Ryžių kotletai su sūriu
600 gr. virtų ryžių
250 gr. sūrio
4 kiaušiniai
2 šaukštai krakmolo
druska,pipirai
paprikos milteliai, ciberžolės
kelios skiltelės česnako
krapų ir svogūno laiškų
kukurūzų miltų ir džiuvėsėlių lygiom dalim apvoliojimui
Į ryžius įmaišyti visus prieskonius, įspausti česnaką, suberti kapotus krapus ir svogūno laiškus, sudėti krakmolą viską išmaišyti ir supilti gerai išplaktus kiaušinius. Sutarkuoti sūrį ir dėti į ryžių masę, viską permaišyti.
Formuoti kukulius, apvolioti pasiruoštam mišinyje ir kepti ant aliejaus iš abiejų pusių.
Šaltinis
Mano pastebėjimai ir kita:
1. Iš 300gr mano naudotų ryžių virtų gavosi 700gr.
2. Sūrio turėjau tik apie 100gr, bet man jo pakako kotletukuose.
3. Kiaušinius dėjau tris, bet didelius
4. Krakmolo pyliau gal tris kartus daugiau. Žiūrėjau į konsistenciją, kad taptų lipnesnė.
5. Voliojau tik džiuvesėliuose, nes kukurūzų miltų neturėjau
Grikiu kotletai.
8 kepsneliams reikės:
1 stiklinės vandens ir 1/2 stiklinės grikių kruopų (arba 1 1,5 stiklinės jau išvirtų kruopų)
1/2 stiklinės kepintų saulėgrąžų
žiupsnelio druskos
3 šakelių petražolių
1 ir 1/2 v. š. krakmolo
1 ir 1/2 v. š. kvietinių miltų
2 v. š. vandens
Jei virtų grikių neturite, mažame prikaistuvyje užkaiskite vandenį, įberkite druskos ir suberkite praplautas grikių kruopas. Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite prikaistuvį dangčiu ir virkite, kol visas vanduo susigers į kruopas (nekilnokite dangčio). Išvirusius grikius atvėsinkite.
Atvėsusius grikius sumaišykite su kepintomis saulėgrąžomis, žiupsneliu druskos, kapotomis petražolėmis, miltais, krakmolu ir vandeniu (vietoje krakmolo ir vandens, galite įmušti vieną kiaušinį). Viską gerai išmaišykite. Iš gautos masės formuokite kepsnelius ir kepkite aliejuje.
Iškepusius sudėkite ant popierinių servetėlių tam, kad susigertų nereikalingi riebalai. Ragaukite su šviežių daržovių salotomis bei grietinės ir sviesto padažu.
As nedejau kiausiniu...vietoj paprastu dejau avizinius miltus, ir krakmola.
Saltinis Cia
8 kepsneliams reikės:
1 stiklinės vandens ir 1/2 stiklinės grikių kruopų (arba 1 1,5 stiklinės jau išvirtų kruopų)
1/2 stiklinės kepintų saulėgrąžų
žiupsnelio druskos
3 šakelių petražolių
1 ir 1/2 v. š. krakmolo
1 ir 1/2 v. š. kvietinių miltų
2 v. š. vandens
Jei virtų grikių neturite, mažame prikaistuvyje užkaiskite vandenį, įberkite druskos ir suberkite praplautas grikių kruopas. Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite prikaistuvį dangčiu ir virkite, kol visas vanduo susigers į kruopas (nekilnokite dangčio). Išvirusius grikius atvėsinkite.
Atvėsusius grikius sumaišykite su kepintomis saulėgrąžomis, žiupsneliu druskos, kapotomis petražolėmis, miltais, krakmolu ir vandeniu (vietoje krakmolo ir vandens, galite įmušti vieną kiaušinį). Viską gerai išmaišykite. Iš gautos masės formuokite kepsnelius ir kepkite aliejuje.
Iškepusius sudėkite ant popierinių servetėlių tam, kad susigertų nereikalingi riebalai. Ragaukite su šviežių daržovių salotomis bei grietinės ir sviesto padažu.
