Įkraunama...
Įkraunama...

Kovo stebuklų mamyčių gardumynai

Makaronu misrainyte


4pak rollton uzpilamu makaronu su vistiena(kiek nori )
4kiausiniai(kiek pakeliu makaronu tiek kiausiniu)
majonezas
1morka
1svogunas zalias
pieskoniai,druska
makaronus sutrupinti ir uzpilti karstu vandeniu,kad apsemtu ir palikti brinkti.kiausinius sutriname su sakute.zalia morka sutarkuojame su bulvine tarka,svoguna supjaustome sulkiai.sumaisome su majonezu ir skanaus smile.gif
o mes neturejome morku ir svogunu tai dejome fermentinio surio smile.gif
Atsakyti
Bananų ledai

Nulupti, supjaustyti du ar tris bananus ir bent parai įdėti į šaldymo kamerą. Galima laikyt ir ilgiau. Tada išimti ir su smulkintuvu susmulkinti iki vientisos masės ir skanaus smile.gif Galima dar kokios uogienės užsidėti.
Atsakyti
musu megstama trinta moliugu sriuba:
4 bulves, pora morku, moliugo kiek negaila, megstami prieskoniai - man labai tinka krapai, dar dedu pipiriuku, druskos, raudonelio petrazoliu. Kartais su darzovem - spinatu, brokoliu, kalafioru - kas patinka. Darzoves isverdu nedideliam kieky vandens. Pridedu prieskoniu, sublenderiuoju. O visa paslaptis - imaisau lydyta sureli, pvz Mildute. Kam surelis blogis - tinka grietinele, bet man su sureliu skaniau. Vat ir viskas. Ai galima ir mesytes imaisyt ar kokios sonines pakepintos.
Atsakyti
Moliūgų sriuba pagal mane smile.gif

O moliūgų sriubą aš verdu taip - nu man laaabai skani gaunas ir MB prašo kad vis išvirčiau (bet ne gryna moliūgienė, nes gryna gal man ne itin skani būtų blush2.gif ).

Darau taip:
Moliūgą supjaustau gabaliukais, į stiklinę skardą (aišku, kokią turi, tokia tiks) sudedu moliūgus, ant viršaus sudedu kokias 5 cielas skilteles česnako, dedu dar poro arba svogūno biškį supjaustyto, apšlakstau šaukštu dviem aliejaus alyvuogių (ar kitokio), pabarstau kario ir šaunu orkaitėn, kad iškeptų (suminkštėtų - man gaunas kažkur apie 40 min tas procesas. Galima tai daryti keptuvėj, bet man neskanu buvo, nes tada moliūgas kažkaip suskystėjo, supliūro, per skysta sriuba gavos ax.gif

Kol moliūgai orkaitėj deginasi biggrin.gif , pasiruošiu sultinį - galima daržovių, galima mėsos sultinį. Aš darau taip - pora vidutinių bulvių, pora morkų ir litras vandens, įmetu dėl kvapo riekę dvi kumpelio, kartais net ne kumpelio, o atpjovus liesesnio lašinio odelę, tik tada aišku jau ją ištraukt reik. Prieskonių pagal skonį (druska, pipirai, gali sultinio kubelį įmest, aš nenaudoju, tai nededu).

Tada kai viskas paruošta, sukratau moliūgus į sultinį, leidžiu pavirt dar kokias 5-10 min ir einu blenderiuot. Blenderiuodama įdedu pora šauktų grietinės (gal reiktų grietinėlės tradiciškai, bet aš niekad jos neturiu, tai visda būna grietinė), beriu kario, druskos, jei trūksta. Ir vsio. Mano nuomone, maniškei sriubai visą cinką duoda karis (beriu jo tikrai nemažai, aišku jei daugiau pribersi, gali aštriau būt..) ir orkaitėj keptas moliūgas.

Skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rudens vaikas: 04 gruodžio 2011 - 13:35
Avižiniai sausainiai su kondensuotu pienu

-kondensuotas pienas, 1 skardinė
-ivairios kruopos, dribsniai, pokelis (regis 400g)
-seklos. moliugu, saulegrazu (galima deti visokias pagal skoni) (po saują saulėgrąžų ir moliūgo sėklų)
-razinos, abrikosai dziovinti, persikai taip pat (pagal skoni) ( nedėjau visai)

Viska sumaisyti. Kelias valandas palaikyti, kad viskas susigertu.
Sukti kamuoliukus arba siaip lipdyti blynus.
kepti neilgai,kol paruduos. apie 180l. temp

P.S. Aš į skardą dėjau šaukštu, tai iškeptus gan sunku buvo išlupti, bet susivalgė biggrin.gif
Atsakyti
Sluoksniuotos tuno salotos

Reikės:
juodos duonos;
tuno;
pomidorų;
konservuotų žirnelių;
majonezo;

Paruošimas
Duoną supjaustyti kubeliais ir apkepti aliejuje.
Sluoksniuojame į permatomą indą: į dugną dedam apkeptus duonos kubelius, užtepam šiek tiek majonezo, dedam tuną ir vėl lengvas majonezo sluoksnis, ant viršaus sudėliojam riekelėmis pjaustytus pomidorus, užberiame žirnelių ir patiekiame.
Skanaus!

P.S. Kiekiai priklauso nuo to,į kokio dydžio indą sloksniuosit. Dar galima įdėti smulkintą svogūną ir virtą smulkintą morką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Puika*: 06 gruodžio 2011 - 16:58
Greiti, traškūs pyragėliai

Procesas labai paprastas, tereikia turėti sluoksniuotos tešlos šaldytuve ir įvairių priedų.
Reikia:
• sluoksniuotos bemielės tešlos
• rūkytos dešros plonų griežinėlių
• juodųjų alyvuogių
• mėlynojo svogūno
• feta sūrio
• pomidorų padažo su bazilikais
• mairūno ar baziliko papuošimui

user posted image

Šaltinis: http://www_neringa-b...pyrageliai.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Puika*: 07 gruodžio 2011 - 16:22
user posted image

Šimtalapis

3 kiausiniai
25 gr mieliu
125ml pieno
500 gr miltu
300 gr cukraus
Stikline aguonu
Pora saujeliu razinu
500 gr sviesto

Mieles uzpyliau sauktu cukraus, kad aktyvuotusi. Kiausinius isplakiau su pienu, ir sudejau mieles, tada persijotus miltus. Minkiau tesla pusvalandi ! Ne trumpiau vis pasitepiau rankas islydytu sviestu, ir minkau toliau.Suminkyta padalini tesla i 5 vienodus gabalus, ir aptepiau sviestu ir palikau ant stalo kokiam pusvalandziui pakilti.
Pasidariau idara, razinas nusiploviau, aguonas uzpyliau karstu vandeniu, leidau pastoveti, tada nupyliau vandeni, sudejau aguonas ,saukta cukraus i smulkintuma ir sumaliau.
Paemiau viena gabala teslos, ir biski pakociaujau tada vel patepiau rankas , stala, tesla sviestu ir tampai ta tesla ant stalo kol gaunas plona kaip popierius persvieciama. Tada uztepi daug sviesto, apibarstai cukrumi, ir imi kita gabala teslos ir vel darai ta pati.Paskutini laksta dar apibarstai aguonos ir razinom, ir susuki i voleli, ir padarai rieste, geriausia forma su skyle, as tokios neturejau tai apvaloj dariau, bet sakyciau geriau didesne forma, nes pyraga reikia val pakildinti ir jis padideja gerokai, tai man ta skyle susiliete , tai geriau didesne skyle padaryt smile.gif
Kai pyragas pakyla, sauni i ikaitinta orkaite 180 -200 orkaite.Kepa apie valanda, nors man iskepe per 45min. tiesa kaip virsus paruduoja, apdengti folija , kad neapdengtu daugiau, o vidus iskeptu.
Valgyt geriausia kita diena pastovejusi, kad siestas, kurio daug daug susigertu smile.gif

