Įkraunama...
Įkraunama...

Katalonija 2011m. spalis

QUOTE(*Jūra* @ 2011 11 04, 19:47)

Tai tau cia dekoti reikia uz reportazus apie Lietuva wub.gif

QUOTE(akcent @ 2011 11 04, 19:50)

tik as pastebejau, kad paskutiniu metu viskas ne pagal plana pas mus biggrin.gif

QUOTE(Partizanė @ 2011 11 04, 20:39)
Katalonija apskritai ne Ispanija, kaip čia taikliau išsireiškus. labai autonominis regionas, su kitokiu landšaftu, kitokiais žmonėmis, tradicijomis, kita normine kalba, net nepanašia į ispanų. yra net pas juos tarpusavy šiokių tokių pasišpilkiavimų vienas kito atžvilgiu. ir be abejo tai turtingiausias kraštas, savo ekonomika turiu omeny.

patiko man šis kraštas labai, tačiau mėgstu visad patikslinti, kad keliavom ne po Ispaniją, o po Kataloniją.

na o dabar atėjo laikas patikrinti kitą kraštą. cobre, ačiū už forumo nuorodas  4u.gif  4u.gif  4u.gif

As kazkur perskaiciau, tai taip ir sakau dabar: Katalonija Ispanijoje, tai kaip Lietuva Tarybu Sajungoje rolleyes.gif . Tik va teoriskai vistik yra, kaip yra. As net vaika pamokinau sakyti, kad vaziuos i Katalonija biggrin.gif Ir fotoreportaza taip pavadindama, norejau pasakyti, kad tai ka mes pamateme, mes pamateme Katalonijoje, kad nuvyke i kita Ispanijos dali gali rasti absoliuciai ne tai, ko tikejosi paskaite mano pasakojima. Tai bus tas pats, kas vykti i kita sali, su kita gamta, kultura, ekonomika.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 11 04, 20:03)
As kazkur perskaiciau, tai taip ir sakau dabar: Katalonija Ispanijoje, tai kaip Lietuva Tarybu Sajungoje  rolleyes.gif . Tik va teoriskai vistik yra, kaip yra. As net vaika pamokinau sakyti, kad vaziuos i Katalonija  biggrin.gif  Ir fotoreportaza taip pavadindama, norejau pasakyti, kad tai ka mes pamateme, mes pamateme Katalonijoje, kad nuvyke i kita Ispanijos dali gali rasti absoliuciai ne tai, ko tikejosi paskaite mano pasakojima. Tai bus tas pats, kas vykti i kita sali, su kita gamta, kultura, ekonomika.

Man irgi Kataloniją vadinti Katalonija norėjosi daugiau dėl mūsų šalies išvadinimo Rusija. Kai pats perėjęs, tada ir kitus labiau supranti. smile.gif Keista, kai buvau Turkijoje, dar ir šiais laikais vietiniai kai kada sakydavo, kad "Litva, aaaaa, Rosija".
Žmonėms visiškai nesidomintiems kelionėmis sakydavau, kad važiuoju į Ispaniją. Nes tuoj išplečia akis "Kur????". Ispanijos teritorija, juk nesumelavau. biggrin.gif O daugiau žinantiems - Katalonija. Nors ko gero reikėjo švietėjiška veikla užsiimti ir visiems sakyti, kad Katalonija.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 11 04, 17:20)

http://100dorog.ru/c.../?countIds=7203

Astra, cia ir tau gal info kokios bus  mirksiukas.gif

Ačiū, Cobre 4u.gif

QUOTE(Cobre @ 2011 11 04, 18:37)
  Grizus nesivercia liezuvis pasakyti, kad buvau Ispanijoje. Nors ir pries tai sakiau visiems, kad vaziuoju i Katalonija, bet dabar zinau, kad ir Katalonijos tik mazulyte dalele maciau, tai ka jau cia kalbeti apie visa Ispanija  biggrin.gif 

