Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(juratema @ 2011 11 28, 18:27)
Pora menesiu kaip plastaka aptirpus, o dabar dar kaire puse visa pasilpus, ir ranka ir koja, ir koordinacija, tai siandien apziurejo ir nutare kad reik gult.. verysad.gif

Bet turbtu gerai, kad guldo. Gali padeti. Mano tevo jau nebeguldo. Sako, kad Santariskese palatos tik jauniems....
O po pagulejimo ligonineje ar priklauso kokia kineziterapija? Ar ligonineje daro masazus?

Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2011 11 28, 16:51)
Na ka merginos-ketvirtadieni guluosi solumedroli lasins..

sekmes, pranesk kaip seksis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kam_tai_rupi @ 2011 11 29, 00:07)
Bet turbtu gerai, kad guldo. Gali padeti. Mano tevo jau nebeguldo. Sako, kad Santariskese palatos tik jauniems....
O po pagulejimo ligonineje ar priklauso kokia kineziterapija? Ar ligonineje daro masazus?

Palatos tik jauniems? protest.gif
Papildyta:
QUOTE(juratema @ 2011 11 28, 16:51)
Na ka merginos-ketvirtadieni guluosi solumedroli lasins..

SEKMES,tikimes geriausio. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Paskaiciau ir nuliudau bei issigandau... Pries keleta metu itarinejo IS, bet padare galvos smegenu MR tyrima, nieko nerado ir nurase viska vegetacinei distonijai. As kazkaip nusiraminau, viskas pasitaise ir laimingai gyvenau toliau. Iki praejusios savaites... Mezgant taip "ateme" rankas, kad net virbalu neislaikiau. Visos akys "pabego" doh.gif Ir tokie aptirpimai uzeina retkarciais. Nurasiau viska neaisku kam... Kelias paskutines dienas nebegaliu be Ibupromo, nes taip skauda nugara, kad... Bet tas skausmas kazkoks keistas - nei tai uztirpus ji, atrodo kad degina. Vyras sako, kad radikulitas, bet kad skauda man ne juosmeni, o mazdaug tarp menciu ir kartais "pabega" skausmas i kitas vietas unsure.gif Pradejus googlint man vis ismeta nuorodas apie IS... Kartais buna, kad skaitant raides "issilaksto" po puslapi... Buna, kad akyse zybsi kaip fotiko blykste... Buna, kad noriu pasakyt viena, bet girdziu, kad sakau visiska nesamone... verysad.gif Paskaiciau pas jus, kad kai kurioms zidinukus stubure rado, o galvos smegenyse svaru, tai dabar jau prisigalvojimams nera ribu doh.gif Ryt bandysiu pas seimos daktare brautis siuntimo pas neuro... Bet kol sulauskiu dar vizito doh.gif doh.gif doh.gif
Pasakykit, prasau, ar bent vienas simptomas tinka IS diagnozei? unsure.gif
Atsakyti
Myliu, ir aš ta pati jaučiu...kol kas IS tik įtariama, nes galva buvo svari..bet va, vėl koja kažkokia lyg deginama, lyg slapios kojos jausmas..lyg galva nesava..bet sakau gyvensiu taip jei leis svaikata iki vasaros, tada vėl tirsiuosi, nes tik pradėjau dirbti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Elitute @ 2011 11 30, 21:10)
Myliu, ir aš ta pati jaučiu...kol kas IS tik įtariama, nes galva buvo svari..bet va, vėl koja kažkokia lyg deginama, lyg slapios kojos jausmas..lyg galva nesava..bet sakau gyvensiu taip jei leis svaikata iki vasaros, tada vėl tirsiuosi, nes tik pradėjau dirbti verysad.gif

O kaip tas jauciasi? Skaiciau, kad tai vienas simptomu, bet nesuprantu unsure.gif Man toks kaip saltukas kartais pasijaucia, tai cia ne tas?
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2011 11 30, 19:19)
Sveikos 4u.gif Paskaiciau ir nuliudau bei issigandau... Pries keleta metu itarinejo IS, bet padare galvos smegenu MR tyrima, nieko nerado ir nurase viska vegetacinei distonijai. As kazkaip nusiraminau, viskas pasitaise ir laimingai gyvenau toliau. Iki praejusios savaites... Mezgant taip "ateme" rankas, kad net virbalu neislaikiau. Visos akys "pabego" doh.gif Ir tokie aptirpimai uzeina retkarciais. Nurasiau viska neaisku kam... Kelias paskutines dienas nebegaliu be Ibupromo, nes taip skauda nugara, kad... Bet tas skausmas kazkoks keistas - nei tai uztirpus ji, atrodo kad degina. Vyras sako, kad radikulitas, bet kad skauda man ne juosmeni, o mazdaug tarp menciu ir kartais "pabega" skausmas i kitas vietas unsure.gif Pradejus googlint man vis ismeta nuorodas apie IS... Kartais buna, kad skaitant raides "issilaksto" po puslapi... Buna, kad akyse zybsi kaip fotiko blykste... Buna, kad noriu pasakyt viena, bet girdziu, kad sakau visiska nesamone... verysad.gif Paskaiciau pas jus, kad kai kurioms zidinukus stubure rado, o galvos smegenyse svaru, tai dabar jau prisigalvojimams nera ribu doh.gif Ryt bandysiu pas seimos daktare brautis siuntimo pas neuro... Bet kol sulauskiu dar vizito doh.gif  doh.gif  doh.gif

