Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(cordi @ 2012 02 01, 20:48)
Na dėl tvirtumo konstrukcijos tikrai nepergyvenu, konsultavomės, bus daug virintos konstrukcijos, įgręžimų į žemę, betonavimo, o plytos jau tik kaip dekoras bus.
Šlaitą mes vistiek tvirtinsime, tiesiog yra du pasirinkimai - arba tą dalį palikti paprastai malkinei ir ūkinėms reikmėms, arba kurti jaukų kampelį. Norėčiau antrojo, todėl ir užsukau pasitarti, nes visgi vaizdai atsiveria iš miegamojo lango, nesinori kasryt prabudus matyt plikas sienas... blush2.gif

man nuo bet kokiu senu akmeniniu arba muro sienu sirdis apsala wub.gif .
Zinoma, toks ukinis variantas kaip malkos butu labai ne prie sirdies, bet jus turbut turit tam svariu argumentu, jei ruosiates jas ten ikurdinti? Malku virsu reikes dar ir uzdengti... ar bent jau jas kazkaip paslepti po tokiais "suoleliais".

Grindis galima daryti pakeltas is mediniu lenteliu su tarpeliais, kad vanduo nubegtu.

http://www.holzbau-b...errasse_003.jpg

http://www.pictokon....olzterrasse.jpg

http://imageseu.fewo...98/35789_10.jpg

http://lh3.ggpht.com.../senkgarten.JPG

http://666kb.com/i/b...7tewggvf6m5.jpg

Tas senas kolonas butinai palikciau.
Del pliku sienu...Pirmiausia, jas reiketu daryti kuo sviesesnes, apzeldinti kuo sviesesniais (pilka, balta sp.), smulkiais/nestambiais ir neaukstais augalais, kad ta erdve bent kiek praplestu ir neuztamsintu kambario.
Jei galvoji apie vynvyti (ir pan.), tai nepamirsk, kad rudeni tavo terasele bus pilna lapu doh.gif . Jei tingi dirbti, geriau rinkis viszalius.
Man labai patinka cimbalaria - viszale piktzole, kuri labai greitai ir labai graziai auga.
Tamsioms vietoms "apsviesti" idealiai tinka viszale margalape zieme Vinca minor variegata.
Savaime suprantama, ir gebenes.

Puikus sprendimas erdves prapletimui butu i kokia nisa imontuotas veidrodis (sukeles musu temoje daug diskusiju biggrin.gif ). Arba dar geriau - du veidrodziai lotuliukas.gif .

http://www.google.de...EFYXNsgaN69GGDQ

Visgi kokio aukscio butu ta pirmoji sienele g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 02 vasario 2012 - 13:28
Neneigiu vizijos butinumo. Tik kaip buna su vizija, kai is karto imi galvoti ne apie pamatus (netiesiogiai), bet apie krumu veisles - kai pradedi igyvendinti, paaiskeja kad negali to, negali taip; ant galo gaunasi i pirmine vizija visai nepanasus tvarinys.
Dekoratyvi malku sienele yra grazu. Labai:) Bitule yra irodymas mano zodziams mirksiukas.gif Dar buna ir moduliu metaliniu, i kuriuos susikrauna malkos. Tokios mini skulpturos gaunasi:)
Atsakyti
Malkos - skonio reikalas lotuliukas.gif .
MB sakiau: "kol nerasiu, kur paslepti malku, tol namuose nebus zidinio" . Man negrazu nei darzas, nei malkos... verysad.gif
Atsakyti
Na veidrodis labai įdomus variantas, bet tikrai ne man lotuliukas.gif pažiūrėt įdomu, bet prie savo namu lauke tikrai nenorėčiau, priblandoj savęs išsigąsčiau lotuliukas.gif
Malkos, deja būtinas atributas, šildomės "buržuika", o kita vieta, kur galima jas sudėt tolokasi, žiemą reiktų bėgiot aplink namą, o kai -20 tą reik daryt ne vieną kartą per dieną, tad geriau jau aš paaukosiu dalį dekoratyvumo dėl praktinės naudos ax.gif
Pirmoji sienelė bus 1 m aukščio, patiko idėja tokia sąskaita praplės sėdimų vietų plotą, ar kokį vazoną su gėlėmis pastatyt...
Medines grindis aš ir turėjau omeny, kad pakeltas daryti, su nutekėjimu vandeniui. Turim senų bet labai geros kokybės lentų, galvojau jas panaudoti, impregnavus manau dar ilgai laikytų. Namie jau tokias nelabai sudėsi, bet lauke, prie senų sienų, manau visai derėtų g.gif klinkerinės plytelės irgi gražu ir praktiška, bet po jom sudėtingaiu įrengti drenažo sistemą, nei po pakeltomis medinėmis... g.gif Na, šiuo klausimu dar nieko nenusprendžiau smile.gif
Atsakyti
Cobre ir smth1 - merginos, jus abi teisios smile.gif ir jei Cordi vadovausis jumis abejomis lygiagreciai - bus puiku thumbup.gif