Tavo šeima sakyčiau jau nemažai laiko Ispanijoje praleido wub.gif , tiek gražių ir malonių akimirkų patyrė, tad kad ir kaip norit Kataloniją vadinkit-autonomine respublika ar tikra Ispanija, vis viena Jūs buvote Ispanijoje thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ...na to nepasakysi apie mus blush2.gif ...dėl to taip norisi grįžti rolleyes.gif

QUOTE(Cobre @ 2011 11 04, 18:37)
  ... Bet dabar tai vienareiksmiskai i musulmoniska sali traukia: Turkija, Albanija...  wub.gif  Vistik labai gerai tokiuose krastuose jauciuosi  wub.gif Ziuri ir vyras po sios keliones vis dazniau Turkija mini... Ech, kaip norisi, kad si mano svajone greiciau issipildytu  rolleyes.gif

Cobre, tikrai tikiu, kad jei tik panorėsit,ši svajonė išsipildys...ji tokia tikra, apčiuopiama ir graži 4u.gif wub.gif

Atsakyti
Gražiai, gražiai pabuvot. Ir kiek pažėrei visokių papildomų gėrių, kurių nelankėt. O kai pagalvoji dar likusi Ispanijos dalis- juk tokia ji didelė ir skirtinga....
Katalonija aplamai kitokia ir katalonai savęs ispanais nelaiko, bet mums tai kas, svarbu gražu , skanu, įdomu biggrin.gif
Kas ieškojo įdomesnio rusų puslapio . Pakankamai informatyvus http://talusha.3bb.ru/ , tik ten nedaug šalių.
Atsakyti
Puikus, smagus, spalvingas reportazas thumbup.gif Vienu prisedimu perskaiciau, ir dabar teks rytoj ziovauti darbe, nes miegot seniai laikas! doh.gif biggrin.gif Nooooriu i Katalonija... bigsmile.gif Barselonoj buvau, patiko, bet daugiau sio krasto nesu maciusi. O jis, pasirodo, toks grazus... Aciu, Cobre! 4u.gif

Beje, del maisto Ispanijoje - esu buvusi Madride, Barselonoj ir Andaluzijoj, tai man visur skanu buvo, tikrai nenusivyliau ispanisku maistu (nors siaip jau esu isranki, daug ko isvis nevalgau). Tik, kaip jau kazkas minejo, jei imanoma, reiketu vengti kaviniu, kur meniu yra su nuotraukom - jos skirtos turistams ir dazniausiai ten nieko gero negausi. O va tos vieciukes, kur meniu tik vietine kalba, ir padavejai jokios uzsienio kalbos nemoka, tai daznai buna tikras geris... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 10, 01:02)
Puikus, smagus, spalvingas reportazas  thumbup.gif Vienu prisedimu perskaiciau, ir dabar teks rytoj ziovauti darbe, nes miegot seniai laikas!  doh.gif  biggrin.gif Nooooriu i Katalonija...  bigsmile.gif Barselonoj buvau, patiko, bet daugiau sio krasto nesu maciusi. O jis, pasirodo, toks grazus... Aciu, Cobre! 4u.gif

Beje, del maisto Ispanijoje - esu buvusi Madride, Barselonoj ir Andaluzijoj, tai man visur skanu buvo, tikrai nenusivyliau ispanisku maistu (nors siaip jau esu isranki, daug ko isvis nevalgau). Tik, kaip jau kazkas minejo, jei imanoma, reiketu vengti kaviniu, kur meniu yra su nuotraukom - jos skirtos turistams ir dazniausiai ten nieko gero negausi. O va tos vieciukes, kur meniu tik vietine kalba, ir padavejai jokios uzsienio kalbos nemoka, tai daznai buna tikras geris... bigsmile.gif

Tikriausiai kalbate apie masijas (tas geras maitinimo viecikes wink.gif. Jei gerai parasiau pavadinima..
Atsakyti
QUOTE(KristinaL @ 2011 11 02, 17:34)
3. Vanduo ir vynas parduotuvese tikrai nera brangus. As net padariau isvada, kad Ispanijoje galima prasigerti  blush2.gif Musu viesbutyje (rasau, nes buvo aptartas tas klausimas), vanduo 1,5l - 1,5 eu., vynas (butelyje) - pigiausias (bet tikrai ne prasciausias, nes ragavome ir brangesnio) - 6 eu. Neisgeri butelio - uzkemsa, padeda ir kita vakara gurksnoji vel smile.gif Sangria (asotelis) viesbutyje - 9 eu., kavinukeje - 7-8 eu. Cava sangria - brangiau. (Uzfiksavome, kad zemynineje Ispanijoje brangiau nei Kanaruose).

