Įkraunama...
Įkraunama...

Kovo stebuklų mamyčių gardumynai

Man šis torta nerealus, tik kai kam "per sunkus"...Na, skonis toks nekasdieniškas (bent jau man) ir labai paprastas (miltų tikrai nereikia):

šokoladinis tortas

300 gr. juodojo šokolado

125 gr. sviesto

130 gr. cukraus

150 gr. migdolų

150 gr. graikiškų riešutų

6 kiaušiniai

žiupsnelis druskos



250 gr šokolado sumalti su riešutais per mėsmalę. Sviestą ištirpinti. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi, baltymus su trupučiu druskos iki standžių putų. Likusį šokoladą sulaužyti gabaliukais (vos vos palikti papuošimui - sutarkuoti). Viską sumaišyti kartu, baltymus įmaišyti pabaigoje.

Kepti 150 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Iškeptą pyragą apybarstyti tarkuotu šokoladu.
Atsakyti
Negaliu neįdėti Puikos užrodyto pyrago - vienas einamiausių šiuo metu ir visad pavyksta thumbup.gif

Šokoladinis varškės pyragas

Tešlai:
125 g margarino
2 v.š. kakavos
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
1,5 stiklinės miltų
0,5 a.š. sodos

Įdarui:
100 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
500 g varškės
2 v.š. krakmolo

Tešlą gaminame taip:
Margariną ištirpiname, supilame kakavą, cukrų, gerai išmaišome ir paliekame atvėsti.
Į pravėsusią masę įmušame kiaušinį ir išsukame.
Miltus sumaišome su soda ir įmaišome juos į tešlą.
Tešlą palaikome 2-3 val. šaldytuve arba pusvalandį šaldiklyje.

Įdarą gaminame taip:
Sviestą išsukame iki purumo.
Paeiliui dedame cukrų, kiaušinį, varškę ir viską gerai išsukame.
Įmaišome krakmolą.

Paskutiniai žingsneliai:
Sviestu patepame kepimo formą (maždaug 23 cm skersmens).
Imame maždaug 2/3 tešlos ir stambia tarka sutarkuojame ją į pateptą formą. Šakute išlyginame tešlos sluoksnį.
Dedame ant jo varškės masę, taip pat išlyginame.
Užtarkuojame likusią tešlą.
Dedame pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C ir kepame 40 min.
Palaukiame kol pyragas atauš ir ragaujame
Skanaus!


http://kasnutikovirt...es-pyragas.html
Atsakyti
Valgiau sečiuose, super skanu smile.gif sekantis skanumynas, belaukiantis eilės mano virtuėj smile.gif

Pyragas „Aptingusios bruknės“

Sudėtis:

1 pakelis sviesto,
pusė stiklinės cukraus,
1 pakelis varškės,
2 pakeliai sausainių,
stiklinė uogų, bruknių, arba spanguolių.

Cukrų ištrinti su kambario temperatūros sviestu, sudėti varškę, viską gerai išmaišyti.

Sutrupinti sausainius (ne per smulkiai, 1 sausainį maždaug į 6 dalis).

Vėliau atsargiai sudėti uogas, lengvai viską išmaišyti ir sudėti į formą ar sukrėsti į konditerinį maišelį ir padėti į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų. Ryte pjaustykite riekelėmis, gardu su kava, arbata.

Gaivu, skanu, sveika
Skanaus!

http://gyvenimas.del...s.d?id=50814386
Atsakyti
ale receptu recepteliu.seile pavarvinti biggrin.gif

o as tokia kopustu misrainyte pasiulysiu laabai skanu

8kg kopustu (kibiras)
0,5l astraus pomidoru padazo
250ml acto9%
0.5l aliejaus
stikline cukraus
2valg saukstai druskos
pipiru.lauro lapu
viska sumaisome ir palikti nakciai.ryte ismaisyti ir virti kol suminkstes.karstus sudeti i siklaini ir uzdaryti
skanaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauruciukas22: 30 spalio 2011 - 16:28
mergytes gal kas duoneles recepta galit imest?
mes ant greicio va tokia kepam, bet noriu juodos tokios, tikros smile.gif http://meduve.blogas...elemis-917.html
Atsakyti
Dievisko skonio keksiukai "NEGRIUKAS"

