Sveikos darbstuoles jau seniai galvoju apie mezgimo masina. Tad nusprenziau nusipirkti kokia senute, kad galeciau pasimokinti, o veliau pirkti ka nors geriau.
Skelbimuose siuo metu esu nusizejus kelis pigius varijantus, tad noriu jusu nuomuoniu apie sias masinas :
ADA (NEVA-2) mezgimo mašina
Neva 3
brother kh-230
kainos visu panacios, kas zinote apie jas labai noriu isgirsti jusu nuomone
QUOTE(raminta12345 @ 2012 12 05, 12:25)
ADA (NEVA-2) mezgimo mašina
Neva 3
brother kh-230
Neva 3
brother kh-230
Kiek žinau Neva 3 turi siūlvedį, tai ji šiuo požiūriu geresnė už Neva-2. Be to nežinau gal neva 2 dar turi judančias platinas kaip Neva 1,tada jai nereikia svorių, bet fiziškai būtų sunkiau megzti, reikia daugiau jėgos ir triukšmas didesnis. Apie brother230 nelabai ką galiu pasakyti. O įdomu kokios jų kainos dabar?
QUOTE(Letune @ 2012 12 05, 11:44)
Kiek žinau Neva 3 turi siūlvedį, tai ji šiuo požiūriu geresnė už Neva-2. Be to nežinau gal neva 2 dar turi judančias platinas kaip Neva 1,tada jai nereikia svorių, bet fiziškai būtų sunkiau megzti, reikia daugiau jėgos ir triukšmas didesnis. Apie brother230 nelabai ką galiu pasakyti. O įdomu kokios jų kainos dabar?
neva 3 tai nauja , bet su ja tik storais siulais galima megzti? o kainos tai 100-120
Brother kh230 adatos su didesniais tarpeliais, tad mezga storus siūlus. Bijau nusišnekėt, bet ji, jei pilnam komplekte, tai ne iš pigiųjų mašinų
QUOTE(Ristina @ 2012 12 05, 13:38)
Brother kh230 adatos su didesniais tarpeliais, tad mezga storus siūlus. Bijau nusišnekėt, bet ji, jei pilnam komplekte, tai ne iš pigiųjų mašinų
o kas ieina i pilna komplektacija? nu kiek zejau, tai tikrai jos ne is pigiuju, bet radau kas pigiai parduoda o kokie jos privalumai?
Taip jau išėjo, kad turėjau daugiau nei pusmečiui išvažiuoti iš LT. Mano mašinytė taip ir liko neparduota. Labai atsiprašau visų, rašiusių man AŽ. SM'e nebuvau prisijungus nuo tada, kai išvažiavau, ir atsakyti į jūsų žinutes negalėjau. Be dabar jau esu Vilniuje ir kartoju skelbimą.
Parduodu savo Brother KH 860. Man taip ir nepavyko jos prisijaukinti, o ir mezgimą užmečiau
Mašinoj pakeistas porolonas po adatine. Keičiau jį prieš porą metų, bet paskui mažai naudojau, tai neturėtų būti sudilęs.
Komplekte yra laikikliai, įrankiai, ažūrinė karieta, perfokortų. Veikia puikiai.
Prie mašinos dar pridėsiu tuščių perfokortų rulonėlį ir skylamušį joms.
Rašykit až.
Parduodu savo Brother KH 860. Man taip ir nepavyko jos prisijaukinti, o ir mezgimą užmečiau
Mašinoj pakeistas porolonas po adatine. Keičiau jį prieš porą metų, bet paskui mažai naudojau, tai neturėtų būti sudilęs.
Komplekte yra laikikliai, įrankiai, ažūrinė karieta, perfokortų. Veikia puikiai.
Prie mašinos dar pridėsiu tuščių perfokortų rulonėlį ir skylamušį joms.
Rašykit až.
QUOTE(sushi @ 2012 12 12, 15:09)
Sveikutės,
klausykit, kurios mezgat su Brother mašinomis, gal pas kurią komplekte yra tokia va detalė, jungianti dvi adatines?
klausykit, kurios mezgat su Brother mašinomis, gal pas kurią komplekte yra tokia va detalė, jungianti dvi adatines?
O pas tave buvo dvi adatinės tik nebuvo šios "connecting arm" detalės?
aš buvau sumąsčiuis pirktis naują, nes maniau, kad mano mašinos ji sulūžusi tai kainuoja vos ne tiek kiek pilna antros adatinės komplektacija
QUOTE(Ristina @ 2012 12 12, 07:19)
O pas tave buvo dvi adatinės tik nebuvo šios "connecting arm" detalės?