As nedejau kiausiniu...vietoj paprastu dejau avizinius miltus, ir krakmola.
Saltinis Cia
Sveikuoliski keksiukai,
Kadangi jau kepu koki 6 ar 7 karta, ir mums jie tikrai patinka, tai idesiu recepta.
Tiesa nuo orginalaus , skirias siek tiek, dariau pagal save.
1 su kaupu a. šaukštelio kepimo miltelių
1 a. šaukštelio sodos
1 a. šaukštelio cinamono
1 v. šaukšto vanilinio cukraus
150 g speltos miltų ( maisau dedu puse aviziniu, puse speltos)
150 g avižinių dribsnių
140 g rudo cukraus
imbiero siek tiek patarkuoto
1 kiausinis
210 ml be priedų jogurto
500 gr obuolienes
Dar idedu riesutu maltu gera sauksta, bet galima ir nedeti.
1. Aš naudoju 12 keksiukų kepti skirtą formą. Įdubas keksiukams labai gerai ištepu aliejumi arba naudoju popierines formeles.
2. Įjungiu orkaitę ir nustatau 200 C.
3. Viename dubenyje plakimo šluotele sumaišau miltus, avižinius dribsnius, vanilinį cukrų, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius. Plakimo šluotelę naudoju todėl, kad tai keksiukams sutekia lengvumo, nes į juos patenka daugiau oro.
4. Kitame dubenyje isplaku kiausini su cukrumi, ir juos sumaišau su jogurtu, obuoliene.
5. Šlapią mišinį supilu į sausų ingridientų mišinį ir mediniu šaukštu maišau tik iki tol, kol nesimato miltų (apie 15 sekundžių). Svarbu maišyti kuo trumpiau. Nenaudokite elektrinio plaktuvo.
7. Sukrečiu tešlą šaukštu į įdubas arba popierines formeles. Viršų apibarstau migdolų drožlių ir rudojo cukraus mišiniu. Kartais apibarstau saulegražom. Kepu apie 5 minutes, tada orkaitės temperatūrą sumažinu iki 180 C ir kepu dar 25 minutes. Išėmusi kepimo formą, leidžiu keksiukams šiek tiek atvėsti, tada išimu ir skanauju.
Skanaus!
Orginalus receptas Cia
Kadangi jau kepu koki 6 ar 7 karta, ir mums jie tikrai patinka, tai idesiu recepta.
Tiesa nuo orginalaus , skirias siek tiek, dariau pagal save.
1 su kaupu a. šaukštelio kepimo miltelių
1 a. šaukštelio sodos
1 a. šaukštelio cinamono
1 v. šaukšto vanilinio cukraus
150 g speltos miltų ( maisau dedu puse aviziniu, puse speltos)
150 g avižinių dribsnių
140 g rudo cukraus
imbiero siek tiek patarkuoto
1 kiausinis
210 ml be priedų jogurto
500 gr obuolienes
Dar idedu riesutu maltu gera sauksta, bet galima ir nedeti.
1. Aš naudoju 12 keksiukų kepti skirtą formą. Įdubas keksiukams labai gerai ištepu aliejumi arba naudoju popierines formeles.
2. Įjungiu orkaitę ir nustatau 200 C.
3. Viename dubenyje plakimo šluotele sumaišau miltus, avižinius dribsnius, vanilinį cukrų, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius. Plakimo šluotelę naudoju todėl, kad tai keksiukams sutekia lengvumo, nes į juos patenka daugiau oro.
4. Kitame dubenyje isplaku kiausini su cukrumi, ir juos sumaišau su jogurtu, obuoliene.
5. Šlapią mišinį supilu į sausų ingridientų mišinį ir mediniu šaukštu maišau tik iki tol, kol nesimato miltų (apie 15 sekundžių). Svarbu maišyti kuo trumpiau. Nenaudokite elektrinio plaktuvo.
7. Sukrečiu tešlą šaukštu į įdubas arba popierines formeles. Viršų apibarstau migdolų drožlių ir rudojo cukraus mišiniu. Kartais apibarstau saulegražom. Kepu apie 5 minutes, tada orkaitės temperatūrą sumažinu iki 180 C ir kepu dar 25 minutes. Išėmusi kepimo formą, leidžiu keksiukams šiek tiek atvėsti, tada išimu ir skanauju.
