Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(aispra @ 2012 02 02, 20:56)
Manau, kad Cordi kiemelio planavime tiesiog atėjo laikas pereiti į kitą lygį mirksiukas.gif  Pradinis klausimas buvo ar verta ten kažką daryti. Atsakymas buvo taip, buvo prisiūlyta visokiausių idėjų, pavyzdžių ir t.t. Bet dabar jau laikas braižytis planelį ir žiūrėti, ką daryti tikrovėje 4u.gif

Man pavyzdžiui nedrąsu siūlyti fontanėlius ar konkrečius augalus, kol aš nežinau kiemelio išmatavimų (12 kv gali būti ir 3x4 metrų ir 6x2), kaip į kiemelį patenkama, kokios jame svarbios judėjimo trajektorijos (kur malkos, prie ju turi būti patogu prieiti, nes tai daryti reikia dažnai), koks galutinis sprendimas dėl sienelių aukščio, kur planuojama pasisėdėjimo zona t.t. Tiesiog turbūt dabar jau Corbi turi truputį padirbėti  biggrin.gif  Ir nuspręsti, ar vis dar nori mūsų patarimų  tongue.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cordi @ 2012 02 02, 14:48)
Medines grindis aš ir turėjau omeny, kad pakeltas daryti, su nutekėjimu vandeniui. Turim senų bet labai geros kokybės lentų, galvojau jas panaudoti, impregnavus manau dar ilgai laikytų. Namie jau tokias nelabai sudėsi, bet lauke, prie senų sienų, manau visai derėtų g.gif  klinkerinės plytelės irgi gražu ir praktiška, bet po jom sudėtingaiu įrengti drenažo sistemą, nei po pakeltomis medinėmis... g.gif  Na, šiuo klausimu dar nieko nenusprendžiau smile.gif

Noriu pasisakyt kaip pakeltos medinės terasos turėtoja. Impregnuotos lentos gerai dėvisi tik po stogu.

Paskaičiau . Kažkaip nesupratau ar problema yra , kad žmonės žiūrinėja kas jiems patinka ir diskutuoja ? g.gif
Atsakyti
Vaje, kiek diskusijų doh.gif smile.gif Visos mintys man yra labai naudingos, daugmaž jau įsivaizduoju, ko norėčiau. Vandenukas, sienelė malkoms paslėpti, vieta prisėsti. Bet dabar reikia viską konkrečiai apskaičiuoti, apsvarstyti iki galo ir tuomet, pasipaišius planą mastelyje, vėl į jus kreiptis ax.gif
Tikrai noriu klasikos, nes interjeras bus klasikinis, namelis beveik senamiestyje, tad tas stilius mano širdžiai artimiausias ir kogero labiausiai tinkamas.
Medžiagiškumo prasme, jei grindis nuspresiu daryt medines, tai liuktu galvu tikrai nedesiu, gal koki kraniuka fontaneliui, jei plyteles ar gįsime akmenimis - manau ir monolitinis fontanėlis nebus labai ne į temą... Žodžiu, i dėjos yra, bet derint reikia dar daug ką. Nenoriu mišrainės, erdvė maža, tad norisi ją išnaudot kaip įmanoma protingiau.
Ačiū labai už idėjas, kritiką. Labai mėgstu diskusiją, tad daugelį dalykų pasižymėjau, bet tai nereiškia, kad nepersigalvosiu. Reikia laiko viską "suvirškinti" smile.gif

Ledum, o po atviru dangu kuo medinė terasa blogai? Greit genda, ar valyti nepatogu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cordi: 02 vasario 2012 - 19:14
QUOTE(Cobre @ 2012 02 02, 19:43)
kas del formaliu ir neformaliu sodu, tai taip, jie visi tinka sioje temoje ir apie tai jau kalbejom. Bet man kuo toliau kalbam, kuo daugiau paraso cordi kas jai patinka, o kas ne, tai panasiau, kad norima ne kotedzinio stiliaus (neformalaus, romantisko, nesvarbu, kaip pavadinsi). Todel toliau rasau ir ziuriu, ar priimtinos mano mintys Cordi ar ne. Jei priimtinos, tai toliau ir einam ta linkme.
Juk elegancijos ir rafinuotumo nereikalaujam is visu sodu, kuriuos aptariame. Bet jei yra toks poreikis, tada kalbekim tiesiai sviesiai.

