Orkaiteje keptas triusis
Bandymu keliu atradau pati paprasciausia ir skaniausia kepto triusio varianta.
Reikia:
1 jaunas triusis (iki metu senumo, apie 1,5-2 kg),
1 saukstelis druskos (kas megata suriau, druskos reikes daugiau),
2 valgomi saukstai kapotu cesnaku,
1 valgomo sauksto aliejaus aptepimui,
kepimo rankoves.
Triusi nuplaunu, nusausinu. Druska sumaisau su cesnakais ir aliejumi. Is visu pusiu rankomis aptepu pasiruostu misiniu. Kisu i kepimo rankove, pagulgau ant nugaros ir padedu i saldytuva mazdaug parai laiko. Pries kepdama prakerpu 2-3 mazas skylutes kepimo rankoves virsuje. Kepu 200 orkaiteje apie valanda laiko. Valgom karsta. Jei norim likuti valgyti salta, butina istraukti is kepimo metu atsiradusiu skysciu.
Orkaitėje ruošta ale kepsnių lazanija
Imi kiaulienos nugarinę (ar sprandinę), supjaustai kokio max 1 cm storio kepsniais. Tada skardoje (mes kepam stiklinėj) sluoksniuoji: kepsniais visą dugną iškloji (vos vos juos paprieskoniuoji žolelėm), tada dedi svogūnų žiedus, tada majonezu patepi, tada dedi pomidorus, supjaustytus riekelėmis, o ant jų fermentinio sūrio riekelėm pjaustyto. Kepi, kol sūris pradeda ruduot. Skamba riebokai, bet kai iškepi, tik sultinga būna Valgom su kokiom daržovėm, dažniausiai be jokių ryžių, nors jie tinka irgi.
Super prie sauso raudono vyno būna
Imi kiaulienos nugarinę (ar sprandinę), supjaustai kokio max 1 cm storio kepsniais. Tada skardoje (mes kepam stiklinėj) sluoksniuoji: kepsniais visą dugną iškloji (vos vos juos paprieskoniuoji žolelėm), tada dedi svogūnų žiedus, tada majonezu patepi, tada dedi pomidorus, supjaustytus riekelėmis, o ant jų fermentinio sūrio riekelėm pjaustyto. Kepi, kol sūris pradeda ruduot. Skamba riebokai, bet kai iškepi, tik sultinga būna Valgom su kokiom daržovėm, dažniausiai be jokių ryžių, nors jie tinka irgi.
Super prie sauso raudono vyno būna
Varškės keksiukai
Reikia:
150 g minkšto sviesto;
150 g cukraus;
3 kiaušinių;
200 g miltų;
200 g varškės;
šaukštelio kepimo miltelių;
šaukštelio vanilinio cukraus;
10 saldainių "Karvutė" (bet kokių, su riešutais ar be).
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišydami. Įmaišome varškę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir švelniai įmaišome į tešlą.
Nuluptas karvutes pasmulkiname peiliu ir taip pat įmaišome į tešlą:
Keksiukų formą išklojame popierinėmis formelėmis ir sukrečiame tešlą (2/3 keksiukų formelės tūrio).
Kepame 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį, kol dailiai pakyla ir rudai pageltonuoja..
Recepto šaltinis
Reikia:
150 g minkšto sviesto;
150 g cukraus;
3 kiaušinių;
200 g miltų;
200 g varškės;
šaukštelio kepimo miltelių;
šaukštelio vanilinio cukraus;
10 saldainių "Karvutė" (bet kokių, su riešutais ar be).
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišydami. Įmaišome varškę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir švelniai įmaišome į tešlą.
Nuluptas karvutes pasmulkiname peiliu ir taip pat įmaišome į tešlą:
Keksiukų formą išklojame popierinėmis formelėmis ir sukrečiame tešlą (2/3 keksiukų formelės tūrio).
Kepame 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį, kol dailiai pakyla ir rudai pageltonuoja..
