Siaip radau ta pati posta ir planeli alpinariumu temoje. Ar nebus musu tema tiesiog viena is daugelio, kur tiesiog postas idetas As gal uzsiciklinusi, bet man atrodo, kad musu tema su alpinariumais neturi nieko bendro
na kaip ten bebūtų, jei žmogus nori daryti pats ir noriai diskutuos, tai ir patarimų gaus, bet jei reikia gatavo produkto, tai nė vienoj temoj atsakymo neras. aš pvz manau, kad nepriklausau klasikos gerbėjoms, bet nesijaučiu čia svetima, nes apskritai man patinka sodo želdinimas, o šitas stilius yra viena iš galymybių. tai skaitant čia galima rast daug naudingų dalykų.
QUOTE(Cobre @ 2012 01 26, 13:33)
Siaip radau ta pati posta ir planeli alpinariumu temoje. Ar nebus musu tema tiesiog viena is daugelio, kur tiesiog postas idetas As gal uzsiciklinusi, bet man atrodo, kad musu tema su alpinariumais neturi nieko bendro
Nesupykite, taip ėdėjau į tris temas postą, jei patars kas alpinariumą kurioje nors vietoje įrengti-padarysiu Juk minėjau-esu atvira įvairiausiems pasiūlymams. Nes kai dievas dalino fantaziją-manęs ten nebuvo...
Papildyta:
QUOTE(jot.ka @ 2012 01 26, 13:52)
na kaip ten bebūtų, jei žmogus nori daryti pats ir noriai diskutuos, tai ir patarimų gaus, bet jei reikia gatavo produkto, tai nė vienoj temoj atsakymo neras. aš pvz manau, kad nepriklausau klasikos gerbėjoms, bet nesijaučiu čia svetima, nes apskritai man patinka sodo želdinimas, o šitas stilius yra viena iš galymybių. tai skaitant čia galima rast daug naudingų dalykų.
Kadangi buvau sutarusi su dviejomis apželdintojomis, kad padėtų tai padaryti, o iš jų sulaukiau tik iš interneto nukopintų vizualizacijų ar foto, tai tikrai dabar noriu viską darytis pati, palengva ir su jūsų pagalba, manau turėtų pavykti.
Kas dėl apželdintojų, beje abi iš Vilniaus ir abi pasirodė mokslo baigimo dokumentus. Bet man kilo įtarimas, kad siūlomi variantai ne jų darbas, o pasiknaisiojusi nete radau jų neva "pasiūlymus" tai ir atsisveikinome....
augalai visai neatitiko mūsų sklypo "apšvietimo", vnz bet kas, bet kur ir bet kaip bet už pinigus...
o nieko sau........ as supykau ant savo kolegiu............
prarasti toki malonuma kurti apzeldinima. Neee....... nemegsta jos savo darbo.........
Trep, trep kojele........
pasigirsiu nors ir ne cia reikia girtis Savaitgali atkasiau siltnamio duris ir ikisau nosi paziureti kas ten darosi........Laiskiniu svogunu laiskai dar zali.........kone isvirtau is koto
prarasti toki malonuma kurti apzeldinima. Neee....... nemegsta jos savo darbo.........
Trep, trep kojele........
pasigirsiu nors ir ne cia reikia girtis Savaitgali atkasiau siltnamio duris ir ikisau nosi paziureti kas ten darosi........Laiskiniu svogunu laiskai dar zali.........kone isvirtau is koto
is to pykcio pasiemaiu pabegusios ir nesumokejusios (abejoju ar atsiras po metu dingimo) klientes projekta ir paviesinsiu keleta vizualizaciju. Naudokites.
Cia buvo siulyti keli variantai ir numatyta toliau viena tobulinti. Taip, kad cia ne iki galo istobulinti dar ir galutinai su klientu nesuderinti
Vizualizacijos gal ne klasika su buksmedzio bordiuriukais kvepia, bet kotedzo stiliaus ir minimalizmo (su pedu masaziniu baseinu) elementu galima ėrasti
Cia buvo siulyti keli variantai ir numatyta toliau viena tobulinti. Taip, kad cia ne iki galo istobulinti dar ir galutinai su klientu nesuderinti
Vizualizacijos gal ne klasika su buksmedzio bordiuriukais kvepia, bet kotedzo stiliaus ir minimalizmo (su pedu masaziniu baseinu) elementu galima ėrasti
QUOTE(giletaite @ 2012 01 26, 12:57)
Nesupykite, taip ėdėjau į tris temas postą, jei patars kas alpinariumą kurioje nors vietoje įrengti-padarysiu Juk minėjau-esu atvira įvairiausiems pasiūlymams. Nes kai dievas dalino fantaziją-manęs ten nebuvo...