Reikia:
180g tamsaus šokolado
3 kiaušiniai (atskirti)
150g sviesto
200ml pieno
nepilnas puodelis cukraus
žiupsnelis vanilino
vanilės esensijos
1 v.š. tirpios kavos
7-8 v.š. kakavos (nesaldintos)
1 1/2 puodelio miltų
2 1/2 a.š. kepimo miltelių

Šokoladą ištirpinti iki skystos masės. Sviestą išsukti su kiaušinių tryniais ir cukrumi, sumaišytu su vanile. Į sviestą sudėti šokoladą, kakavą, kavą, vanilės esensiją ir gerai išmaišyti masę. Tuomet po truputį į ją supilti pieną, atsargiai išmaišyti. Po truputį įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų ir įmaišyti į tešlą. Tešlą dėti į paruoštą ir popierėliais išklotą keksiukų skardą. Pašauti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30-40 min., kol įsmegtas medinis pagaliukas neaplimpa tešla. Bet neperkepti tongue.gif

Topping’ui:
• 120 g minkšto sviesto
• 150 g ( 1 1/2 puodelio) cukraus pudros
• žiupsnelis citrinos rūgšties
• 2 v.š. pieno
• valgomųjų dažų
• 2 v.š. braškių sirupo
• „pabarstukų“
Kremui skirtą minkštą sviestą išsukau gerai, tada per du kartus sudėjau cukraus pudrą ir pieno. Išsukau kremą, kurį pagardinau citrinos rūgštele ir sirupu ir padailinau valgomaisiais dažais. Tada šaukštu sudėjau į konditerinį švirkštą (galima dėti ir į maišelį, ką turite) ir apipurškiau kremu pyragaičius, kuriuos dar papuošiau "pabarstukais". Nedėjau citrinos ir vietoj valgomųjų dažų dėjau dan sukker šokoladinį cukrų glaistams.
Atsakyti
dar vienos 'mano', visų mėgiamos salotos 4u.gif

Brokoliai
Svogūnų laiškai
Pievagrybiai (šampinjonai)
Juodasis pipiras
Majonezas

daržoves smulkiai supjaustyti, ypač brokolio žiedus... jų kotelių nenaudoju schmoll.gif ir sumaišyt su majonezu 4u.gif
Atsakyti
*Kondensuoto pieno biskvitas

2 kiausiniai,
1 dezute kondensuoto pieno(apie 400g.)
1 a,s sodos(butina nugesinti)
miltu tiek,kad tesla butu rugscios grietines tirstumo.

Kepti 200C t apie 10 min. laksta arba 180C t apie 30min. biskvita.
Atsakyti
Išbandžiau ir galiu rekomenduoti thumbup.gif

Naminis jogurtas

1 l. kuo riebesnio pieno, ne mažiau 2,5 % riebumo
100 ml. natūralaus jogurto ("Danone" arba "Dobilas")
cukraus (jei norite šiek tiek saldumo)

Pieną užviriname ant viryklės nuolat maišydami, kad neprisviltų, paverdame dar apie 10 min. ir nukeliame. Atvėsiname iki 45 C (matuojame termometru). Jei neturite termometro, temperatūra nustatyti galima tiesiog pirštu - jei piene pirštą galite išlaikyti suskaičiavę iki 15, temperatūra jau bus maždaug tinkama. Atvėsinti reikia pakankamai greitai, bet natūraliai - geriausiai nuolat maišant. Porą šaukštų atvėsinto pieno įpilame į jogurtą, išmaišome, ir supilme jogurtą į pieną. Viską išmaišome, supilame į stiklinį dubenį, viršų uždengiame folija, visą dubenį apklojame šiltu rankšluosčiu ir paliekame kambario temperatūroje 6-8 h. (geriausia per naktį). Po 6-8 h. jau turėsime litrą šviežio, natūralaus jogurto smile.gif Jį reikia išmaišyti, kad sustabdyti rūgimo procesą. Jogurtą laikome šaldytuve. Išsilaiko 6-7 dienas.

Šaltinis:http://aj-receptai.blogspot.com/2010/05/naminis-jogurtas.html
Atsakyti
Beatos spurgos - idealios spurgos, kurioms sunku atsispirti tongue.gif
Atsakyti
O as parasysiu kaip pasidaryt ricota varske biggrin.gif labai paprasta , o poto ja galim naudot ar tortams, ar sumaisyt su krapukais , zplelem ir tiesiog tepti ant duonytes, mums skanu ...