Recepto šaltinis
ŠOKOLADINIS OBUOLIŲ PYRAGAS
200g sviesto
200g juodojo šokolado
4 kiaušiniai
1 1/4 stiklinės cukrais
1 1/2 stiklinės miltų
1 a.š. cinamono
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 stiklinės kapotų graikinių riešutų
1/4 stiklinės rudojo cukraus
4-5 obuoliai
Ištirpinti puode sviestą ir sutrupinti įjį šokoladą. Maišyti, kol šokoladas ištirps. Išsukti kiaušinius su cukrumi. Įmaišyti cinamoną ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Supilti pravėsusį šokolado mišinį. Išpilti tešlą į 26 cm skersmens išardomą formą. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir išdėstyti ant tešlos. Užbarstyti ant uobolių rudajį cukrų ir kapotus riešutus. Kepti 175 laipsnių orkaitės apatinėje dalyje apie 45-55 min.
Asmeniškai aš juodojo šokolado dėjau tik vieną karūnos plytelę (90g) , obuolius apibarsčiau paprastu cukrumi ir nedėjau riešutų. Skonis - lengvai šokoladinis, skanus
200g sviesto
200g juodojo šokolado
4 kiaušiniai
1 1/4 stiklinės cukrais
1 1/2 stiklinės miltų
1 a.š. cinamono
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 stiklinės kapotų graikinių riešutų
1/4 stiklinės rudojo cukraus
4-5 obuoliai
Ištirpinti puode sviestą ir sutrupinti įjį šokoladą. Maišyti, kol šokoladas ištirps. Išsukti kiaušinius su cukrumi. Įmaišyti cinamoną ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Supilti pravėsusį šokolado mišinį. Išpilti tešlą į 26 cm skersmens išardomą formą. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir išdėstyti ant tešlos. Užbarstyti ant uobolių rudajį cukrų ir kapotus riešutus. Kepti 175 laipsnių orkaitės apatinėje dalyje apie 45-55 min.
Asmeniškai aš juodojo šokolado dėjau tik vieną karūnos plytelę (90g) , obuolius apibarsčiau paprastu cukrumi ir nedėjau riešutų. Skonis - lengvai šokoladinis, skanus
Žemaičių blynai
15 vidutinio dydžio bulvių
2 kiaušiniai
šaukštelis druskos
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
Įdarui :
300gr. vištienos
svogūnas
Padažui :
150 gr. grietinės
150gr. pieno
šaukštelis miltų
šaukštas sviesto
krapų
česnako
Išvirtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą.
Padalinti vienodais gabalėliais.
Vištiena išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu.
Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti.
Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.
Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias min. maišant pakaitinti.
šaltinis
15 vidutinio dydžio bulvių
2 kiaušiniai
šaukštelis druskos
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
Įdarui :
300gr. vištienos
svogūnas
Padažui :
150 gr. grietinės
150gr. pieno
šaukštelis miltų
šaukštas sviesto
krapų
česnako
Išvirtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą.
Padalinti vienodais gabalėliais.
Vištiena išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu.
Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti.
Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.
Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias min. maišant pakaitinti.
šaltinis
Molūginiai sausainiukai
Pastabos Aš papildomai į juos beriu kukurūzų miltų, man tokie jie trapesni tada gaunas Šiandien bananą dar įdėjau, kokosų drožlių. Beje, glazūros nedarau iš viso formuoju rankomis tokius rutuliukus ir paspaudžiu, dar viršų vos vos cukrum pabarstau. Kepu 15 min ant 170 l. ir dar 5 min. su vėjeliu.
http://shirshiulizda...sausainiai.html
Pastabos Aš papildomai į juos beriu kukurūzų miltų, man tokie jie trapesni tada gaunas Šiandien bananą dar įdėjau, kokosų drožlių. Beje, glazūros nedarau iš viso formuoju rankomis tokius rutuliukus ir paspaudžiu, dar viršų vos vos cukrum pabarstau. Kepu 15 min ant 170 l. ir dar 5 min. su vėjeliu.