na va čia aš paprieštarausiu alpinariumą dabar žmonės vadina bile kokį gėlynuką, gal net truputį pakeltą, čia jau dauguma tokius darinius vadina spuogais pievelėje .ar jums tikrai tokio reikia? pirmiausia visgi manau reikėtų sklype susidėlioti sau zonas, kur ka veiksite, kur daugiausia laiko praleisite, įvertinkite, kur dažniausiai namie žvalgotės pro langus, gal virtuvėj indus plaudama, gal svetainej pro vitrininį langą sėdėdama norėsit gėrėtis vaizdu. juk žiemą lauke mažiau laiko praleidžiam, o grožėtis kiemu pro langą, na bent jau man didelis džiaugsmas. taip po truputį, pagal jūsų asmeninius poreikius ir susidėlioja kiemo vaizdas grubiam pavidale, o jau kvietkeliai, krūmeliai paskui.
QUOTE(Cobre @ 2012 01 26, 13:12)
Cia Lietuvoje? Kur cia taip skoningai irengta?
Šitas namas yra Vilniuje, Valakampiuose prie pat Nemenčinės plento
http://www.new.*infe...u-10416402.html
http://www.google.co...&...366&bih=673
QUOTE(giletaite @ 2012 01 26, 14:57)
As suprantu, kad gal ne visi nori padirbeti patys, bet jei jau nori pati daryti, tada teks, o tai visi cia is savo varpiniu patarimus metys ir tave uz skvernu kiekvienas su menkesnem ar didesnem idejom tampys
PAziurek musu temas nuo pradziu. Gali net musu pletku neskaityti, tiesiog ziurek paveiksliukus, idejas. Jei uz kazkuriu uzsikabinsi, kad tau grazu, patinka, galvoji, kad tiktu kazkas panasaus, tai imesk cia mums. Tada jau galesim daugiau pakalbeti
O gal suprasi, kad mums patinkantys sodai tau visai ne prie dusios. Tada nereiks ir laiko gaisti tau su mumis, mums su tavim.
Bent jau as turiu vilties, kad prisidesi prie musu burelio
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2012 01 26, 17:05)
Šitas namas yra Vilniuje, Valakampiuose prie pat Nemenčinės plento
Puiku
ir pusu fonas visai gerai atrodo
Cia architektui reikia sakyti aciū, kad pusis issaugojo.
Kiekviena diena pro cia pravaziuoju, bet i kiema niekada neivaziuodavau, nors zinojau, kad cia kazkas panasaus yra. Galu gale pamaciau
Man tik klausimas ar patogu gyventojams po ta raudona "kazka" vaikscioti? ar sunes lakstydami neisdrabsto? ar vaikai neismeto? o ir koks zaidimas vaikams? Vaiku aiksteles kazkaip nematau. Turi buti, gal tik i foto nepapuola.
Siaip vaizdas tikrai sveikintinas, saunuole apzeldintoja, kiek zinau jauna moteris viena ten tvarko visa aplinka, sutarti yra sudariusi. Tik nuo kelio puses dalis tuju yra nudziuvusios ir taip paliktos, nei pakeistos, nei nupjautos. Cia irgi turbut sutarties dalykas, tik prieziura, ir neieina nauju augalu pirkimas ir pakeitimas.
Kiekviena diena pro cia pravaziuoju, bet i kiema niekada neivaziuodavau, nors zinojau, kad cia kazkas panasaus yra. Galu gale pamaciau
Man tik klausimas ar patogu gyventojams po ta raudona "kazka" vaikscioti? ar sunes lakstydami neisdrabsto? ar vaikai neismeto? o ir koks zaidimas vaikams? Vaiku aiksteles kazkaip nematau. Turi buti, gal tik i foto nepapuola.
Siaip vaizdas tikrai sveikintinas, saunuole apzeldintoja, kiek zinau jauna moteris viena ten tvarko visa aplinka, sutarti yra sudariusi. Tik nuo kelio puses dalis tuju yra nudziuvusios ir taip paliktos, nei pakeistos, nei nupjautos. Cia irgi turbut sutarties dalykas, tik prieziura, ir neieina nauju augalu pirkimas ir pakeitimas.
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2012 01 26, 16:49)
Man tik klausimas ar patogu gyventojams po ta raudona "kazka" vaikscioti? ar sunes lakstydami neisdrabsto? ar vaikai neismeto?
O kodėl turėtų būt nepatogu - toks kažkoks raudonas gruntas gi Lukiškių aikštėj kelis dešimtmečius guli ir labai liuks naudojimo prasme Vaizdas tai jau čia indiviadualu, bet priežiūra ir patogumas manau be problemų.
