O as cia pasigedau to visu isgirto snikerso torto
keli receptukai kuriuos turejau issisaugojus, lyg maciau guminuku recepta, bet gal cia kitoks :
"Guminukai 'a le meskiukai'
1 pakelis vaisių želės
30 ml (4 šaukštai) sausos želatinos
25ml (3 šaukštai) cukraus
1/2 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
130 ml šilto virinto vandens
Viską supilti į indą, sumaišyti. Virti ant silpnos ugnies, svarbu, kad masė gerai išsimaišytų ir želatina isbrinktų. Silikono formą padeti ant pjaustymo lentos, (kad lengvai ir lygiai nunešti ir padėti i šaldytuva). Su šaukštu pripildyti silikono formeles ir deti į šaldytuvą, kad sustingtu min 20-30. Isemus as apibarsciau krakmolu, kad neliptu. Skanaus!"
Ir man labai patinkantis, greitas kaip tinginys
meduoliai
bananai
grietine(geriausia neriebi, pirktinė)
meduolius sulauzyti gabaleliais, bananus supjaustyti riekutem ir taip sloksniuoti: meduoliai, grietine, bananai, grietine, meduoliai, grietine ir taip kiek norit sluoksniu, palaikyti kol grietine susigers i meduolius. Skanaus. nu man nerealiai skanu
QUOTE(medūzytė @ 2012 03 14, 14:10)
O as cia pasigedau to visu isgirto snikerso torto
TORTAS "SNICKERS"
Tortas 26 cm. formai. Skliausteliuose įrašiau produktų kiekį 20 cm. skersmens formai, nes pati tokioje kepiau.
Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė
Karameliniai biskvitai:
2 kiaušiniai (1,5)
2 stiklinės miltų (1 ir 1/3 stiklinės)
1 stiklinė cukraus (2/3 stiklinės)
0,5 skardinės virto kondensuoto pieno "Rududu" (1/4 skardinės)
1 stiklinės grietines (2/3 stiklinės)
1 a.š. gesintos sodos (2/3 a.š.)
Grietinėlės kremas:
400 ml. grietinėlės (250 ml)
2 v.š. cukraus (1,5 v.š.)
Karamelinis kremas:
2/3 skardinės virto kondensuoto pieno (1/2 skardinės)
100 gr. minkšto, kambario temperatūros sviesto (65 gr.)
80-100 gr. pakepintų žemės riešutų (70 gr.)
Šokoladinis pertepimas:
100 gr. šokolado (75 gr. šokolado)
50 ml. pieno (30 ml.)
Biskvitų sulaistymui:
1/4 stiklinės vandens
2 a.š. cukraus
Biskvitai. Visus produktus išplakame mikseriu. Pilame i formą, išklotą kepimo popieriumi, pusę tešlos ir kepame 180C apie 15min. Taip iškepame du biskvitus. Atvėsusius perpjauname per pusę į du lakštus -gauname 4.
Grietinėlės kremas. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir pastatome į šaldytuvą.
Karamelinis kremas. Minkštą sviestą išplakti mikseriu. Supilti kambario temperatūros kondensuotą pieną "Rududu" (galima palaikyti skardinę karštame vandenyje - minkštesnį bus lengviau plakti), viską išplakti iki vientisos masės. Sudėti ir išmaišyti susmulkintus, pakepintus riešutus.
Šokoladinis pertepimas. Šokoladą su pienu pakaitinti ant vidutinės ugnies maišant, kol šokoladas ištirps. Atvėsinti.
Sirupas biskvitų sulaistymui. Vandenyje ištirpiname cukrų.
Torto surinkimas. Į torto formą dedame vieną biskvitą, sulaistytome sirupu, užpilame šokolado, užtepame pusę grietinėlės, dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, užpilame vėl šokolado, sudedame karamelinį kremą, dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, vėl supilame likusį šokoladą, grietinėlės kremą ir uždengiame paskutiniu biskvitu. Laikome šaldytuve, kol sustings. Tortą aptepame grietinėle, arba sviestiniu kremu (išplakame 200 gr. minkšto sviesto ir 0,5 indelio kondensuoto pieno). Puošiame grietinėle, riešutais, šokoladu - pagal savo norus Mano papuošimai - šokoladinės rožės. Kaip jas pasidaryti, jau esu rašius Šventinio torto temoje. Skanaus!
