Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Kad cia ne visai jb g.gif man i zlasva gal atspalvi nesa... Beje pirmoji visai nieko,tik truputi ezina kad lapas taip i krasta atsiremes,nu taip erdves nors truputi norisi.O antrai ir pati viska susakei mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievukis: 21 spalio 2011 - 23:31
QUOTE(Ievukis @ 2011 10 21, 23:28)
Kad cia ne visai jb g.gif man i zlasva gal atspalvi nesa... Beje pirmoji visai nieko,tik truputi ezina kad lapas taip i krasta atsiremes,nu taip erdves nors truputi norisi.O antrai ir pati viska susakei  mirksiukas.gif

Ta prasme, terminas "j/b" siuo atveju netinka? Ar tiesiog toks atspalvis be rysio? Ar ir viena, ir kita? cool.gif

Pastumdziau truputi Gradient Map, ir nesiekiau padaryti grieztai juoda-balta, bet man neatrodo zalsva... tai arba monitorius nusoko nuo proto, arba man akiniu reikia schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 21 spalio 2011 - 23:36
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 22, 00:24)
Ateinu jus dar pasiurpinti...  ax.gif  biggrin.gif Kad jau ispeiket visos vakarykstes spalvas, tai emiausi radikaliu priemoniu ir nusprendziau paziureti, kas gausis be spalvu  ax.gif Man lyg atrodo, kad laseliai dabar tampa pagrindiniu akcentu - ar ne?  unsure.gif Bet spalvu kazkaip gaila, del antrosios ypac nesu tikra, kad man patinka j/b. Pirmoji tai man visai nieko  g.gif

Kadravimu antrosios nesu patenkinta - suspausta, centruota, bet gavosi kaip gavosi. O pirmojoj butent taip ir norejau parodyti, tik dali ziedo.

be spalvu man geriau, šiaip jb vertimo gal norėtusi ne tokio pilko g.gif
Atsakyti
Radau dar viena kadra, su siek tiek daugiau erdves. Ir sikart jau rodos j/b gavosi - jei ir vel zalsva/melsva/gelsva, tada jau nezinau, kodel man ne taip matosi... rolleyes.gif Tik man dabar gele per pilka atrodo... g.gif

user posted image

Viskas, daugiau neberodysiu tos vargses nukankintos gelytes biggrin.gif O kaip ji vadinasi, taip ir neprisiminiau - ant liezuvio galo sukasi, ir niekaip neatgaminu doh.gif

QUOTE(Kikirike @ 2011 10 21, 23:48)
be spalvu man geriau, šiaip jb vertimo gal norėtusi ne tokio pilko  g.gif

Nu tai viskas aisku - jau du balsai, kad be spalvu geriau smile.gif

"jb vertimo gal norėtusi ne tokio pilko" - zinok, nesuprantu... kontrasto daugiau, ar atspalvio kitokio? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 22 spalio 2011 - 00:05
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 21, 23:48)
be spalvu man geriau, šiaip jb vertimo gal norėtusi ne tokio pilko  g.gif

Bet geriau, tai nereiškia gerai. Esmė ne tik spalvose. Jūržole, nežaisk su šitais kadrais, atvirai Tau sakau. Ieškok naujų kampų, erdvė tai nereiškia, kad truputį matosi daugiau fono... Dirbk dar dar ir dar. smile.gif
Jei kas mano kitaip, netylėkit, gal esu kokia tai nenuovoki ir nieko nesuprantu...

Vis dėl to susiparinau ir pradėjau žiūrėt flower photography, na, sakau, gal tiesiog tai ne mano stilius. Bet, kad ne.

Ką čia negražu? Gal ne visi lobiai, bet tikrai įdomiau...
(aišku, aš turbūt profus rodau, bet kaip mokytis, jei į juos nenori lygiuotis biggrin.gif )
Sėkmės bigsmile.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

http://clip2net.com/s/1g53e
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 22, 00:04)
"jb vertimo gal norėtusi ne tokio pilko" - zinok, nesuprantu... kontrasto daugiau, ar atspalvio kitokio?  unsure.gif

Na, taip, per pilka, norisi kontrasto. bet kad objektas neįdomus, va kur didžiausia bėda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 22 spalio 2011 - 00:26
Kalbejot siandien apie Michael Freeman "Fotografo akis". O gal kas nors skaitete kita, naujesne, jo knyga, "The Photographer's Mind"? Darau sarasiuka Kaledu seneliui, ir galvoju, ar abieju situ noreti, ar tik "Akies"? g.gif

Ir dar labai noreciau knygos apie Photoshop. Ne per daug akademiskos (tokia jau turiu, ir negaliu skaityt, nes uzmiegu), bet ir ne "PS for Dummies". Maciau, kazkas ''Sluoksnius" gyre - bet tai knyga konkreciai apie sluoksnius, taip? Man kazko universalesnio reiketu... unsure.gif Kelby nenoriu, nezinau, kiek gili jo ekspertize, bet mane uzknisa jo taip vadinamas "humoras" cool.gif

