Bandysiu pratesti, o tai negrazu tingeti
----------------------------------------------------------------------
Toliau buvo serpantinai, vingiai, priverstinis sustojimas ir viltis, kad maziausias ekipazu narys kaip nors atlaikys. Antrojo ekipazo mama, jei mane skaitai, tai zinok, mes tikrai del jusu jaudinomes
Galiausiai patekome i reikiama vieta. Tik kai mes ne is daugumai iprastos puses vaziavom, tai teko dar ir pasiaiskinti su vietiniais ka mes pries akis matom (na, cia as graziai parasiau, o realiai, tai tikrai pasimetem, kur esam ) - pasirodo matom ta ka ir turim matyti - Poblet vienuolyna . Kodel jis pats paciausias? Ogi priezastis labai paprasta - jis karaliskas O mums paprasto nereikia, mums duokit elitini
Karaliskas Santa Marija de Poblet vienuolynas arba kataloniskai - Reial Monestir de Santa Maria de Poblet .
Manau, kad dabar pats metas padekoms - raar , aciu uz pagalba ir uz tai, kad tavo deka susigrazinau i savo sarasiuka si grozi Net nesuprantu, kodel buvau ismetusi ji is savo noru krepselio
Siek tiek faktu. Ikurtas 1151 metais. Vienas is didziausiu vienuolynu ne tik Katalonijoje, bet ir visoje Ispanijoje. Sis vienuolynas tarnavo ir kaip itvirtinta karaliska rezidencija, ir kaip Aragono karalystes valdovu panteonas. Vienuolynas buvo apleistas, veliau vel sutvarkytas (per ta simta metu matyt ne kazin kas nutiko jam, nes sakoma, kad vienuolynas praktiskai nepakites nuo ikurimo), itrauktas i UNESCO paveldo sarasus. 1963 metais popiezius vienuolynui suteike Mazosios popieziaus Bazilikos varda. Vienuolynas dalinai veikiantis, ten vis dar gyvena apie 30 vienuoliu. vaiksciodami mateme vienuolius, bet ar cia tie gyvenantys, ar siaip kokiu reikalu turintys, taip ir nezinom. Vienuolyne palaidoti 8 monarchai, o taip pat infantai, Katalonijos kilmingieji.
Tiek nuvaziave patenkame tik i katedra viskas uzdaryta
Katedra nuostabi savo paprastumu, nors tiksliau ji tik atrodo paprasta. Gal del to, kad kitu spalvu nera, tik gelsva akmens, is kurio ji pastatyta. Dienos sviesa, sklindanti per langus ties skliautais, puikiai apsviecia visa vidu
Papildyta:
Pavaikstom, paklebenam vartus ir kiek nusivyle zingsniuojam atgal. O informacija jau atsidariusi ir uzejus pasiteirauti suzinom, kad nuo 15 valandos bus ekskursija Be ekskursijos patekti i vidu neimanoma.
Laukti mums visai nedaug, todel perkam bilietukus (suaugusiam 7eur, o su vaikais, tai neaisku, nes abi musu seimos mokejom skirtingai kazkodel, na, bent jau mes sumokejom pilna kaina uz savo astuonmeti ) ir laukiam.
O kol ekskursijos pradzios laukiame mes, laukite su mumis kartu ir tie kas skaito mano rasliavas, o kol laukiate, tai prasom susipazinti
rusu kalba
http://mosintour.ru/cities.asp?Id=358
anglu
http://www.turismoen...tMonastery.html
oficialus puslapis
http://www.poblet.cat/
visas vienuolyno ansamblis
nuotrauka ne mano
lankomas ne visas vienuolynas, bet tikrai nemenka jo dalis. nelankoma desineje nuotraukos puseje esanti vienuolyno dalis. jei neklystu, tai si dalis ir pastatyta veliau.
rusu kalba
http://mosintour.ru/cities.asp?Id=358
anglu
http://www.turismoen...tMonastery.html
oficialus puslapis
http://www.poblet.cat/
visas vienuolyno ansamblis
nuotrauka ne mano
lankomas ne visas vienuolynas, bet tikrai nemenka jo dalis. nelankoma desineje nuotraukos puseje esanti vienuolyno dalis. jei neklystu, tai si dalis ir pastatyta veliau.
