KOVINUKAI JAU IR ČIA!!!
Lazanija
Kiaulienos nugarinė
Moliūgų duonelė
Vyšnių - šokolado pyragas
Picos padas
Šokoladinis cukinijų pyragas
Avižiniai sausainiai
Sūrio pyragas
Prancūziškas varškės pyragas
Obuolių ir varškės pyragas
Avižiniai sausainiai su kokosu ir riešutais
Salotos su pekino kopūstais, vištiena...
Obuolių pyragas, nerealusis
Šokoladinis tortas
Šokoladinis varškės pyragas
Pyragas Aptingusios bruknės
Kopūstų mišrainė
Duona su mielėmis
Keksiukai Negriukas
Mišrainė su brokoliais
Kondensuoto pieno biskvitas
Naminis jogurtas
Beatos spurgos
Ricota varškėMeduoliai
Šokoladiniai imbieriniai sausainiai
Pepparkakor
Makaronų mišrainė
Bananų ledai
Trinta moliūgų sriuba
Moliūgų sriuba
Avižiniai sausainiai su kondensuotu pienu
Sluoksniuotos tuno salotos
Greiti traškūs pyragėliai
Šimtalapis
Kalakutas
Šokoladiniai saldainiai ir guminukai
Didelis sausainis su šokolado gabaliukais
Lęšių užkandis
Vištos marinatas
Universali mielinė tešla
Lęšiai su morkomis
Avižiniai sausainiai
Tinginys su chalva
Tortas pyragas
Picos padas
Obuolių pyragas su aguonomis
Mielinis picos padas
Kukurūzų dribsnių sausainiai
Firminis Kiipshiukės troškinys
Kuršėnų vyniotinis
Pyragas Angelo ašaros
Guminukai ale meškiukai
Pyragas, panašus į tinginį
Tortas Snickers
Mielinės bandelės su cinamonu
Mišrainė su rūkyta vištiena
Dieviškas plovas
Vištienos mišrainė
Marcipaniniai keksiukai
Farširuota višta
Saulėgrąža
Pyragas su migdolais ir šokoladu
Salotos Drakoniukas
Daržovių salotos
Baklažanų laiveliai
Įdaryti cannelloni su kalakutiena ir džiovintais baravykais
Lietiniai
Porų pyragas
Senelio Antano keksas
Vištienos kepsneliai su parmezano plutele
Maskarponės sūrio tortas
Uogienė
Uogienė
Beatos keksiukai su bananais
Cukinijos mišrainė garnyrui
Uncle Bens padažas
Salotos su kalafioru
Trinta cukinijų sriuba
Varškės apkepas
Orkaitėje keptas triušis
Orkaitėje ruošta ala kepsnių lazanija
Varškės keksiukai
Šokoladinis obuolių pyragas
Žemaičių blynai
Moliūginiai sausainukai
Buffalo stiliaus vištienos sparneliai
Picos tešla
Pievagrybių sriuba
Brownies
Kalėdinis brandintas džiovintų vaisių ir riešutų pyragas
Karališka kava
Turtingas kavos tortas
"Tailandietiškų" bananų tortas
Švelniausias šokoladinis pagrindas tortams
Tortas Triufelis
Barraquito
Pyragaičiai Cappuccino
Angliškas kalėdinis pyragas
Trupininis vyšnių pyragas
Kalėdinis moliūgo pyragas
Avinžirnių kotletai
Kiauliena kinietiškai
Savaitgali kepiau ir ziauriai patiko
Lazanija
500 g maltos mėsos
1 didelis svogūnas, sukapotas
400 g konservuotų pomidorų be odelės, sutrintų
2 v. š. pomidorų tyrės
1 kubelis jautienos sultinio
1 1/2 a. š. prieskonių (baziliko, rozmarino)
1 a. š. druskos
1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/4 a. š. paprikos
2 v. š. sviesto
3 v. š. miltų
1 a. š. druskos
1/4 a. š. pipirų
1/4 a. š. malto muskato riešuto
2 puodeliai pieno
1 1/4 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio
10 - 12 nevirtų lazanijos lakštų
Keptuvėje apkepti mėsą ir svogūnus, kol mėsa paruduos, o svogūnai suminkštės. Dėti pomidorus, pomidorų tyrę, sultinį ir prieskonius. Uždengti ir virti ant vidutinės ugnies 20 min., kartais pamaišyti.