Ir šiaip kiek kažkada teko straipsny skaityt ten gyvenant labai griežtos taisyklės galioja - rodos jokių augintinių laikyt negalima Kaip su vaikų žaidimais neaišku. Jei ir nėra žaidimų aikštelės tai pirkdamas butą gi apie tai žinai ir tave tas tenkina arba ne - visad yra galimybės rinktis
QUOTE(mumrikas @ 2012 01 26, 18:41)
Ir šiaip kiek kažkada teko straipsny skaityt ten gyvenant labai griežtos taisyklės galioja - rodos jokių augintinių laikyt negalima Kaip su vaikų žaidimais neaišku. Jei ir nėra žaidimų aikštelės tai pirkdamas butą gi apie tai žinai ir tave tas tenkina arba ne - visad yra galimybės rinktis
Mano maziui eina astunti metukai. As jam nieko papildomai neirenginesiu susigalvoja tu zaidimu ir be jokios zaidimu zonos. Gal butuose kitaip, gal kiti mano, kad tai labai butina, nesigincysiu. Bet maniskis tuoj uzaugs iki tokio amziaus, kad nereiks jau jokiu ciuozyklu ir supyniu, jau ir dabar vis nori mauti is kiemo. TAi net ir negalvoju, kur cia man ka daryti. Net jei butu daugiau vietos, tai isskirciau tam reikalui plota, bet jokiu pribumbasu nestatyciau. Kai vaikas buvo mazesnis, buvau kitos nuomones, bet kol mazuliukas buvo, tai nespejom su aplinka, o dabar jau nebematau prasmes.
Tai tiesa sakant, jei pirkciau toki buta, tai jau del zaidimu aiksteles nekvarsinciau sau galvos, gal tik apziureciau, ar aplamai tam vaikui yra kur begioti. O pas ka vaikai jau labai dideli ar ju nera, tai tai aplamai neaktualu.
Bet gal cia kur nors nuosaliau viskas apgalvota, be reikalo cia mes kalbam
QUOTE(Cobre @ 2012 01 26, 17:51)
Tai tiesa sakant, jei pirkciau toki buta, tai jau del zaidimu aiksteles nekvarsinciau sau galvos, gal tik apziureciau, ar aplamai tam vaikui yra kur begioti. O pas ka vaikai jau labai dideli ar ju nera, tai tai aplamai neaktualu.
Apie tai aš ir kalbu - kiekvienas renkasi pagal poreikius ir jei jam netinka, tai apgalvoja kitą variantą. Tą straipsnį kai skaičiau, tai kažkaip įstrigo, kad ten viskas labai jau griežtai sutartyse apibrėta, bet kai nebuvo aktualu, tai nepamenu kas ir kaip. manau nieks neleistų vaikams kapstytis tuose takeliuose, o jei nėra žaidimų aikštelės tai nelabai įsivaizduoju ką su vaiku ten veikt - kiek galima ratais vaikščiot už rankutės paėmus Namas visiškai šalia ypč judrios gatvės, kur eismas intensyvesnis nei intensyvus, tai dviratuku nepasivažinėsi ten
Bet aišku ten gyvenantys tą žino ir patys sprendžia ką ir kaip daryt - tikrai viską apgalvoja pirkdami gyvenamą būstą, o jei neapgalvoja, tai jau jų bėdos.
Juk yra pvz namų prestižinių JAV, kur pagal sutartį šeimos su vaikais ar gyvūnais iš vis negali gyvent - tiesiog toks kaimynų susitarimas. Labai abejoju, kad "ant Lietuvos" toks variantas būtų, bet teoriškai įmanoma
....................
o kalbant apie save asmeniškai aš net neįsivaiduoju kaip mes gyventume be vaikų žaidimų zonos (jei būtų poreikis, tai ją ir atskirtume vizualiai, bet mums tiesiog gera matyt vaikus žaidžiančius savo žaidimų aikštelėj). Aišku pas mane trys vaikai, bet aš laikausi nuostatos, kad tegul visi draugai eina į namus, tegul būna kartu ir "ant akių".
Tai vat ir eina tie draugai, ir nepriklausomai nuo amžiaus kapstosi didelėj smėlio dėžėj (specialiai ją užsakinėjom 2mx2m), yra dvejos supynės ir planuojam trečias nes visi supamės nuolat - nepriklausomai mažas ar didelis, namiškis ar svečias. Man pačiai yra relaksų relaksas vėlai vakare su vyru susėdus iš lėto suptis, žiūrėt kaip leidžiasi saulė ir plepėt. Vasarą tikriausiai nėra nė dienos, kad kas nesisuptų - greičiau nepasidalinam ir visiems vienu metu neužtenka
Ir dviratukais važinėja ant vejos, ir slėpynių žaidžia, ir futbolą spardo, ir palapines renčia, ir iš lankų šaudo - mums didelė atvira erdvė yra gyvybiškai būtina - kitaip nė neįsivaizduoju gyvenimo
Ir ruošiuos laaaabai ilgai gyvent, tai ir apie anūkus galvoju - norisi, kad smagu jiems būtų senelius lankyt
Bet vėl - kiekvienas renkasi pagal save, savo gyvenimo stilių, supratimą ir pan. ir t.t.
Atsoprašau už OT