Vis pasitikslinu ax.gif , nes laikas nuo laiko paskaitau (galbut taip nuskamba tik mano vaizduotej blush2.gif ), kad naturalumas priespriesa klasikai, kaimas sioj temoj nevietoj, tai ir susirupinu, ar savu rogese sedziu blush2.gif ... Atleiskit, jei reaguoju neadekvaciai 4u.gif
Del Cordi kiemelio jokiu problemu nematau, buvo pasiulyta tiek puikiu alternatyvu, kad belieka tik seimininkei apsispresti ir susidelioti savo vizija 4u.gif
QUOTE(aispra @ 2012 02 02, 19:56)
Manau, kad Cordi kiemelio planavime tiesiog atėjo laikas pereiti į kitą lygį

drinks_cheers.gif
QUOTE(Ledum @ 2012 02 02, 20:06)
Paskaičiau . Kažkaip nesupratau ar problema yra , kad žmonės žiūrinėja kas jiems patinka ir diskutuoja ? g.gif

Problemos nera, kai diskutuoja bendraminciai. Kai truksta bendru interesu diskusija gali virsti ir kariniu konfliktu biggrin.gif
QUOTE(cordi @ 2012 02 02, 20:12)
Visos mintys man yra labai naudingos, daugmaž jau įsivaizduoju, ko norėčiau

Na, va seimininke ir sustate viska i savo vietas thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 02 vasario 2012 - 19:36
QUOTE(bitule @ 2012 02 02, 21:35)
Vis pasitikslinu  ax.gif , nes laikas nuo laiko paskaitau (galbut taip nuskamba tik mano vaizduotej  blush2.gif ), kad naturalumas priespriesa klasikai, kaimas sioj temoj nevietoj, tai ir susirupinu, ar savu rogese sedziu  blush2.gif ... Atleiskit, jei reaguoju neadekvaciai  :4u

Manau viskas tvarkoje. Bent jau kol kas biggrin.gif Aisku, kad kartais gali visaip atrodyti, juk internetu bendraujame. O ir skirtingi visi mes, ir temos ribas skirtingai suprantame gal. Bet tai juk atrodo telpam kol kas mirksiukas.gif 4u.gif

Atsakyti
Gal ir nelabai jau aktualu, bet pamačiusi, kažkaip prisiminiau Vilzes (jei tik nemaišau), sodą
user posted image
Gal visai būtų variantas sklypui su dideliais medžiais, minimaliomis investicijomis.
Aišku veją nupjauti, ir tuos plastmasinius grybukus aprankioti nepamaišytų hihihi.gif
O čia gal labiau į formaliosios klasikos temą:
user posted image
user posted image
O šitas man pačiai gražu blush2.gif :
user posted image
Kažin kas galėtų būti tas vijoklis dešinėje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 03 vasario 2012 - 22:06
QUOTE(bitule @ 2012 02 03, 21:33)
O čia gal labiau į formaliosios klasikos temą:
user posted image

vien del tokiu baldu jau norisi pasistatyti terasa su stogu wub.gif .
Atsakyti
Groziai wub.gif

O as dabar vazonus pirmu numeriu apziuriu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Va ka radau.

user posted image

http://www.e-ogrody....796351.html?i=0

Buvau Vavelyje ir nezinojau, kad toks geris ten yra verysad.gif

Jei kas skaito lenkiskai, tai straipsnis cia

http://www.e-ogrody....79,3796351.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 04 vasario 2012 - 13:05
Dar sio bei to

http://mmm.drl.pl/?p=649

gal kas turite minciu kur ir kaip gauti tokiu pilku vazonu? Na tokiu mandru tik man nereikia biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Bandyk teirautis pas betoninių gaminių pardavėjus ir gamintojus.
Va čia pirmas po akim papuolęs kažkiek panašus asortimentas 4u.gif .
Atsakyti
Cia yra pavyzdziu zolynu su gyvatvorem. Man grazu. Aispra, gal tiks kas nors i tavo kolekcija

http://www.weranda.p...aw-i-zywoplotow
Papildyta:
QUOTE(bitule @ 2012 02 04, 16:44)
Bandyk teirautis pas betoninių gaminių pardavėjus ir gamintojus.
Va čia pirmas po akim papuolęs kažkiek panašus asortimentas  4u.gif .

aciu mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti