Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(ruteleee26 @ 2012 04 30, 14:09)
Labai dziugu girdet silver, kad jus puikiai jauciates 4u.gif gal galima butu placiau apie jusu nauja gyvenimo buda, gal kazka sau pritaikysiu, nes taip norisi gerai jaustis ir daug ka nuveikti, kai uz lango grazus orai smile.gif


Na, gal jau ir kartosiuos, bet nieko neiprasto nedarau
1. Sportas. smile.gif 2x savaiteje joga (po jos infra sauna) 3x i baseina (plaukiu po 1 km)
2. Maistas. Visai atsisakiau mesos, pieno (iskyrus gi sviesta) ir miltiniu produktu. (Vis dar valgau zuvi 1x savaiteje. Grudai: Grikiai, rudi ryziai, soros, retai aviziniai dribsniai. Daug darzoviu , vaisiu, siek tiek riesutu seklu, daigintu grudu. Be to visa maista derinu. Reikejo laiko kol galvoje viskas susideliojo, bet manau verta.
3. Papildai. Resveratrolis nuolat, Lecitinas 90 dienu kas tris menesius, Geri probiotikai kas 7 dienas t.y. 7 vartoju, 7 pertrauka, Vit. D po 2000 vienetu ziemos, pavasario metu. (Jau saules yra, tad praejusia savaite baigiau iki rudens). Kadangi beveik nebera is kur gauti B12 tai pradejau naudoti si vitamina. Geriausia naudoti sublingini, kuris pasisavinamas per po liezuviu esancia liauka, ir taip aplenkiamas sudetingas b12 pasisavinimo mechanismas.
4. Super maistas. Naudoju Spirulina, Chia seklas, Goji, Incan uogas, Maca saknies miltelius, Kanapiu, linu, semenu seklas, ziedadulkes. Visa tai kaitaliodamas vartoju kasdiens kaip antioksidantus.

Beje, visa tai darau, tikedamas, kad tai padeda valdyti IS. O rezultatai rodo, kad butent taip ir yra. Savijauta tokia, kad net pries diagnoze taip gerai nesijauciau biggrin.gif
Jau baigiu pamirsti kai reikejo vaikstynes ar lazdos. Pfu pfu pfu tris kartus per peti smile.gif
Beje, mane tam dar labiau ikvepe moteriske, kuri iveike IS tokiu budu. Youtube radau jos filmuka. Keista, kad pakeitusi mityba ir gyvenimo budo per metus atsistojo ant koju ir net vazineja dviraciu. Praktiskai nevalde nieko ir metu ne penkiolika jai smile.gif Jei rasiu, imesiu nuoroda.
OK. Sekmes visiems ir VISOMS wink.gif Laikykites - vasara jau visai salia wink.gif
Papildyta:
Radau dar siek tiek idomios info apie Lecitina. Gal kam pravers

Nustatyta, jog augalinės kilmės lecitinas (pvz., sojų pupose) cholesterino sankaupas tirpina veiksmingiau negu lecitinas iš gyvulinės kilmės produktų (pvz., iš kiaušinio).

Jis – būtinos gyvybinėms funkcijoms palaikyti fosforo rūgšties vienas iš šaltinių. Lecitinas – pagrindinis mielino sluoksnio (nervų ląstelių bei skaidulų apsauginio apvalkalo) komponentas. Maždaug 30 proc. centrinės nervų sistemos mielino sudaro lecitinas. 66 proc. izoliuojamųjų bei apsauginių audinių, supančių galvos smegenis, stuburą ir tūkstančius kilometrų nervų sudaro lecitinas. Žmonių, sergančių išsėtine skleroze, mielino sluoksnyje lecitino kiekis nesiekia normos.

Lecitinas stiprina vaikų, ypač blogai besimokančių, atmintį, padeda susikaupti ir išlaikyti dėmesį, daro juos imlesnius. Vartojant lecitiną nervų audiniams atkurti, skirtingai negu nuo kitų preparatų, nebūna šalutinio poveikio.

Kiek reikia vartoti lecitino, priklauso nuo organizmo būklės bei fizinio krūvio. Nuo fizinio darbo lecitino raumenyse padaugėja, kartu padidėja jų darbingumas. Organizmui senstant, lecitino kiekis mažėja. Dėl jo stygiaus plonėja mielino apvalkalas, sutrinka nervų sistemos veikla, atsiranda dirglumas, gali prasidėti chroniško nuovargio sindromas, smegenų išsekimas.