Zodziu nusiperkat kefyro 1 lt, kuo riebesnio geriausia 7 proc kur buna riebumo, tada visa su maiseliu idedate i saldymo kamera, nakciai. ryta issiimate toki visa i ledo gabala , prakepate ta maiseli ir visa turini suverciate i kiaurasamty , pries tai ant jo uzdeje merles gabala ar koki kur suriui naudojant drobe , ir paliekat taip nusivarvet atsitirpti. nu ir po kokiu 3 -4 h nusivarvejus gausis ricota varskyte biggrin.gif iseina apie 200 gr varskes .

Skanaus!
Atsakyti

Meduoliai - sausainiai, kuriuos visada kepu


Kočiojamos meduolių tešlos receptas


500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)

Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.



Kalėdiniai meduoliai

2 kiaušiniai
150 g cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
100 g medaus
500 g miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. prieskonių mišinio

Kiaušinį ir trynius išsukti su cukrumi. Į juos sudėti pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Įdėti grietinę, berti miltus (sumaišytus su kepimo milteliais).
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikyti šaldytuve.
Iškočioti 5-7 mm storio tešlos lakštą.
Išpjauti norimos formos meduolius.
Kepti iki 160 C įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos (apie 15 min).
Dar karštus, ką tik iškeptus meduolius sandariai uždaryti.

Imbierinius sausainius Kalėdoms galima išsikepti jau dabar, laikyti patariama uždarytus sandarioje dėžutėje.
1 šaukštas malto imbiero
1 šaukštelis muskato ( galima iš bėdos apseiti ir be jo)
1 šaukštelis gvazdikėlių (taip pat smulkiai malto)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis druskos (patartina gerai ištirpinti šaukšte vandens)
1 stiklinė sviesto (taip, reikia išlydyti ir pamatuoti)
6 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė medaus (taip pat pakaitinti kol pasidarys skystas)
2 kiaušiniai
žiupsnelis vanilinio cukraus

Atskirai sumaišoma sviestas, medus, kiaušiniai ir atskirai sausi produktai - miltai, prieskoniai, cukrus. Vėliau abi masės sumaišomos ir minkoma tešla, jei limpa prie rankų, dedama papildomai miltų, kol tešla taps vientisa ir nelimpanti. Dedama valandai į šaldytuvą.
Atvėsintą tešlą iškočiojame 3 mm storio sluoksniu, pjaustome arba išspaudžiame sausainius formelėmis. Kepimo skardas išklojame kepimo popieriumi ir sudėliojame sausainius. Kepti reikia 15 minučių iki 200 laipsniu C įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas dar gali skirtis nuo orkaitės, jie kepami iki gražaus parudavimo, reikia nepalikti be priežiūros, gali greitai sudegti. Pagal šį receptą sausainių kiekis išeina nemažas, apie 6 skardos.



Papildyta:
" guminiu" meduoliuku receptukas

Teslai :

450 g. miltu
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu

del spalvos sausoje keptuveje as padeginau 2 did. saukstus cukraus.

Darbo eiga : i dubeni imusti kiausinius , supilti cukru , medu ir tirpinta margarina , viska ismaisyti . Keptuveje padeginti cukru ( cia , kad butu tamsesne spalva) ir supilti ji i misini . Deti ji ant garu ( puodo su verdanciu vandeniu) ir maisyti kol degintas cukrus istirps , nukelti nuo garu , supilti soda ir gerai issukti , tesla suputos , tada suberti miltus ir uzminkyti maloniai minksta tesla ( jeigu per skysta dadekite miltu ) , bet perspeju - tesla turi buti ne kieta .Atsaldyti nereikia , is karto kociokite ir isspauskite norimas figurelias .
Mano iskepusio meduolio storis 1 cm. ir 3 mm. tad patariu , kad kociotumete storiau ( netoli centimetro) .
Orkaite ikaitinti iki 250 C , kiskite meduoliukus , ir tik jie iskils , traukite lauk , nes tuos kurie pas mane dar truputi pakepe , isejo ne toki guminiai , o kur tik vos pakepe thumbup.gif

Glajui :

1 baltimas
150 pudros
tirpintos citrinos rugsteles pagal skoni .

