Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 24, 07:45)
Na, siaip as manau, kad buvo tinkama foto su geru apsvietimu. Nes ne ant visu man gaunasi. o ir visad skirtingai darau. Esme, kad nuimu saturation ir slankioju tada Blacks, Contrast, Brighness ir pan. kas ten yra. Ir viskas. Jokiu magisku gudrybiu neturiu wink.gif
Ai, dar pastebejau, kad ant raw lengviau padaryt gera jb. Seniau darydavau ant jpg. Tai pradingdavo man pustoniai.

Pavertus į jpg ar kažkaip dar RAW esant? Neišmanau, jei yra toks fintas.
O toks būdas man žiauriai nepriimtinas dėl asmeninių priežasčių biggrin.gif Labiau mėgstu per grandienmap ar kaip ten jį.
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 24, 09:07)
Pavertus į jpg ar kažkaip dar RAW esant? Neišmanau, jei yra toks fintas.
O toks būdas man žiauriai nepriimtinas dėl asmeninių priežasčių biggrin.gif Labiau mėgstu per grandienmap ar kaip ten jį.

kai turedavau spalvota jpg, darydama is jo jb pradangindavau pustonius. nes visi brighness ir pan. zymiai grubiau reaguodavo i paslinkimus. ant raw viskas graziau, taip palaipsniui ir tolygiai.. as tai matai, tokia besimetanti tarp LR ir PS biggrin.gif ant PS saturation irgi nemegstu biggrin.gif visai kitaip darydavau jb. bet as ant PS nemoku raw tvarkyt. tiksliau, tyngiu pereit tik ant PS smile.gif
Atsakyti
Alabama pas mus bendraamžių tėmutėje visos miršta nuo tavo darytų nuotraukų gražumo rolleyes.gif ti va , šaunuolė 4u.gif man irgi labai patiko nuotraukos wink.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 10 23, 21:56)
Vel as ne kaip visi, bet man toje nuotraukoje truksta... vejo. Matau mergina, sedincia miske - kol visos nepradejo sakyti, man net neatrode, kad ji ten del kazko nuliudusi. Girdziu daina apie veja, skrendanti virs miesto, "liudesio drauga, pilna gyvybes". Nuotrauka, kaip suprantu, sukonstruota liudesio tema. Bet man vis tiek norisi vejo...  ax.gif

Ir beje, man ta daina neatrodo depresova. Tiesa, labai primena anu laiku Mamontova, sakiusi, kad "tiktai liudesy - sielos dziaugsmas". Bet depresijos tikrai nekelia  cool.gif Gal del to, kad su tuo teiginiu siek tiek sutinku  biggrin.gif 

QUOTE(Ka @ 2011 10 23, 22:17)
drinks_cheers.gif  Man nė viena Mamontovo daina neatrodo deprasova. Visos su gilia mintimi. Dauguma su šviesiu vilties spinduliu. Aš kaip tik klausausi Mamontovo dainų kuomet noriu nusiraminti, viskas aplinkui erzina, niekas netinka.  ax.gif

Skirtingos nuomonės dar kartą įrodo, kad žmonės tas pačias dainas supranta skirtingai. na klausiau klausiau aš tą dainą, bet ji man liūdna nors tu ką smile.gif Ačiū už nuomones labai 4u.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 10 23, 22:42)
Plumerija  paklausiau dainos. Šiaip artima man labai Mamontovo kūryba. Tavo foto labiau juodai balta gal tinka. Apie tikimą ar netikimą kaip ir nebereikia kalbėti. Gal tik kompoziciškai kitaip norisi. Bet šaunuolė, gerai susitvarkei.

Ačiū 4u.gif O kaip kompoziciškai galima būtų pakeisti? Mažiau apačios ir daugiau viršaus?

QUOTE(Kikirike @ 2011 10 24, 00:29)
Plumerija- rodos jau rašiau,kad šauniai susitvarkiai ir šiuo atveju jb variantas tikrai geriau  4u.gif

Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
labuka,

Foto pasistengsiu pakomentuoti vėliau, jei ne čia, tai flickr'e pasisakysiu.
rG, klausei dėl seminaro, tai apie šviesą bus ir šviesos matavimą. Viliuosi, kad taip supratau hihihi.gif nes ateis Andrius ir duos pylos biggrin.gif

Aš su klausimu. Šiaip apie tai jau buvo kalbėta, bet man natūraliai per praktiką iškilo klausimas, noriu patarimo. Kokia programa yra geriausia tvarkyti RAW? Jaučiu vienareikšmiškai nėr atsakymo... Aš su Digital Photo Professional tvarkau, o paskui su PS. Bet jaučiu aš arba nemoku gerai ja naudotis, arba man ji nelabai patinka biggrin.gif Kažkaip jeigu reikia foto pašviesinti, tai ji tampa tarsi pablukus, o didinant kontrastą, labai, sakyčiau, drastiškais žingsniukais jis didinasi, nepatinka man. Vakar mėginau PS, bet su vaikais per valandą nelabai ką pešiau, bet atradau "Blacks" slankiklį. O ką jis daro? Kas nors galit paprotint suprantamai rolleyes.gif O kaip LR?
Atsakyti
[quote=Kikirike,2011 10 24, 00:29]

paluri - mergaitė labai graži,pastaba - kai fotografuoji žiūrėk koks antras planas,ar jis turi būti dominuojantis,ar jis tik turi būti bokeh,šiuo atveju man medis trukdo blush2.gif