----------------------------------------------------------------------
Toliau buvo serpantinai, vingiai, priverstinis sustojimas ir viltis, kad maziausias ekipazu narys kaip nors atlaikys. Antrojo ekipazo mama, jei mane skaitai, tai zinok, mes tikrai del jusu jaudinomes
Ačiū už rūpestį , gerai ,kad mažasis pratrūko pirmas, nes už sekančio posūkio būtume stoja dėl manes Bet buvo verta pasikankinti , man patiko nerealiai, o tie neplanuoti trumpalaikiai sustojimai , kartais palieka daugiau ispūdžių nei kelionės tikslas .
Ačiū už rūpestį , gerai ,kad mažasis pratrūko pirmas, nes už sekančio posūkio būtume stoja dėl manes Bet buvo verta pasikankinti , man patiko nerealiai, o tie neplanuoti trumpalaikiai sustojimai , kartais palieka daugiau ispūdžių nei kelionės tikslas .
QUOTE(Cobre @ 2012 10 23, 21:54)
Pirma karta sezono metu kelioms dienoms i Barselona + paskui poilsis su nedidelem ekskursijom. Teisingai suprantu, kad poilsiui reikia rinktis pakrante aukstyn nuo Barselonos ? Nes zemyn (Taragona ir pan) man kazkaip ne taip gerai atrodo (dar ir iki tavo reportazo )
QUOTE(Zilvinas75 @ 2012 10 25, 19:23)
Pirma karta sezono metu kelioms dienoms i Barselona + paskui poilsis su nedidelem ekskursijom. Teisingai suprantu, kad poilsiui reikia rinktis pakrante aukstyn nuo Barselonos ? Nes zemyn (Taragona ir pan) man kazkaip ne taip gerai atrodo (dar ir iki tavo reportazo )
Nezinau ka reikia rinktis kitiems, bet man labiau patiko aukstyn Dabar mastau, kad gal vistik ivairesniu vietu yra pieciau, bet atstumai didesni bus ko gero. O ir paciu vietu gal vistik tada maziau bus. Uztat pieciau PortAventura Labai skeptiskai buvau nusiteikusi pramogu parku atzvilgiu - tie visi didieji atrakcionai man aplamai kazkas nesuvokiamai baugaus. Bet ten ir be tu kalneliu man labai patiko. Gailejausi, kad paemem tik vienai dienai, nors pradzioje kazkaip nusivyliau as juo. As vyrui sakau, kad noreciau skristi kada kelioms dienoms ir normaliai prisibuti parke
Astra, taip, teisi, labai sunkus man tas fotikas si karta buvo
Tesiu toliau
Laukti visai neprailgsta, galejau ir gerokai ilgiau ten sedeti. Aplink grazu, ramu, erdvu - sedek ir gerekis sau O galima ir nesedeti, nes apstu graziu detaliu ir isoreje, taciau mus kazkaip ta ramybe gal uzvalde.
Vienuolyno lankymo valandos
Truputi pries tris visi lankytojai suejo pro karaliskuosius vartus i vidu. Karaliskieji vartai ir visa vienuolyna juosianti siena, buvo pastatyti amziumi veliau, nei diduma vienuolyno statiniu. Ekskursijos anglu kalba nepravedamos, tik ispanu ir katalonu. todel mums, nesuprantantiems, pagal pageidavimus isduodamos brosiureles anglu ir rusu kalbomis. Brosiureleje yra vienuolyno planas susunumeruotomis patalpomis ir ju aprasymu, gidas tik pasakydavo mums patalpos numeriuka, o mes jau patys apsisviesdavome.
Pirmiausiai per vestibiuli arba kitaip abato Koponso atriuma, patenkame i nuostabu pagrindini kluatra - uzdara vienuolyno kiemeli, apjuosta galerija. Kiemelyje dengtas Prausyklos paviljonas (XII a.) - nuostabus fontanas Man nerealiai grazu Tarsi laikas pasisuko atgal. Galerijos sienose antkapines plokstes katalonijos didiku, globojusiu ir remusiu vienuolyna. Galerijos grindyse irgi galima pamatyti antkapines plokstes cia pat palaidotu vienuoliu. Vienuolyno patalpos isdestytos aplink galerija.
o jau arku grozis
virtuves patalpos
Laukti visai neprailgsta, galejau ir gerokai ilgiau ten sedeti. Aplink grazu, ramu, erdvu - sedek ir gerekis sau O galima ir nesedeti, nes apstu graziu detaliu ir isoreje, taciau mus kazkaip ta ramybe gal uzvalde.