Lecitino svarbą organizmo aktyvumui rodo faktas, jog badaujant, kai riebalų atsargos bei baltymai suskaidomi energijos gamybai, lecitinas panaudojamas paskiausiai.
Atsakyti
Aciu silver uz tiek daug naudingos informacijos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
sveikos mielosios ir mielieji smile.gif

as iskarto prisistatau su bedom, gal kokiu patarimu turetumet..
esu ne LT, isvykus, ir greitu laiku negaliu grizti..ir turiu bliamba kas cia pasidare! niekada taip nebudavo- atrodo sala kojos pirsciukai, ir pati koja, siandien ir uzpakalis.. unsure.gif nemalonu, bet nera taip kad jau panikoj as. tiesiog nemalonu jei su rubais esu ar batais. o kai nelieciu, nejudinu tai viskas ok.
na ir ka- nusprendziau as nieko nelaukti, pas gydytojus galimybes nueiti nera, ir nesijauciu as kazkaip labai blogai kad grizti, tai turejau prednizolono nuo praeito karto ir galvoju pagerti kokia schema. + nusipirkau milgama. ar nepakenksiu sau tokiais budais bandydama padeti? unsure.gif nezinau nei ka daryt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sypsena000 @ 2012 05 02, 22:38)
sveikos mielosios ir mielieji smile.gif

as iskarto prisistatau su bedom, gal kokiu patarimu turetumet..
esu ne LT, isvykus, ir greitu laiku negaliu grizti..ir turiu bliamba kas cia pasidare! niekada taip nebudavo- atrodo sala kojos pirsciukai, ir pati koja, siandien ir uzpakalis.. unsure.gif  nemalonu, bet nera taip kad jau panikoj as. tiesiog nemalonu jei su rubais esu ar batais. o kai nelieciu, nejudinu tai viskas ok.
na ir ka- nusprendziau as nieko nelaukti, pas gydytojus galimybes nueiti nera, ir nesijauciu as kazkaip labai blogai kad grizti, tai turejau prednizolono nuo praeito karto ir galvoju pagerti kokia schema. + nusipirkau milgama. ar nepakenksiu sau tokiais budais bandydama padeti?  unsure.gif  nezinau nei ka daryt  unsure.gif

O tai jum diagnozuota IS? Manau pleciantys nepakenktu ir b grupes vitaminai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruteleee26: 03 gegužės 2012 - 00:01
Pritariu nuomonei, o prednizolono nepatariu gerti nepasitarus su medikais. Kiek leidzia galimybes ailsekit nuo darbu. Gal cia nieko baisaus. 4u.gif


QUOTE(ruteleee26 @ 2012 05 03, 00:58)
O tai jum diagnozuota IS? Manau pleciantys nepakenktu ir b grupes vitaminai smile.gif

Atsakyti
Silver, o kodel aviziniai dribsniai retai? Maniskis juos labai megsta ir valgo tikrai daznai.
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2012 05 02, 23:58)
O tai jum diagnozuota IS? Manau pleciantys nepakenktu ir b grupes vitaminai smile.gif



diagnozuota..gaunu vaistus capaxona. ir taip jau ramu buvo, kad ji man aprimo, o pasirodo netaip jau ir giliai uzmigo doh.gif ir dabar tas jausmas, nei ka daryti g.gif tai pradedu panikuoti. esu visai kitam pasaulio kraste..azijoj..tai del to labai itariai ziuriu i gydytojus cia, galvoju laukti, neiti cia unsure.gif vasara grisiu i LT, bet jauciu cia jau bus paveluotai ar ne?
turiu as milgama su savim
aciu jums uz patarimus smile.gif)))) geros sveikateles visiems smile.gif
Atsakyti
Turetu praeiti, ne kazkokie cia pablogejimai ir nepanikuokit per daug. 4u.gif


QUOTE(sypsena000 @ 2012 05 03, 09:59)
diagnozuota..gaunu vaistus capaxona. ir taip jau ramu buvo, kad ji man aprimo, o pasirodo netaip jau ir giliai uzmigo  doh.gif  ir dabar tas jausmas, nei ka daryti  g.gif  tai pradedu panikuoti. esu visai kitam pasaulio kraste..azijoj..tai del to labai itariai ziuriu i gydytojus cia, galvoju laukti, neiti cia  unsure.gif vasara grisiu i LT, bet jauciu cia jau bus paveluotai ar ne?
turiu as milgama su savim
aciu jums uz patarimus smile.gif)))) geros sveikateles visiems  smile.gif

Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2012 05 03, 09:29)
Silver, o kodel aviziniai dribsniai retai?  Maniskis juos labai megsta ir valgo tikrai daznai.


Aviziniai blogai, nes turi nemazai gliuteno. Ne taip kaip kvieciai, ar rugiai, bet turi. Tad siulyciau juos valgyti max. 1 kart per savaite po 100-200 g
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silver79: 03 gegužės 2012 - 09:49
QUOTE(Silver79 @ 2012 05 03, 10:47)
Aviziniai blogai, nes turi nemazai gliuteno. Ne taip kaip kvieciai, ar rugiai, bet tui. Tad siulyciau juos valgyti max. 1 kat pe savaite po 100-200 g

Aisku
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2012 05 02, 17:14)
Aciu silver uz tiek daug naudingos informacijos 4u.gif  4u.gif  4u.gif


i sveikata smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silver79: 03 gegužės 2012 - 09:52
QUOTE(Silver79 @ 2012 05 03, 10:47)
Aviziniai blogai, nes turi nemazai gliuteno. Ne taip kaip kvieciai, ar rugiai, bet turi. Tad siulyciau juos valgyti max. 1 kart per savaite po 100-200 g


Ai, dar... o kodel gliutenas blogai?
Atsakyti