http://shirshiulizda...sausainiai.html
Buffalo stiliaus vištienos sparneliai (Buffalo Wings)
Šaltinis: http://www.thaistree...ffalo_wings.htm
Pastabos: Superiniai sparniukai - porąkart per mėnesį tikrai pasidarom Padažą darom iš to, ką turim, kartais dar medaus šliūkšelim, jei saldžiau nori, ar nepridedam visų pipirų, kad nebūtų taip aštru
4 porcijoms (nepersivalgant) reikės:
2 pakuočių vištienos sparnelių (t.y., 16 sparnelių)
2 puodukų miltų;
druskos;
3 valg. šaukštų aliejaus;
3 valg. šaukštų acto (pvz., obuolių);
1 arbat. šaukšto maltų kajeno pipirų (Cayenne pepper);
0.5 arbat. šaukšto česnako miltelių;
2 valg. šaukštų Vorčesteršyro padažo (Worchestershire sauce);
10 valg. šaukštų Sriracha česnakinio padažo;
1 arbat. šaukšto Tabasco padažo;
50-100 gr. sviesto arba margarino;
Visų pirma sparneliai supjaustomi į 3 dalis, išmetant pačią mažiausią (galiukus). Tuomet dideliame dubenyje sumaišome sparnelius su 1 arbat. šaukštu druskos ir aliejum. Į dubenį įpilame miltus ir šiek tiek apvoliojame sparnelius. Sudedame sparnelius į skardą, orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių Celsijaus. Geriausia būtų pasirinkti kepimo režimą, kur šildoma iš viršaus ir apačios bei įjuntas ventiliatorius. Kepame ~20 minučių (arba kol apskrus), tuomet apverčiame kiekvieną sparnelį ir dar pakepame, kol apskrus kita pusė.
Jiems bekepant gaminame padažą (kuris yra viso šio recepto "vinis"). Į puodą supilame visus likusius ingredientus bei pusę šaukštelio druskos. Puodą pastatome ant viryklės, kad padažas užvirtų, sviestas ištirptų ir po to laikome ant vidutinės - žemos ugnies kartais pamaišydami, kad per daug neatšaltų, bet ir nebūtų verdantis.
Baigus kepti sparnelius, šie sudedami į didelį dubenį, apipilami padažu ir išmaišomi. Buffalo stiliaus vištienos sparneliai paruošti! Prie jų taip pat galima pateikti mėlyno sūro padažą su salierais, kurie gerai kompensuoja sparnelių aštrumą (past. - nedarome niekada, skanu ir be jo ).
Šaltinis: http://www.thaistree...ffalo_wings.htm
Pastabos: Superiniai sparniukai - porąkart per mėnesį tikrai pasidarom Padažą darom iš to, ką turim, kartais dar medaus šliūkšelim, jei saldžiau nori, ar nepridedam visų pipirų, kad nebūtų taip aštru
4 porcijoms (nepersivalgant) reikės:
2 pakuočių vištienos sparnelių (t.y., 16 sparnelių)
2 puodukų miltų;
druskos;
3 valg. šaukštų aliejaus;
3 valg. šaukštų acto (pvz., obuolių);
1 arbat. šaukšto maltų kajeno pipirų (Cayenne pepper);
0.5 arbat. šaukšto česnako miltelių;
2 valg. šaukštų Vorčesteršyro padažo (Worchestershire sauce);
10 valg. šaukštų Sriracha česnakinio padažo;
1 arbat. šaukšto Tabasco padažo;
50-100 gr. sviesto arba margarino;
Visų pirma sparneliai supjaustomi į 3 dalis, išmetant pačią mažiausią (galiukus). Tuomet dideliame dubenyje sumaišome sparnelius su 1 arbat. šaukštu druskos ir aliejum. Į dubenį įpilame miltus ir šiek tiek apvoliojame sparnelius. Sudedame sparnelius į skardą, orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių Celsijaus. Geriausia būtų pasirinkti kepimo režimą, kur šildoma iš viršaus ir apačios bei įjuntas ventiliatorius. Kepame ~20 minučių (arba kol apskrus), tuomet apverčiame kiekvieną sparnelį ir dar pakepame, kol apskrus kita pusė.
Jiems bekepant gaminame padažą (kuris yra viso šio recepto "vinis"). Į puodą supilame visus likusius ingredientus bei pusę šaukštelio druskos. Puodą pastatome ant viryklės, kad padažas užvirtų, sviestas ištirptų ir po to laikome ant vidutinės - žemos ugnies kartais pamaišydami, kad per daug neatšaltų, bet ir nebūtų verdantis.
Baigus kepti sparnelius, šie sudedami į didelį dubenį, apipilami padažu ir išmaišomi. Buffalo stiliaus vištienos sparneliai paruošti! Prie jų taip pat galima pateikti mėlyno sūro padažą su salierais, kurie gerai kompensuoja sparnelių aštrumą (past. - nedarome niekada, skanu ir be jo ).
Picos tešla
500g miltų,
Pakelis sausų mielių,
2 v.š aliejaus,
1 v.š cukraus,
250 ml šilto vandens,druskos.
Iš visų produktų užmaišyti tešlą(vandenį pilti atsargiai tešla neturi buti kieta)Išminkytą tešlą gerai išdaužyti į stalą.Dėti tešlą į dubenį,tą dubenį su tešla dėti i didelį dubenį su karštu vandeniu,uždengti rankšluosteliu ir palaukti kol igerai iškils.Tada plonai iškočioti deti idara ir pasistengti neperkepti.Is sito kiekio iseina dvi dideles skardos.
500g miltų,
Pakelis sausų mielių,
2 v.š aliejaus,
1 v.š cukraus,
250 ml šilto vandens,druskos.
Iš visų produktų užmaišyti tešlą(vandenį pilti atsargiai tešla neturi buti kieta)Išminkytą tešlą gerai išdaužyti į stalą.Dėti tešlą į dubenį,tą dubenį su tešla dėti i didelį dubenį su karštu vandeniu,uždengti rankšluosteliu ir palaukti kol igerai iškils.Tada plonai iškočioti deti idara ir pasistengti neperkepti.Is sito kiekio iseina dvi dideles skardos.
Pievagrybių sriuba
1 labai didelė bulvė (aš ir 2-3 įdedu).
1 didelė morka
1 vidutinis svogūnas
7 nedideli pievagrybiai
2 VŠ miltų
1/2 puodelio grietinėlės (aš dedu 2 VŠ grietinės arba nededu nieko, kas nori, tas tiek įsideda )
1 sultinio kubelis (neperku, tai nededu, kitokių prieskoniukų įdedu)
Petražolių (kai nėra, gerai ir be jų )
Sviesto kepimui.
1. Bulvės supjaustomos kubeliais ir su sultinio kubeliu verdama puode (rašo 1 ltr vandens, aš savo šeimynai 2 ltr puode verdu ).
2. Svogūnai supjaustomi ir pakepami svieste, kol pasidaro skaidrūs.
3. Pas svogūnus keliauja plokštelėmis supjaustyti pievagrybiai (kepinama 10 min.)
4. Burokine tarka tarkuota morka irgi keliauja ten pat (dar plius 10 min kepama)
5. Baigiant troškinti sudedami miltai ir pakepinama šiek tiek.
6. Viskas suverčiama į puodą ir paverdama.
7. Suprieskoniuojama, supilama grietinėlė.
Skanaus.
Šaltinis:
http://shirshiulizda...biu-sriuba.html
1 labai didelė bulvė (aš ir 2-3 įdedu).