aš buvau sumąsčiuis pirktis naują, nes maniau, kad mano mašinos ji sulūžusi tai kainuoja vos ne tiek kiek pilna antros adatinės komplektacija
Papasakosiu dabar anekdotą... aš buvau sumąsčiuis pirktis naują, nes maniau, kad mano mašinos ji sulūžusi tai kainuoja vos ne tiek kiek pilna antros adatinės komplektacija
Žodžiu, prieš kiek čia laiko, kaip jau buvau rašiusi, išbanžiau savo mašinikę, viskas gražiausiai mezgė, tad užsiėmiau siūlų paieška. Vienur, kitur, taip praėjo savaitikė ar daugiau, sutariau su kai kuriais gamintojais dėl siūlų pavyzdžių ir gavusi ketinau pradėti megzti. Vieną dieną, man taip belaukiant, nutiko tokia buitinė trauma gerai vožtelėjau su savo kakta į mezgimo mašinos kampą, o tiksliau į iki galo atitrauktos karietos tokią aštrią detalikę taip neblogai prasikirtau kaktą (turiu tokį visai simpatišką randą tam kartui), o kai vėl bandžiau užkurti mezgimo mašiną, ji nebeveikė... Adatos kliuvo už tos va detalės, kurią prieš tai poste įmečiau, na, žodžiu, nusprendėm, kad su savo galva kažką deformavau.. Bet ką?.. Visaip čia su MB žiūrėjom, meistrą išsikvietėm netgi, bet tas nieko nerado, nors pažadėjo paieškoti kitos tos detalės ir patikrinti su gerąja, ar čia joje esmė... Praėjo pora savaičių. Iš meistro jokių žinių. Bet va šiandien gavau iš vienos kompanijos siūlų bandinių nu ir viskas - negaliu nurimt. Galvoju, reikia vis tiek kažką su ta mišina daryti... Ramiai ėmiausi apžiūrinėti visas detales, kas kur ir kaip. Na, ir ką jūs manot?.. Pasirodo, tos visos detalės čia ne prie ko... Visa reikalo esmė slypėjo nepatikėsit tame sponge bar, kurį buvau pakeitusi. Žodžiu, nežinau, ar paraloną kokį ne visai tinkamą parinkau (nupirko MB Senukuose langams sandarinti tokių juostelių oroloninių), ar kas, bet jis per tas pirmas porą savaičių, kol aš siūlų ieškoau, suplonėjo. Na, o tas trinktelėjimas kakta tiesiog buvo sutapimas... Na, o šiandien žiūriu vienaip, kitaip aš į tą mašininkę, ir staiga pamatau, kad adatos visos pakilę daugiau, nei reikia nuo pagrindo, lyginant su antrosios adatinės adatomis. MB dar bandė mane kvailint, kad tikrai ne tame esmė, bet, sakau, imsiu, įdėsiu storesnį porolono sluoksnį ir pažiūrėsiu, ar kas nors nuo to bus geriau... Jau turbūt nuspėjot, kad įdėjus papildomą porolono sluoksnį mašina lyg niekur nieko pradėjo vėl gerai megzti...
Tai va, tokia istorija... Išbandžiau visus turimus siūlus, nu viskas gerai... O mes, štai, kaktą mano kaltinom...
Žodžiu, klausiau dėl tos detalės, nes maniau, kad jei kas turit, gal galėtumėt paskolinti pasižiūrėjimui, ar toje detalėje esmė, bet va, neprireikė, pasirodo...
Ristina, jau turbūt supratai, kad yra pas mane ta connecting arm ir dvi adatinės. Šiaip komplektacija tikrai nebloga čia pas mane... Galimybių daugiau, nei sugebėsiu, turbūt, įvaldyti...
Tiesa, dar dėl svarelių kažkada klausiau. Išsiunčiau tąsyk MB į žūklės parduotuvę tų svarelių, bet jis pakeliui į Senukus užsuko ir tokius va daikčiukus nupirko. Man tam kartui jie super pasiteisino. Gal kam irgi prireiks kada.
uzjauciu del rando. atsiminiau - su mezgimu nesusije - kaip as uzsidirbau randa virs lupos - begau per stipru lietu iki masinos ir kad kuo greiciau i ja isokt, dariau dureles smagiai - sau i dantis aciu dievui dantys liko vietoj.
gerai, kad issiaikinot kame beda, bet mane nustebino tas meistras - juk sponge bar butu pats pirmas dalykas tikrint
gerai, kad issiaikinot kame beda, bet mane nustebino tas meistras - juk sponge bar butu pats pirmas dalykas tikrint
QUOTE(jautiena @ 2012 12 12, 11:55)
Aš manau, kad mes tiesiog nuteikėm tą meistrą, įtikindami jį, kad bėda kažkur toje detalėje, nes prieš tai viskas gerai mezgėsi... Tai jis, vargšas, turbūt, ir užsiciklino mūsų įtakojamas dėl to... O dėl rando tai užjaučiu...
Nu Sushi, čia pavarėt, tikiuosi siūti nereikėjo Vsio , dabar paženklinta, amen, norit nenorit teks megzt išsijuosus.
Man irgi gresia kažkada keist poroloną, o jūs lipdėt finale dvi juosteles, ar po langų juostele dėjote paprasto porolono juostelę?
Beje, patarimas - man meistras patarė baigus mezgimus ar nemezgant visuomet nuimti karietėlę nuo mašinos. Kam be reikalo laikyti užspaustą tą Sponge bar (Niu gal kas nežinojot).
Dėl Brother 230 tai įsiveskit googlėj ir skaitykit. Komplektacija kaip ir visų kitų mašinų. Viską (raštus, pynes) teks daryti rankomis, manau, kad su Neva nėr ko lygint, brotheris daug geresnis, jei nenudrožtas, reik žiūrėt pagal stovį. Mašina trečios kategorijos, skirta storesniems siūlams.
Man irgi gresia kažkada keist poroloną, o jūs lipdėt finale dvi juosteles, ar po langų juostele dėjote paprasto porolono juostelę?
Beje, patarimas - man meistras patarė baigus mezgimus ar nemezgant visuomet nuimti karietėlę nuo mašinos. Kam be reikalo laikyti užspaustą tą Sponge bar (Niu gal kas nežinojot).
Dėl Brother 230 tai įsiveskit googlėj ir skaitykit. Komplektacija kaip ir visų kitų mašinų. Viską (raštus, pynes) teks daryti rankomis, manau, kad su Neva nėr ko lygint, brotheris daug geresnis, jei nenudrožtas, reik žiūrėt pagal stovį. Mašina trečios kategorijos, skirta storesniems siūlams.