P.S. Karamelinis sluoksnis su riešutais labai primena Snickers šokoladukus Tortas skaniausias 3-4 dieną po pagaminimo. Tad jei darote kažkokiai progai - kepkite jį iš anksto.
recepto šaltinis
Mielinės bandelės su cinamonu
Jums reiks
7 g sausų mielių
220 ml pieno
100 g cukraus + truputį apibarstymui
100 g margarino kepiniams/sviesto
500 g miltų
druskos
cinamono
kiaušinio
Pieną pašildykite mikrobangėje ir jame ištirpdykite mieles. Supilkime cukrų. Sudedame gabalėliais sukapotą margariną kepiniams. Suberti miltus.Truputis druskos ir minkome tešlą.
Kad padėtume tešlai iškilti, paliekame ją valandai orkaitėje, įkaitintoje iki 50 laipsnių.
Tešlai iškilus, ją iškočiojame. Lengvai patepame plaktu kiaušiniu (sudrėkiname, o ne paliekame kiaušinio ant tešlos), gausiai pabarstome cinamonu bei cukrumi.
Suvyniojame į volelį, supjaustome griežinėliais (1-1,5cm).
Galite tepti kiaušiniu, galite ne. Bet būtinai pabarstykite cukrumi.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Kepimo laikas priklauso nuo bandelio supjautymo storio.
Šaltinis
P.S. Iš šios tešlos kepu ir paprastas bandeles. Suminkius tešlą padalinu vienodo dydžio rutuliukais, tada į juos dedu įdarą ir bandeles į skardą, o tada apie valandą kildinu ir kepu. Bandelės tikrai padvigubėja, o gal ir didesnės tampa.
Jums reiks
7 g sausų mielių
220 ml pieno
100 g cukraus + truputį apibarstymui
100 g margarino kepiniams/sviesto
500 g miltų
druskos
cinamono
kiaušinio
Pieną pašildykite mikrobangėje ir jame ištirpdykite mieles. Supilkime cukrų. Sudedame gabalėliais sukapotą margariną kepiniams. Suberti miltus.Truputis druskos ir minkome tešlą.
Kad padėtume tešlai iškilti, paliekame ją valandai orkaitėje, įkaitintoje iki 50 laipsnių.
Tešlai iškilus, ją iškočiojame. Lengvai patepame plaktu kiaušiniu (sudrėkiname, o ne paliekame kiaušinio ant tešlos), gausiai pabarstome cinamonu bei cukrumi.
Suvyniojame į volelį, supjaustome griežinėliais (1-1,5cm).
Galite tepti kiaušiniu, galite ne. Bet būtinai pabarstykite cukrumi.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Kepimo laikas priklauso nuo bandelio supjautymo storio.
Šaltinis
P.S. Iš šios tešlos kepu ir paprastas bandeles. Suminkius tešlą padalinu vienodo dydžio rutuliukais, tada į juos dedu įdarą ir bandeles į skardą, o tada apie valandą kildinu ir kepu. Bandelės tikrai padvigubėja, o gal ir didesnės tampa.
Parasysiu misraines receptuka, musu seimai tai labai patinka.
Reikia:
Rukytos vistienos
Pomidoru
Majonezo
Batono
As perku rukytas blauzdeles. Jas isdarineju ir supjaustau kubeliais. Pomidorus taip pat supjaustome kubeliais. Batonas supjaustomas kubeliais ir pakepame keptuveje kol apskrus, be aliejaus. Po to imame inda dedame supjaustyta vistiena, tepame majoneza (jau nepagaileti). Po to pamidorai ir ant virsaus keptas batonas. Na ir reiketu, kad bent kelias valandas ji pastovetu, kad batonas suminkstetu.
Greita ir skanu.
Reikia:
Rukytos vistienos
Pomidoru
Majonezo
Batono
As perku rukytas blauzdeles. Jas isdarineju ir supjaustau kubeliais. Pomidorus taip pat supjaustome kubeliais. Batonas supjaustomas kubeliais ir pakepame keptuveje kol apskrus, be aliejaus. Po to imame inda dedame supjaustyta vistiena, tepame majoneza (jau nepagaileti). Po to pamidorai ir ant virsaus keptas batonas. Na ir reiketu, kad bent kelias valandas ji pastovetu, kad batonas suminkstetu.
Greita ir skanu.
