QUOTE(irinejus @ 2014 02 17, 22:58)
Turiu klausimą ar geras būtų sprendimas pirma nusipirkti broliuką,
Turint tik mašiniuką be antros adatinės(riberio) jūs galėsite megzti tik lygiom akim ir kai kuriais raštais.
O riberis reikalingas, kad nereikėtų rankom daryti blogų akių.
Su riberiu jūs galite megzti iškart gumytes, kojines, dvigubą žakardą. Aš visus mezginius pradedu nuo gumytės, tai net neįsivaizduoju, kiek laiko sugaiščiau be riberio.
Man asmeniškai nepatinka akių užmetimas su viena adatine, tiksliau ta plankutė, ant kurios svoriai kabinasi. Dažnai užsimetu akis ant abiejų adatinių su pagalbiniu siūlu, nes man ta riberio liniuotė, ant kurios kabinami svoriai patogesnė. kažkiek pamezgu pagalbiniu siūlu ir dedu gerą siūlą. Jei reikia, persimetu viską ant pagrindinės adatinės ir mezgu toliau.
Riberį visada galite dasipirkti, bet gal apsimoka viską vienu siuntimu atsisiųsti.
Spalvų keitiklį irgi galima dasipirkti, jei mėgstate keliom spalvom megzti. Prie pagrindinės mašinos yra siūlvedis dviem siūlams. Jei sugalvotumėt megzt iš daugiau nei dviejų spalvų siūlų, tai spalvų keitiklis praverstų. Bet yra keturi ar trys skirtingi spalvų keitikliai. Pasidomėkite prieš perkant, nes jų funkcijos skirtingos. Gal pradžiai jų ir nereikia, jei neįsigilinot iki galo.