Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

Na tikėkimės niekas nesikartos smile.gif pagąsdino ir gana smile.gif
Atsakyti
Kol paumejimai silpni ir reti - tai dar ir bandom be vaistuku pratempt, bet kai bukle labai sunki grebies siaudo. As irgi kas antra diena leidziuos Extavia ir bukle sekancia diena tikrai ziauri. Labiau bijei ne skiepo, o kas bus sekancia diena ir temperatura laikos pastoviai 37,5. Gal kuri irgi extavia naudojat ir kokia jusu busena po skiepo ?
Atsakyti
QUOTE(Grt @ 2012 01 27, 22:25)
Kažkaip žiaurokai viskas skamba, bet kiek suprantu juk dalis čia esančių ir be tos chemijos gerai gyvena? Kažkaip aš linkstu į tą pusę, kad neužsiimsiu tais badymaisis net jei jau 100% bus aišku, ale geriau tiesiog savim rūpintis..


Labuka. Palaikau tavau nuomone ir apsisprendima del vaistu. Nezinau kas turetu nutikti, kad sutikciau su kokiais nors pastoviais vaistais nuo IS. Ta liga galima valdyti be didesniu bedu tik dideles meiles sau ir valios deka, bet deja, tik nedaugelis is musu imasi ryztingu priemoniu del maisto, poziurio i gyvenima, sporto ir t.t., kad taip kontroliuoti liga. Vienas negali to atsisakyti, kitam patinka ar nepatinka tas ar anas...
Nieko nenoriu izeisti ar sumenkinti pastangu, nes atveju ir situaciju yra visokiu, taciau vergauti savo kunu pharmacijosoligarchams - jau tikrai ne! Gi dar nera patvirtintu vaistu nuo IS kurie gydo. Visi jie kabutese stabdo paumejimus ir progresa. Kiek tenka paskutiniu metu bendrauti su likimo draugais is Olandijos, Norvegijos - tai visi beveik sutinka, kad ataku daznumas ir stiprumas visai nepriklauso nuo to ar tu vartoji kokius vaistus ar ne. Jei ziuretume matematiskai, tai vartodamas vaistus nuo IS (Kad ir ta "nekalta"copaxone") zmones taip pat gulasi i ligonines del ataku ir neretai dar stipresniu. Tai jus man pasakykit, kur tas ju stebuklingas poveikis? Beje Jopie is Olandijos atsisake copaxone po metu vartojimo. Vartodamas juos 2 kart gulejo ligonineje su rimtais paumejimais. Jau beveik metai maitinasi grieztai, daug sportuoja ir ligonineje dar negulejo ne karto. Tai tik vienas pvz.
Beje vyrams IS PASIREISKIA DAUG RIMCIAU IR DAZNIAUSIAI PASEKMES BUNA DAUG LIUDNESNES, bet dazniausiai vyrai ( ne visi) ta liga "pakinko" savo valios, noro ir pastangu deka.
Man paskutini karta rimtai buvo paumeje 2010 rudeni. Nuo to momento viska pakeiciau kardinaliai - issiaiskinau kas padeda kontroliuoti IS , kas kenkia; ka galima daryti ir ko vengti ir tikiu, kad tik tokiu budu as sia liga valdau. Nesakau, kad tai lengva, bet tikrai imanoma. Beje per paskutinius metus jau antra karta dare MR Galvos ir Kaklo - ne vieno naujo zidinio! Like tik tie du nedideli issigande zidinkukai biggrin.gif, kurie atsirado daugiau nei pries 10 metu. Viena diena ir ju neliks cool.gif Labai tuo tikiu!
P.S.
Nieko asmenisko - cia tik mano nuomone. Nepykit, kieno nuomone kitokia 4u.gif Jei ji ne tokia kaip mano, tai nereiskia, kad ji bloga drinks_cheers.gif
Atsakyti
Silver79, jūs šaunuolis, kad turite tiek valios ir optimizmo, tikrai nuoširdžiai džiaugiuosi už jus ir tikiuosi, kad pavyks įveikti ligą, kaip ir Česlovui. Beje, įdomu, kaip jis dabar laikosi g.gif o dėl sveiko gyvenimo būdo, tai maniškis irgi kiek įmanoma jo pradėjo laikytis, ir elipsinį treniruoklį nusipirkome, kasryt mankštą daro, ir visa kita. Bet pas mano vyrą, skirtingai nei pas jus yra daugybiniai židinukai tiek galvoje, tiek stubure, tai jau ir nežinia, ar galėtų jie išnykt atsisakius vaistų, duok Die jie pristabdo naujų atsiradimą unsure.gif kol kas per du metus vaistų naudojimo jam nepablogėjo , tpfu 3k. , nežinia, kaip būtų be vaistų, o gal būtų tas pats kaip ir su jais, čia gi nieks napeasakys.
Taigi gyvenam, kaip kiekvienas išmanom ir vienos tiesos niekada nebus
Atsakyti
jooo, gerai kalbet kai zidiniai tik 2. g.gif o kai pilna galva ir dar didelio diametro? g.gif idomu ar taip pat optimistiskai kalbetumet? Silver cia taikau jums..
Atsakyti
Na ir as isiterpsiu..pirmas magnetas 0 zidiniu, po 2 metu pilna galva...esu optimiste, gyvenu kaip gyvenusi, valgau ir geriu kas skanu (vistiena, darzoves, zuvis, alus, vynas), dabar man tai yra skanu biggrin.gif istisai budavo akies nervo uzdegimu ir pavieniai aptirpimai, kelis kart atime galunes, leidausi copaxone, netiko, turejau per 2 m "n" pablogejimu, puses metu pertrauka - tada rebifas, o geriausias mano vaistas yra musu stebuklas - sunelis, nes tfu tfu tfu geriau per 9 ligos metus turbut nesijauciau, po gimimo praejus pusmeciui, leidziuosi vaistus, o gal jie mane laiko...niekas nepasakys...na zodziu, neaisku kokia forma, neaisku koks kieno organizmas, ir kaip jus sakote nera vienos taisykles visiems...reikia isiklausyti i save ir i savo organizma...jis niekada nemeluoja...biggrin.gif nebent yra psichologiniu problemu.
Viltis durniu motina, tai as viena is ju biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S@gi: 29 sausio 2012 - 13:50
Turbūt baimė ir verčia pradėt vartot tuos vaistus, aš ačiū dievui bebaimė biggrin.gif Be to šeima palaiko būtent tą nuomonę, kad nereikia prasidėti su chemija, ir tokiu atveju, kol dar tik pradžia ar gąsdinimai, nėr ko laukt, laikas keist gyvenimo būdą.
Atsakyti
MB dabar,kai atsalo orai, geriau jauciasi,nes ,kai dregni orai buvo. Na, galbut,ir " pasiremontavimai " padejo ,bet,va vistiek atsiranda noras vaidinti" mirstanti ligoni'.Bet jei niekas jo apie savijauta neklausineja, tada viskas clap.gif ,o jei tik uzklausia..... doh.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif ,
Kaži pagal ką skirsto kam Rebif, o kam Betaferon? Kiek žinau Rebif natūralus yra.