DIEVISKAS PLOVAS
Ingredientai
Versiena arba kiauliena 700 g
Svogūnai 2 vnt.
Morkos
Ryžiai 700 g
Pomidorų padažas 7 valg. šaukšt.
Druska, pipirai pagal skonį
Česnakas 1 skilt.
Vanduo ml
Paruošimas
1 Mesyte pamarinuojame su prieskoniais ir druska. Palaikome apie 0,5 val.
2 Pasimarinavusia mesyte apkepiname keptuveje. Sudedame i troskinimo inda.
3 Supjaustytus svogunus ir morkas taip pat apkepiname, pasudome. Sudedame ant mesytes.
4 Ant darzoviu uzpilame pomidoru padaza.
5 Nuplauname ryzius. Suberiame ant pomidoru padazo. Ant ryziu uzpilame verdancio vandens, kad ryzius apsemtu per 2 pirstus.
6 Sauname i ikaitinta orkaite 30 min. Praejus 30 min i ryzius susmaigstome supjaustyta didele cesnako skiltele. Vel sauname i orkaite ir troskiname dar 30 min. Skanaus.
Ingredientai
Versiena arba kiauliena 700 g
Svogūnai 2 vnt.
Morkos
Ryžiai 700 g
Pomidorų padažas 7 valg. šaukšt.
Druska, pipirai pagal skonį
Česnakas 1 skilt.
Vanduo ml
Paruošimas
1 Mesyte pamarinuojame su prieskoniais ir druska. Palaikome apie 0,5 val.
2 Pasimarinavusia mesyte apkepiname keptuveje. Sudedame i troskinimo inda.
3 Supjaustytus svogunus ir morkas taip pat apkepiname, pasudome. Sudedame ant mesytes.
4 Ant darzoviu uzpilame pomidoru padaza.
5 Nuplauname ryzius. Suberiame ant pomidoru padazo. Ant ryziu uzpilame verdancio vandens, kad ryzius apsemtu per 2 pirstus.
6 Sauname i ikaitinta orkaite 30 min. Praejus 30 min i ryzius susmaigstome supjaustyta didele cesnako skiltele. Vel sauname i orkaite ir troskiname dar 30 min. Skanaus.
jei kam nors norisi naujos neragautos misraines, noriu pasiulyti musu seimos jau 20 metu firmine, be kurios neivyksta joks susiejimas si recepta mums dave viena ruse
proporcijos priklauso nuo kiekio
VISTIENOS MISRAINE
reikia virtos vistienos(tarkim ketvirtis)
virtu bulviu(4 dideles)
virti kiausiniai(2)
pora dideliu morku SVIEZIOS
nedidelis svogunas
vienas mandarinas(galima deti ir apelsina arba obuoli, bet citrusinis koks skaniau, nei obuolys)
majonezas
druska, jei reikia
vistiena isdoroti, susmulkinti, kiausinius sukapoti, bulves supjaustyti kubeliais,mandarina taip pat prasmulkinti. svoguna galima arba numirkyti saltame vandenyje per nakti, arba supjauscius smulkiai,paprasciausiai perlieti verdanciu vandeniu.morkos jei nera sultingos irgi pamirkyti per nakti saltam vandeni, jas sutarkuoti morkine(ne burokine) tarka, viska sumaisyti su majonezu. SKANAUS
proporcijos priklauso nuo kiekio
VISTIENOS MISRAINE
reikia virtos vistienos(tarkim ketvirtis)
virtu bulviu(4 dideles)
virti kiausiniai(2)
pora dideliu morku SVIEZIOS
nedidelis svogunas
vienas mandarinas(galima deti ir apelsina arba obuoli, bet citrusinis koks skaniau, nei obuolys)
majonezas
druska, jei reikia
vistiena isdoroti, susmulkinti, kiausinius sukapoti, bulves supjaustyti kubeliais,mandarina taip pat prasmulkinti. svoguna galima arba numirkyti saltame vandenyje per nakti, arba supjauscius smulkiai,paprasciausiai perlieti verdanciu vandeniu.morkos jei nera sultingos irgi pamirkyti per nakti saltam vandeni, jas sutarkuoti morkine(ne burokine) tarka, viska sumaisyti su majonezu. SKANAUS
MARCIPANINIAI KEKSIUKAI
normos 12 vnt. didesniu keksiuku
100g kamb. t. sviesto
120g cukraus
2 dideliu kiausiniu
125ml kefyro arba pieno (originaliame recepte kefyras, bet as naudoju piena)
160g miltu
1,5 a.s. kepimo milteliu
100g marcipanines mases
Migdolu papuosimui ir i migdolu gabaliuku i tesla
sokolado gabaliuku (as naudoju termostabilius sokolado laselius)
Eiga
Sviesta ir cukru issukti iki purios mases.