Kai palyginau kainas ka jus parasete tai tikrai.Kanaruose asotis(1 litras) sangrijos kavineje 4,99 euro.Parduotuvese(didesnese) sangrija nuo 1,6 euro(beje pabandeme uz 1,6 euro isties labai skani).Alaus bokalas kavineje 1 euras,parduotuvese vietinis 0,77 euro cento.Vynai parduotuvese irgi nuo pigiausiu iki brangiausiu.Vynu ragavome ir pigesniu ir brangesniu,visgi pigus man nebuvo skanus.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 10, 02:02)
Vienu prisedimu perskaiciau, ir dabar teks rytoj ziovauti darbe, nes miegot seniai laikas!  doh.gif 

Beje, del maisto Ispanijoje

Aciu 4u.gif , bet tu tiek jau visko prisiziurejusi, kad taves tai ko gero niekuo nenustebinsi biggrin.gif . As taviski vakar irgi iki isnaktu skaiciau, vis kuri laika neseku jo, kad paskui galeciau didesniais kasniais praryti biggrin.gif Ka jau ten ir kalbeti - groooozis wub.gif Skaiciau ir pavydejau. O paskui pagalvojau, kad neverta grauztis, kad mums kol kas tokios salys nesisviecia horizonte, juk pamatytas grozis nematuojamas atstumais nuo musu namu, jei negaliu pamatyti graziu dalyku kazkur toli, tai reikia apsniukstineti tuos, kurie yra arciau, o per ta laika gal ir P.Amerika kokiu nors budu priartes prie musu biggrin.gif tongue.gif
Bijau ka sakyti kategoriskai apie maista, per mazai buvau, todel sakyciau, kad tai greiciau tik patirti ispudziai, o ne kategoriska nuomone. Vienoje kavineje buvo vietiniai zmogenai ir meniu nebuvo nuotrauku, ir maistas buvo skanus, bet tiesiog nieko tokio, kas suzavetu. Na apart desertu, nes tie tai buvo nerealus, nors as ir is tu, kuriems saldumynu gali nebuti, bet nebuciau supykusi, jei vaikis butu ir man palikes kazkiek tongue.gif . O siaip tai sviezias, geras maistas. Bet juk ir pas mus dienos meniu gurmaniskais patiekalais nestebina, tai ten net sakyciau vos ne restoraninis lygis buvo, su lietuviskom kavinem palyginus (turiu omenyje antraja kavinuke) biggrin.gif Na, jei kada dar ten pakliusiu, tai prisiminsiu jusu pamokymus ir ranku nenuleisiu - bandysiu dar ivertinti katalonu virtuve 4u.gif

QUOTE(KristinaL @ 2011 11 10, 14:19)
Tikriausiai kalbate apie masijas (tas geras maitinimo viecikes wink.gif.

Va, o galvojau, kad gerai paruosiau namu darbus. Pasirodo nei velnio, kazkaip praleidau matyt, kad reiktu ieskoti kazkokiu tokiu vietu. O kaip jas atskirti? nes nemaciau, kad kazkur pavadinimai tokie butu uzrasyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(KristinaL @ 2011 11 10, 12:19)
Tikriausiai kalbate apie masijas (tas geras maitinimo viecikes wink.gif. Jei gerai parasiau pavadinima..

