Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Aš visada taip dirbu - kalbinu, ne į temą klausinėju, šnekuosi, aiškinu apie nustatymus, primenu cepelinus ir pan. biggrin.gif Ir beveik niekad neatrenku nuotraukų, kuriose modelis realiai tik stovėjo. Aišku visko būna, bet.

Aišku, kartais ir kritikuotojai sako - va čia nenatūralu. Bet čia labai apgaulingas teiginys iš tikrųjų.

Zirze, yra automatinių kompuose kalibravimų visokių. Man tai tikrai jų pakanka. Kol kas.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 25, 12:58)
ji gal nepilnametė biggrin.gif tai gert galima nebent pieną tongue.gif

na bet as nerasiau ko biggrin.gif galima ir silto pieno su medum biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 25 spalio 2011 - 12:15
QUOTE(sayonara @ 2011 10 25, 12:50)
noisy-B, spalvos gražios, ypač modelio plaukai ir apranga, bet foto tikrai labai dirbtinės. pabandyk išsiplėšti iš tų standartinių must-be pozų pasaulio, prieik arčiau merginos, nebijok įsprausti ją į kadrą, nebūtinai gi kaip visoms miške ar ant kelmo iš toli fotkint, pabandyk patalpoje, panaudojant natūralią šviesą, duok jai žaisti su kokiu siūlu, plunksna, knyga, nefotkint jos sustingusios, gaudyk momentus, lai nežiūri ji dangun, nes ten žiūri milijardas kitų modelių..smile.gif lai žiūri į Tave, žemyn, į kirminus, į pūvančius lapus, kalbėkitės, juokaukit, atpalaiduok ją..smile.gif 4u.gif nes nerealus modelis, aš irgi norėčiau ją pafotkint, toookio grožio ir ryškumo.. wub.gif

wa čia tai patarimai bigsmile.gif thumbup.gif VIELEN dank
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 25, 13:03)
na bet as nerasiau ko biggrin.gif galima ir silo pieno su medum biggrin.gif

Agha, ji ne pilnametė. Bet jau du kartus buvau susitikus, tai gal būtų dbr jau kitaip ax.gif čia jos pirmoji ever fotosesija buvo.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 25, 12:03)
na bet as nerasiau ko biggrin.gif galima ir silo pieno su medum biggrin.gif

čiobrelių arbatėlės biggrin.gif tongue.gif

rG, aš irgi visada pezu. idealiu atveju man - prieš einant fotkintis susipažint su žmogum arba tiesiog paplepėt ne apie fotosesiją, kad apšiltumėm abi. nesakau,kad tai kelias į išsigelbėjimą ir visais atvejais padeda, bet tikrai nekenkia. o vdrug padės? pasikalbėjus lengviau paprašyti, kad persirengtų, pasisuktų kitaip. aš aiškinu, kodėl taip prašau padaryti, pasakoju apie tai, kaip krinta šviesa arba kokį efektą gali duoti toks veiksmas ir pan. mano praktika parodė, kad ir savęs patarkavimas padeda modeliui - pasakai, kad gali pridibti nesąmonių ir kad gali nieko nesigauti, ir tada ji nesijaučia vieniša nepatyrusi, nes ir tu tokia pati. abi tipo mokotės ir bandot..

noisy-B, į sveikatą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2011 10 25, 09:24)
Jurzole, pirmoji grazi sviesa ir tuo keliuku, bet nepatinka isdeges dangus ir per tamsus medziai kaireje,antroji nereali, tik desineje puseje kiek daugiau medziu buciau paemusi.
Trecioji nekabina - na tiesiog laivai...

Aciu uz komentara. Smagu, kad antroji patiko. Del treciosios - taip, abejojau del jos, nes tikrai tik laivai ten, bet va turiu silpnybe raudonoms burems, gal del to man ta nuotrauka kazkuo patinka... nors zinau, kad nieko nepaprasto blush2.gif

QUOTE(Maggie @ 2011 10 25, 09:26)
atneshu viena. kazhkada labai megau fotografuoti dangu. dabar irgi patinka, tik zinau, kad daugelis nesizhavi dangaus fotografija, a la tuscia, nieko ypatingo, nuobodu. o kaip manot jus?

As baisiai megstu dangu is lektuvo fotografuoti biggrin.gif Debesu tai siaip jau esu dramatiskesniu maciusi per lektuvo langa mirksiukas.gif Bet man patinka spalvos tavo nuotraukoje. O tas kleckas tiesiog per mazas, kad ka nors reikstu. Jei matytusi daugiau turbinos arba sparno, galetu buti idomu - turiu tokiu pora, ir man jose patinka butent, kad ne tik dangus, bet ir lektuvas matyti.