Skanaus!
Orginalus receptas Cia
Blues Pixies prasymu turiu proga ir as pasireikst si recepta gavau, kai dar dirbau Rimi ofise, kai kulinarija ivesdavo kazka naujo, tai mes kartais galejom paragaut, o sitas pyragas visoms labai patiko, todel gavom slapta recepta...bet is tikro labai paprastas , greitas ir labai skanus...siulau isbandyti...
Ananasu pyragas
Teslai reikes:
150g sviesto
100ml cukraus
1 arb saukstelis kepimo milteliu
300 ml miltu
50ml pieno
Idarui reikes
200ml turkisko jogurto
400g skardines konservuotu ananasu
100ml cukraus
1 kiausinis
1 arb saukstelis vanilinio cukraus
Sumaisykite teslos sudedamasias dalis ir isklokite sia mase kepimo forma - prispauskite gerai prie krastu, kad neliktu oro tarpeliu.
Nusausinkite ananasus ir smulkiai supjaustykite. Imaisykite turkiska jogurta, kiausini, cukru ir vanilini cukru. Mase supilkite i forma, isklota pyrago tesla ir kepkite 30-40 min. orkaiteje ikaitintoje iki 200 laipsniu.
Skanaus!!!
Ananasu pyragas
Teslai reikes:
150g sviesto
100ml cukraus
1 arb saukstelis kepimo milteliu
300 ml miltu
50ml pieno
Idarui reikes
200ml turkisko jogurto
400g skardines konservuotu ananasu
100ml cukraus
1 kiausinis
1 arb saukstelis vanilinio cukraus
Sumaisykite teslos sudedamasias dalis ir isklokite sia mase kepimo forma - prispauskite gerai prie krastu, kad neliktu oro tarpeliu.
Nusausinkite ananasus ir smulkiai supjaustykite. Imaisykite turkiska jogurta, kiausini, cukru ir vanilini cukru. Mase supilkite i forma, isklota pyrago tesla ir kepkite 30-40 min. orkaiteje ikaitintoje iki 200 laipsniu.
Skanaus!!!
Marinatas silkutei
0,5 l vandens,
100 ml acto,
2 v.s cukraus,
1 a.s druskos
Juoduju ir kvepianciu pipiru,lauro lapas slakelis aliejaus.
Viska sudeti i puoda ir marinata uzvirinti,kai atsals supilti ant isdorotos silkutes.As dar papildomai pripjaustau svoguno ir citrinos.
0,5 l vandens,
100 ml acto,
2 v.s cukraus,
1 a.s druskos
Juoduju ir kvepianciu pipiru,lauro lapas slakelis aliejaus.
Viska sudeti i puoda ir marinata uzvirinti,kai atsals supilti ant isdorotos silkutes.As dar papildomai pripjaustau svoguno ir citrinos.
Marinuota silkė suomiškai
250 gr. silkės filė aliejuje (aš paprastą silkę ėmiau su galvom)
1 nedidelis mėlynasis svogūnas
1 nedidelė morka
1-2 a.š. smulkintų krapų
Marinatui:
50 ml. cukraus (daug mažiau reikia, aš dėjau pora arbatinių šaukštelių)
100 ml. vandens
40 ml. acto (6 %) - naudojau balto vyno actą
2 lauro lapeliai
5 žirneliai juodųjų pipirų
1 a.š. tarkuotų krienų (naudojau paprastus, iš stiklainiuko)
Silkę supjaustome gabaliukais, svogūną plonais pusžiedžiais, morkas plonais skridinėliais, užbarstome krapus, ir viską išmaišome. Aš supyliau ir pakelyje su silke buvusį aliejų.
Marinatas. Vandenį, cukrų, lauro lapelius, pipirus beriame į puodą, užviriname. Tuomet sudedame krienus ir supilame actą. Kelias minutes paviriname. Atvėsiname ir užpilame ant silkės. Statome į šaldytuvą marinuotis parai.