Vienuolyno lankymo valandos
Truputi pries tris visi lankytojai suejo pro karaliskuosius vartus i vidu. Karaliskieji vartai ir visa vienuolyna juosianti siena, buvo pastatyti amziumi veliau, nei diduma vienuolyno statiniu. Ekskursijos anglu kalba nepravedamos, tik ispanu ir katalonu. todel mums, nesuprantantiems, pagal pageidavimus isduodamos brosiureles anglu ir rusu kalbomis. Brosiureleje yra vienuolyno planas susunumeruotomis patalpomis ir ju aprasymu, gidas tik pasakydavo mums patalpos numeriuka, o mes jau patys apsisviesdavome.
Pirmiausiai per vestibiuli arba kitaip abato Koponso atriuma, patenkame i nuostabu pagrindini kluatra - uzdara vienuolyno kiemeli, apjuosta galerija. Kiemelyje dengtas Prausyklos paviljonas (XII a.) - nuostabus fontanas Man nerealiai grazu Tarsi laikas pasisuko atgal. Galerijos sienose antkapines plokstes katalonijos didiku, globojusiu ir remusiu vienuolyna. Galerijos grindyse irgi galima pamatyti antkapines plokstes cia pat palaidotu vienuoliu. Vienuolyno patalpos isdestytos aplink galerija.
o jau arku grozis
virtuves patalpos
Prausykla - fontanas. tiesa sakant, neisivaizduoju, kokia funkcija turejo prausykla. tiesiog ji taip pavadinta, bet nemanau, kad taip pazodziui reiktu ir suprasti
Biblioteka. Paziureti i ja galima per stiklines duris, taciau uzeiti ne. Bibliotekos patalpos islike, taciau knygos ir baldai ne. Tai kas matoma dabar, yra jau siu laiku. Is stovinciu kompiuteriu galima spresti, kad biblioteka naudojama pagal paskirti.
Antkapio akmuo galerijos grindyse
O si sale nuostabi Ji naudojama brolijos susirinkimams. Sios sales grindyse daugybe vienuolyno abatu kapu. Abatai buvo skiriami iki gyvenimo pabaigos.
Toliau keliaujame i baznycia. I ta dali, kurioje randasi karaliu sarkofagai ir altorius.
Sarkofaguose palaidoti astuoni Aragono ir Katalonijos karalystes valdovai. Jie uzkelti ant postamentu, apacioje sudarydami arkas. Vaizdas nerealus. Sarkofagu plokstese atvaizduoti juose palaidoti valdovai - karaliai ir karalienes.
Altorius Vidurineje nisoje Pobleto Sv.Mergeles atvaizdas.
Antkapio akmuo galerijos grindyse
O si sale nuostabi Ji naudojama brolijos susirinkimams. Sios sales grindyse daugybe vienuolyno abatu kapu. Abatai buvo skiriami iki gyvenimo pabaigos.
Toliau keliaujame i baznycia. I ta dali, kurioje randasi karaliu sarkofagai ir altorius.
Sarkofaguose palaidoti astuoni Aragono ir Katalonijos karalystes valdovai. Jie uzkelti ant postamentu, apacioje sudarydami arkas. Vaizdas nerealus. Sarkofagu plokstese atvaizduoti juose palaidoti valdovai - karaliai ir karalienes.
Altorius Vidurineje nisoje Pobleto Sv.Mergeles atvaizdas.
Aplanke pirma auksta, pakylame i antra. Antras aukstas, tai karaliskieji rumai. Nieko labai karalisko ten nepamatysi. Ta pati asketiska aplinka, tiesiog keletas saliu, turinciu savo paskirti ir tiek. Uztat is cia patenkama ant galerijos stogo-balkono Man taip grazu buvo, kad galeciau cia praleisti gerokai daugiau laiko, nei mes buvome Vaizdas i kiema su dengtu fontanu ir i boksta be galo grazus.
