Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos

QUOTE(Liliukė @ 2013 04 16, 12:38)
Daivuliau, jei ne paslaptis kokia pati turi mezgimo masina?

As turiu brother 830 ir riberi KR830. Ir man visas kompletas nekainavo nei 1500lt, viena dali LT nusipirkau, o kita is ebay atsisiunciau. Aisku mano modeliukas vienas is senesniu, bet kolkas man jos per akis. Dar net visko neismokau su ja megzti.
Atsakyti
Sveikos! Pagaliau pribrendau mezgimo masinai bigsmile.gif Jungiuosi i Jusu pokalbi. Nors nieko apie jas neismanau doh.gif Net nzn kur Kaune galeciau bent paziureti i jas biggrin.gif Ir kad nors minimaliai paaiskintu, kuo skiriasi, kokios yra ir t.t.
Dar toks gal kvailas klausimas, bet ar galima su masina megzti pvz reglanu be siuliu nuo virsaus blush2.gif ? Jau baisiai nemegstu surinkineti mezginio doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 18 balandžio 2013 - 14:03
Ju ju, kaži ar kas jums paaiškins, geriau skaitykite temukes, nes bais daug aiškinimo, jei visai nieko nesidomėjote apie mašinikes.
Mašina neperkelia akių, viskas rankytėmis. Tai jei reglane pridėsite vieną akį ant adatinės mezginio viduryje, tai turėsite visą eilę rankelėmis ir paslinkti kas akį. Ir tai tik mezgant su dviem adatinėm ir tik lygiu raštu.
Suma sumarum rankomis be siūlių su virbalais ant vielos numegsite minimum penkiagubai greičiau nei su mašina.
be to, vienoje adatinėje tik 200 adatų (čia 5 klasės mašinoje). O jūs paskaičiuokite kiek aplinkui pas jus visame reglane eina akių???
Dabar kaip tik mezgu liemenę reglanu. Padariau keturias dalis ir su malonumu jas susiūsiu, nes susiuvimas man užims vakarą. O jei viską perkeldinėčiau rankomis, kad būt be siūlių, tai dvi savaites sėdėčiau.
šiaip ar taip žiūrint, vis tiek daug darbo reik įdėt. Dėl to mašinoms pritaikomi modeliai, kuriuos mezgame išnagrinėję mašinos techines galimybes. O skaitymo daug, du metus skaičiau ir vis dar mezgu ir mokausi.
Papildyta:
Zemgule, matau jūs Norvegijoj???
Man kai reikėjo mašinos, važiavau tiesiai į parduotuvę ir ten aiškinausi.
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2013 04 18, 21:54)
Ju ju, kaži ar kas jums paaiškins, geriau skaitykite temukes, nes bais daug aiškinimo, jei visai nieko nesidomėjote apie mašinikes.
...

Aciu labai uz issamu paaiskinima 4u.gif Vargas man su susiuvinu, kartais ilgiau uztrunku nei megzdama visa rubeli, ypac vaikam doh.gif Todel seniai perejau ant mezgimo be siuliu thumbup.gif Dabar vel galvosiu toliau, ar tikrai man JOS reikia unsure.gif As megeja megzti lygiu rastu, vaikam kaitaliodama spalvas ar pan. Na ir vyras mano uzsakymus duoda "tik lygiai" doh.gif Tai ir galvoju, su masina zymiai greiciau viskas vyktu, nei rankomis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2013 04 18, 21:19)

Vat jei tik lygiu raštu, tai gal:) Jei daug mezgate.
O gal jums tiesiog kitliavimo agregato reiktų.
Mašina bet kokiu atveju lygus raštas ar kt. greičiau ir lygiau nei rankomis, bet prasideda niuansai bei apribojimai...
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2013 04 18, 22:27)
Vat jei tik lygiu raštu, tai gal:) Jei daug mezgate.
O gal jums tiesiog kitliavimo agregato reiktų.
Mašina bet kokiu atveju lygus raštas ar kt. greičiau ir lygiau nei rankomis, bet prasideda niuansai bei apribojimai...

kas cia? blush2.gif
Nezinau, daug ar nedaug, bet apmezgu visa seimyna. Pamirsau kada koki megztini kaip sau, taip ir vaikam pirkau. Nes organiskai nepernesu akrilo unsure.gif O moket po 600 uz vilnoni, kazkaip dar turiu proto biggrin.gif
Atsakyti
Ju ju
Iš googles:
Šitus naujus galit rast, tinka jei nemezgat storais siūlais:
http://www.google.co...;rlz=1I7GZEV_lt
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2013 04 18, 19:54)