250 gr. silkės filė aliejuje (aš paprastą silkę ėmiau su galvom)
1 nedidelis mėlynasis svogūnas
1 nedidelė morka
1-2 a.š. smulkintų krapų
Marinatui:
50 ml. cukraus (daug mažiau reikia, aš dėjau pora arbatinių šaukštelių)
100 ml. vandens
40 ml. acto (6 %) - naudojau balto vyno actą
2 lauro lapeliai
5 žirneliai juodųjų pipirų
1 a.š. tarkuotų krienų (naudojau paprastus, iš stiklainiuko)
Silkę supjaustome gabaliukais, svogūną plonais pusžiedžiais, morkas plonais skridinėliais, užbarstome krapus, ir viską išmaišome. Aš supyliau ir pakelyje su silke buvusį aliejų.
Marinatas. Vandenį, cukrų, lauro lapelius, pipirus beriame į puodą, užviriname. Tuomet sudedame krienus ir supilame actą. Kelias minutes paviriname. Atvėsiname ir užpilame ant silkės. Statome į šaldytuvą marinuotis parai.
Tortas OTELAS
3 kiausiniai
2 st. cukraus
1 st. kakavos
5 valg. s. tirpinto sviesto
0,5 l kefyro
3 st. miltu
1 a.s nugesintos sodos
viska dedam is eiles, idejus ngredijanta gerai ismaisom;
kepti keptuvej ant silpnos ugnies uzdngta dangciu.
kremas:
2 rududu
2 pok. sviesto
1 citrinos sultys
visi produktai turi buti kambario temperaturos juos maisom kol taps venalyte mase
Autorius nezinomas, ikeliu is kitos temos
3 kiausiniai
2 st. cukraus
1 st. kakavos
5 valg. s. tirpinto sviesto
0,5 l kefyro
3 st. miltu
1 a.s nugesintos sodos
viska dedam is eiles, idejus ngredijanta gerai ismaisom;
kepti keptuvej ant silpnos ugnies uzdngta dangciu.
kremas:
2 rududu
2 pok. sviesto
1 citrinos sultys
visi produktai turi buti kambario temperaturos juos maisom kol taps venalyte mase
Autorius nezinomas, ikeliu is kitos temos
Surio pyragas ,,Bonjour,,
Norma šita yra skirta tai maximos metalinei keturkampai skardukei,tai namie kepant į apvalaina torto forma uztenka is puses normos.
Padui:
500g miltų,
400g cukraus,
20g kepimo miltelių,
300g sviesto,
80g dirbtinio medaus.
Visus produktus sumeti į didelį bliuda ir rankomis trini kol pasidaro tokie rieboki trupiniai.Tuos trupinius dedi į kepimo popierium isklota skarduke,tolygiai isskirstai ir paduka kokia 10 min. 200 t orkaiteje apkepi.
Varškės kremas:
70g miltu,
600g cukraus,
1,500 kg Rama Cream Bonjuor,(nebandziau,bet manau kad tiktu ir trinta Lenkiska varske)
300g kiausinių trynių,
180 g baltymų,
70 g citrinos sulcių.
Visus produktus sudeti į viena inda ir lengvai sumaisyti,kol taps viena mase išskyrus kiaušinio baltymus,juos reikia isplakti iki standziu putu ir lengvai imaisyti i krema pabaigoje.
Paruosta krema pilti ant pravesusio paduko ir kepti orkaiteje 200 t kol virsus graziai paruduoja.
Iskepusi ir atvesusi pyraga aptepti brukniu dzemu ir apipilti claro žele.
Norma šita yra skirta tai maximos metalinei keturkampai skardukei,tai namie kepant į apvalaina torto forma uztenka is puses normos.
Padui:
500g miltų,
400g cukraus,
20g kepimo miltelių,
300g sviesto,
80g dirbtinio medaus.
Visus produktus sumeti į didelį bliuda ir rankomis trini kol pasidaro tokie rieboki trupiniai.Tuos trupinius dedi į kepimo popierium isklota skarduke,tolygiai isskirstai ir paduka kokia 10 min. 200 t orkaiteje apkepi.