Saldaus biggrin.gif
Atsakyti
kalakutas pagal wicked 4u.gif

visų pirma, kadangi kalakuto mėsa gana sausa.... tai iš vakaro imu daug vandens ir dar daugiau druskos biggrin.gif tokį be galo sūrų vandenį pasidarau.... 3 litrams vandens puodelis druskos... maždaug... ir laikau per naktį... kiti dar deda visokių ten prieskonių, lauro lapelių, pipirų... aš nededu nieko.... tada prieš kepant jau, gerai nuplauni, išprieskoniuoji tą kalakutą... druskos nebereikia visai... po skurele galima sviesto prikišti, arba į pabaigą uždengti svieste palaikyta marle.... kepu aš vienkartinėse formose (ir dabar turiu parsivežusi tokias dideles dvi, jei tilps... naudoju abi, nes dengiu - bet puikiai uždengimui tinka ir dviguba folija) apdedu ryžiais ir su daug daug džiovintų vaisių (obuoliai, kriaušės, abrikosai.... bet kas, kas tinka prie paukštienos), įpilu vandens ir į orkaitę.... kalakuto kepimo laikas priklauso nuo svorio, bet kepa jis ilgai rolleyes.gif tai kepimo metu, kas kiek laiko vis pašlakstau tokiu pačios pasigamintu "sirupu" biggrin.gif apelsinų sultys maišytos su buljonu... iš akies darau tą.... be proporcijų.... dar visai nieko būna su Ginger Ale.... nu ir kepa ten jis taip... pabaigoj nudengiu, kad gražiai paruduotų.... ir taip kepiau kelis metus iš eilės aš tą kalakutą, visiems labai patikdavo thumbup.gif man irgi skanu.... kimšti tik nekimšdavau vidaus, nes vieną kartą bandžiau, tai ryžiai neišvirė schmoll.gif todėl geriau apdedu aplink ir tiek...
Atsakyti
Saldainiu receptukai:
Šokoladiniai saldainiai „24 malonumai“
100 g juodojo šokolado
1 šaukštelis kokoso sviesto, kad gražiau blizgėtų (nebūtinai)
3- 4 šaukštai trupintų vaflių
3- 4 šaukštai kokoso drožlių
1- 2 šaukštai saldaus kondensuoto pieno
Papuošimui:
20 g baltojo šokolado
Keletas lazdyno, kedro riešutų, keli migdolai ir pistacijos
Keli džiovintų ananasų bei papajos gabalėliai
Kokoso drožlės
Juodąjį šokoladą ištirpinti. Ištepkite šokoladu silikoninės formos „lizdelius“. Geriausiai tą daryti silikoniniu šepetėliu arba šaukšteliu . Tepkite taip, kad pro šokolado sluoksnį nepersimatytų silikoninės formos sienelės.
Galite įdėti po riešutą ir padėkite silikono formą 5 minutėms į šaldiklį.
Pasidarykite įdarą, vaflių trupinius ir kokoso drožles gerai sumaišę su kondensuotu pienu.
Šokoladu išteptus „lizdelius“ pridėkite įdaro, paspausdami jį šaukšteliu. Įdaro nedėkite iki „lizdelio“ viršaus. Turi likti siauras šokolado sluoksniu padengtas kraštelis.
Užtepkite šokolado sluoksniu kiekvieną „lizdelį“, tarsi jį uždarytumėte. Dėkite formą 10 minučių į šaldiklį.
Išimkite saldainius iš formos. Papuoškite lydytu baltu šokoladu, riešutais, kokoso drožlėmis ar džiovintų vaisių gabalėliais.