Raides man paciai kartais isslysdavo ir pykindavo. Bet man tai nuo kraujagysliu spazmu buna. Gal ir jums taip pat. O tas skausmas nugaroje irgi gali buti del ivairiu priezasciu? Gal kokio nervo uzdegimas?

buvo tevas pas neurochirurga. Pasake, kad skausmus gali sukelti susidevejes stuburas. Kadangi daug ligu persipyne, tai rekomendavo pasidaryti dar kelis MR (krutines ir berods kaklo)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kam_tai_rupi: 01 gruodžio 2011 - 00:05
myliu, jeigu skaitei apie IS, tai tikriausiai zinai, kad vien tik siai ligai budingu simptomu nera, gali buti ir akys, ir tirpimai, ir svaigimai, ir koordinacijos praradimas, ir daug daug daug visokiu kitokiu nemalonumu, bet kiekvienam jie skirtingi, todel tavo simptomai gali but IS, o gali ir ne. kad pasidarysi stuburo MRT nera blogai-suzinosi tiksliau kas ten dedasi g.gif
dabar pasitark su seimos gydytoja, gal patars kokiu plecianciu ir vitaminu, kol lauksi tolimesniu tyrimu ax.gif
sekmes 4u.gif
Atsakyti
Labukas,
as taip itariu, kad MB reikia kokiu nors antidepresantu, bet be recepto ju, turbut, neparduoda g.gif o ir kaip ji pati itikinti, kad reikia... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2011 12 01, 08:44)
myliu, jeigu skaitei apie IS, tai tikriausiai zinai, kad vien tik siai ligai budingu simptomu nera, gali buti ir akys, ir tirpimai, ir svaigimai, ir koordinacijos praradimas, ir daug daug daug visokiu kitokiu nemalonumu, bet kiekvienam jie skirtingi, todel tavo simptomai gali but IS, o gali ir ne. kad pasidarysi stuburo MRT nera blogai-suzinosi tiksliau kas ten dedasi g.gif
dabar pasitark su seimos gydytoja, gal patars kokiu plecianciu ir vitaminu, kol lauksi tolimesniu tyrimu ax.gif
sekmes 4u.gif

Taip taip, zinau, kad klastinga liga tai... Labai tikiuosi, kad man kazkas kita. Bet nieko mes cia neisbursim, reikia pas daktara nueit. Tik vat to laiko niekaip neistaikau doh.gif Auginu dukryte namuose, MB amziais darbuose paskendes doh.gif
Atsakyti
MB labai fizinis darbas padeda, smile.gif -kazkaip sveikesnis jauciasi bigsmile.gif ,dabar kazkaip ir zarnynas susitvarke(nuo fermentu),ir depresija mazesne( cia nuo darbinio uzsiemimo turbut g.gif ),tik va,kai isgeria alaus, mineralinio,ar sampano-labai ima galvos viena puse skaudet sad.gif ,gal akispudis padideja ar ka? g.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2011 11 30, 19:19)
Sveikos 4u.gif Paskaiciau ir nuliudau bei issigandau... Pries keleta metu itarinejo IS, bet padare galvos smegenu MR tyrima, nieko nerado ir nurase viska vegetacinei distonijai. As kazkaip nusiraminau, viskas pasitaise ir laimingai gyvenau toliau. Iki praejusios savaites... Mezgant taip "ateme" rankas, kad net virbalu neislaikiau. Visos akys "pabego" doh.gif Ir tokie aptirpimai uzeina retkarciais. Nurasiau viska neaisku kam... Kelias paskutines dienas nebegaliu be Ibupromo, nes taip skauda nugara, kad... Bet tas skausmas kazkoks keistas - nei tai uztirpus ji, atrodo kad degina. Vyras sako, kad radikulitas, bet kad skauda man ne juosmeni, o mazdaug tarp menciu ir kartais "pabega" skausmas i kitas vietas unsure.gif Pradejus googlint man vis ismeta nuorodas apie IS... Kartais buna, kad skaitant raides "issilaksto" po puslapi... Buna, kad akyse zybsi kaip fotiko blykste... Buna, kad noriu pasakyt viena, bet girdziu, kad sakau visiska nesamone... verysad.gif Paskaiciau pas jus, kad kai kurioms zidinukus stubure rado, o galvos smegenyse svaru, tai dabar jau prisigalvojimams nera ribu doh.gif Ryt bandysiu pas seimos daktare brautis siuntimo pas neuro... Bet kol sulauskiu dar vizito doh.gif  doh.gif  doh.gif

nesijaudinkite iskart.. man ir buvo tose vietuose deginimo pojutis ir labai stiprus paguliet negaliejau israse gabapentina po poros dienu nebejauciau nieko, db kartais uzeina bet pakenciamai wink.gif pries nustatant man ir dauguma tokiu simtomu buvo, bet man iskart rado galvos smegenyse poto likvoro tyrime ir viskas buvo aisku, nors per google susiradus as mazdaug zinojau kas man unsure.gif db padare kaklini rezonansa kazkur pries 6 men ir rado gydytoju pasakymu labai dideli zidini kuris yra visu galuniu tirpimo priezastis ir nieko gero nezada pakeite vaistus i betaferona ir visi tirpimai dingo biggrin.gif db gydytojai nebezino kur dingstu ilgam, nes taip kas menesi guledavau ligoninese smile.gif
Atsakyti