Vištytės marinatas
1/4 stiklinės (60 ml) obuolių acto, 5% stiprumo
1/2 stiklinės (120 ml) rudo cukraus
3 valg. Š. garstyčių padažo
3 skiltelės česnako, sutrintos
1 žaliosios citrinos sulčių, tiks ir geltona citrina
2 arb. š. druskos
1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 valg. Š. alyvuogių aliejaus
visus ingridientus sumaišyti, ir leisti vištytei (apie 2kg svorio) atlikti SPA procedūras kokią parą.
Universali mielinė tešla:
500g miltų.
Plakinys: 30g mielių
žiupsnelis druskytės
2 sriubiniai šaukštai cukraus (1š- išeis picos padas, 3š- bandelių tešla)
1 kiaušinis
250 g šilto pieno
3 sriubiniai šaukštai aliejaus.
Į pieną suberti mieles ir cukrų, maišyti kol ištirps, tada sudėti kitus plakinio ingridientus ir išplakti iki vienalytės masės. Užpilti ant miltų, išminkyti. Uždengus palaikyti šiltai kol pakils, vėl perminkyti, formuoti volelius supjaustyti ir kepti.
QUOTE(pincius @ 2011 12 22, 21:20)
gal kam tiks tokia paprasta ideja Kuciu stalui
LESIU UZKANDIS
LESIU UZKANDIS
Kalbant apie lęšius, galiu pasidalinti vienu receptu iš savo dietos meniu - nu man labai skanu
Lęšiai su morkomis (2 porcijos arba dviems dienoms; Viena porcija 340 kcal)
Lesiai 150 g
Cesnakas 2 skilteles sutrintos
Svogunas 1 vnt supjaustytas griezineliais
Morka 1 didele, supjaustyta siaudeliais
Miltai 1 saukstas
Aliejus 2 saukstai
Ciobrelis, petrazoles, salavijas Po ziupsneli
Druska, svieziai malti juodieji pipirai Pagal skoni
Paruosimo budas
Isvirti lesius, palikti nenupylus. Gilesniame puode ant vidutines ugnies ikaitinti alieju, sudeti svogunus, cesnaka, morkas. Troskinti , kol svogunas prades ruduoti, tada imaisyti miltus ir patroskinti. Isgriebti lesius is ju nuoviro ir imaisyti I puoda su darzovemis. Po truputi pilti lesiu nuoviro, maisyti, kol troskinys pasidarys kaip tirstos grietines konsistencijos.Nukelti nuo ugnies. Sudeti prieskonius ir ismaisyti, uzdengti, po 15-20 min patiekti.
Avižiniai sausainiai
250g. avižinių dribsnių;
5 šaukštai su kaupu miltų;
7 šaukštai cukraus;
po saują džiovintų vaisių, razinų, cukatų (arba ko norisi, riešutų, saulėgrąžų...)
pagal skonį cinamono, muskato, imbiero (dėjau tik cinamoną);
puse arb. š. kepimo miltelių;
200ml aliejaus;
150ml vandens
Viską sumaišyti, stambesnius vaisius supjaustyti. Tešlą dėti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepti nekarštoje orkaitėje kol lengvai paruduos, saugoti, kad nesudegtų. (Aš kepiau 150 C)
Gautas rezultatas
250g. avižinių dribsnių;
5 šaukštai su kaupu miltų;
7 šaukštai cukraus;
po saują džiovintų vaisių, razinų, cukatų (arba ko norisi, riešutų, saulėgrąžų...)
pagal skonį cinamono, muskato, imbiero (dėjau tik cinamoną);
puse arb. š. kepimo miltelių;
200ml aliejaus;
150ml vandens
Viską sumaišyti, stambesnius vaisius supjaustyti. Tešlą dėti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepti nekarštoje orkaitėje kol lengvai paruduos, saugoti, kad nesudegtų. (Aš kepiau 150 C)
Gautas rezultatas
Per Kalėdas teko ragauti neįprasto tinginio, receptu dalinuos ir su jumis.
Tinginys su chalva
2 pakeliai (po 180 g kiekvienas) sausainių;
100 g chalva (saulėgrąžų arba žemės riešutų);
500 g grietinės.
Sausainius susmulkinti į mažus gabaliukus. Sutarkuoti chalva ir sumaišyti su grietine ir sausainiais. Gerai sumaišius supilti mišinį į plastiko maišelį ir paspausti, kad neliktų oro burbuliukų. Įdėti į šaldytuvą ir palaukti bent 4 valandas.
Skanaus
Tinginys su chalva
2 pakeliai (po 180 g kiekvienas) sausainių;
100 g chalva (saulėgrąžų arba žemės riešutų);
500 g grietinės.
Sausainius susmulkinti į mažus gabaliukus. Sutarkuoti chalva ir sumaišyti su grietine ir sausainiais. Gerai sumaišius supilti mišinį į plastiko maišelį ir paspausti, kad neliktų oro burbuliukų. Įdėti į šaldytuvą ir palaukti bent 4 valandas.