Prisipazistu - neturiu supratimo, kas tai yra, nes nesu girdejusi tokio zodzio... blush2.gif smile.gif

QUOTE(Cobre @ 2011 11 10, 16:56)
Skaiciau ir pavydejau. O paskui pagalvojau, kad neverta grauztis, kad mums kol kas tokios salys nesisviecia horizonte, juk pamatytas grozis nematuojamas atstumais nuo musu namu

Sventa teisybe drinks_cheers.gif As isvis kai pagalvoju, kiek dar Europos neismaisyta, neisziureta... Nors egzotiskos salys labai traukia, bet va, turbut jusu visu reportazu prisiskaiciusi (siemet kaip niekad ju uzderejo, vienas uz kita idomesni), jau svajoju apie atostogas kitai vasarai su savo masina Europoje. Noriu vel pati planuoti kelione, noriu vel to gero jausmo, kai viskas aplink jei ir ne visai, tai beveik sava... tiesiog pasiilgau senosios gerosios Europos bigsmile.gif Tik va dar nezinau, i kuria puse reikes patraukti - pietrycius ar pietvakarius g.gif smile.gif

O kas del maisto, tai musu puikiausia vakariene Ispanijoje buvo pati pirmaji vakara Barselonoje. Atskridome velai, isejom i miesta ieskoti ko nors uzkasti beveik 11 val. vakaro. Rajonas nelabai centrinis buvo, kaviniu anei restoranu aplink nesimate. Po kurio laiko priejom tokia labai jau neisvaizdzia, gerokai apsiurusia ir visiskai tuscia kavinuke. Bijodami, kad daugiau nieko nerasim, o ir sita istaiga tuoj uzsidarys, uzejom. Ir kokia paella ten valgem!!! bigsmile.gif Dieviskai skanu buvo, iki siol prisimenu - nors as paellos isvis nemegstu, ir issirinkom ja tik todel, kad nelabai daugiau ka buvo rinktis. Ir va, i tokia kavinuke normalioj situacijoj nei is tolo neziuretume - o pasirodo, isore gali buti apgaulinga ax.gif

Nors siaip tai Ispanijoj man visi tiek tapas geriausiai tinka, ypac tos pacios paprasciausios, pvz queso manchego ar jamon serano. Galeciau kasdien valgyti, sangria uzsigerdama biggrin.gif
Atsakyti
As tai uz pietrycius - tinkamai pasiruosus gali ten atrasti tokiu perliuku wub.gif Jau nekalbant apie zmones wub.gif
Kas liecia del maisto, tai kuo toliau galvoju ir skaitau, ka jus ta tema rasote, tuo labiau galvoju, kad nera ko peikti katalonu maisto, jei absoliuciai neturiu apie ji supratimo blush2.gif Si karta kazkaip per daug atsargiai elgemes ir per mazai turejome progu ji isbandyti. Todel viskas - tyliu nuo siol tuo klausimu, kol nepasisemsiu patirties biggrin.gif
Papildyta:
Vat visai ne i tema: pamazu deliojuosi tvarkingai Turkijos medziaga marsrutui, papildau, ka reikia, perziuriu uzfavoritintus puslapius. Tai juokiuosi, kad kol pasiruosiu pilnai, tai busiu Biblija isstudijavusi, bent jau dali sventuju su ju gyvenimo istorijomis tikrai dabar puikiai zinosiu biggrin.gif Cia beziurinedama kai ka vos susilaikiau pas kuniga nenulekusi, kad i zmoniu kalba man isverstu viska, bet sakiau geriau prie progos patykosiu palei pasto dezute tongue.gif biggrin.gif Vat vazineciau su agenturomis, tai bendro issilavinimo tokio netureciau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 11 10, 17:56)
Va, o galvojau, kad gerai paruosiau namu darbus. Pasirodo nei velnio, kazkaip praleidau matyt, kad reiktu ieskoti kazkokiu tokiu vietu. O kaip jas atskirti? nes nemaciau, kad kazkur pavadinimai tokie butu uzrasyti  g.gif

