Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

nu pažiūrėjau apie tą sativexą, kad jis iš kanapių išskirtas ir kanadoj naudojamas IS sukeltiems neuropatiniams skausmams. Visa laimė, kad IS gana retai skausmus sukelia, tfu tfu tfu
mano sesei, kaip ir mūsų pažįstamiem jos "kolegoms" smile.gif per 11 metų nieko niekada nėra skaudėję dėl šios ligos (jei nutirpimų nelaikysim skausmu, bet ji nelaiko)
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2011 11 20, 18:38)
Na manau jei savijauta bus gera, praeis tirpimai tai tada kreiptis nereikia, bent jau man sake kreiptis, jei pablogeja. o del leidziamu vaistu nelabai suprantu to daktaro poziurio, siaip visur rekomenduoja pradet naudot jau po pirmos atakos ar radus demielizacijos zidiniu, nes reikia pristabdyti liga kuo anksciau. Bet viena pazistama kuri serga IS 7 metus,gyvena anglijoje ir sveikata nera gera, daktarai nenori skirti interferonu, susidaro toks ispudis, kad uk interferonus skiria, kai jau lb blogai unsure.gif

Na jis sake kad leidziami vaistai, kai liga umeja staigiai, bet man kaip supratau ji neauga todel ir nesiulo leistis, kol yra kitu budu, tol jais ir naudotis. jei prades blogeti ar augti, tada ir israsys leidziamus. Man smagu kad nedave leidziamuju, tabletes geriau, be to jau ketvirta tablete isgeriau o nutirpimai beveik isnyko thumbup.gif (truputi pirstu galuose like) rolleyes.gif
P.S. net nezinau kad tie INTERFERONAI 4u.gif reikia pagooglinti g.gif
Atsakyti
Tai saunu, kad jum taip greitai padeda vaistukai, gal is tikruju tu leidziamu jums nereikia smile.gif O jei nepaslaptis kiek zidinuku jums rado?
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2011 11 22, 11:18)
Tai saunu, kad jum taip greitai padeda vaistukai, gal is tikruju tu leidziamu jums  nereikia smile.gif O jei nepaslaptis kiek zidinuku jums rado?

na nieko negali zinoti smile.gif gal po metu pabloges, bet optimizmas manes neapleidzia bigsmile.gif
man lietuvoje dare magnetini rezonansa, tai rado 3 zidinukus stuburo smegenyse smile.gif
Atsakyti
MB po viruso prasidejo kazkokia tai kaip depresija g.gif ,gydytoja sake,kad gali ilgokai testis...bet prirase tik raminancius ir sake gert jonazoliu preparatus smile.gif
Atsakyti
sveikos, norėčiau klaipėdiečių paklaust.... Kur jums diagnozavo IS, ta prasme kurioj ligoninėj darytas BMR? Mano gydytoja nukreipė į KUL, neva aparatas geresnis, pamato smulkius židinukus, o va buvusioje RK ligoninėje silpnesnė aparatūra... Bet KUL neurologijos skyrius remontuojamas dabar ir neguldo , tai nžn ką daryt ...
Atsakyti

3 zidinukai tai lb nedaug, pas mane rado 7 galvoj ir viena kakle, tik kaip as dar jokiu simptomu pries tai nejauciau ir energijos daug buvo. O dar neseniai paaiskejo,kad isvarza stubure turiu ir kojos, bei stuburo skausmai nuolatiniai nuo jos, o neurologai man aiskino, kad nuo IS, atceit ji progresuoja, gerai kad savo iniciatyva pasidariau juosmens MRT, nes kitaip visa gyvenima gerciau gabapentina, nepasalinus priezasties, skausmas tikrai nedingtu, gerai kad artimi zmones paskatino tirtis toliau, o ne vien aklai pasitiket daktarais, nes buvau nuleidus rankas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2011 11 23, 12:58)
sveikos, norėčiau klaipėdiečių paklaust.... Kur jums diagnozavo IS, ta prasme kurioj ligoninėj darytas BMR? Mano gydytoja nukreipė į KUL, neva aparatas geresnis, pamato smulkius židinukus, o va buvusioje RK ligoninėje silpnesnė aparatūra... Bet KUL neurologijos skyrius remontuojamas dabar ir neguldo , tai nžn ką daryt ...

Mano vyrui dare Klaipedoj...
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2011 11 23, 14:58)
Mano vyrui dare Klaipedoj...

o konkrečiau? Apskrities ( prie stoties) ar universitetinėje ligoninėje ( miesto gale)?
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2011 11 23, 14:04)
o konkrečiau? Apskrities ( prie stoties) ar universitetinėje ligoninėje ( miesto gale)?

Universitetineje
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2011 11 23, 15:10)
Universitetineje

nu va, užtat ir sako, kad ten aparatas geresnis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2011 11 23, 14:11)
nu va, užtat ir sako, kad ten aparatas geresnis  doh.gif

nieko nezinau apie geruma, antro lygio neurologe ten, tai ir tyrimas ten...
bet juk guldyti i ligonine del to nereikia g.gif
Atsakyti