Daugiau saldainiukų idarų:
1. Kondencuotą pieną su cukrumi sumaišykite su kokosu ar susmulkintais riešutais ir susmulkintais Selgos sausainiais, kad gautusi tiršta košė.
2. 1 indelį kondencuoto pieno sumaišykite su 150 g kokoso drožlių ir pavirkite 2 min mikrogangėje 600 W galingumu arba puode nuolat maišant.
3. 100 g riešutinių vaflių, 150 g lazdyno riešutų (pakepintų), 200 g riešutinio kremo (Nutella ar panašaus). Vaflius ir lazdyno riešutus sumulkinkite ir sumaišykite su Nutellos kremu. Galite i kiekvieną saldainiuką įdėti ir po nesmulkintą riešutą.
4. Užpilti brendžiu palaikyti ir sumalti abrikosai.
5. Išlydytas šokoladas sumaišytas su kapotais riešutais ar cukatais, ar susmulkintais Selga sausainiais.

Saldainiukų korpusas gali būti tiek juodo, tiek pieniško, tiek balto šokolado. Arba galite paprasčiausiai išlydyti šokoladą sumaišyti su riešutais, cukatais ar susmulkintais Selgos sausainiai ir užpildyti formeles.

Guminukai iš granatų sulčių ir želatinos
48 guminukai: 300 ml sulčių (aš naudojau granatų), 130 ml cukraus, 40 g želatinos (apie 50-60 ml). Viską sumaišykite, palaukite kol išbrinks želatina, ištirpinkite, atvėsinkite, supilstykite į formeles.

Guminukai su apelsinų sulčių ir agaro
Apelsinu sultys (formelei užpildyti reikia apie 200 ml), cukraus pagal skonį (as gal kokį 100 ml dėjau), 1 šaukštelis agaro (jo yra pirkti Tomas Philips parduotuveje). Viską sukaišyti, pavirti kokia minutę, atvėsinti (bet ne per daug, agaras stingsta kambario temperatūroje), šaukšteliu supilstyti į formeles. Sustings šaldytuve per kokias 20 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coliukelyte: 21 gruodžio 2011 - 00:22
Didelis sausainis

2 puodeliai (280 g) miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. druskos
¾ puodelio (165 g) sviesto, minkšto
¾ puodelio (150 g) cukraus
½ puodelio (100 g) rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
2 arb.š. vanilės ekstrakto
250 g įvairių rūšių šokolado (balto, pieniško, juodojo)

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų iki purumo.
4. Įmuškite kiaušinį ir supilkite vanilę ir vėl išplakite iki vientisos masės.
5. Į plakinį suberkite miltus ir atsargiai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
6. Įmaišykite smulkinto šokolado gabalėlius.
7. Kepimo popieriumi ištieskite 20×30 cm. dydžio kepimo indą. Supilkite tešlą, išlyginkite paviršių.
8. Kepkite orkaitėje, kol sausainis taps gražiai rusvos spalvos, apie 40 – 45 minutes. Neperkepkite, sausainis galutinai sutvirtės tik išimtas iš orkaitės.
9. Išėmę iš orkaitės, atvėsinkite apie 15 – 20 minučių, kol sausainis nebus karštas, bet dar bus šiek tiek šiltas.
10. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
11. Skaniausia patiekti dar šiltus, pagardinus kaušeliu vanilinių ledų. Tačiau ir atšalę labai gardūs.

Šaltinis - Saulėta virtuvė

aš gaminau tik su pienišku šokoladu...
Atsakyti
gal kam tiks tokia paprasta ideja Kuciu stalui

LESIU UZKANDIS


lesius paruosti taip,kaip parasyta ant pakuotes, nusunkti juos(verda tikrai greiati, tik reikia pamirkyti).keptuveje pakepinti smulkiai pjaustyta svoguna ir kai ataus,supilti ant isvirtu lesiu, deti juodu pipiru pagal skoni ismaisai ir valgai. kas ragavo visiem patiko,tinka ir kaip garnyras ir kaip atskiras patiekalas,puikiai dera ir su zuvim ir su mesa...o svarbiausia lengvai paruosiama 4u.gif
Atsakyti