Bokstas atrodo didingai ir tuo paciu neitiketinai lengvai, tarsi ne is akmens, o is neriniu butu padarytas
O va tokie nuostabus laiptu tureklai, vaizduojantys siena lipanti drakona
Jie jau siu laiku vienuolyno puosmena
Dar viena vienuolyno patalpa. Griezta elegancija ir jokios puosybos. Si patalpa, tai valgomasis naujai priimtiems brolijos nariams. Po jos grindimis buvo vyno rusys. Mes neaplankeme visu patalpu, taciau skaiciau, kad buvo ir vyno spaudykla. Vadinasi vienuoliai ir cia tradiciskai uzsiiminejo vyndaryste. Siuo metu aplink vienuolyna esantys vynuogynai priklauso Torres vyno daryklai
Papildyta:
Dar vienas vidinis kiemelis
Ne visas patalpas fotografavau, be jei lankysites, tai jums parodys ir vienuoliu valgomaji, kambariuka, kuriame vienuoliai sildydavosi saltuoju metu laiku prie didziulio, bet deja, neislikusio zidinio, patalpa, kurioje rinkdavosi bendravimui ir kasdieniu darbu paskirstymui. Pamatysite grazia barokine zakristija, su labai menkai islikusiomis freskomis.
Muziejaus aplankymu ir baigeme savo pazinti su vienuolynu Is visos sirdies rekomenduoju ji pamatyti Ta viduramziu dvasia ten dar tikrai neisnykusi. Na, nebent ten vienu metu suleidzia didziuli tunta zmoniu, vat tada neisivaizduoju, kaip butu
Papildyta:
Keliones pabaigai dar iamziname Torres vynuogynus, supancius vienuolyna
Dar vienas pasivazinejimas buvo kazkurios dienos vakare, po visu pasigulinejimu papludimyje. Pasiblaskius tarp pasirinkimo - pajurys su idomesniu papludimiuku paieska, ar kalnai, buvo pasidalinta i dvi grupes. Vienas ekipazas isvyko pajuriu, o mes i kalnus be jokiu konkreciu tikslu ir tasku.
Vaziavom vel link Alforjos 242 keliu. Priekyje matosi Alforja ir kalnai, kuriu virsumi ir vaziuosime netrukus
Pavaziuojame truputi uz Alforjos, sukame i desine ir kylame. Vaziuoti nutariame iki Mont-ral, toliau link Alcover ir tada namo.
Kaimelis kalno slaite, kur mus klaidingai nuvede navigacija ir is kurio siauru gatveliu vos issikrapsteme. Uztat buvo grazu
Papildyta:
pasimalus po kaimeli ir suvokus, kad navigacija tiesiog bando vesti mus ratu gatvelemis, kuriomis pravaziuoti su masina yra nerealu - ta teko ivertinti islipus is automobilio , atbuliniu isvaziavom is neaklinu akligatviu ir sukom atgal. nuotaika puiki, tos siauros gatveles ir navigacijos bukumas gerokai pralinksmina iamzinu linksmojo kaimelio pavadinima - "Arboli"
Pakeliui sustojame pasigereti nuostabiu vaizdu. Lenteleje nuotrauka, analogiska tam, ka matai pries akis, su visu matomu kalnu pavadinimais, salia suoliukas pameditavimui
Vaziavom vel link Alforjos 242 keliu. Priekyje matosi Alforja ir kalnai, kuriu virsumi ir vaziuosime netrukus
Pavaziuojame truputi uz Alforjos, sukame i desine ir kylame. Vaziuoti nutariame iki Mont-ral, toliau link Alcover ir tada namo.
Kaimelis kalno slaite, kur mus klaidingai nuvede navigacija ir is kurio siauru gatveliu vos issikrapsteme. Uztat buvo grazu
Papildyta:
pasimalus po kaimeli ir suvokus, kad navigacija tiesiog bando vesti mus ratu gatvelemis, kuriomis pravaziuoti su masina yra nerealu - ta teko ivertinti islipus is automobilio , atbuliniu isvaziavom is neaklinu akligatviu ir sukom atgal. nuotaika puiki, tos siauros gatveles ir navigacijos bukumas gerokai pralinksmina iamzinu linksmojo kaimelio pavadinima - "Arboli"
Pakeliui sustojame pasigereti nuostabiu vaizdu. Lenteleje nuotrauka, analogiska tam, ka matai pries akis, su visu matomu kalnu pavadinimais, salia suoliukas pameditavimui
Vaziuojant tolyn, visai netiketai pries akis atsiveria neitiketino griozio uolos truputi pavaziuojam ir randam aikstele. Mazyte aikstele, tiesiog isvazineta masinu vieta ir tiek. Visa ji uzkista masinu su ispaniskais numeriais. Tik zmoniu nesimato. Siaip taip ikisam saviske ir einam i miska. Nezinom, ar mums pavyks pamatyti graziasias uolas, einant prie ju, ar visas grozis vistik is sono, nuo kelio. Bet pabandyti reikia.