1 didelė morka
1 vidutinis svogūnas
7 nedideli pievagrybiai
2 VŠ miltų
1/2 puodelio grietinėlės (aš dedu 2 VŠ grietinės arba nededu nieko, kas nori, tas tiek įsideda )
1 sultinio kubelis (neperku, tai nededu, kitokių prieskoniukų įdedu)
Petražolių (kai nėra, gerai ir be jų )
Sviesto kepimui.
1. Bulvės supjaustomos kubeliais ir su sultinio kubeliu verdama puode (rašo 1 ltr vandens, aš savo šeimynai 2 ltr puode verdu ).
2. Svogūnai supjaustomi ir pakepami svieste, kol pasidaro skaidrūs.
3. Pas svogūnus keliauja plokštelėmis supjaustyti pievagrybiai (kepinama 10 min.)
4. Burokine tarka tarkuota morka irgi keliauja ten pat (dar plius 10 min kepama)
5. Baigiant troškinti sudedami miltai ir pakepinama šiek tiek.
6. Viskas suverčiama į puodą ir paverdama.
7. Suprieskoniuojama, supilama grietinėlė.
Skanaus.
Šaltinis:
http://shirshiulizda...biu-sriuba.html
Brownies
225 g ištirpdyto sviesto
600 g cukraus (dėjau tikrai mažiau)
4 kiaušiniai
180 g miltų
70 g kakavos (tos tikrosios)
šaukštelis vanilės ekstrakto, po pusę šaukštelio druskos, sodos
182 g juodo šokolado (na, aš dvi plyteles naudojau)
Į ištirpdytą sviestą supilti cukrų ir vanilės ekstraktą, gerai išplakti. Tada dėti po vieną kiaušinį, vėl gerai išplakant. Supilti miltus, kakavą ir druską. Susmulkintą šokoladą suberti į visą šitą masę ir į kepimo formą (kepimo formą siūloma ištepti sviestu, aš naudojau kepimo popierių), ir kepti apie pusvalandį, 175C temperatūroje. Svarbu - neperkepti... Brownies turi gautis sunkūs ir šlapi. Ingridientus galima dėti ir pagal save, taip išgaunant vis kitokį galutinį rezultatą.
šaltinis
225 g ištirpdyto sviesto
600 g cukraus (dėjau tikrai mažiau)
4 kiaušiniai
180 g miltų
70 g kakavos (tos tikrosios)
šaukštelis vanilės ekstrakto, po pusę šaukštelio druskos, sodos
182 g juodo šokolado (na, aš dvi plyteles naudojau)
Į ištirpdytą sviestą supilti cukrų ir vanilės ekstraktą, gerai išplakti. Tada dėti po vieną kiaušinį, vėl gerai išplakant. Supilti miltus, kakavą ir druską. Susmulkintą šokoladą suberti į visą šitą masę ir į kepimo formą (kepimo formą siūloma ištepti sviestu, aš naudojau kepimo popierių), ir kepti apie pusvalandį, 175C temperatūroje. Svarbu - neperkepti... Brownies turi gautis sunkūs ir šlapi. Ingridientus galima dėti ir pagal save, taip išgaunant vis kitokį galutinį rezultatą.
šaltinis
Kalėdinis brandintas džiovintų vaisių ir riešutų pyragas
Kepamas 2 sav. - 2 men pries Kaledas, kad subrestu.
kepti 2 val 140 laipsniu
TESLA:
450g sviesto
400g rudo cukraus
9 kiausiniai
1 a.s. kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4 stiklines miltu
PRIEDAI (pagal originalu recepta)
900g razinu
900g dziovintu juodu serbentu
200g dziovintu datuliu
200g dziovintu figu
220g migdolu
250g mirkytu cukruje vysniu
250ml citrinu zieveliu
("Priedus" uzmerkti brendyje pries para)
Is teslos produktu sumaisyti tesla;
Priedus sumaisyti su tesla (mase turi gautis tokia tirstoka, kad nebegtu)
Mase deti i kepimo popieriumi isklota skarda ir kepti.