Tuo tarpu vidutinio dydžio puode ištirpinti sviestą, įmaišyti miltus. Palaipsniui supilti pieną. Užvirti nuolat maišant. Sumažinti ugnį ir virti 1 minutę. Nukelti nuo ugnies, pagardinti druska, pipirais ir muskatu, įmaišyti pusę sūrio.
Supilti pusę mėsos į kepimo indą. Sudėti pusę lazanijos lakštų. Dėti likusią mėsą. Dėti likusius makaronus. Ant viršaus užpilt baltą padažą. Užberti likusį sūrį.
Uždengti ir kepti 200º C orkaitėje apie 40 minučių.
Lazanija
500 g maltos mėsos
1 didelis svogūnas, sukapotas
400 g konservuotų pomidorų be odelės, sutrintų
2 v. š. pomidorų tyrės
1 kubelis jautienos sultinio
1 1/2 a. š. prieskonių (baziliko, rozmarino)
1 a. š. druskos
1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/4 a. š. paprikos
2 v. š. sviesto
3 v. š. miltų
1 a. š. druskos
1/4 a. š. pipirų
1/4 a. š. malto muskato riešuto
2 puodeliai pieno
1 1/4 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio
10 - 12 nevirtų lazanijos lakštų
Keptuvėje apkepti mėsą ir svogūnus, kol mėsa paruduos, o svogūnai suminkštės. Dėti pomidorus, pomidorų tyrę, sultinį ir prieskonius. Uždengti ir virti ant vidutinės ugnies 20 min., kartais pamaišyti.
Tuo tarpu vidutinio dydžio puode ištirpinti sviestą, įmaišyti miltus. Palaipsniui supilti pieną. Užvirti nuolat maišant. Sumažinti ugnį ir virti 1 minutę. Nukelti nuo ugnies, pagardinti druska, pipirais ir muskatu, įmaišyti pusę sūrio.
Supilti pusę mėsos į kepimo indą. Sudėti pusę lazanijos lakštų. Dėti likusią mėsą. Dėti likusius makaronus. Ant viršaus užpilt baltą padažą. Užberti likusį sūrį.
Uždengti ir kepti 200º C orkaitėje apie 40 minučių.
Aš sekmadienį pagal šitą receptą gaminau kiaulienos nugarinę, tik dėjau voveraičių ir alyvuogių, nes neturėjau pievagrybių. Tik tos šonines tai tikrai per daug, riebalas grynas. Bet skonio ji labai priduoda, tai kitą kartą jos įpjaustysiu mažiau, tik dėl skonio, o dėl riebumo skardą aliejum palaistysiu. Bet man tai labai skanu buvo, ir šaltas
Minkštutė moliūgų duonelė, apklota traškiais moliūgų sėklų trupiniais
1 stiklinės smulkiai sutarkuoto moliūgo
1 stiklinės cukraus (aš naudojau rudąjį cukrų)
1/3 stiklinės augalinio aliejaus
2 kiaušinių
1/2 apelsino smulkiai nutarkuotos žievelės
2 stiklinių miltų (tik ne kupinų)
1/3 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1/4 arbatinio šaukštelio sodos
1 arbatinio šaukštelio cinamono
Įkaitinkite orkaitę iki 160°C. Kepimo formą (21 cm ilgio) ištepkite sviestu (tam dažniausiai naudoju popierėlį, kuriame buvo supakuotas sviestas) ir išklokite kepimo popieriumi.
Smulkia bulvių tarka sutarkuokite nemažą nuluptą moliūgo riekę. Susidariusių sulčių nenuspauskite. Turite pritarkuoti stiklinę šlapios, iš tiesų, itin šplapios moliūgo masės. Aš vis neatsigrožiu ryškia tarkių spalva, kuria moliūgą nudažo beta karotinas - vienas iš antioksidantų, kuris mūsų ląsteles saugo nuo neigiamo aplinkos poveikio.