Skanaus
mane siandien kolege pavaisino skaniu tortu-pyragu.
sausainiai "gaidelis",varske 9%,obuoliu pora tokiu saldziagusciu.
sausainius isdeliojame(pagrindas)varske sublenderuojame arba permalame per mesmale.obuoli sutarkuojame ir sumaisome su varske.na ta mase ir sluoksniuojame su sausainiais.o kas liko aptepame sonus ir virsu galima paspuosti sokolado gabaliukais skanaus
sausainiai "gaidelis",varske 9%,obuoliu pora tokiu saldziagusciu.
sausainius isdeliojame(pagrindas)varske sublenderuojame arba permalame per mesmale.obuoli sutarkuojame ir sumaisome su varske.na ta mase ir sluoksniuojame su sausainiais.o kas liko aptepame sonus ir virsu galima paspuosti sokolado gabaliukais skanaus
Seniai seniai kažkur internete radau šį picos pado receptą, tai nuorodos jau neberasiu dabar. Gaminu jau seniai "nuo akies", bet visada gaunasi
375 g miltų
1 pakelis sausų mielių
1 š. druskos
1 š. cukraus
2 š aliejaus
235 ml šalto vandens
Suminkyti, kol nelips prie rankų. Iškočioti.
Iš šito kiekio man gaunasi dvi skardos, originale vyrukas pagamino dvi apvalias dideles picas.
Va ir radau netyčia
375 g miltų
1 pakelis sausų mielių
1 š. druskos
1 š. cukraus
2 š aliejaus
235 ml šalto vandens
Suminkyti, kol nelips prie rankų. Iškočioti.
Iš šito kiekio man gaunasi dvi skardos, originale vyrukas pagamino dvi apvalias dideles picas.
Va ir radau netyčia
Obuoliu pyragas su aguonomis (pagal Sonatinos recepta)
4 kiaušiniai
150 gr cukraus
1 a.š. lazdyno riešutų
4 v.š. sviesto
100 gr. miltų
4 obuoliai
150 gr. aguonų
Kiaušinių trynius, cukrų ir vaniliną išplakti iki purumo. Suberti sumaltus riešutus, supilti ištirpintą sviestą ir miltus. Į įmaišyti kubeliais supjaustytus obolius, suberti aguonas. Išplakti iki standumo baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Skanaus!
Receptas iš čia
4 kiaušiniai
150 gr cukraus
1 a.š. lazdyno riešutų
4 v.š. sviesto
100 gr. miltų
4 obuoliai
150 gr. aguonų
Kiaušinių trynius, cukrų ir vaniliną išplakti iki purumo. Suberti sumaltus riešutus, supilti ištirpintą sviestą ir miltus. Į įmaišyti kubeliais supjaustytus obolius, suberti aguonas. Išplakti iki standumo baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Skanaus!
Receptas iš čia
Mielinis picos padas
600g miltų
40 g mielių
8 v.š. aliejaus
1 a.š. druskos
mieles sutrupinti, įpilti stiklinę vandens ir palaikyti šiltai kol pakils (15-30min.) Kai pakils įpilti puse stiklinės šilto vandens, aliejų, druską ir miltus. Išminkyti, plonai iškočioti.
P.S. Iš šio kiekio man gaunasi trys picos per visą orkaitės kepimo skardą.
600g miltų
40 g mielių
8 v.š. aliejaus
1 a.š. druskos
mieles sutrupinti, įpilti stiklinę vandens ir palaikyti šiltai kol pakils (15-30min.) Kai pakils įpilti puse stiklinės šilto vandens, aliejų, druską ir miltus. Išminkyti, plonai iškočioti.
P.S. Iš šio kiekio man gaunasi trys picos per visą orkaitės kepimo skardą.
Kukurūzų dribsnių sausainiai
Reikės:
1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno
400-500 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)
P.S. Dribsnių dėt tiek, kad visi būtų aplipę kondensuotų pienu.
Kaip paruošti:
Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.
Receptas iš čia
Reikės:
1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno
400-500 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)
P.S. Dribsnių dėt tiek, kad visi būtų aplipę kondensuotų pienu.
Kaip paruošti:
Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.
Receptas iš čia
Firminis troskinys
Vistienos file (man skaniau ir sultingiau slauneliu mesyte) supjaustyti nedidelaiis gabaliukais, paprieskoniuoti, ideti sauksta medaus, cesnako butinai (jei ne alergiski esat).
Vistiena apkepti gilioje keptuveje, tada sudeti mazdaug 1cm x 1 cm pjaustytas pora papriku - as dedu raudona. Galim saliero gabaliuka riekelem pjaustyta. As dedu beveik visa galva pjaustyto cesnako (su peiliu spauskit cesnako skiltele ant lentutes pasidejusios, taip aromatingesnis bus). Viska patroskinti, tada dedu visa indeli konservuotu ananasu pjaustytu kubeliais. Supilu visa skysti ir dar troskinu. Pabaigai ipilu saldziarugscio astraus padazo tokio. buna maximose ir iki
http://www.google.lt...1t:429,r:7,s:41
Viska dar patroskinu truputi.