Gal kas patarsit kokia tinkama pradinukams knyga? mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 22, 00:28)

Ką tik Svajonė siūlė knygą. Pradžiai Tau tikrai užteks mirksiukas.gif

Ai, sorry, Tau reikia atskirų knygų ir turbūt ne Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 22 spalio 2011 - 00:39
QUOTE(rG @ 2011 10 22, 00:24)
Bet geriau, tai nereiškia gerai. Esmė ne tik spalvose. Jūržole, nežaisk su šitais kadrais, atvirai Tau sakau. Ieškok naujų kampų, erdvė tai nereiškia, kad truputį matosi daugiau fono...  Dirbk dar dar ir dar. smile.gif

Tai jau sakiau, kad baigiau su ta gele smile.gif Su j/b zaidziau, nes kazkaip pasimeciau, kai visos taip vienbalsiai spalvas sukritikavot - mane butent spalvos patrauke, ir tie lasiukai. O dirbt tai kas be ko, reikia. Nors, jei atvirai, jauciuosi kazkokia riba priejusi su gelem - toks jausmas, kad griztu i pradzia, kai visiskai nieko gero neturejau parodyti. Net nezinau, kodel taip... unsure.gif

Is tu, kur tu parodei tai man, zinok, tik pirmosios dvi patinka, kitos tokios... nezinau... nea. Bet faina, kad ir tau, pasirodo, geles patinka mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(rG @ 2011 10 22, 00:29)
Ką tik Svajonė siūlė knygą. Pradžiai Tau tikrai užteks  mirksiukas.gif

Ai, sorry, Tau reikia atskirų knygų ir turbūt ne Lt

Kaip suprasti - atskiru knygu? unsure.gif Einu ziureti, ka ten Svajone siule... Siaip, jei verstine, tai as geriau originala skaityciau (jei angliska smile.gif).
Atsakyti
o mes namuose likom. Mano Turtui roto virusas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 21, 21:01)

Bet jau imu galvoti, kad arba as spalvu nesuprantu, arba mano monitorius ne taip rodo - na ryskios tos spalvos, bet man jos neatrodo rekiancios...  unsure.gif Kad nesubtilios, tai taip... matyt, papuga manyje prabudo  rolleyes.gif  biggrin.gif

monitoriai tikrai skirtingai rodo. namie pakoregavus nuotraukas, o ypac ju spalva su nesiojamu, darbe plaukai piestu stojasi nuo spalvu rekimo, baisumo su stacionariu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(rG @ 2011 10 22, 00:24)

(aišku, aš turbūt profus rodau, bet kaip mokytis, jei į juos nenori lygiuotis biggrin.gif )
Sėkmės  bigsmile.gif

negrazu, bent jau man schmoll.gif gal gal pirmos dvi, o visos kitos feee

QUOTE(Jurzole @ 2011 10 22, 00:28)

Ir dar labai noreciau knygos apie Photoshop. Ne per daug akademiskos (tokia jau turiu, ir negaliu skaityt, nes uzmiegu), bet ir ne "PS for Dummies". Maciau, kazkas ''Sluoksnius" gyre - bet tai knyga konkreciai apie sluoksnius, taip? Man kazko universalesnio reiketu...  unsure.gif Kelby nenoriu, nezinau, kiek gili jo ekspertize, bet mane uzknisa jo taip vadinamas "humoras"  cool.gif

ir mane tas uzknisa. nemazai puslapiuku susidaro nereikalingu

QUOTE(rG @ 2011 10 22, 00:29)

Ką tik Svajonė siūlė knygą. Pradžiai Tau tikrai užteks  mirksiukas.gif

as jau jai rasiau del knygos, tai jei dar laisva, as pirmsne eileje biggrin.gif ta proga einu jamti dar akies ir sluoksniu. busiu tada ne tik grazi, bet ir protinga nuo tiek info biggrin.gif

Yvette, uzjauciu 4u.gif nera nieko blogiau, kaip ligos, puolancios vaikus
Atsakyti
Rašė čia kažkas, kad galima mano fotoaparatu [Kodak M320] keisti židinio nuotolį... Tiesa pasakius to nerandu niekaip, ar tikrai galiu ir kaip tai padaryti jei taip?? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eve... @ 2011 10 22, 09:44)
Rašė čia kažkas, kad galima mano fotoaparatu [Kodak M320] keisti židinio nuotolį... Tiesa pasakius to nerandu niekaip, ar tikrai galiu ir kaip tai padaryti jei taip?? blush2.gif  ax.gif

zoomink
Atsakyti