Viename dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų, kiaušinius, moliūgo tarkius, smulkiai nutarkuotą apelsino žievelę, kitame sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, sodą ir cinamoną. Sausų ingridientų mišinį įmaišykite į skystų ingridientų masę. Nepermaišykite - ilgai maišant, gluteinas, esantis miltuose, paverčia tešlą lipnia ir iškepusi duonelė gali būti kieta. Dėl gumuliukų nesijaudinkite, svarbiausiai, kad nebūtų likę sausų miltų.
Tešlą supilkite į paruoštą skardą. Kepkite apie 1 val ir 10 min. Ar duonelė iškepusi, patikrinkite su mediniu iešmeliu: smeikite jį į duonelės vidurį ir truputį pasukiokite. Jei pagaliukas apsivels šlapia tešla, reiškia, kad pyragą dar reikia kepti.
Iškepta duonelė(karšta)aptepama medumi, apdedama traškiais moliūgų sėklų trupiniais. Kartais valgau paprastai - apibarstytą cukraus pudra, plonai užteptą medumi.
Traškiems moliūgų sėklų trupiniam reikės: 1 kiaušinio baltymo, 4 valgomųjų šaukštų cukraus, ant šaukštelio galo mėgstamo prieskonio (ar cinamono, ar imbiero, ar gvazdikėlių), 100 g išlukštentų moliūgų sėklų. Lengvai išplakite baltymą su cukrumi ir žiupsneliu mėgstamo prieskonio, įmaišykite moliūgų sėklas. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos tolygiai paskleiskite moliūgų sėklų masę. Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 5-7 min., po to apverskite ir kepkite dar tiek pat.
wicked vyšnių - šokolado pyragas
4 kiaušiniai
1 pokelis sviesto
1 stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus
2 pieniški šokoladai
kepimo miltelių, vanilinio cukraus
vyšnių be kauliukų
kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti ištirpintą sviestą, sudėti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, gabaliukais sulaužytą šokoladą (vieną kvadračiuką skeliu į keturias dalis). Ant kepimo popieriaus išdėlioti vyšnias, užpilti tešlą ir kepti orkaitėje apie 45 minutes.
4 kiaušiniai
1 pokelis sviesto
1 stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus
2 pieniški šokoladai
kepimo miltelių, vanilinio cukraus
vyšnių be kauliukų
kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti ištirpintą sviestą, sudėti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, gabaliukais sulaužytą šokoladą (vieną kvadračiuką skeliu į keturias dalis). Ant kepimo popieriaus išdėlioti vyšnias, užpilti tešlą ir kepti orkaitėje apie 45 minutes.
Linuko Picos padas
1 kiausinis, 100gr. varkskes, druskytes, 4 saukstai pieno,5 saukstai aliejaus, 1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu, ir 250gr. miltu. Padarai tesla ir porai val palaikai saldytume, jei greiciau nori kameroj, tada isimi ,iskocioji ta pada ir krauni visko ko noris ,kad butu ant tos picos,,na ir 15-20min i orkaite
Coliukelytes Šokoladinis cukinijų pyragas
2 stiklinės burokine tarka sutarkuotų cukinijų
2 stiklinės miltų,
1,5 stiklinės cukraus,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė aliejaus
3 šaukštai kakavos
1 šaukštas cinamono
0,5 a.š sodos (nugesinti)
2 a.š. kepimo miltelių
viską sumaišom supilam į paruoštą skardelę ir į orkaitę kepa apie valandą180-190 laipsnių temperatūroj , patikrinti mediniu smeigtuku, galima apipilti ištirpintu ar pačios išsivirtu šokoladu
Kipshiukes avižiniai sausainiai
3 stiklines aviziniu dribsniu,
2 saukstai miltu
nepilna stikline cukraus
100 gr margarino
2 kaiusiniai
Razinos, riesutai, saulegrazos, kas patinka.