Issakysiu ir savo nuomone:
staita nukasineciau terasomis ir ju daryciau techniskai tiek, kad slaitas atsivertu kuo nuozulniau, kuo "minkstesne" linija, o ne pora dideliu staciu "balkonu":
user posted image

Tokiu budu i mazesnes teraseles ir augalai tiks ne tokie stambus, o jiems suaugus/suzaliavus slaitas atrodys daugiau naturaliai gamtiskai apauges.

Del kolonu panaikinimo - jei jos uzima nors metra ir taip nedidelio ploto, i kuri dar planuojama sutalpinti pvz. malkas -t.y. praktiska ir l.reikalinga zmogui daikta, tai be jokio vargo jas panaikinciau. Tokioje vietoje ir tokioje situacijoje nematau jokios dideles ju vertes: nei autentiskai, nei dekoratyviai.

Kadangi vandeniui ir jo ciurlenimui as neabejinga, tai as tikrai uz ji (bet kokiam pavidale), o jo sprendimas gali buti visiskai minimalus: bemurijant atramine siena i ja tiesiog ileisti vamzdi/zarna, kad kysotu tik kranelis. Ant jo galima tiesiog primuryti "uzmauti" koki nemaza suduzusi molini asoti placia anga, kad tilptu ranka ir galima butu kreneli uzsukti/atsukti.
Puikus pavyzdelis apie ka kalbu, o ir koks blogs katins tokiam vazone nenuskes lotuliukas.gif :
http://www.youtube.c...feature=related

I ta pacia murijama sienele "ivarykite" keleta stabiliu kabliu, ant kuriu galetum pakabinti keleta kabanciu vazonu ar loveliu, kad siena "suzaliuotu":

Dar toje pat sienoje "isveskite" pora laidu sieniniams zibintams ir bus puiku wub.gif
user posted image

Sekmes 4u.gif

O cia siaip grazu: zaluma ir dvieju spalvu ziedai wub.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 02 vasario 2012 - 14:40
QUOTE(mamagabi @ 2012 02 02, 16:30)
staita nukasineciau terasomis ir ju daryciau techniskai tiek, kad slaitas atsivertu kuo nuozulniau, kuo "minkstesne" linija, o ne pora dideliu staciu "balkonu":

I ta pacia murijama sienele "ivarykite" keleta stabiliu kabliu, ant kuriu galetum pakabinti keleta kabanciu vazonu ar loveliu, kad siena "suzaliuotu"
Sekmes 4u.gif

Man atrodo ten gana status slaitas, tai labai atsargiai reikia, kad nepasidaryti daug sulkiu teraseliu - bus labai daug muro "prisiukslinta". Na, bet cia pagal skoni, galimybes ir vizija jau reikia ziureti.

Krepsiukai kabantys ir vazoneliai. Asmeniskai man labai jau kaimiskai ziurisi tokie sprendimai , nors visada gali nustebti, kaip kiti randa neitiketinu sprendimu. Palanges, balkonai, terasu krastai, pastatomos vazos. Mano manymu ten geriau geles ikurdinti ax.gif

Tas vanduo is asociu - na jau taip lekstai atrodo. Bet gal mano skonis iskrypes blush2.gif

Mamagabi, kokia puiki nuotrauka thumbup.gif

http://www.part.lt/i...4c2ebf36583.jpg

puikiausias pavyzdys, kaip mazoje erdveje puikiai galima daryti sienele su vandenuku beganciui - jei graziai viska suderini, nepersudai, tai ir mazoje erdveje galima tureti daug detaliu.

Siaip nenorejau, supeikti tavo ideju, gal jos Cordi bus priimtiniausios. Tik norejosi atkreipti demesi i tai, kas kliuna man. O tai kartais pasidaro zmones, paskui ziuri ir nesupranta, kodel kazkas ne taip gaunasi.