Iskepusi ir atvesusi suvynioti i kepimo popieriu ir paslepti iki Kaledu.
Mano pastabos:
Kepiau beveik pries menesi, buvo gerai, paskui po Kaledu gal dar menesi laiko valgiau.
Kai suvyniojau tai dar idejau i maisiuka, bet nesandariai, kad kvepuotu. Tiesiog bijojau kad sudzius, bet periodiskai tikrinau kad koks pelesis neisimestu.
Vaisius dejau visai kitokius nei recepte, dejau kas man patinka: dziovinti melionai, papajos, kiviai, vysnios, greipfrutai, spanguoles, is riesutu dar dejau lazdynu ir anakardziu man atrodo. Svarbu islaikyti priedu ir teslos santyki, o deti kas skanu/yra po ranka.
I tesla labai skanu ipiltos apelsinu sultys
Siulyciau kepti gal puse normos. nebent turite labai daug artimuju kuriems duosit pyraga per Kaledas
Receptas rastas kazkur SM lobynuose, bet nuorodos neturiu
Kepamas 2 sav. - 2 men pries Kaledas, kad subrestu.
kepti 2 val 140 laipsniu
TESLA:
450g sviesto
400g rudo cukraus
9 kiausiniai
1 a.s. kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4 stiklines miltu
PRIEDAI (pagal originalu recepta)
900g razinu
900g dziovintu juodu serbentu
200g dziovintu datuliu
200g dziovintu figu
220g migdolu
250g mirkytu cukruje vysniu
250ml citrinu zieveliu
("Priedus" uzmerkti brendyje pries para)
Is teslos produktu sumaisyti tesla;
Priedus sumaisyti su tesla (mase turi gautis tokia tirstoka, kad nebegtu)
Mase deti i kepimo popieriumi isklota skarda ir kepti.
Iskepusi ir atvesusi suvynioti i kepimo popieriu ir paslepti iki Kaledu.
Mano pastabos:
Kepiau beveik pries menesi, buvo gerai, paskui po Kaledu gal dar menesi laiko valgiau.
Kai suvyniojau tai dar idejau i maisiuka, bet nesandariai, kad kvepuotu. Tiesiog bijojau kad sudzius, bet periodiskai tikrinau kad koks pelesis neisimestu.
Vaisius dejau visai kitokius nei recepte, dejau kas man patinka: dziovinti melionai, papajos, kiviai, vysnios, greipfrutai, spanguoles, is riesutu dar dejau lazdynu ir anakardziu man atrodo. Svarbu islaikyti priedu ir teslos santyki, o deti kas skanu/yra po ranka.
I tesla labai skanu ipiltos apelsinu sultys
Siulyciau kepti gal puse normos. nebent turite labai daug artimuju kuriems duosit pyraga per Kaledas
Receptas rastas kazkur SM lobynuose, bet nuorodos neturiu
Karališka kava
Reikės:
Kava, 2 arbatiniai šaukšteliai
Vanduo, 150 gramų
Kiaušinio tyniai, 1 vienetas
Cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimas:
Visų pirma išplakame kiaušinio trynį su cukrumi iki purumo (ale gogelis mogelis turi gautis) Kavą įdedam į puodelį, užplikom verdančiu vandeniu, o ant viršaus užpilam plaktą kiaušinio trynio masę. Ir mėgaujamės karališku skoniu:)
Reikės:
Kava, 2 arbatiniai šaukšteliai
Vanduo, 150 gramų
Kiaušinio tyniai, 1 vienetas
Cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimas:
Visų pirma išplakame kiaušinio trynį su cukrumi iki purumo (ale gogelis mogelis turi gautis) Kavą įdedam į puodelį, užplikom verdančiu vandeniu, o ant viršaus užpilam plaktą kiaušinio trynio masę. Ir mėgaujamės karališku skoniu:)