Varškės kremas:
70g miltu,
600g cukraus,
1,500 kg Rama Cream Bonjuor,(nebandziau,bet manau kad tiktu ir trinta Lenkiska varske)
300g kiausinių trynių,
180 g baltymų,
70 g citrinos sulcių.
Visus produktus sudeti į viena inda ir lengvai sumaisyti,kol taps viena mase išskyrus kiaušinio baltymus,juos reikia isplakti iki standziu putu ir lengvai imaisyti i krema pabaigoje.
Paruosta krema pilti ant pravesusio paduko ir kepti orkaiteje 200 t kol virsus graziai paruduoja.
Iskepusi ir atvesusi pyraga aptepti brukniu dzemu ir apipilti claro žele.
ŠOKOLADINIS TORTAS SU MASKARPONĖS SŪRIO KREMU
Šokoladiniams biskvitams:
300 g. juodojo šokolado
50 g miltų
150 g cukraus
175 g sviesto
vanilės
5 kiaušiniai
Sviestą supjaustyti gabaliukais, šokoladą sulaužyti, suberti pusę cukraus ir maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol viskas ištirps. Šokolado masę nukelti nuo ugnies, supilti vanilę, įmušti kiaušinių trynius, suberti miltus ir gerai išmaišyti.
Kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų. Jas atsargiai sudėti į šokolado masę ir gerai išmaišyti. Padalinti masę į tris dalis ir kiekvieną daį supilti į karščiui atsparų kepimo indą. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 10 min. Galima kepti ir vieną ir tada pjauti į tris dalis, bet jis labai labai trapus ir perpjauti nesulaužius gana sudėtinga. Todėl aš visad kepu atskirai.
Iš šito kiekio puikiai išeina 24 cm skersmens 3 blynai. Beje, jei tingėsis daryt kremą, tai galima puikiausiai valgyt kaip pyragą. Tik pyragui aš visad kepu iš dvigubos porcijos ir 28 cm skardoj. Kepa toks kiekis apie 40 min. Svarbiausia neperkept.
Receptas šiaip ir yra pyrago. Bet man jis labai gerai su maskarponės kremu susiderino Taigi toliau
Beje, receptas kažkada rašytas iš laikraščio, tai jau tikrai neatseksiu kas autorius
Maskarponės kremui:
500 gr. maskarponės sūrio
400 ml plakamosios grietinėlės
150 ml jogurto
200 gr. cukraus
10 gr. želatinos
Želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir paliekame, kad išbrinktų. Sumaišome maskarponę ir jogurtą, supilame išbrinkintą, pašildytą ir atvėsintą želatiną. Išplakame iki standumo grietinėlę ir sudedame į maskarponės ir jogurto masę. Gerai išmaišome.
Biskvitų sulaistymui:
vyšnių uogienės
brendžio
Išgaudom iš uogienės vyšnias ir užpilam šiek tiek brendžio.
Imam biskvitą, sulaistom vyšnių ir brendžio sirupu, apdėliojam vyšniom, dedam kremo, tada dedam kitą biskvitą, kurį vėl sulaistom sirupu, apdėliojam vyšniom ir uždedam kremo ir su paskutiniu biskvitu padarom tą patį. Kišam į šaldytuvą, kad galutinai sustingtų.
Puošti man skaniausia su šokoladiniu ganašu arba saldainių marshmallow ir šokolado mase.
Šokoladiniams biskvitams:
300 g. juodojo šokolado
50 g miltų
150 g cukraus
175 g sviesto
vanilės
5 kiaušiniai
Sviestą supjaustyti gabaliukais, šokoladą sulaužyti, suberti pusę cukraus ir maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol viskas ištirps. Šokolado masę nukelti nuo ugnies, supilti vanilę, įmušti kiaušinių trynius, suberti miltus ir gerai išmaišyti.
Kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų. Jas atsargiai sudėti į šokolado masę ir gerai išmaišyti. Padalinti masę į tris dalis ir kiekvieną daį supilti į karščiui atsparų kepimo indą. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 10 min. Galima kepti ir vieną ir tada pjauti į tris dalis, bet jis labai labai trapus ir perpjauti nesulaužius gana sudėtinga. Todėl aš visad kepu atskirai.
Iš šito kiekio puikiai išeina 24 cm skersmens 3 blynai. Beje, jei tingėsis daryt kremą, tai galima puikiausiai valgyt kaip pyragą. Tik pyragui aš visad kepu iš dvigubos porcijos ir 28 cm skardoj. Kepa toks kiekis apie 40 min. Svarbiausia neperkept.
Receptas šiaip ir yra pyrago. Bet man jis labai gerai su maskarponės kremu susiderino Taigi toliau
Beje, receptas kažkada rašytas iš laikraščio, tai jau tikrai neatseksiu kas autorius
Maskarponės kremui:
500 gr. maskarponės sūrio
400 ml plakamosios grietinėlės
150 ml jogurto
200 gr. cukraus
10 gr. želatinos
Želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir paliekame, kad išbrinktų. Sumaišome maskarponę ir jogurtą, supilame išbrinkintą, pašildytą ir atvėsintą želatiną. Išplakame iki standumo grietinėlę ir sudedame į maskarponės ir jogurto masę. Gerai išmaišome.
Biskvitų sulaistymui:
vyšnių uogienės
brendžio
Išgaudom iš uogienės vyšnias ir užpilam šiek tiek brendžio.
Imam biskvitą, sulaistom vyšnių ir brendžio sirupu, apdėliojam vyšniom, dedam kremo, tada dedam kitą biskvitą, kurį vėl sulaistom sirupu, apdėliojam vyšniom ir uždedam kremo ir su paskutiniu biskvitu padarom tą patį. Kišam į šaldytuvą, kad galutinai sustingtų.
Puošti man skaniausia su šokoladiniu ganašu arba saldainių marshmallow ir šokolado mase.
Pyragas ,,Draugyste,,
Trapi tesla:
2 stiklines miltu,
2 a.s kepimo milteliu,
160g sviesto(margarino),
4 v.s cukraus,(geriausia butu naudoti pudra,bet tinka ir cukrus)
2 mazi kiausiniai.
Miltus rankomis istrinti su curumi,kepimo milteliais ir sviestu,kol neliks sviesto gabaliuku ir baltu sausu miltu.Imusti kiausinius ir uzminkyti tesla.Ja padalyti i dvi dalis viena turi buti siek tiek didesne.Is didesnes dalies suformuoti skardoje pyrago paduka ir ji apkepti 200 t ~ 10-12 min.Atvesusi aptepti obuoliu dzemu.
Varskes idaras:
2 v.s miltu,(juos galima sausoje keptuveje pakepinti iki sviesiai rusvos spalvos,tada pyragas igaus riesutu skoni)
800g varskes 9%,
100g cukraus,
1 kiausinis,
vanilinio cukraus.
Idarui skirtus produktus sumaisyti ir sudeti ant dzemu aptepto padelio.Graziai viska islyginti.Is likusios teslos iskocioti laksta ir juo apkloti varskes idara.Pyraga aptepti kiausinio plakiniu,sakute nupiesti groteliu rasta.Kepti 180 laipsniu temperaturoja apie 1 val.
Trapi tesla:
2 stiklines miltu,
2 a.s kepimo milteliu,
160g sviesto(margarino),
4 v.s cukraus,(geriausia butu naudoti pudra,bet tinka ir cukrus)
2 mazi kiausiniai.
Miltus rankomis istrinti su curumi,kepimo milteliais ir sviestu,kol neliks sviesto gabaliuku ir baltu sausu miltu.Imusti kiausinius ir uzminkyti tesla.Ja padalyti i dvi dalis viena turi buti siek tiek didesne.Is didesnes dalies suformuoti skardoje pyrago paduka ir ji apkepti 200 t ~ 10-12 min.Atvesusi aptepti obuoliu dzemu.