Imusti viena kiausini ir issukti iki purios mases, tada imusti antra ir vel issukti (nemusti is karto abieju kiausiniu, musant po viena gaunasi puresne tesla)
Supilti kefyra/piena ir marcipanine mase ir gerai ismaisyti.
Supilti persijotus miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir gerai ismaisyti.
Iki cia darba daro mikseris. Ismaisius viska gaunasi tokia puri mase, kazkuo panasi i plakta grietinele tik sunkesne.
sudeti sokolado laselius ir migdolu gabaliukus ir ismaisyti (cia jau saukstas darba daro) Sudeti i keksiuku formas uzpildant mazdaug du trecdalius, papuosti virsu migdolais, jei norite, ir kepti 170 laipsniu 20-25 min. kad virsus paruduotu.
Marcipanine mase ir termostabilius sokolado laselius pirkau cia:
http://delona.lt/351...lasai-200g.html
http://delona.lt/304...aroon-200g.html
Skanaus
normos 12 vnt. didesniu keksiuku
100g kamb. t. sviesto
120g cukraus
2 dideliu kiausiniu
125ml kefyro arba pieno (originaliame recepte kefyras, bet as naudoju piena)
160g miltu
1,5 a.s. kepimo milteliu
100g marcipanines mases
Migdolu papuosimui ir i migdolu gabaliuku i tesla
sokolado gabaliuku (as naudoju termostabilius sokolado laselius)
Eiga
Sviesta ir cukru issukti iki purios mases.
Imusti viena kiausini ir issukti iki purios mases, tada imusti antra ir vel issukti (nemusti is karto abieju kiausiniu, musant po viena gaunasi puresne tesla)
Supilti kefyra/piena ir marcipanine mase ir gerai ismaisyti.
Supilti persijotus miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir gerai ismaisyti.
Iki cia darba daro mikseris. Ismaisius viska gaunasi tokia puri mase, kazkuo panasi i plakta grietinele tik sunkesne.
sudeti sokolado laselius ir migdolu gabaliukus ir ismaisyti (cia jau saukstas darba daro) Sudeti i keksiuku formas uzpildant mazdaug du trecdalius, papuosti virsu migdolais, jei norite, ir kepti 170 laipsniu 20-25 min. kad virsus paruduotu.
Marcipanine mase ir termostabilius sokolado laselius pirkau cia:
http://delona.lt/351...lasai-200g.html
http://delona.lt/304...aroon-200g.html
Skanaus
Farširuota višta
Reikės:
1 vištos
2 vištų ketvirčių
1-2 kiaušiniai (priklausomai nuo vištos ir kiaušinių dydžio )
maždaug 4 riekelių batono
1 morkos
saujelės pievagrybių (galima dėti žalius arba konservuotus)
saujelės saulėgrąžų
druska, pipirai, vištienos prieskoniai, truputi kario, jei megstate
Eiga:
Išneriat vištą iš odos, paliekant sparnelius ir blauzdeles. Per sąnarius nupjaunat. Mėsą nuimat nuo kaulų, sumalat. Taip pat, nuo ketvirčių nuimat oda ir išimat kaulus, sumalat. Išmirkot batona, irgi sumalat. Į faršą įmušat kiaušinius, sutarkuojat moka per pačią smulkiausią tarką, sudedat supjaustytus grežinėliais pievagrybius, prieskonius, saulegrąžas. Ir tada kemšat vištą. Kepu apie 45 min 180 laipsniu orkaitėje. Su mediniu pagaliuku patikrinu ar iškepusi. Skanu valgyti ir karštą su garnyru ir šalta tiesiog su duona
Skanaus
Vienas iš variantų salotų "Saulėgrąža"
Reikės:
3 virtos bulvės
2 svogūnai smulkiai kapoti
tuno skardinė
5 kiaušiniai
majonezas
alyvuogių papuošimui (aš nedėjau, nemėgstu jų) ir traškučių
Sluoksnis tarkuotų bulvių, pertepti majonezu, sluoksnis tuno ir majonezas, kiaušinio baltymai tarkuoti smulkiai, majonezas, svogūnai ir viršutinis sluoksnis smulkiai tarkuoti tryniai. Aplink apdėlioti traškučius, viršų puošti alyvuogėm.