Man Copaxone netiko ir jaučiausi pavargus, porą kartų buvo alerginė reakcija- susileidus pradėjo dilgčioti visą kūną, ašaros bėgti, užtino akys. Juos leidžiantis nėra jokių pašalinių ryte, kaip vandeniuką tik l.skausmingi(kaip širšė įkąstų biggrin.gif )Ir židinių kas pusmetį daugėjo, neurologas pats apakęs buvo.
Nežinau gal sutapimas , bet kai leidžiuosi Betaferon jaučiuosi žymiai geriau ir per 2 metus židinių naujų nebesiranda..ką aš žinau..(tik kol prisipratinau suvargau)

Kol nesiranda nauji ar retai tai galima ir laukti, bet kai pablogėjimai 2 kart į metus, o ligoninėj prednisolonas, kuris nemanau, kad sveikesnis už interferonus, tai vien sveiku gyvenimo būdu pasikliauti nejauku darosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Norėtųsi bent jau žinoti ko tikėtis. Kaži o nugaros magnetinį tyrimą tai privačiai jau pačiai susimokėjus tik galima gauti? keista tiek tyrimų padarė galvą žiūrėjo galėjo dėl aiškumo viską patikrint..
Atsakyti
Na, ko tiketis tai cia manau visiems sergantiems (arba maciusiems sergancius ) kaip ir aisku- pasigooglinkit kas per liga, kokios perspektyvos ir viska zinosit..Kazkaip realiai nesu macius nei vieno pasveikusio-po 10-15-20 metu vistiek jau nebevaiksto...ir manau kad vaistai tam ir israsti, kad kiek imanoma retinti paumejimus, atitolinti ta momenta.. Aisku cia mano nuomone (subjektyvi) plius buna eiga skirtinga, gali aisku buti gerybine, kada po pirmo paumejimo liga gali nepasireikst desimtmeti, tada galima visiem reklamuotis kad va atradau gydyma, liux padeda ir jus taip darykit smile.gif buna umi-kai "suvarto " greitai, ir recidyvuojanti remituojanti (cia manau pas daugeli musu) kuri eigoj vistik kad ir kaip gaila palaipsniui pereina i antrine progresuojancia.. verysad.gif po pirmos atakos man irgi pora metu niekuo nesireiske, galvojau pamirso mane smile.gif o dabar kartojasi, bet ir gyvenimo budas mano nekoks-nervai, stresai, saves negailejimas-nu bet ka padarysi
Atsakyti
QUOTE(Grt @ 2012 01 30, 14:13)
Norėtųsi bent jau žinoti ko tikėtis. Kaži o nugaros magnetinį tyrimą tai privačiai jau pačiai susimokėjus tik galima gauti? keista tiek tyrimų padarė galvą žiūrėjo galėjo dėl aiškumo viską patikrint..


na man nugaros mrt dare nemokamai bet beveik po metu nuodiagnozes, kai po copaxones labai daug ir dideliu zidiniu atsirado net gydytojai issigando, man skyre betaferona sake jis stipriauses o db jau 8 men jauciuos kaip sveika biggrin.gif tik siom dienom silpnumas apnyko blink.gif
Atsakyti