Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2011 10 22, 08:24)
o mes namuose likom. Mano Turtui roto virusas  verysad.gif

verysad.gif
manishke nera is tu serganciu, bet va kursa antibu ishgerem ir she tau, kazhkoks lojantis kosulys atsirado, verysad.gif
o pas mus darbe siandien skiepai nuo sezoninio gripo, zinau, kad daug kas priesh situs dalykus, bet as uzh, gal kaip tik pades, pabandysiu, nes nera laiko sirgt man niekaip.
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 22, 10:43)
dėl gėlyčių... na manes kai nelabai domina jos vienos,tai kažkaip sunku komentuoti,

o man visai idomu butu paziureti, kaip tu jas fotkini, pastebejau, kad su gamta visai nedraugauji smile.gif ir nujauciu, kad visai neblogai tau pavyktu. pabandyk kada mirksiukas.gif
QUOTE(Ka @ 2011 10 22, 20:52)
Daugybė idėjų kilo išgirdus savo dainą. Viena iš jų.  smile.gif Ši daina man be proto šviesi, šilta.. Todėl ir iliustraciją įsivaizduoju šviesią. Bet dar prieš akis stovi šios dainos vaizdo klipas. Jis mane irgi žavėjo.

apdirbimas patiko (dainos neklausiau, visdelto pirma noriu objektyviai vertinti foto, be dainos). neitikina veido ishraishka, lyg galvotu, isitempusi, lupos lyg suspaustos bishkuti, nei sypsena, nei ne sypsena, nzn net. o kaip fotografavai? per uzuolaida? ar cia PS jau? siaip man visai idomiai ziurisi si foto. jau perskaiciau, kad ps.
QUOTE(neiste @ 2011 10 23, 12:47)
As kelias turiu, bet dar laikau, sakau per savaite gal idomesniu kadru pagausiu biggrin.gif

gal nesigirkit kas turit kas neturit dar, a? taigi visokiu morku sekliu yra.
QUOTE(neiste @ 2011 10 23, 14:15)

idomi foto. bet apdirbimui sakau ne ne ne (ypac matosi kur plaukai). man fokuso ziauriai truksta, bet matyt cia jis slepiasi del to keisto apdirbimo. bet plaukai pakeri, grazhus tokie. paziurejus klipa (daina man siaip sau), foto sieju su vaizdoklipo mergina, nes ilgi shviesus plaukai, tas man patinka, lyg ir tesinys gaunasi, kad ji grizo i veshbuti, pas meiluzhi ar pan.
QUOTE(gotte @ 2011 10 23, 14:39)
Nu ateinu savo savo pirmu blynu užkalbinti ir nufotografuoti nepažįstamą žmogų.

is tikruju kazhko truksta tose fotkese.. antroji gal ir nieko, bet man noretusi horizontalios foto, erdves truksta, ispudingiau butu su tais visais balandziais, jei nebutu vertikali foto.

pas mane tinginystes etapas. skaneris dulka (2 dienas zaidziau, nusibodo hehe, gal kad skenuoti nelabai turiu ka naujo, o senienos nesinori), fotikai irgi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 21, 15:18)
Mat perskaičiau forume tai, ko man visad trūko - niekad aš nuotraukoms nedariau flatten

O ką tas flatten daro? Aš visada darau tai, bet nžn ką jis daro biggrin.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 24, 07:04)

brum, o nenori pasakyt papunkčiui ką darai verčian j/b? smile.gif Būtume dėkingos.. bigsmile.gif

QUOTE(Zirzė @ 2011 10 24, 10:34)
o ju koju pirsciuku is viso nepagavau

Čia man sunkiausia fotkinimo dalis būna, o visos mamos to labai nori biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 24, 11:06)
O ką tas flatten daro? Aš visada darau tai, bet nžn ką jis daro  biggrin.gif

Sujungia sluoksnius gi biggrin.gif Žodžiu, siunčiau vizitkę JPG ir man atspausdino be tekstūros ir be rodyklės. Niekaip nesupratau kodėl, nes kompe viskas pas mane matosi. Pasirodo spaudai reikia sujungti tuo flatten doh.gif Tikiuosi, kad nuotraukoms tas negalioja, ot bus, kokios vestuvinės pvz, kompe bus gražios, o atspausdintos be dangaus ar su plėmu kokiu biggrin.gif Juokas pro arašas, bet nerimauju.