Dubenelyje viska gerai issukame , mase neturi buti labai skysta , nes nelaikys formos , jei per skysta dadekite pudros .


Tekstas rašytas ne mano vardu, iš savo archyvo copy paste padariau wink.gif

Bet sausainukai thumbup.gif
Papildyta:
Dar neišbandyti copy/paste iš archyvo

Šokoladiniai imbieriniai sausainiai


180 g juodojo šokolado (jeigu kakavos kiekis yra apie 50%, cukraus kiekį trečdaliu ar net perpus sumažinti);
110 g minkšto sviesto;
2/3 puodelio cukraus;
½ puodelio rudojo cukraus;
1 a.š. malto imbiero;
¾ a.š. kepimo miltelių;
½ a.š. cinamono;
¾ a.š. maltų gvazdikėlių;
1 kiaušinis;
1 ¾ puodelių miltų;
Žiupsnelis druskos.
Šokoladą ištirpinti virš garų. Sviestą gerai išplakti, supilti šokoladą, sudėti prieskonius,† cukrų, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišyti. Išplakti kiaušinį. Palaipsniui pilti miltus, suminkyti į vientisą rutulį. Ant nedaug miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočioti (neišsigąskit, ji bus trapi; prie kočėlo nelips, jeigu kočiosit per plėvelę). Išspausti norimos formos sausainius. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 6-9 minutes (kepimo laikas priklauso nuo sausainių dydžio bei kaip plonai iškiočiosite).

Pepparkakor – šventiniai švediški meduoliai

Pepparkakor – tai šventiniai meduoliai atkeliavę iš Švedijos. Plonyčiai, trapūs ir aromatingi. Gaminami be medaus, dėl to išlieka tapūs. Kuo ploniau iškočiosite – tuo jie bus skanesni. Tešla gaunasi šiek tiek lipni, bet palikta 2 val. šaldytuve – idealiai kočiojasi.
Galima užsiminkyti dvigubą porciją ir vieną jų užsaldyti, bei iškepti meduolius prieš pat šventes, nes šie gali nesulaukti švenčių .


Reikia:
• 150 g. melasos sirupo arba klevų sirupo
• 110 g. sviesto
• 70 g. rudojo cukraus
• 375 g. kvietinių miltų
• 1 didelio kiaušinio
• 1/2 a. šaukštelio cinamono
• 1 a. šaukštelio malto imbiero
• 1/4 a. šaukštelio kepimo miltelių
• 1/4 a. šaukštelio maltų gvazdikėlių
• 1/4 a. šaukštelio druskos


Nedideliam puodelyje pašildyti melasą, sviestą, cukrų ir prieskonius, kad sviestas išsilydytų. Nukelti nuo ugnies ir palitki apie 30 min. kad pravėstų.
Didesniam dubenyje sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius bei druską. Viduriukyje padaryti duobutę, įmusši kiaušinį ir supilti paruoštą melasos, sviesto, prieskonių masę. Viską gerai išmaišyti, suformuoti rutulį, apvynioti maistine plėvele bei padėti 2 val. į šaldytuvą, kad tešla atvėstų. Jei tešla bus labai lipni maišykite mikseriu, bet man gerai maišėsi ir rankomis. Nedėkite daugiau miltų, kad nesukietinti tešlos, atvėsusi tešla lengviau formuosis.
Atpjaunant po nedidelį gabalėlį tešlos labai plonai iškočioti, išspausti formelių pagalba norimos formos meduoliukus bei dėti į miltais pabarstyta arba kepimo popieriumi išklotą skardą.
Jei naudosite didesnes formeles, patarčiau tešlą kočioti ant kepimo skardos, kad nereikėtų perkepinėti meduolio, nes jis gali plyšti ir deformuotis.
Paruoštus meduolius dėkite į įkaitintą iki 175°C orkaitę ir kepkite apie 8 min. Laikas priklauso nuo meduoliukų storio. Stebėkite kaip kepa meduoliai, nes aš sudeginau pirmą skardą.. idėjau kepti ir išėjau iš virtuvės…
Iškeptus meduolius atvėsinkite ant grotelių, po to sudėkite į sandarų indą – stiklinį, metalinį ar kartoninį ir paslėpkite, kad sulauktų Kalėdų
Atsakyti