Skanaus!
Receptas iš čia
Reikės:
1 vištos
2 vištų ketvirčių
1-2 kiaušiniai (priklausomai nuo vištos ir kiaušinių dydžio )
maždaug 4 riekelių batono
1 morkos
saujelės pievagrybių (galima dėti žalius arba konservuotus)
saujelės saulėgrąžų
druska, pipirai, vištienos prieskoniai, truputi kario, jei megstate
Eiga:
Išneriat vištą iš odos, paliekant sparnelius ir blauzdeles. Per sąnarius nupjaunat. Mėsą nuimat nuo kaulų, sumalat. Taip pat, nuo ketvirčių nuimat oda ir išimat kaulus, sumalat. Išmirkot batona, irgi sumalat. Į faršą įmušat kiaušinius, sutarkuojat moka per pačią smulkiausią tarką, sudedat supjaustytus grežinėliais pievagrybius, prieskonius, saulegrąžas. Ir tada kemšat vištą. Kepu apie 45 min 180 laipsniu orkaitėje. Su mediniu pagaliuku patikrinu ar iškepusi. Skanu valgyti ir karštą su garnyru ir šalta tiesiog su duona
Skanaus
Vienas iš variantų salotų "Saulėgrąža"
Reikės:
3 virtos bulvės
2 svogūnai smulkiai kapoti
tuno skardinė
5 kiaušiniai
majonezas
alyvuogių papuošimui (aš nedėjau, nemėgstu jų) ir traškučių
Sluoksnis tarkuotų bulvių, pertepti majonezu, sluoksnis tuno ir majonezas, kiaušinio baltymai tarkuoti smulkiai, majonezas, svogūnai ir viršutinis sluoksnis smulkiai tarkuoti tryniai. Aplink apdėlioti traškučius, viršų puošti alyvuogėm.
Skanaus!
Receptas iš čia
Sugalvotas pyragas su Migdolais ir šokoladu
Reikės:
100 gr sviesto
2 kiaušiniai
150 ml cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
200 ml pieno
400 ml miltų
2 a.š. kepimo miltelių
250 gr juodo šokolado "BLOCK"
200 ml grietinėlės
migdolų
Eiga:
Ištirpinti sviestą, palikti kol pravės. Per ta laiką išplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrum, supilti pieną, sviestą, miltus ir kepimo miltelius ir vėl viską suplakti. Į tešlą idėti šiek tiek kapotų migdolų ir 50 gr supjaustyto gabaliukais šokolado ir vel suplakti, kad susimaišytų. Dėti kepti į orkaitę 180 laipsniu, apie 20 min. Pagaliuku patikrinti kai bus iškepę. Kol kepa, supilame 200 ml grietinėlės ir 200 gr pasmulkinto šokolado i puodą ir kaitiname maišydami, kol šokoladas ištirps ir taps vientisa mase. Ant iskepto pyrago, užpilame šokolado ir apibarstome kapotais migdolais, paliekame vėsti ir kol viršus sustings.
Vietoj migdolų galima kepti su lazdyno riešutais, manau bus ne ka prastesnis skonis
Laaaaabai skanu!
Reikės:
100 gr sviesto
2 kiaušiniai
150 ml cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
200 ml pieno
400 ml miltų
2 a.š. kepimo miltelių
250 gr juodo šokolado "BLOCK"
200 ml grietinėlės
migdolų
Eiga:
Ištirpinti sviestą, palikti kol pravės. Per ta laiką išplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrum, supilti pieną, sviestą, miltus ir kepimo miltelius ir vėl viską suplakti. Į tešlą idėti šiek tiek kapotų migdolų ir 50 gr supjaustyto gabaliukais šokolado ir vel suplakti, kad susimaišytų. Dėti kepti į orkaitę 180 laipsniu, apie 20 min. Pagaliuku patikrinti kai bus iškepę. Kol kepa, supilame 200 ml grietinėlės ir 200 gr pasmulkinto šokolado i puodą ir kaitiname maišydami, kol šokoladas ištirps ir taps vientisa mase. Ant iskepto pyrago, užpilame šokolado ir apibarstome kapotais migdolais, paliekame vėsti ir kol viršus sustings.