Papildyta:
Zemgule, matau jūs Norvegijoj???
Man kai reikėjo mašinos, važiavau tiesiai į parduotuvę ir ten aiškinausi.

vakar pagaliau issiaiskinau su parduotuve pastu ir aciu dievui nes jie pasirodo visko neturi kaika reik uzsakineti o as i lt tik kokiom 10d. parvaziuosiu.
kiek supratau jus turite masina gal galite patarti kiek ten i komplekta yeina svariu ir kiek reitu dasipirkti? ir kiek dekeriu reiktu ? noriu viska susipirkt nes pas mane norvegijoj artimiausia masinu priedu parduotuve uz 300km tai tolokai
Atsakyti
QUOTE(Zemgulė @ 2013 04 19, 08:14)
vakar pagaliau issiaiskinau su parduotuve

Kiek suprantu, jūs greičiausiai pirksite Silver Reed. Deja, apie jas nieko neišmanau blush2.gif
Šiaip perkant pardėje naują mašinką jums priklauso komplektas tų įrankių, tai kiek priklausys, tiek ir gausite... dekeriai, svoreliai ir t. t. Šitą turėtumėte išsiaiškinti su parde.
Aš jei noriu kokią instrukciją susirasti, ieškau googlėje rusiškai "skačat" ir rašau pavadinimą kokio noriu. Ir ieškau. Taip ir instrukciją internete galima pasitikrinti, kas priklauso mašinai.
Jei LT, tai pirkau siuvimo mašinas ir išsireikalavau, kad duotų man jas pabandyti. Su viena net 2 val sėdėjau.
Visų kitų pribumbasų gali prisireikti kai jau pažengsite mezgime. kaip ir daugelis merginų kai ką siunčiausi iš Ebay.
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2013 04 18, 22:46)
Ju ju
Iš googles:
Šitus naujus galit rast, tinka jei nemezgat storais siūlais:
http://www.google.co...;rlz=1I7GZEV_lt

bigsmile.gif bigsmile.gif Geras smile.gif As jos noriu bigsmile.gif Storais siulais mezgu ir greitai, o va plonais tai kantrybes ner unsure.gif Net nzn kad toks aparatas yra biggrin.gif Ir LT yra pirkt?
Atsakyti
Jei SilverReed (be riberio), tai komplekte standartiškai turėtų būt du mažiukai svareliai. Planuok papildomai didesnius. Kiek? Kad užtektų sukabint per visą adatinės plotį, jei ką nors per visą tektų megzt. Aš standartiškai naudoju dažniausiai tuos 2 mažiukus šonuos ir dar 3 platesnius. Nors teko kažkada ir 4 sukabint. Penktas vis dar nepanaudotas, bet jo turėjimas psichologinį komfortą suteikia "o jei prireiks -- turėsiu".
Tiesiog kai kurių raštų, jei trūksta įtempimo, numegzt neįmanoma, akis numėto.

O daugiau jau visko iš standartinės komplektacijos pakanka, mano supratimu. Na, gal dar kelias adatas atsargines ramybės dėlei pasiimt.

Aišku, jei nori kiauraraščių ar dar ko nors įdomesnio -- tada jau papildomos karietėlės dar prisideda (lyg ir dvi mėtosi namie? o gal trys?.. g.gif ). O dar riberis (ech, netelpa niekur kol kas...)... ai, vienu žodžiu, reikia gi visko ir daug, ką čia bepatarsi žmogus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amanita: 19 balandžio 2013 - 18:39
QUOTE(Ju.Ju @ 2013 04 19, 18:29)
bigsmile.gif  bigsmile.gif Geras smile.gif As jos noriu  bigsmile.gif Storais siulais mezgu ir greitai, o va plonais tai kantrybes ner  unsure.gif Net nzn kad toks aparatas yra  biggrin.gif Ir LT yra pirkt?

Susivedu googlėj hagui kitliavimo lt ir štai ką randu panaršyti:
https://www.google.l...a...214&bih=825

Jei šnekant apie svarelius (pas mane Brother), tai beveik visus mezginius pradedu nuo gumytės, t. y. su dviem adatinėm. Dviem adatinėm tos šukos, kur apačioje kabinasi svoreliai skiriasi nuo vienos adatinės šukų. O dviem adatinėm (riberiui) svoreliai sunkesni.
Man tos vienos adatinės šukos visiškas nesusipratimas ir svorio neužtenka, nepatogu užkabinti ir t. t.. Gal aš nemoku megzt, čia tik mano nuomonė, bet dažniausiai pradedu dviem adatinėm ir iškart kabinu sunkesnius riberio svarelius. Tuos vienai adatinei kabinu nebent šonuose ar jei mažą detalę mezgu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaslinelis: 19 balandžio 2013 - 18:50