Na net pasukau MB, kad patikslinciau pavadinima smile.gif tikrai - masija. Mes apie jas suzinojome jau nuvyke, nes iskamantinejome gide, kur rekomenduotu uzkasti, paragauti katalonietiskos virtuves patiekalu ne kaip turistams. Ji ir pasake apie masijas - jei bandyti palyginti, tai a la lietuviskos seklycios-uzeigos. Seimos versliukai. Tarkime, kaip Graikjoje tavernos. Sunkiai gide mums nupasakojo, kaip jas rasti, nes gali net nebuti iskabu. Bet viena radome paciame Llorete (uz autobusu stoties, link Blanes), kita - vaziuojant i Tossa.
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 11 10, 15:41)
Kai palyginau kainas ka jus parasete tai tikrai.Kanaruose  asotis(1 litras) sangrijos kavineje 4,99 euro.Parduotuvese(didesnese) sangrija nuo 1,6 euro(beje pabandeme uz 1,6 euro isties labai skani).Alaus bokalas kavineje 1 euras,parduotuvese vietinis 0,77 euro cento.Vynai parduotuvese irgi nuo pigiausiu iki brangiausiu.Vynu ragavome ir pigesniu ir brangesniu,visgi pigus man nebuvo skanus.

Taip, sangrija 5 eu, alaus 1 l bokalas - 1 eu pacioje vandenyno pakranteje smile.gif Jei gerai pamenu, skaiciau kazkurioje SM temoje, Jus buvote Santa Marijoje. Mes Esmeraldoje, salia, tai kainos tame kurorte tikrai tokios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KristinaL @ 2011 11 11, 15:34)
Na net pasukau MB, kad patikslinciau pavadinima smile.gif tikrai - masija.

na bet tai kaip jas atskirti? ant ju taip uzrasyta buna, ar kaip? g.gif

QUOTE(Astra777 @ 2011 11 11, 15:38)
drinks_cheers.gif
Džiaugiuosi, kad jau planai kaip ir aiškūs...tokie malonūs tie paruošiamieji darbai wub.gif Nors mano vyras sako, kad aš savosioms ko gero ne nuo to pradedu g.gif ...porą pastarųjų dienų pašvenčiau ne normaliam maršruto dėliojimui po Balkanus, o "užkibau" ant straipsnių apie Albanijos mafiją  lotuliukas.gif -na bet tai gal ir šiokios tokios žinios, su gidu važiuojant jis ko gero apie tai net neužsimintų. rolleyes.gif

Ne, cia ne planas, cia svajone blush2.gif Kadangi nevaziuojam dar, tai as ji pildau, rankiojuosi vis blush2.gif O dabar ten vel kurdai juda stipriau, Vane drebejimai... Man tai visai nepatinka, nes mano svajone susijusia su ta puse ax.gif
Nors Turkijoje buvusi jau ne karta, bet sakiau, kad kai jau vyksiu pagaliau pagal plana, tai islipusi is lektuvo ko gero zeme buciuosiu, nes ji tiesiog issvajotoji ir pazadetoji iki to laiko man bus doh.gif biggrin.gif
O planai neaiskus. Vyras nori ramaus poilsio Bodrume kitais metais. Tas ramus, tai mazdaug toks, koks dabar buvo Katalonijoje, kai nuvaziuojami nedideli atstumai is vieno-dvieju tasku biggrin.gif . Bet viskas priklausys nuo aplinkybiu. Jau nebekvarsinu sau galvos apie tai, kur butu geriau atostogauti, kaip bus, taip ir tiks. Tik ko gero tai tikrai dar nebus kelione su masina. Greiciausiai lektuvas+auto nuoma, kol kas taip vis dar pigiau gaunasi.
Astrut, paguosk vyra, kad apie Albanijos mafija skaityti, tai ne Biblija studijuoti biggrin.gif O as dazniausiai kelionei pradedu ruostis nuo naujos avalynes isigijimo. I Katalonija siemet nereikejo - issiverciau su ta, kuri buvo pavasariniam Bodrumui pirkta lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 11 lapkričio 2011 - 13:56