Einame miskeliu, tolumoj girdisi kalbos ir juokas. Speliojam, gal cia renkasi megejai pakopineti.
Cia mes issiskiriam - as einu gilyn, o vyrai zemyn, link matytojo slaito ir klegesio. Nezinom ka kas ras, todel bandom pagreitinti procesa Veliau suitikus paaiskejo, kad klegesys, tai piktikaujantys gamtoje katalonai, ir toje puseje atsiveriantys vaizdai ne tokie ispudingi, kaip tie, kuriuos pamaciau as
Keliaukim su manim. Pradzioje misku,
bet pamazu atsiveria nuostabus vaizdai pasirodo as priejau pati uolu krasta, matoma nuo Alforjos lygumu
Begau atgal pakviesti seimynos, o tada jau visi gerejomes vaizdais, sedejom ant "pasaulio krasto", kur jautiesi toks mazytis, laimingas, tarsi paukstelis, pirma karta pakylantis i ora Net musu mazylis bande rasti zodzius, kad issakyti savo susizavejima tuo, ka mato Pasijautem kolumbais, atradusiais savo Amerika ..
Einame miskeliu, tolumoj girdisi kalbos ir juokas. Speliojam, gal cia renkasi megejai pakopineti.
Cia mes issiskiriam - as einu gilyn, o vyrai zemyn, link matytojo slaito ir klegesio. Nezinom ka kas ras, todel bandom pagreitinti procesa Veliau suitikus paaiskejo, kad klegesys, tai piktikaujantys gamtoje katalonai, ir toje puseje atsiveriantys vaizdai ne tokie ispudingi, kaip tie, kuriuos pamaciau as
Keliaukim su manim. Pradzioje misku,
bet pamazu atsiveria nuostabus vaizdai pasirodo as priejau pati uolu krasta, matoma nuo Alforjos lygumu
Begau atgal pakviesti seimynos, o tada jau visi gerejomes vaizdais, sedejom ant "pasaulio krasto", kur jautiesi toks mazytis, laimingas, tarsi paukstelis, pirma karta pakylantis i ora Net musu mazylis bande rasti zodzius, kad issakyti savo susizavejima tuo, ka mato Pasijautem kolumbais, atradusiais savo Amerika ..
Paziurejau, kad lyg ir nera padoriu apacioje matomu lygumu vaizdo, tai desiu su veidukais - nepykit
Papildyta:
QUOTE(Astra777 @ 2012 10 28, 15:55)
Žinai, net susigėdau parašius pastabą dėl foto, tiek dabar grožybių tu mums pateikei ...ir dar įdomu tai, kad vietoj jūros pasirinkai kalnus, pati juk rašei , kad atostogos kalnuose tau ne prie dūšios, o čia toks grožis atsivėrė...aš jau spėjau pasiilgi kalnų, per mažai mes jiems laiko šioje kelionėje skyrėme
As tiesiog negaliu atostogu metu per daug nutolti nuo juros Lygiai taip pat negaliu nutolti ir nuo kalnu Prasom man duoti viska vienoje vietoje, jei ne, tai bus liudnos atostogos Vien kalnai kiek liudniau, bet atostogos Slovakijoje man vienos nuostabiausiu Vat ir suprask tu ta zmogu
Papildyta:
Sita nuotrauka parodo, kad sioje kalnu vietoje, auksciau musu praktiskai tik dangus - kitos virsunes praktiskai akiu lygyje siaip auksciai cia nera dideli, tiesiog slaitai status, apacioje lygumos vos ne juros lygyje, todel ispudis ziurint zemyn tiesiog svaiginantis
na, i sita puse truputi auksciau, bet tai jau mizeris, mes vistiek beveik padangese
zvilgsnis zemyn
o cia tai, ka mes pamatem nuo kelio perteikti nepavyko, bet patikekit, turint omenyje, kad tai taip arti nuo populiariuju kurortu, vieta fantastiska
vaziuojant virsukalne toliau, susitinkam aviniukus - tipiskas kalnu vaizdelis, kai aviniukai ganosi vieni, be piemenu ir tiesiog nachaliskai uztveria kelia parodydami, kas cia valdo
Lipu is masinos, nes labai jau norisi pabegioti paskui uodegas
Avys tiesiog jaucia pareiga kuo greiciau susiburti ir uztverti pravaziavima