Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos

man taip pat biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mezgėjos. 4u.gif

Parduodu savo mezgimo mašiną Brother KH900. Prižiūrėta ir veikianti. Nusimezgiau kelis megztukus ir šalikus sau. Ir daugiau nebenaudoju.
Yra daug priedų ir literatūros. Be antros adatinės.

Gal kam reikia? 4u.gif Vilniuje.

Kadangi čia ne skelbimų lenta - besidominčias prašom į AŽ.
Atsakyti
Pradėjau po truputį žaist su riberiu, ir kilo praktinis klausimas toms, kurios turi patogią (kiekvienos asmeniniu supratimu smile.gif) darbo vietą ir mezga sėdėdamos: kokio aukščio jūsiškiai mezgimo mašinos stalai?

Man mano ~75 cm iki stalviršio viršaus buvo (beveik) patogu su viena adatine, o prikabinus riberį pasidarė stipriai per aukštai. Bandau suprast, kiek reiktų žemint. Internete "standarto" paieškojus iš viso niekas nebeaišku -- nuo ~60 iki 70 cm aukščius siūlo. Gal, sakau, jūsų praktinė patirtis padės... O gal ne aukšty esmė, gal ką nors kito koreguot reikia?
Atsakyti
QUOTE(Amanita @ 2015 03 22, 17:47)
kokio aukščio jūsiškiai mezgimo mašinos stalai?

-- nuo ~60 iki 70 cm aukščius siūlo.

Standartinio mezgimo stalo aukštis 70 cm. Taip, su riberiu mašina pasikelia. Arba aukštesnė kėdė gali padėt, o jei kiek žemesnis stalas būtų - nekenktų. Ir nuo ūgio dar priklauso. Mano kėdė su ratukais, tai stiprokai ją pakeliu, tada patogu.

Visai gerai internete siūlo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mano mašina 88 cm aukšty. Žiūrėjau, kad būtų patogu megzti ir atsistojus, po to prisiderinau kėdę.
Atsakyti
Aš per daug skaičiuoju biggrin.gif Stalviršio aukštis minus maksimaliai nuleisto riberio aukštis -- 10 cm. O jei aš stalą pažeminu / kėdę aukštinu -- kojos dar tilps? Man atrodo, kad ten kokie 2 cm geriausiu atveju lieka.
Ar kojas ant lentynos prieš mezgant... lotuliukas.gif

Reiks galvot, ką čia suradus namie 70 cm mašinos laikinam perkėlimui g.gif
Atsakyti
mano is ikea'jos. aukstis ir kampas reguliuojami mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Sveikos, mezgėjėlės 4u.gif

Prašau patarimo smile.gif

Turiu aš seną mezgimo mašiną NEVA (kažkelintą), bet labai jau su ja lėtai įdomesni raštai mezgasi (kiauraraščiai, pynės, apie išvirkščias akis iš viso nekalbu doh.gif ) Labi stipriai mąstau apie kitos mašinos įsigijimą. Labai norėčiau elektroninės, kad jinai pati sau megztų ir man nereikėtų net vežimėlio stumdyti biggrin.gif
Pasidomėjusi supratau, kad jūsų minėtos Brother nuo 900 modelio prasideda? bet jos brangokos unsure.gif
Tai mąstau, kad gal ir perfokortinės kol kas man užtektų. Gal galit pasidalinti, kaip greitai su jomis mezgasi kiauraraščiai. Ar aš teisingai suprantu, kad mašina pati adatas stumdo, o reikia tik vežimėlį stumdyti ar reikia akis nuo adatų perkėlinėti? Ir kaip su pynėm ir išvirkščiom akim?

Ir apskritai, koks būtų jūsų patarimas, ar geriau pataupyti ir vistik pirkti elektroninę (aš mezgu ne tik šeimynai).

dėkoju iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2015 05 13, 09:48)
Sveikos, mezgėjėlės  4u.gif
Prašau patarimo  smile.gif
Pasidomėjusi supratau, kad jūsų minėtos Brother nuo 900 modelio prasideda? bet jos brangokos  unsure.gif
Tai mąstau, kad gal ir perfokortinės kol kas man užtektų. Gal galit pasidalinti, kaip greitai su jomis mezgasi kiauraraščiai. Ar aš teisingai suprantu, kad mašina pati adatas stumdo, o reikia tik vežimėlį stumdyti ar reikia akis nuo adatų perkėlinėti? Ir kaip su pynėm ir išvirkščiom akim?

Tiek elektroninei, tiek perfokortinei - karietą teks stumdyt. Nebent nusipirksit dar ir motorą (apie jį nedaug žinau)
Tarp jų tik toks skirtumas, kad elektroninei nereikia perfokortų ir galima platesnius raštus užsiprogramuot (bet irgi reikia arba atskiro priedo, arba jau paskutinių modelių mašinos, bet jose būna nemažai raštų jau standartiškai užprogramuotų).
Kiauraraščius mezga visos, komplektuose yra Lace karieta.
Pynes su visom mašinom reikia dekeriais susikilnot.
Stulpeliai ir t.t. - reikia prie pagrindinės adatinės riberio.
Mezgimo greitis visų vienodas - čia jau ne nuo mašinos, o nuo su ja dirbančios sugebėjimų sugebėjimų priklauso biggrin.gif

Atsakyti
Ačiū, darbeja, vadinasi, buvau ne taip supratusi.
Tai iš esmės kaip ir nėra didelio skirtumo tarp perfokortų ir elektroninės.
Rašto plotis turima omenyje, kitaip sakant, raporto plotis?

Dabar jau aiškiau tapo biggrin.gif

Ir dar klausimukas: riberis tas pats, kas antra adatinė?
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2015 05 13, 14:30)
Ir dar klausimukas: riberis tas pats, kas antra adatinė?
Taip
Atsakyti
Labas, dar kartą 4u.gif

Išsiaiškinau ir apsisprendžiau, ko man reikia smile.gif Dabar liko klausimukas ar pirkti per e-bay, ar pirkti LT. Žinoma, visa esmė kainoj - nes e-bay beveik 3k. pigiau būtų.
Gal galėtų kas nors pasidalinti patirtim perkant per e-bay. Ar buvo, kam neveikiančią atsiuntę? nes truputį baisu taip neapžiūrėjus pirkti, bet kaina gundo g.gif
Beje, aš galvoju apie Brother 950.
Taip pat galvoju pirkti robotą KH95 arba 93. Ar yra juos naudojančių? ar būtų labai sudėtinga pačiai susikomplektuoti nusipirkus atkirai mezgimo mašiną ir robotą? Manau, kad esu pakankamai gudri biggrin.gif

Būčiau labai dėkinga už pamąstymus 4u.gif
Atsakyti