Antras dalykas, gi nepadarius flatten, negali taip lengvai redaguoti nuotraukų, aš kopijuodavau ir perkeldavau į naują lapą, o dabar taip paprasta pasirodo.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 10 24, 12:05)
apdirbimas patiko (dainos neklausiau, visdelto pirma noriu objektyviai vertinti foto, be dainos). neitikina veido ishraishka, lyg galvotu, isitempusi, lupos lyg suspaustos bishkuti, nei sypsena, nei ne sypsena, nzn net. o kaip fotografavai? per uzuolaida? ar cia PS jau? siaip man visai idomiai ziurisi si foto. jau perskaiciau, kad ps.

Che. smile.gif Na, man tai ji mieganti, atsipalaidavusi ir sapnuojanti gražius dalykus. O kuris mato save iš šono miegantį? biggrin.gif
Na, kaip dariau, matau jau perskaitei. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 10 24, 09:41)
rG, gražios mamytės mieli portretukai smile.gif Juos pamačius kažkodėl prisiminiau Paprastą (laiko čia užsukt visai, matyt, nebeturi...)

Na, matyt todėl, kad pas ją portretai paprasti, lengvi. Aš pati tokiems šeimyniniams to siekiu, nenoriu įmantrumo kažkokio. Sau - kiti kriterijai, bet tai nereiškia, kad man tie paprasti portrretai nepatinka. Kartais nereikia išradinėt dviračio
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 24, 12:16)
Na, matyt todėl, kad pas ją portretai paprasti, lengvi. Aš pati tokiems šeimyniniams to siekiu, nenoriu įmantrumo kažkokio. Sau - kiti kriterijai, bet tai nereiškia, kad man tie paprasti portrretai nepatinka. Kartais nereikia išradinėt dviračio

cia as nesikabinesiu, siaip pasnekesiu smile.gif pvz tu labai idomus zmogus su labai idomiu mastymu. zinai, milijona savoku, kuriu as nezinau, visu tu pasamoniu ir filosofiju. va to pasigendu tavo nuotraukose smile.gif man pvz tu ir tavo nuotraukos yra visai skirtingi pasauliai. isskyrus tavo drasu auto, kuris va man buvo tavo pasaulis, daugiau nieko neatsimenu is jo. todel man visada keista matyt tavo, kaip nestandartinio zmogaus, standartines foto smile.gif sakau, neskabineju. tik seniai ta galvojau ir kazko nesakiau. galvoju, gal verta? nes man labai gerai buna, kai primena kas as is tikro esu biggrin.gif nors taves nepazistu, galiu ir klyst smile.gif
Atsakyti
Labuka. blush2.gif

As vis dar kankinu pskutines fs foto. Laisvo laiko praktiskai nebeliko. Sirdis verkia... unsure.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 24, 11:22)
cia as nesikabinesiu, siaip pasnekesiu smile.gif pvz tu labai idomus zmogus su labai idomiu mastymu. zinai, milijona savoku, kuriu as nezinau, visu tu pasamoniu ir filosofiju. va to pasigendu tavo nuotraukose smile.gif man pvz tu ir tavo nuotraukos yra visai skirtingi pasauliai. isskyrus tavo drasu auto, kuris va man buvo tavo pasaulis, daugiau nieko neatsimenu is jo. todel man visada keista matyt tavo, kaip nestandartinio zmogaus, standartines foto smile.gif sakau, neskabineju. tik seniai ta galvojau ir kazko nesakiau. galvoju, gal verta? nes man labai gerai buna, kai primena kas as is tikro esu biggrin.gif nors taves nepazistu, galiu ir klyst smile.gif

Aš pati šito klausiu biggrin.gif
Gal man trūksta paskatinimo, gal aš savim nepasitikiu, nes idėjos kaupiasi, aš jas įsivaizduoju, planuoju, dėlioju, sapnuoju, bet aš jų nedarau. Nedrąsu man. O gal nemoku - nežinau nuo ko pradėt...
Va dabar dainai sumąsčiau vieną dalyką, jei ir dabar neišeis pagal save padaryt, šikt visa tai biggrin.gif O gal laiko reikia. Nežinau. Bet pačiai yra disbalansas. Sakau nežinau, man patinka portretai, kuriuos darau. Bet jie nėra skirti mano dūšiai, nebent pasitenkinimui, kad kažką pradžiuginu. Toks amatiniškas dabar mano fotografavimas, dėl kurio aišku, kad stengiuosi ir atiduodu savo jėgas.