Vietoj migdolų galima kepti su lazdyno riešutais, manau bus ne ka prastesnis skonis
Laaaaabai skanu!
Salotos "Drakoniukas"
Kiaušiniai, virti, 3 vienetai
Vištienos filė, virta, 200 gramų
Fermentinis sūris, 100 gramų
Agurkai, marinuoti, 1 vienetas
Kivi, 3 vienetai
Majonezas, 2 šaukštai
Garstyčios, 1 šaukštelis
Druska, pagal skonį
Citrinų sultys, 1 šaukštelis
Kubeliais kiaušinius, sūrį ir vištieną.
Išmaišykite su majonezu, garstyčiomis, druska ir sultimis.
Iš šios masės suformuokite formą.
Ant viršaus sudėkite griežinėlius ir agurkų skilteles.
Akytes iš kiaušinių ir pipiriukų.
Liežuvėlio vietoje įdėkite arba gabaliuką.
Receptas paimtas is cia As agurko nedejau, vietoj jo dejau graikisku riesutu ir dariau ne drakoniuka, o kaip saulegraza, sluoksniauvau viska
Kiaušiniai, virti, 3 vienetai
Vištienos filė, virta, 200 gramų
Fermentinis sūris, 100 gramų
Agurkai, marinuoti, 1 vienetas
Kivi, 3 vienetai
Majonezas, 2 šaukštai
Garstyčios, 1 šaukštelis
Druska, pagal skonį
Citrinų sultys, 1 šaukštelis
Kubeliais kiaušinius, sūrį ir vištieną.
Išmaišykite su majonezu, garstyčiomis, druska ir sultimis.
Iš šios masės suformuokite formą.
Ant viršaus sudėkite griežinėlius ir agurkų skilteles.
Akytes iš kiaušinių ir pipiriukų.
Liežuvėlio vietoje įdėkite arba gabaliuką.
Receptas paimtas is cia As agurko nedejau, vietoj jo dejau graikisku riesutu ir dariau ne drakoniuka, o kaip saulegraza, sluoksniauvau viska
Daržovių salotos
Agurkai
Pomidorai
Pekino kopūstas
Žiediniai kopustai
Kalafijorai
Poras
Saulegrąžos
Alyvuogių aliejus
Citrinos sultys
Druska, pipirai, oreganas
Žiedinius kopustus ir kalafijorus nuplikiau ir palaikiau 10 min karštame vandenyje, viska supjauščiau, papreskoniavau, suberiau sauja saulegrąžų, įspaudžiau citrinos sulčiu, užpyliau aliejumi ir viskas. Skanumelis!
Baklažanų laiveliai
Baklažanų
Svogūno
Česnako (as naudojau malta česnaka)
Faršo
Fermentinio sūrio
Kiaušinio
Prieskonių
Baklažana perpjoviau, išėmiau kiek įmanoma daugiau minkštimo, ji smulkiai supjauščiau kubeliais ir sumaišiau su faršu, prieskoniais, kiaušiniu, svogūnais. Faršo mase sudėjau i išskobtus baklažanus ir apibarsčiau tarkuotu sūriu. Kepiau orkaiteje truputi daugiau nei pusvalandi.
Agurkai
Pomidorai
Pekino kopūstas
Žiediniai kopustai
Kalafijorai
Poras
Saulegrąžos
Alyvuogių aliejus
Citrinos sultys
Druska, pipirai, oreganas
Žiedinius kopustus ir kalafijorus nuplikiau ir palaikiau 10 min karštame vandenyje, viska supjauščiau, papreskoniavau, suberiau sauja saulegrąžų, įspaudžiau citrinos sulčiu, užpyliau aliejumi ir viskas. Skanumelis!
Baklažanų laiveliai
Baklažanų
Svogūno
Česnako (as naudojau malta česnaka)
Faršo
Fermentinio sūrio
Kiaušinio
Prieskonių
Baklažana perpjoviau, išėmiau kiek įmanoma daugiau minkštimo, ji smulkiai supjauščiau kubeliais ir sumaišiau su faršu, prieskoniais, kiaušiniu, svogūnais. Faršo mase sudėjau i išskobtus baklažanus ir apibarsčiau tarkuotu sūriu. Kepiau orkaiteje truputi daugiau nei pusvalandi.