Varskes idaras:
2 v.s miltu,(juos galima sausoje keptuveje pakepinti iki sviesiai rusvos spalvos,tada pyragas igaus riesutu skoni)
800g varskes 9%,
100g cukraus,
1 kiausinis,
vanilinio cukraus.
Idarui skirtus produktus sumaisyti ir sudeti ant dzemu aptepto padelio.Graziai viska islyginti.Is likusios teslos iskocioti laksta ir juo apkloti varskes idara.Pyraga aptepti kiausinio plakiniu,sakute nupiesti groteliu rasta.Kepti 180 laipsniu temperaturoja apie 1 val.
Pyrago "Draugystė" receptas
"Tešlai: 2-3 kiaušinių, 250 g margarino, 1 st. cukraus, 2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai sodos ar kepimo miltelių, miltų tiek, kad tešla kaip plastelinas būtų, bet neliptų prie rankų.
I-am įdarui: 6-7 sutarkuotų obuolių, trupučio cukraus, cinamono.
II-am įdarui: 2 pak. varškės, pusė kiaušinio, razinų, vanilino (likusiu kiaušiniu vėliau aptepti pyrago viršų).
Kiaušinius išplakti, sudėti cukrų, sutarkuotą margariną, sodą ir su miltais suminkyti. Tešlą padalyti pusiau. Vieną dalį rankomis išminkyti ir įtiesti į skardą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir pakepti orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių, kol ant viršaus atsiras plutelė. Ištraukti iš orkaitės, uždėti I-ą įdarą, o ant jo II-ą. Ant viršaus išdėlioti likusią tešlą, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu. Kepti, kol paruduos.
Skardai iš orkaitės tešlai ėmiau 5 kiaušinius, apie 1,5 st. cukraus, 1,5 pak. tepaus riebalų mišinio, 2 pilnesnius arbat. šaukštelius sodos nugesinau citrinos sultimis. Toliau dariau pagal receptą. Įdarui ėmiau 3 pak. varškės (didelei skardai 2 pak. per mažai), į varškę dar įbėriau šiek tiek cukraus. Dėjau 1 kiaušinį į varškę ir 1 ėmiau viršui aptepti. Vietoj obuolių sluoksnio, manau, galima būtų užtepti rūgštesnės uogienės. Viršui tešlą iškočiojau ir užklojau ant varškės sluoksnio, subadžiau šakute (galima išbraižyti ir tas "dzvonkas" ant paviršiaus kaip būna ant pirktinių pyragų - būtų gražiau) ir iškepiau. Pyragas tikrai gavosi labai skanus. Verta kepti. Tai tiek. Sėkmės."
Šaltinis SM
"Tešlai: 2-3 kiaušinių, 250 g margarino, 1 st. cukraus, 2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai sodos ar kepimo miltelių, miltų tiek, kad tešla kaip plastelinas būtų, bet neliptų prie rankų.
I-am įdarui: 6-7 sutarkuotų obuolių, trupučio cukraus, cinamono.
II-am įdarui: 2 pak. varškės, pusė kiaušinio, razinų, vanilino (likusiu kiaušiniu vėliau aptepti pyrago viršų).
Kiaušinius išplakti, sudėti cukrų, sutarkuotą margariną, sodą ir su miltais suminkyti. Tešlą padalyti pusiau. Vieną dalį rankomis išminkyti ir įtiesti į skardą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir pakepti orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių, kol ant viršaus atsiras plutelė. Ištraukti iš orkaitės, uždėti I-ą įdarą, o ant jo II-ą. Ant viršaus išdėlioti likusią tešlą, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu. Kepti, kol paruduos.
Skardai iš orkaitės tešlai ėmiau 5 kiaušinius, apie 1,5 st. cukraus, 1,5 pak. tepaus riebalų mišinio, 2 pilnesnius arbat. šaukštelius sodos nugesinau citrinos sultimis. Toliau dariau pagal receptą. Įdarui ėmiau 3 pak. varškės (didelei skardai 2 pak. per mažai), į varškę dar įbėriau šiek tiek cukraus. Dėjau 1 kiaušinį į varškę ir 1 ėmiau viršui aptepti. Vietoj obuolių sluoksnio, manau, galima būtų užtepti rūgštesnės uogienės. Viršui tešlą iškočiojau ir užklojau ant varškės sluoksnio, subadžiau šakute (galima išbraižyti ir tas "dzvonkas" ant paviršiaus kaip būna ant pirktinių pyragų - būtų gražiau) ir iškepiau. Pyragas tikrai gavosi labai skanus. Verta kepti. Tai tiek. Sėkmės."