Papildyta:
Kokia grazi nuotrauka su ciuciku bigsmile.gif

ir man labai grazu, toks klojimas plyteliu wub.gif
Atsakyti
As butent irgi kaip tik tokios nuomones, kad kuo mazesne erdve, tuo joje gali daugiau visko buti ax.gif , nes i kiekviena detale, smulkmena ziurima is arti ir nuosekliai. O kai didele erdve visko pilna, tada pradeda suktis galva, atsiranda chaosas, blaskymasis - nebeaisku prie ko eiti, kur pirmiausia ziureti, kaip viska aprepti ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 02 vasario 2012 - 14:59
Mamagabi, ačiū už pasiūlymus, idėjos gražios 4u.gif daug smulkių terasėlių nelabai išeitų manau padaryt vien techniškai, nes šlaitas gana status, o kiekvienai terasai pamatai reikalingi, tai liktu labai siauručiai žemės ploteliai augalams g.gif
Vazonų pakabinamų deja nemėgstu... balkone - taip, bet šiuo atveju, jei vertikaliąsias sienų dalis iš dalies dengs vijokliai, tai vazonai mano manymu nelabai dera, juos planuoju padėliot kokiuose kampuose ant atraminių sienelių at ant grindinio...
Vandenėlis induose irgi gražu, bet man šiuo klausimu jau labai krito į akį tas variantas su liūtų galvom, visgi kažkaip man tai labiau asosijuojasi su klasika. Pabrėžiu - čia mano nuomonė, už visus pasiūlytus variantus esu labai dėkinga, kai kurių idėjų be jūsų pagalbos ir susapnavus nebūčiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 02 02, 01:27)
Net nesvarstykit ar verta  4u.gif netgi tuo atveju, jei pasirodytų, kad pasisėdėjimui ta vieta nelimpa, ant terasėlės pastačius kokį vazoną (-us) su žolynais ar tom pačiom melsvėm, malkų sienelę apraizgius vijokliu, gautųsi nepaprastai mielas kampelis, kuriuo galėsite grožėtis iš kambario  wub.gif
user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image
Tik tokiai vietai gal nesirinkčiau vinvyčio - gerokai per didelis. Jei turit kantrybės palūkėti rezultato, siūlyčiau laipiojančią hortenziją. O šlaitui visai tiktų pachisandros kilimas. Palei sienutę susodinus keletą paparčių kelmų, ir jų priežiūra nebūtų labai sudėtinga.

labai gražu
Atsakyti
As pirmiausia atsizvelgiu i tai, kas jau yra ir tai, kas butent ten dera smile.gif, o yra sakyciau paprastas senobinis namuks su paprastu "atkastu" zemes lopineliu ir su susandeliuotomis malkelemis, todel liutu galvos ir panasus rimtesnei terasai tinkantys elementai kaip tik ir bus variantas, kai "kirvis neatitiko koto".

Kaip pvz. tokiam statiniui ir aplinkai "vazoninio vandens" varianto nesiulyciau mirksiukas.gif
user posted image

Bukim biedni, bet teisingi - atitinkamai aplinkai, atitinkami sprendimai ax.gif
Man patinka kai viskas subalansuota... ir Cordi atveju labiau tinka "simple" (paprasti) sprendimai, kaip kad vazonai ant sienu, o ne pastatomi, kad dar kas nors be ju ten tilptu pastatyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 02 vasario 2012 - 15:32
Nesutikciau. Vazonu irgi juk visokiu yra. ir jei jau vazonai netinka, tada tas asotis su vandeniu dar labiau.
As nelabai suprantu, kodel tu malku negalima uzdengti apzeldinta sienele? padarai nediduka praejima sone ir krauni ten malkas, kaip i patalpa. Tarkime galas tos atkastos terasos ko gero irgi bus su sienele. tai vat ta gala ir "uzdaryti" sieneles pagalba vvetos ne kazin kiek sumazes juk. Na ir krauni malkas nuo namo sienos, palei galine atramine sienele iki pat "iejimo" . Tikrai nemazai prisikraus ir vietos salyginai mazai uzims. Toje pat sieneleje, kuri skirs malkas nuo terasos galima ir ta fontaniuka imontuoti. tada bus galima is kitos puses (malkines) prieiti prie tos fontanelio konstrukcijos.
Juk jei uz mamagabi idetoje nuotraukoje esancios sienos butu makos sukrautos, skiriant tam koki pusantro metro gylio, tai malku susikrautu daug, o aplinka nesusidarkytu. Tik nebutina toki mura lipdyti biggrin.gif

Ir aplamai, paskutineje nuotraukoje ta prabangos ispudi sudaro stogas ir tai kas yra lauke. Net jei ir nuimti langines, stoga padaryti paprastesni (nebutina juk prasta daryti), vaizdas, suformuotas aplinkos, vistiek butu elegantiskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 02 vasario 2012 - 16:37
QUOTE(Cobre @ 2012 02 02, 17:34)
Nesutikciau. Vazonu irgi juk visokiu yra. ir jei jau vazonai netinka, tada tas asotis su vandeniu dar labiau.

As juk taip nesakiau mirksiukas.gif Vazonai ten tinka, tik ju gali buti daugiau kabanciu, kad grindu ploto susitaupytu ir vienas kitas pastatomas, tame tarpe ir "vandeninis" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 02 vasario 2012 - 16:50