Įdaryti cannelloni makaronai su kalakutiena ir džiovintais baravykais
Reikės:
Canneloni makaronų (dėžutės standartinės)
Kalakutienos faršo apie 500g
Džiovintų baravykų (kažkiek )
prieskonių (kurie tinka ir patinka)
turbūt svogūno (aš nevalgau, tai nedėjau, bet įtariu valgantiems tiktų)
kiaušinio (manau nebūtina)
druskos pagal skonį
sviesto gal apie 30g*
miltų gal apie gerą kaupiną valgomąjį šaukštą*
pieno gal puodelis*
*padažą dariau pirmą kartą, tai proporcijos iš akies žiūrint buvo.
Išverdam baravykus.
Supjaustom smulkiai baravykus, sultinį pasiliekam.
Faršą sumaišome su prieskoniais, kiaušiniu, pjaustytais baravykais, svogūnu jei dedat (turbūt pakepintu jau). Aš dar įpyliau šiek tiek baravykų sultinio, kad faršas skystesnis būtų ir lengviau būtų galima įdaryti makaronus.
Įdarom makaronus.
Idarytais makaronais pilnai padengiam kepimo skardą, įjungiam orkaitę kaisti iki kokių 220.
Pasidarom padažą užpilti makaronam:
Išlydome gabaliuką sviesto, suberiame miltus, išmaišom, kad būtų vienalytė masė (ma tokia labai tiršta košė gavosi). Maišant pilam pamažu pieną.
padažas tirštėja. Greičiausiai dar reikia įpilti pieno ir toliau maišyti. Kai jau atrodo, kad yra pusė reikalingo padažo kiekio, pieną keičiame baravykų sultiniu. Toliau maišome, kad nesigumuliuotų ir kaitinam, kad patirštėtų (aš jau čia plakimo šluotelę naudojau). Įdedam šiek tiek druskos, jei norim.
Beje, manau, kad padažui gal būtų galima tik sultinį baravykų naudoti, be pieno.
Užpilam padažu makaronus, uždengiam folija, kišam į įkaitusia orkaitę. Aš atrodo kepiau apie valandą.
Ryjam
Reikės:
Canneloni makaronų (dėžutės standartinės)
Kalakutienos faršo apie 500g
Džiovintų baravykų (kažkiek )
prieskonių (kurie tinka ir patinka)
turbūt svogūno (aš nevalgau, tai nedėjau, bet įtariu valgantiems tiktų)
kiaušinio (manau nebūtina)
druskos pagal skonį
sviesto gal apie 30g*
miltų gal apie gerą kaupiną valgomąjį šaukštą*
pieno gal puodelis*
*padažą dariau pirmą kartą, tai proporcijos iš akies žiūrint buvo.
Išverdam baravykus.
Supjaustom smulkiai baravykus, sultinį pasiliekam.
Faršą sumaišome su prieskoniais, kiaušiniu, pjaustytais baravykais, svogūnu jei dedat (turbūt pakepintu jau). Aš dar įpyliau šiek tiek baravykų sultinio, kad faršas skystesnis būtų ir lengviau būtų galima įdaryti makaronus.
Įdarom makaronus.
Idarytais makaronais pilnai padengiam kepimo skardą, įjungiam orkaitę kaisti iki kokių 220.
Pasidarom padažą užpilti makaronam:
Išlydome gabaliuką sviesto, suberiame miltus, išmaišom, kad būtų vienalytė masė (ma tokia labai tiršta košė gavosi). Maišant pilam pamažu pieną.
padažas tirštėja. Greičiausiai dar reikia įpilti pieno ir toliau maišyti. Kai jau atrodo, kad yra pusė reikalingo padažo kiekio, pieną keičiame baravykų sultiniu. Toliau maišome, kad nesigumuliuotų ir kaitinam, kad patirštėtų (aš jau čia plakimo šluotelę naudojau). Įdedam šiek tiek druskos, jei norim.
Beje, manau, kad padažui gal būtų galima tik sultinį baravykų naudoti, be pieno.
Užpilam padažu makaronus, uždengiam folija, kišam į įkaitusia orkaitę. Aš atrodo kepiau apie valandą.
Ryjam