Žodžiu, gal pokštelėsiu kada. O gal ne biggrin.gif Žiūrėsim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 24 spalio 2011 - 11:30
QUOTE(rG @ 2011 10 24, 12:28)
Aš pati šito klausiu biggrin.gif
Gal man trūksta paskatinimo, gal aš savim nepasitikiu, nes idėjos kaupiasi, o aš jų nedarau. Nedrąsu man. O gal nemoku.
Va dabar dainai sumąsčiau vieną dalyką, jei ir dabar neišeis pagal save padaryt, šikt visa tai biggrin.gif O gal laiko reikia. Nežinau. Bet pačiai yra disbalansas. Sakau nežinau, man patinka portretai, kuriuos darau. Bet jie nėra skirti mano dūšiai, nebent pasitenkinimui, kad kažką pradžiuginu.  Toks amatiniškas dabar mano fotografavimas, dėl kurio aišku, kad stengiuosi ir atiduodu savo jėgas.

Žodžiu, gal pokštelėsiu kada. O gal ne biggrin.gif Žiūrėsim.

siaip tikrai suprantu tave. nes as tai pati sablonus kalu ir grauziu save nuolat..

lauksiu tavo eksperimentu smile.gif bent jau as tai tikrai. tai nebijok wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 24, 11:14)
Sujungia sluoksnius gi biggrin.gif

Hm, nu pabandžiau nepadaryti flatten, tai ir ant mano ir ant vyro kompo vistiek rodo taip kaip padariau nuotrauką smile.gif Tai gal saugant visgi ir be flatten jie susiriša?

kristukas: aš nuotraukas sukeisčiau vietomis koliaže.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 23, 19:25)
ai, nežinau, gal burbu ir tiek, nekreipkit dėmesio biggrin.gif iš tikro man juodai linksma šiuo metu biggrin.gif 4u.gif

lotuliukas.gif
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 23, 20:48)
o dabar.... ar labai susidirbau? blush2.gif

nu blin, Zirze. kas per kadravimas, galva dar nukirpai, kazhkoki keista action'a uzdejai, melynuoja kudikis, sorry, bet man ne kudikelis, o lavonelis. ne ne ne.
patiko stilingas blog uzhrashas fotkes apcioje.
tu tik nesupyk. matau labai ieshkai kazhko, experimentuoji, o tas yra gerai.
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 23, 23:35)
Klausyk, o pas tave tikrai toks nesudetingas gyvenimas, kad kada nori, imi fotika ir eini vel fotografuoti? 

ei, nesiteisink. as lauksiu tavo geliu.
be to, mane irgi uzmusha tokie pasakymai kaip siuo atveju Svajones "kame problema, EINI ir fotkini". ne visada yra upo, laiko, noro - whatever. end of story. smile.gif cia ne visos sedi dienom namie su vaikais, yra dirbanciu, iki velaus vakaro, o savaitgaliais norinciu pailseti wink.gif tad nereikia cia tokiu pasakymu. visgi as myliu fotografija, bet turbut labiau myliu save ir renkuosi pvz poilsi-miega, vaika-seima, ne visada foto 1 vietoj.
vat.
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 23, 23:13)
na geri, saldūs , iščiustyti portretukai tongue.gif

drinks_cheers.gif
as uzeisiu pas tave, RG, flickr.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 24, 11:30)
siaip tikrai suprantu tave. nes as tai pati sablonus kalu ir grauziu save nuolat..

lauksiu tavo eksperimentu smile.gif bent jau as tai tikrai. tai nebijok wink.gif

Gerai, ačiū biggrin.gif Tu jau dabar mane paskatinai, nes šiaip aš gyvenu tarp paprastų žmonių, kurie manęs nesupranta ir aš pripratau neišsišokti. Va dabar ryt bus mano poezijos vakaras blush2.gif Univere. Būrely tokiam. Dėstytoja galima sakyti privertė dalyvauti ir kaip gera, kad po pirmųjų skaitymų radau pritariamųjų veidų, palaikymo. Gal ir su fotografija taip bus, pabandysiu ir bus gera. Nors dabar didžiausia baimė, kad nesugebėsiu padaryti savo sumanymų.

na, žiūrėsiu, ketvirtadienį esu prisiplanavusi, gal kas pavyks...
Papildyta:
O dėl auto, kuris sukėlė ažiotažą, aš manau, kad tai dėl nuogumo, nors pati asmeniškai nemanau, kad ten tai svarbiausia. Bet kažin ar būtų kam įdomu, jei būčiau su suknele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 24 spalio 2011 - 11:38