Ryzius verdant , idedu truputyje vandens ismaisytos ciberzoles ketvirtadali saukstelio - ryziai buna geltoni, apetitni
I lekste dedu ryzius, vidury duobute padarau ir i ja dedu troskini.
Pirstelius galim apsilaizyti Labai skanus ir veliau sildytas.
beje, sitas padazas suteikia butent TA skoni. be jo ne tas..
Vistienos file (man skaniau ir sultingiau slauneliu mesyte) supjaustyti nedidelaiis gabaliukais, paprieskoniuoti, ideti sauksta medaus, cesnako butinai (jei ne alergiski esat).
Vistiena apkepti gilioje keptuveje, tada sudeti mazdaug 1cm x 1 cm pjaustytas pora papriku - as dedu raudona. Galim saliero gabaliuka riekelem pjaustyta. As dedu beveik visa galva pjaustyto cesnako (su peiliu spauskit cesnako skiltele ant lentutes pasidejusios, taip aromatingesnis bus). Viska patroskinti, tada dedu visa indeli konservuotu ananasu pjaustytu kubeliais. Supilu visa skysti ir dar troskinu. Pabaigai ipilu saldziarugscio astraus padazo tokio. buna maximose ir iki
http://www.google.lt...1t:429,r:7,s:41
Viska dar patroskinu truputi.
Ryzius verdant , idedu truputyje vandens ismaisytos ciberzoles ketvirtadali saukstelio - ryziai buna geltoni, apetitni
I lekste dedu ryzius, vidury duobute padarau ir i ja dedu troskini.
Pirstelius galim apsilaizyti Labai skanus ir veliau sildytas.
beje, sitas padazas suteikia butent TA skoni. be jo ne tas..
Populiarus Kuršėnų vyniotinis
Maxima skanius gamina, ale ten E per daug... taigi, gaminu jį pati
Tešlai:
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Įdarui:
180 gr. sviesto (pakelis)
180 gr. desertinės arba kreminės varškės (pakelis)
0.5 indelio saldinto kondensuoto pieno
Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Tinkamai išplaktų baltymų paviršius yra lygus, blizgantis, ne porėtas, ir apvertus dubenį baltymai turi laikytis jame, neslysti, nekeisti padėties! Labai atsargiai šaukštu išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti puri, nesukritusi. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (manosios išmatavimai 32 x 35 cm), paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti.
Įdaras. Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną. Galiausiai sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val. Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
pastebėjimas nuo manęs: aš dar papildomai dedu paprastos varškės, ir ją su mikseriu dar paplaku, kad neliktų gumuliukų...
receptukas iš čia
Maxima skanius gamina, ale ten E per daug... taigi, gaminu jį pati
Tešlai:
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Įdarui:
180 gr. sviesto (pakelis)
180 gr. desertinės arba kreminės varškės (pakelis)
0.5 indelio saldinto kondensuoto pieno
Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Tinkamai išplaktų baltymų paviršius yra lygus, blizgantis, ne porėtas, ir apvertus dubenį baltymai turi laikytis jame, neslysti, nekeisti padėties! Labai atsargiai šaukštu išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti puri, nesukritusi. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (manosios išmatavimai 32 x 35 cm), paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti.
Įdaras. Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną. Galiausiai sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val. Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
pastebėjimas nuo manęs: aš dar papildomai dedu paprastos varškės, ir ją su mikseriu dar paplaku, kad neliktų gumuliukų...
receptukas iš čia
Kai pyragas atvėsta ant paviršiaus pasirodo lašeliai...angelo ašaros...
Pagrindas:
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 mažas kiaušinis
Įdaras:
500 g varškės
cukraus 0,5 stiklinės
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopos
100 g grietinės
vanilės pagal skonį
Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros
Eiga:
Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Gatavą tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įdaras:
Sumaišykite visus ingredientus mikseriu, kol kol gausis vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudekite į kepimo formą (skersmuo maždaug 23 cm).
Ant tešlos sudekite varškės įdarą.
Kepkite 180 laips. temp. 30 min.
Suflė sluoksniui suplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra.
Išimkite pyragą sudėkite suflė ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti.Galima palikti vesti orkaitėje.
Man karštas jis pasirodė minkštas lyg tai...bet kai atvėso viskas labai gražiai pjaustėsi.
Pagrindas:
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 mažas kiaušinis
Įdaras:
500 g varškės
cukraus 0,5 stiklinės
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopos
100 g grietinės
vanilės pagal skonį
Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros
Eiga:
Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Gatavą tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įdaras:
Sumaišykite visus ingredientus mikseriu, kol kol gausis vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudekite į kepimo formą (skersmuo maždaug 23 cm).
Ant tešlos sudekite varškės įdarą.
Kepkite 180 laips. temp. 30 min.
Suflė sluoksniui suplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra.
Išimkite pyragą sudėkite suflė ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti.Galima palikti vesti orkaitėje.
Man karštas jis pasirodė minkštas lyg tai...bet kai atvėso viskas labai gražiai pjaustėsi.