Šaltinis SM
PYRAGAS SU KOKOSINIU MORENGU
Tešlai reikės:
180 g kambario temperatūros sviesto
120 g cukraus
4 tryniai
vanilės
280 g miltų
0,3 a. š. kepimo miltelių. (Tai gerokai mažiau nei pagal receptą SM, bet pyragas tikrai labai gerai iškyla ir nematau reikalo dėt daugiau)
160 g pieno.
Spanguolių, aviečių (arba bet kokios kitos) uogienės. Tik gerai būtų, kad ji būtų nelabai skysta.
Kokosinis morengas:
4 baltymai
120 g cukraus
100 g kokoso drožlių.
Tešla
Gerai išplakti mikseriu sviestą su cukrumi. Įmušti po vieną trynius, sudėti vanilę ir vėl labai gerai išplakti. Persijoti miltus su kepimo milteliais. Toliau plakant mažu greičiu, įmaišyti miltus pakaitomis su pienu per 3 kartus.
Morengas.
Labai gerai išplakti baltymus beriant po truputį cukraus iki standžių blizgių putų, kad apvertus dubenį putos jame ir liktų. Atsargiai šaukštu, maišant ratais, išmaišyti plaktus baltymus su kokoso drožlėmis.
Kepimas.
Įkaitinti orkaitę iki 170º C.
Patepti sviestu ir išbarstyti miltais 25 cm (10") kekso formą (žiedą).
Sudėti tešlą ant formos dugno, aptepti uogiene. Paskirstyti morengą. Prieš tepdama uogienę, tešloj padarau griovelį, kad uogienė nesiliestų prie skardos. Tuomet ji neprikepa prie skardos ir vaizdas perpjovus geresnis būna. Vyras sako, kad ir skanesnis
Kepti 35 min., patikrinant mediniu pagaliuku.
Šaltinis SM
Tešlai reikės:
180 g kambario temperatūros sviesto
120 g cukraus
4 tryniai
vanilės
280 g miltų
0,3 a. š. kepimo miltelių. (Tai gerokai mažiau nei pagal receptą SM, bet pyragas tikrai labai gerai iškyla ir nematau reikalo dėt daugiau)
160 g pieno.
Spanguolių, aviečių (arba bet kokios kitos) uogienės. Tik gerai būtų, kad ji būtų nelabai skysta.
Kokosinis morengas:
4 baltymai
120 g cukraus
100 g kokoso drožlių.
Tešla
Gerai išplakti mikseriu sviestą su cukrumi. Įmušti po vieną trynius, sudėti vanilę ir vėl labai gerai išplakti. Persijoti miltus su kepimo milteliais. Toliau plakant mažu greičiu, įmaišyti miltus pakaitomis su pienu per 3 kartus.
Morengas.
Labai gerai išplakti baltymus beriant po truputį cukraus iki standžių blizgių putų, kad apvertus dubenį putos jame ir liktų. Atsargiai šaukštu, maišant ratais, išmaišyti plaktus baltymus su kokoso drožlėmis.
Kepimas.
Įkaitinti orkaitę iki 170º C.
Patepti sviestu ir išbarstyti miltais 25 cm (10") kekso formą (žiedą).
Sudėti tešlą ant formos dugno, aptepti uogiene. Paskirstyti morengą. Prieš tepdama uogienę, tešloj padarau griovelį, kad uogienė nesiliestų prie skardos. Tuomet ji neprikepa prie skardos ir vaizdas perpjovus geresnis būna. Vyras sako, kad ir skanesnis
Kepti 35 min., patikrinant mediniu pagaliuku.
Šaltinis SM