QUOTE(noisy-B @ 2011 10 25, 11:08)
Na wa, rodausi, kaip žadėjau... Ale kiek sėdėjau prie tų foto, kiek nesėdėjau, jau man jos atrodo ne kaip  rolleyes.gif ir mane nervina, kad vienam pc taip, kitam anaip, dbr žiūriu dar kitaip pas tėvus... Tai man vat ir įdomu, kaip ten jūs matot tas spalvas. Ir šiaip patarkavimui smile.gif

Modelis labai israiskingas, ir spalvos grazios. Bet pozos, zvilgsniai... dirbtina, netikra. Gal tau reiktu nematushkes su ja pazaisti? (Pamirsau, kieno cia terminas? g.gif)
Atsakyti
Na kaip visada nespeju su jumis smile.gif

Bet jau ir nesistengiu, nes tokiais tempais pliurpti as neturiu laiko.... tongue.gif

Labai noriu pasidziaugti del dainu zaidimo... Labai super ispildymai su giliom mintim ir t.t. Ziuriu ir zaviuosi....

Dar noriu paklausti, kaip jums vakarykstis seminaras? Ar tiko/patiko, ar ismokot kazko?

Ruosiames kartoti seminara apie blykstes, nes kiek pamenu buvo daugiau norinciu tik nevisoms laikas tiko.... Tai dabar turim dvi datas Lapkricio 5, ten sutrumpintas diebamas setadienis bus ir Lapkricio 7, pirmadienis... Tai kazkuria diena blykstes, kita diena, basic seminaras apie paprastus pagrindinius dalykus, fotoaparto funkcijas, matavimus ir t.t.

Taigi laukiu pageidavimu, kada kam koks laikas patogus ir apie ka norit seminaro... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 25, 13:11)
idealiu atveju man - prieš einant fotkintis susipažint su žmogum arba tiesiog paplepėt ne apie fotosesiją, kad apšiltumėm abi.
abi tipo mokotės ir bandot..

mes apie 40min prieš tai ar net ilgiau 'kalbinomės" apie pievas ir pieveles... doh.gif matyt nemoku aš ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 25, 12:13)
Modelis labai israiskingas, ir spalvos grazios. Bet pozos, zvilgsniai... dirbtina, netikra. Gal tau reiktu nematushkes su ja pazaisti? (Pamirsau, kieno cia terminas?  g.gif)

negaliu pasakyti, kad visiškai mano, bet į temą tikriausiai aš atnešiau biggrin.gif geras terminas biggrin.gif

QUOTE(noisy-B @ 2011 10 25, 12:15)
mes apie 40min prieš tai ar net ilgiau 'kalbinomės" apie pievas ir pieveles...  doh.gif  matyt nemoku aš ir tiek.

tik nenusimink. pažiūrėk, fokusas vietoj, spalvos geros, vadinasi, jau neblogai. su pozom, pvz., aš irgi pastovių problemų turiu, žiūriu ir man nepatinka, nemoku, neišeina. kol fotkini, rodos, viskas bus ok, pasižiūri - ojeij. ir to nepamačiau, ir ano, ir tiap kreivai, o anaip kvailai ir t.t. Tik bandymų kelias ir praktika wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 25, 12:21)
negaliu pasakyti, kad visiškai mano, bet į temą tikriausiai aš atnešiau biggrin.gif geras terminas biggrin.gif
tik nenusimink. pažiūrėk, fokusas vietoj, spalvos geros, vadinasi, jau neblogai. su pozom, pvz., aš irgi pastovių problemų turiu, žiūriu ir man nepatinka, nemoku, neišeina. kol fotkini, rodos, viskas bus ok, pasižiūri - ojeij. ir to nepamačiau, ir ano, ir tiap kreivai, o anaip kvailai ir t.t. Tik bandymų kelias ir praktika wink.gif 4u.gif

aš tau pavydžiu šviesos matymo, žiauriai pavydžiu.. kaip išmokt ją pamatyt? kaip mokėt užfiksuot? va čia tai paslaptis biggrin.gif pas tave daug portretų stambiu planu, bet tokie visi skirtingi, šviesa daro stebuklus, ir dar kažkoks cinkelis yr g.gif oij moki tu pavaryt su portretais cool.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 25, 13:21)