Birius produktus sumaisyti, supilti tirpinta margarina, ismaisyti, sumusti kiausinius, isminkyti, palaikyti puse valandos ir formuoti sausainukus. Jei limpa labai prie ranku, suvilgykit rankas vandeniu. kepti ikaitintoj orkaitej 15-20 min.
Alvydos Sūrio pyragas
2pak. selgos sausainių sumalti mėsmale ar sutraiškyti smulkiai ir sumaišyti su 200g tirpinto sviesto - tai bus pagrindas, jį dėti į apvalią kepimo formą
O tas įdaras irgi labai paprastas: 3 kiaušiniai, indelis kondensuoto pieno, 500g riccotos sūrio ir 2 citrinų sultys. Viską sumaišyti, užpilti ant pagrindo ir kepti apie valandą 140 laipsnių karštumo orkaitėje. Valgyti atšaldytą, skaniausias iš šaldytuvo ir net kitą dieną smile.gif
1 kiausinis, 100gr. varkskes, druskytes, 4 saukstai pieno,5 saukstai aliejaus, 1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu, ir 250gr. miltu. Padarai tesla ir porai val palaikai saldytume, jei greiciau nori kameroj, tada isimi ,iskocioji ta pada ir krauni visko ko noris ,kad butu ant tos picos,,na ir 15-20min i orkaite
Coliukelytes Šokoladinis cukinijų pyragas
2 stiklinės burokine tarka sutarkuotų cukinijų
2 stiklinės miltų,
1,5 stiklinės cukraus,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė aliejaus
3 šaukštai kakavos
1 šaukštas cinamono
0,5 a.š sodos (nugesinti)
2 a.š. kepimo miltelių
viską sumaišom supilam į paruoštą skardelę ir į orkaitę kepa apie valandą180-190 laipsnių temperatūroj , patikrinti mediniu smeigtuku, galima apipilti ištirpintu ar pačios išsivirtu šokoladu
Kipshiukes avižiniai sausainiai
3 stiklines aviziniu dribsniu,
2 saukstai miltu
nepilna stikline cukraus
100 gr margarino
2 kaiusiniai
Razinos, riesutai, saulegrazos, kas patinka.
Birius produktus sumaisyti, supilti tirpinta margarina, ismaisyti, sumusti kiausinius, isminkyti, palaikyti puse valandos ir formuoti sausainukus. Jei limpa labai prie ranku, suvilgykit rankas vandeniu. kepti ikaitintoj orkaitej 15-20 min.
Alvydos Sūrio pyragas
2pak. selgos sausainių sumalti mėsmale ar sutraiškyti smulkiai ir sumaišyti su 200g tirpinto sviesto - tai bus pagrindas, jį dėti į apvalią kepimo formą
O tas įdaras irgi labai paprastas: 3 kiaušiniai, indelis kondensuoto pieno, 500g riccotos sūrio ir 2 citrinų sultys. Viską sumaišyti, užpilti ant pagrindo ir kepti apie valandą 140 laipsnių karštumo orkaitėje. Valgyti atšaldytą, skaniausias iš šaldytuvo ir net kitą dieną smile.gif
Prancūziškas varškės pyragas
Tešlai:
200 g sviesto
0.5 stikinės cukraus
vanilinio cukraus
2 stiklinės miltų.
Įdarui:
0.5 kg varškės
3 - 4 kiaušiniai
0.5 stiklinės cukraus
Tešla: sviestą sutarkuojame, sumaišome su cukrumi ir miltais. Gaunasi tokia biri masė iš miltų ir juose išsivoliojusių sviesto gabaliukų. Įdarui sumaišome varškę, cukrų ir kiaušinius.
Kepimo indą patepame sviestu, suberiame pusę miltų-sviesto-cukraus mišinio, išlyginame, ant jo užpilame varškę, o ant viršaus vėl miltų-sviesto-cukraus mišinį.
Kepiau 200C karštumo orkaitėje apie valandą, pabaigoje dar įjungiau ventiliatorių.
Kepimui naudojau torto formą, kurios kraštai nusiima, tai labai patogu buvo pjaustyti, nes iš gilaus indo gali būti sunkiau iškelti nesutrupėjusius gabaliukus.
