti - ypac ant lauzo. Apie 200 g keptos mesos ant lauzo prilygsta 800 vnt. surukytu cigareciu


blink.gif oho

dar norejau paklausti del pieno produktu - kodel ju atsisakete? Ghi sviesta ir mes valgom, bet kodel atsisakyti varskes? Ir dar, o kodel pasirinkote butent toki antioksidanta (Resveratroli), o ne kitoki?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ČIČI: 04 gegužės 2012 - 08:25
MB gert pradejo maisto papilda NEUROZAN.Pats sumaste pagert,jau trys dienos,kaip vartoja,ziuresim.Beje, visiskAI atsisake gert alu,sampana,mineralini- zodziu- gazuotus gerimus drinks_cheers.gif .Gastroenterologas taip patare mirksiukas.gif ,o ir dabar laikosi dietos.Nebevalgo saldumynu mirksiukas.gif ,valgo po maziau ,bet daugiau kartu.o siaip tai baigiu nuo lazdos atpratint yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2012 05 04, 08:24)
blink.gif  oho

dar norejau paklausti del pieno produktu - kodel ju atsisakete? Ghi sviesta ir mes valgom, bet kodel atsisakyti varskes?  Ir dar, o kodel pasirinkote butent toki antioksidanta (Resveratroli), o ne kitoki?

Beje del resveratrolio neseniai radau keleta straipsniu paneigianciu kokia nors resveratrolio nauda, atceit tie mokslininkai, kurie nustate kad jis lb stiprus antioksidantas buvo papirkti g.gif
Tai nezinau net ka galvoti smile.gif pati esu naudojus evelor buteliuka, lyg ir neblogai tada jauciausi, nors kas ten zino gal tai savitaiga suveike g.gif beje ar mums tinka ginkmedis, nes eurovaistinej atsirado lecitinas su ginkmedziu, live well vadinasi, tai galvoju ar vertetu pabandyt:)
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2012 05 04, 15:51)
Beje del resveratrolio neseniai radau keleta straipsniu paneigianciu kokia nors resveratrolio nauda, atceit tie mokslininkai, kurie nustate kad jis lb stiprus antioksidantas buvo papirkti g.gif
Tai nezinau net ka galvoti smile.gif pati esu naudojus evelor buteliuka, lyg ir neblogai tada jauciausi, nors kas ten zino gal tai savitaiga suveike g.gif beje ar mums tinka ginkmedis, nes eurovaistinej atsirado lecitinas su ginkmedziu, live well vadinasi, tai galvoju ar vertetu pabandyt:)


Na, cia kaip ir visur - nuomoniu visokiu :-) O ginkmedis ar jo ekstraktas yra Tanakan sudetyje, kuri man kazkada buvo skyrus gydanti daktare. O apie lecitina jau dalinausi patirtimi, tad net nezinau ar galetu pakenkti. smile.gif
Atsakyti
silver79 dekui uz info pasidalinima 4u.gif

del mesos - tai visiskas atsisakymas irgi nera gerai, aisku, cia jau kiek zmoniu tiek nuomoniu wink.gif ypac naudinga triusiena, kiauliena kitas reikalas. jos galetu ir nebut smile.gif

Savo chemine sudėtimi triušiena pranašesnė už kitų gyvūnų mėsą. Baltymų kiekis joje didesnis nei avienoje, jautienoje, kiaulienoje, veršienoje. Baltymuose randama net 19 nepakeičiamų amino rūgščių. Vitaminų ir mineralų joje taip pat daugiau nei kitose mėsos rūšyse. Čia gausu vitaminų C, B6, B12, PP. Pavyzdžiui, vitamino PP kiekiu triušiena jautieną lenkia net 2 kartus.
Triušienoje nemažai mineralinių medžiagų: fosforo, kalcio, geležies, kobalto, mangano, fluoro, kalio ir t.t. Tačiau joje nedaug natrio chlorido (NaCl) - valgomosios druskos. Dėl šios savo savybės triušiena ypač tinka dietinei mitybai. Triušio riebaluose, palyginti su jautienos ar avienos, yra daugiau nesočiųjų riebalų rūgščių. Tai mažai kalorijų turinti mėsa. Reguliarus jos vartojimas palaiko normalią riebalų apykaitą organizme ir optimalų maistingųjų medžiagų balansą. Be to, tai puiki profilaktinė aterosklerozės priemonė, nes šioje mėsoje labai mažai cholesterolio, tačiau yra lecitino, reguliuojančio cholesterolio apykaitą ir laikomo natūraliu kraujagyslių „valytoju“.


va ir naturalus B12 saltinis smile.gif neveltui kudikiams pirmoji skiriama mesa - triusiena smile.gif
Papildyta:
QUOTE(prie dubysos @ 2012 05 04, 10:38)
MB gert pradejo maisto papilda NEUROZAN.Pats sumaste pagert,jau trys dienos,kaip vartoja,ziuresim.Beje, visiskAI atsisake gert alu,sampana,mineralini- zodziu- gazuotus gerimus drinks_cheers.gif .Gastroenterologas taip patare mirksiukas.gif ,o ir dabar laikosi dietos.Nebevalgo saldumynu mirksiukas.gif ,valgo po maziau ,bet daugiau kartu.o siaip tai baigiu nuo lazdos atpratint yahoo.gif

dziugios naujienos drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na o mums citrusiniai vaisiai tinka? Pvz apelsinai, nes daznai megstu spaustis naturalias sultis, kiek skaiciau tai ivairios svieziai spaustos sultys puikiai isvalo organizma smile.gif o del triusienos tai kazkaip niekad nepastebiu jos parduotuvese smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2012 05 04, 22:06)
Na o mums citrusiniai vaisiai tinka? Pvz apelsinai, nes daznai megstu spaustis naturalias sultis, kiek skaiciau tai ivairios svieziai spaustos sultys puikiai isvalo organizma smile.gif o del triusienos tai kazkaip niekad nepastebiu jos parduotuvese smile.gif


ne manau, kad pakenks. citrusiniai vaisiai stiprina imunine sistema bei suteikia energijos, juose gausu vitamino C.

triusienos labai mazai kur yra, tas tiesa. ir jos kaina nuo 30 Lt/kg.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti