Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos

QUOTE(delfinyte @ 2014 07 10, 12:09)
galiu pasiulyt broliuka KH950 ir riberi kr850,

Kokia kaina būtų už viską? Ar reikia jai meistro ar viskas veikia, ar pilna komplektacija?
QUOTE(Lina1985 @ 2014 07 10, 12:49)
Sveikos. mezgu tik virbalais kolkas na bet kaip ir daugelis cia knieti tiesiog man isigyt masiniuka. Skaiciau skaiciau cia labai daug ir manau dar daug skaitysiu, kol nuspresiu kokio jo man reik ir ar tikrai reik. Na dabar kolkas noreciau pradziai broliuko 8xx serijos kazkur, tokio kur jau kortelinis butu. Nenoriu elektrinio, uzteks paprasto. Ir dabar apie tuos riberius. Jei masiniukas butu be jo, tai koki man ji dasipirkt kaip zinot? ar kiekvienos markes masiniukai turi tik jiem tinkanti riberi (tarkim 830 masiniukui tinka tik 830 riberis) ar gali ju tie seriju numeriukai skirtis kazkiek?
Ir aisku butu malonu sulaukt patarimu kokio numeriuko pirkt geriau ta masiniuka?
Aciu.
smile.gif

Aš irgi esu paieškose, daug skaitau ir pardavėjams skambinausi. Pagal mano reikalavimus patarė žiūrėti nuo KH830 iki KH881. Taip supratau šie modeliai rankiniai, su perfokortomis, su karietomis kiauraraščiui (t.y. ta karieta priklauso prie pilnos komplektacijos, tai nėra priedas, kurį reiktų nusipirkti atskirai). KH830 pats paprasčiausias variantas, tik neturi antros adatinės, bet galima nusipirkti papildomai ir tada bus galima megzti geras ir blogas akis, kiekvienas didesnis modelis vis kažkuo geresnis, tobulesnis, bet dar neišsiaiškinau kuo jie vienas nuo kito skiraisi, kokia turi būti pilna komplektacija. Apie priedus iš vis nieko nežinau, bet toliau skaitau domiuosi 4u.gif Būtų gerai, kad kas parašytų visų šių mašinų skirtumus, komplektaciją ir kokie priedai tinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėja_vakarė @ 2014 07 10, 15:20)
Kokia kaina būtų už viską? Ar reikia jai meistro ar viskas veikia, ar pilna komplektacija?

rasykit zinute ir sutarsim, viskas veikia, uzsukit isbandyt
Atsakyti
QUOTE(delfinyte @ 2014 07 10, 15:53)
rasykit zinute ir sutarsim, viskas veikia, uzsukit isbandyt

Parašiau AŽ, tik įtariu šis modelis ne man 4u.gif Man labai padėjo apsispresti kokios mašinos noriu šitas straipsniukas http://blog.kasiulai...imo-masina.html čia labai aiškiai surašyta kokios mašinos būna. Čia ne reklama, apie Silver Reed galit neskaityt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėja_vakarė: 10 liepos 2014 - 18:53
Mezgejeles, kuri man siuntet zinute? Jei nesunku persiuskit per naujo blush2.gif per telefona uzsimaniau perziuret ir is greitumo ne ten paspaudziau ir issitryne. Nu ziopla tikrai, dar taip nebuvo doh.gif . Abidna kad nespejau ne sakinio perskaityt. verysad.gif jei tik nesunku. Aciu smile.gif
Atsakyti

gal kas patarsit kokios ju kainytes? nzn kiek prasyt
Atsakyti

tik siandien uz 1200 atiduodu, noriu kambariu sventei atlaisvint
Atsakyti
Nusipirkau ir as broliuka, pradejau ji prisijaukinti, bet pastebejau, kad ant pagrindines karietos kur dedasi toks metalas truksta vieno geltono roliko.
Va paziurekit
URL=http://public.fotki.com/irinejus/brother-881/20140712-115353.html]user posted image[/URL]Hosted on Fotki
Kazin ar nieko tokio?ar reikia ieskoti naujos visos metalines detales?
Siaip mezga gerai.
As kaip suprantu, jis tik suka ta juoda sepeteli. Tai pagal mane neturetu tada viskas bus gera ir masina eis gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irinejus: 12 liepos 2014 - 11:20
Tikiuosi niekas nesupyks už užterštą eterį, tuo labiau, kad viskas buvo pakartota ne kartą, bet teko skaityti ne vieną temą norint tai surasti 4u.gif

MAŠINŲ TIPAI

Kaip ir mezgimo virbalai, skirtingos mašinos skirtos megzti su storesniais ar plonesniais siūlais. Priklausomai nuo tarpelių tarp adatų, mašinos skirstomos į 4 klases. Kuo didesnis tarpelis, tuo storesniais siūlais galima megzti.

3 klasės mezgimo mašinos, tarpeliai tarp adatų 9 mm, tinka megzti tik storesniais siūlais
4 klasės mezgimo mašinos, tarpeliai tarp adatų 6.5mm, tinka megzti vidutinio storio ir storesnius siūlais.
5 klasės mezgimo mašinos, tarpeliai tarp adatų 4.5 mm, tinka megzti plonais ir vidutinio storio siūlais.
7 klasės mezgimo mašinos, tarpeliai tarp adatų 3.6 mm, tinka megzti tik plonais siūlais.