P.S. Tokį patį kepiau ir su obuoliais vietoj varškės-super
Tešlai:
200 g sviesto
0.5 stikinės cukraus
vanilinio cukraus
2 stiklinės miltų.
Įdarui:
0.5 kg varškės
3 - 4 kiaušiniai
0.5 stiklinės cukraus
Tešla: sviestą sutarkuojame, sumaišome su cukrumi ir miltais. Gaunasi tokia biri masė iš miltų ir juose išsivoliojusių sviesto gabaliukų. Įdarui sumaišome varškę, cukrų ir kiaušinius.
Kepimo indą patepame sviestu, suberiame pusę miltų-sviesto-cukraus mišinio, išlyginame, ant jo užpilame varškę, o ant viršaus vėl miltų-sviesto-cukraus mišinį.
Kepiau 200C karštumo orkaitėje apie valandą, pabaigoje dar įjungiau ventiliatorių.
Kepimui naudojau torto formą, kurios kraštai nusiima, tai labai patogu buvo pjaustyti, nes iš gilaus indo gali būti sunkiau iškelti nesutrupėjusius gabaliukus.
P.S. Tokį patį kepiau ir su obuoliais vietoj varškės-super
Ta moliūgų duona liuks atrodo. O ji skonio kaip pyragas, saldi?
Pasidalinsiu ir aš, ką kepiau - iš Beatos puslapio. Nu super gavosi, kaip tortas MB žodžiais jei tikėt
Vilmos obuolių ir varškės pyragas
Žieminiam obuolių pyragui reikės šių produktų:
- 1 pakelio sviesto (180g)
- 2 puodelių miltų
- cukraus
- cinamono
- 500 gr. 9 proc. riebumo varškės
- 3 kiaušinių
- 9 didelių obuolių (kiekis priklauso nuo kepimo formos dydžio)
Pirmiausiai nulupu obuolius, išimu sėklytes.
Tada pasiruošiu varškę įmušu kiaušinius, suplaku su 10 valgomų šaukštų cukraus, įdedu varškę, dar paplaku. Beje, varškę naudoju sausesnę, nes jei paimu šlapesnį variantą, tai kartais pyragas bekepdamas ir išbėga. Ir man labiau patinka gerai suplakta varškė, toks jau beveik kremas. Jei neturit mikserio ne bėda galima ir rankom varškę paruošt, tada šis variantas bus panašesnis į gerą kaimišką pyragą.
Kai varškė paruošta puolu prie tešlos sviestą apipilu miltais, greit pakapoju su peiliu, o kai nusibosta su juo švaistytis, pabaigiu pirštais trinti sviestą su miltais. Turi gautis toks purus smulkus sniegas, bet jei gausis kitaip irgi nieko baisaus svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabalų. Tada į tą sniegą beriu cukraus ir vis paragauju, turi būt pakankamai saldu, bet ne per saldu.
Visą sniegą paskirstau į dvi krūveles, šiek tiek didesnę krūvelę suberiu į kepimo formos dugną ir tolygiai paskirstau, ant šio pagrindo supilu varškę, prieš tai ją dar šiek tiek pamakalavusi. Ant varškės supjaustau plonomis skiltelėmis obuolius (jei mėgstat,kad obuoliai bekepdami pavirstų į obuolienę, obuolius tarkuokite burokine tarka). Pjaustau iki pat kepimo formos viršaus, nes obuolių šitam pyragui niekada nebus per daug. Kai baigiu pjaustymus, apibarstau obuolius cinamonu ir dar šiek tiek cukraus (kiekis priklauso ar labai rūgštūs obuoliai, ar nelabai). Aš apiberiu obuolių viršų plonu sluoksniu cukraus ir įdedu nemažai cinamono. Kai jau tai atlikta, pyrago viršų užberiam plonu sluoksniu likusios tešlos. Geriau tešlos perteklių išmeskit,negu užberkit per storai, turi gautis toks traškus viršutinis sluoksnis kai iškeps, o ne storas sunkus paklotas.