Visiškai pritariu smile.gif nesugebu dar visko sužiūrėti. Reikia kokių gal kursų - kaip atpalaiduoti modelį ir pamatyti viską? Juokauju aišku. Kaip ir dėl tos pėdos įsitempusios, dbr į akis stringa, tada žiūrėjau į veidą, vienu kampu fotkinau, pėda gerai gulėjo, peršokau į kitą vietą, o ten žiūrėk, jau ir ji nepatogiai ore kabo, ar kaip čia pasakyti, na neturėjo tos skylės matytis, stebėjau kaip ragų neįstatyti iš šakų, kaip fokusas ir t.t. nu žodžiu, reikia turėti kažko savy gal, ne kiekvienas pasirodo gali fotografuoti gavęs fotoaparatą smile.gif reik mokėti išnaudoti esamas situacijas, turimas priemones ir modeliukus.
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 10 25, 12:26)
Visiškai pritariu  smile.gif nesugebu dar visko sužiūrėti. Reikia kokių gal kursų - kaip atpalaiduoti modelį ir pamatyti viską? Juokauju aišku. Kaip ir dėl tos pėdos įsitempusios, dbr į akis stringa, tada žiūrėjau į veidą, vienu kampu fotkinau, pėda gerai gulėjo, peršokau į kitą vietą, o ten žiūrėk, jau ir ji nepatogiai ore kabo, ar kaip čia pasakyti, na neturėjo tos skylės matytis,u kaip ragų neįstatyti iš šakų, kaip fokusas ir t.t. nu žodžiu, reikia turėti kažko savy gal, ne kiekvienas pasirodo gali fotografuoti gavęs fotoaparatą smile.gif reik mokėti išnaudoti esamas situacijas, turimas priemones ir modeliukus.
stebėja

nežinau. va merginos turi studiją, daro seminarus. pasiūlykit, kad kviestų geriausius portretistus, padarytų mokamas paskaitas, gal kuris nors atskleis paslaptį, kaip atpalaiduoti, pamatyti ir pan., nors greičiausiai jie galėtų tik apsidalinti sava patirtimi, kurią pritaikius gal ir kitiems pasisektų wink.gif

Svajone, oi, paglostei mane palei plauką, mur mur mur, ale taip tikrai nėra..smile.gif 4u.gif man dar daug žemės ap..kt reiktų, kad gerus, tikrai gerus portretus daryčiau..biggrin.gif
praktikuotis galima ant žolių ar medžio.. o tada ant žmonių biggrin.gif aš pati sau užduočių visokių turiu iki Kalėdų, reik tik netingėt. man tas sunku, nes esu tinginė iš prigimties. o čia dubcę (tongue.gif biggrin.gif) reik pakelt ir kažkur eit smile.gif

aš jaučiu kartosiuos, bet Tu, pvz., vartai albumus? padaryk tai kasdieniu darbu - kas vakarą po vieną praversti arba popierinį, arba kokį nors autorių internete pražiūrėti sustojant. dėkis galvon vaizdus, kompozicijas, spalvas, pustonių išsidėstymą kadre, galvok apie priemones, kurių reikia kadrui padaryti. ne nuodėmė ir pakopijuot pozas, aplinką, išraiškas, rankų padėtis. laikui bėgant tai nusileis iki pasąmonės ir nepajusi, kaip sąmoningai nebegalvodama sužiūrėsi.

nors aš čia edukuoju teoriškai, pati stengiuos taip daryti ir tebesimokau biggrin.gif

užsivedžiau, blin, vis pildau ir pildau biggrin.gif
padarykit fotografiją, kadro komponavimą mąstymo procesu. padarykit fotkę prieš nuspausdamos mygtuką. zaprosto biggrin.gif biggrin.gif

aš nesityčioju, jei ką. čia visų pirma sau rašau wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 25 spalio 2011 - 12:41
QUOTE(sayonara @ 2011 10 25, 12:34)

aš jaučiu kartosiuos, bet Tu, pvz., vartai albumus? padaryk tai kasdieniu darbu - kas vakarą po vieną praversti arba popierinį, arba kokį nors autorių internete pražiūrėti sustojant. dėkis galvon vaizdus, kompozicijas, spalvas, pustonių išsidėstymą kadre, galvok apie priemones, kurių reikia kadrui padaryti. ne nuodėmė ir pakopijuot pozas, aplinką, išraiškas, rankų padėtis. laikui bėgant tai nusileis iki pasąmonės ir nepajusi, kaip sąmoningai nebegalvodama sužiūrėsi.

nors aš čia edukuoju teoriškai, pati stengiuos taip daryti ir tebesimokau biggrin.gif

aš vartau internetą, kuris mane erzina.. noriu popieriaus.. nueinu į knygyną, o ten nieko nerandu.. gali rekomenduot gal kokį popierinį variantą albumų?
Atsakyti