Aciu! Del to antro plano tai tikrai turiu problema sad.gif Siuo atveju ieskojau pavesio, tai ir isejo prie pat to medzio. Pas mus visada saule sviecia, o kai ji leidziasi, tai jau su mano kitiniu objektyvu - per tamsu. Norint padaryti bokeh, velgi netinka kitinis sad.gif Arba antras planas turi buti labai nutoles. Pastebejau, kad cia fotografuoja daugiau studijoj nei lauke, gal del tos saules... Lietuvoj faina, iseini pasivaikscioti po miesta ir gali sau fotkinti! smile.gif O cia reikia sesti i masina ir vaziuoti i parka, kaima ar kalnus, kur tikrai super vaizdu galima rasti.
Sitoj fonas graziai susiliejo, bet va ta saule...
user posted image
Atsakyti
Sveikutės,
Ka, foto žaidimui- tikrai "lopšiniškai", patiko smile.gif
neiste, nespėjau dar dainos išklausyt, bandysiu vėliau 4u.gif
gotte, aha, man irgi trukdo plieskianti saulė..., bet pati bobulytė labai įdomi, galima sukurt charakteringą portretuką 4u.gif
Zirze, na kaip be kritikos??? Na bet tai bene vertingiausia ... Aš už kritiką visur ir visada smile.gif
Einu toliau skaityt, nespėjau dar visko 4u.gif
Atsakyti
aš jei ką dainas praklausiau ir foto apžiūrėjau, tik dar nesugromulavau, tai tyliu smile.gif
Atsakyti
rG, gražios mamytės mieli portretukai smile.gif Juos pamačius kažkodėl prisiminiau Paprastą (laiko čia užsukt visai, matyt, nebeturi...)
Zirze, dėl kūdikėlio- man jo norėtųsi daugiau matyt, kažkaip jis paskęsta toj aplinkoj...
Atsakyti
Labas 4u.gif

rg, labai patiko tavo portretukai, o jau moters gražumas blink.gif tikrai, norėčiau ir aš taip atrodyti, kai vaikai paaugliai bus biggrin.gif

Patiko dainų iliustracijos, tik jei niko nemaišau, tai neistes iliustracijoje tikrai norėtųsi ir moters veidą matyti 4u.gif

sayonaros nuotraukėlės mielos, tik gal tikrai truputi per daug į dešine nuėjo blush2.gif

Zirzės kūdikėlio nuotrauką norėtųsi matyti darytą iš kito kampo, truputi galvytė nukirsta, ir odele melynuoja 4u.gif

Turbūt tiek mano naujokiškos nuomuonės blush2.gif

Vakar turėjau neštukės FS, tai lekiu nuotraukėliu tvarkyti ir įkelsiu parodyti vėliau smile.gif
Atsakyti
aciu uz komentarus, siaip pritariu visoms, kampas ne pats geriausias, ir tas nukapojimas, - netelpu as su 50-tuku doh.gif bet nieko, kita karta busiu labiau pasiruosusi ir jau zinosiu, ko tiketis rolleyes.gif siaip tai nemaniau, kad toki maza kudikeli gali buti taip sunku fotografuoti, vien del to jo malimosi, kiek daug kadru gavosi, kai jau atrodo viskas tvarkoj, jau spaudziu, ir jis staiga su rankyem sumakaluoja, to pasekoje uzsidengia veida biggrin.gif o ju koju pirsciuku is viso nepagavau, ir mama stengesi nulaikyti jo kojytes kruvoj, bet niekaip nepagavau as ju doh.gif biggrin.gif tai tiek smile.gif tik dabar nezinau kaip sutvarkyti tas nuotraukas, mama labai nenori JB varianto.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 23, 17:57)
kadangi seniai rodžiaus ką, tai dedu šiandienos pasivaikščiojimo porą foto. akivaizdu, kad vaiką dešinėn grūdu biggrin.gif

sayonara, pirmoji man įdomi savo spalvom. Gal tikrai kairės šiek tiek mažiau norėtųsi ir daugiau apačios... 4u.gif O kokio senumo juosta?

QUOTE(Yvette @ 2011 10 23, 22:14)
Foto dainai
Todėl kabinausi už žodžių "and you give yourself away". Tokiu atveju auto labai tiko. Tokia vat dabartinė būsena.
Mane pačią nervina sienos faktūra. Į flickr 

Yvette, pati foto labai patiko. Dėl jausmų- veide išskaitau nusivylimą, gal net nepasitenkinimą...O antrojoj, flickr'inėj foto , jau toks atsisveikinimo žvilgsnis, kaip viso to nusivylimo rezultatas. Na nežinau, ar aš čia aiškiai surašiau rolleyes.gif

Atsakyti