Dauguma mašinų turi vieną adatinę, tai reiškia, kad jos mezga tik gerosiomis akimis. Tačiau norint megzti ir gerosiomis, ir blogosiomis akimis, galima papildomai įsigyti antrą adatinę. Paprastai mezgėjos išmoksta megzti su standartine vienos adatinės komplektacija ir tada nusprendžia ar joms reikalinga antra.

Dalis mašinų yra perfokortelinės. Tai reiškia, kad tokia mašina galima megzti įvairius raštus – tiek reljefinius raštus, tiek spalvotus raštus. Tam reikalingos perfokortos, kuriose išbadytas reikiamas raštas. Įsigijus tuščių perfokortų ir perforatorių, galima pačiai kurti raštus.

Ir galiausiai, buitinės mezgimo mašinos yra rankinės ir kompiuterinės. Rankinės mašinos populiaresnės dėl patrauklesnės kainos ir paprastesnės konstrukcijos. O be to kai kurie modeliai turi perfokortelinę sistemą raštams megzti, tad dalinai yra automatizuoti.

Kompiuterinei mašinai reikia didesnių ivesticijų, ji įsigyjama kartu su programine įranga, tad reikalingas ir kompiuteris. Žinoma, mezgimas tokia mašina turi daugybę privalumų rankinės mašinos atžvilgiu. Programinės įrangos dėka galima kurti savo mezgimo modelius, apskaičiuot mezginio plotį, akių skaičių ir t.t.

http://blog.kasiulai...imo-masina.html

Kadangi mes ne visos perkame naujas mašinas, ačiū jautienai už straipsnelio apie dėvėtas mezgimo mašinas vertimą ir santrauką. 4u.gif

http://www.ebay.co.u...02190242/g.html

QUOTE(jautiena @ 2010 04 13, 13:33)
ka tik perskaiciau maza straipsniuka, parasyta zmogaus aptarnaujancio mezgimo masinas daugiau negu 25 metus, ir jis labai pesimistiskai atsiliepia apie elektronines mezgimo masinas, nes elektronika sensta metam begant ir yra sunku arba isvis neimanoma gauti atsarginiu elektroniniu komponentu, ypac tom masinom, kurias nustojo gaminti velyvais 90-aisiais ar apie 2000 metus ir tie komponentai net jeigu 'nauji' ir nenaudoti yra jau susene, na taip pat kaip asmeniniu kompiuteriu detales irgi pasensta ir nustoja veikusios. jis teigia, kad gerai priziureta mechinine (punch card) mezgimo masina tarnaus ilgiau negu jos savininkas gyvas bus smile.gif bet apie elektronines jis to garantuoti negali.

dar keletas jo patarimu i ka atsizvelgti perkant naudota mezgimo masina:
1) isklausineti pardavejo ar masina turi visas detales, kurios yra isvardintos manuale (vartotojo instrukcijoje - sorry verciu is anglu);
2) ar masina parduodama su vartotojo instrukcija (butina!);
3) iskamantineti ar yra kas nors sugede/sulauzyta/nebeveikia;
4) kokio senumo yra mezgimo masina, ar jos savininkas ja isigijo nauja ir kiek laiko/kaip daug ja naudojo;
5) kada paskutini karta ja buvo megzta;
6) jeigu masina buvo nenaudota kuri laika, tai kur ir kaip ji buvo laikoma/saugoma;
7) jeigu pardavejas teigia, kad masinai buvo atliktas servisas, tai ar tas servisas buvo atliktas profesionaliai;
*) dulkiu nuvalymas ir 'sponge bar' (hm kaip jus ta kempine vadinat) pakeitimas nera servisas!

Pati visą tai išsisaugojau ir eidama pirkti skaitysiu kaip instrukciją lotuliukas.gif
Jokių skaičiavimų neatlikau, bet perskaičius turbūt 6 temas susidarė įspūdis, kad dauguma mezga arba su Brother arba su Nevom, Nevos pigios ir be jokių priedų palengvinančių mezgimą,norint gaut dalių tektų pirkti kitą Nevą. Brother yra visokių pagal kiekvienos norą ir kišenę, dalių būtų galima gauti nors jos jau negaminamos.
Atsakyti
Ieškau įrenginio, kuris galėtu suviniotį siulą. Kažko panašaus kaip siūlo vyniotuvo. Problema, ta kad siūlas labai plonas. Tai pat gal tiesiog yra įranga kuri galėtu supinti du plonus siūlus į storesni. Dėkui už pagalba. smile.gif
Atsakyti
gal kas masinos nori, pigiai skubiai, galite deretis, visos dalys, viskas veikia...
masina
Atsakyti
Sveikos,

Gal kuri galėtumėt pakomentuoti Brother KH-965. Ar sunku tokią įvaldyti pradžiamokslei?
Atsakyti
QUOTE(indregu @ 2014 09 29, 20:03)
Sveikos,

Gal kuri galėtumėt pakomentuoti Brother KH-965. Ar sunku tokią įvaldyti pradžiamokslei?

Tokią turiu, bet pradėjau nuo perfokortinės. Ir net nežinau ar būtų buvę lengva, jei iš kart būčiau pradėjus nuo nulio su elektronine. Vis tik jau visus pagrindinius mašinos darbo principus jau buvau išsiaiškinus. Bet įmanoma pradėt su bet kokia biggrin.gif
Atsakyti