Orkaite įkaitinu iki 180 laipsniu ir kepu pyragą valandą ant žemiausios pakopos,kad gerai iškeptų dugnas. Man šis pyragas skaniausias jau atvėsęs ar netgi kitą rytą ištrauktas iš šaldytuvo.
Iš tiesų tai čia viskas kaip Beatos aprašytas trupininis obuolių pyragas, tik supaprastintas ir su varške. Nepavykti jis tiesiog negali!
Nuoroda http://www.beatosvir...arskes-pyragas/
Papildyta:
Ir dar šitie sausainiukai liuks - kokosą/lazdynų riešutus keičiu priklausomai ko turiu - kartais nei to, nei to nebūna, tai dedu moliūgų sėklų pvz. ir saulėgrąžų, žodžiu, ką turiu
P.S. darau kaip ir nurodyta - su būtent greito paruošimo avižiniais dribsniais - geriau limpa, nebyra.
Avižiniai sausainiukai su kokosu ir riešutais
Ingredientai
110 g sviesto arba margarino;
2 š. medaus (gali būti ir dirbtinis);
3 š. vandens;
1 puodelis (237 ml) miltų;
¾ puodelio kokoso drožlių;
¾ puodelio greito paruošimo avižinių dribsnių;
½ puodelio cukraus (galima keisti ruduoju);
1/3 puodelio smulkintų lazdyno riešutų;
1 a.š. kepimo milteli
Gaminimas
Puodelyje sumaišyti sviestą ar margariną, medų, vandenį ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps. Atšaldyti. Dubenyje sumaišyti miltus, kokoso drožles, avižinius dribsnius, cukrų, riešutus ir kepimo miltelius. Įpilti sviesto ir medaus mišinį ir gerai išmaišyti. Rankomis formuoti nedidelius 2 m skersmens rutuliukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ranka arba kokiu įrankiu lengvai paspausti, suplojant juos. Kepti iki 1750C įkaitintoje orkaitėje 8-10 min.
Pasidalinsiu ir aš, ką kepiau - iš Beatos puslapio. Nu super gavosi, kaip tortas MB žodžiais jei tikėt
Vilmos obuolių ir varškės pyragas
Žieminiam obuolių pyragui reikės šių produktų:
- 1 pakelio sviesto (180g)
- 2 puodelių miltų
- cukraus
- cinamono
- 500 gr. 9 proc. riebumo varškės
- 3 kiaušinių
- 9 didelių obuolių (kiekis priklauso nuo kepimo formos dydžio)
Pirmiausiai nulupu obuolius, išimu sėklytes.
Tada pasiruošiu varškę įmušu kiaušinius, suplaku su 10 valgomų šaukštų cukraus, įdedu varškę, dar paplaku. Beje, varškę naudoju sausesnę, nes jei paimu šlapesnį variantą, tai kartais pyragas bekepdamas ir išbėga. Ir man labiau patinka gerai suplakta varškė, toks jau beveik kremas. Jei neturit mikserio ne bėda galima ir rankom varškę paruošt, tada šis variantas bus panašesnis į gerą kaimišką pyragą.
Kai varškė paruošta puolu prie tešlos sviestą apipilu miltais, greit pakapoju su peiliu, o kai nusibosta su juo švaistytis, pabaigiu pirštais trinti sviestą su miltais. Turi gautis toks purus smulkus sniegas, bet jei gausis kitaip irgi nieko baisaus svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabalų. Tada į tą sniegą beriu cukraus ir vis paragauju, turi būt pakankamai saldu, bet ne per saldu.
Visą sniegą paskirstau į dvi krūveles, šiek tiek didesnę krūvelę suberiu į kepimo formos dugną ir tolygiai paskirstau, ant šio pagrindo supilu varškę, prieš tai ją dar šiek tiek pamakalavusi. Ant varškės supjaustau plonomis skiltelėmis obuolius (jei mėgstat,kad obuoliai bekepdami pavirstų į obuolienę, obuolius tarkuokite burokine tarka). Pjaustau iki pat kepimo formos viršaus, nes obuolių šitam pyragui niekada nebus per daug. Kai baigiu pjaustymus, apibarstau obuolius cinamonu ir dar šiek tiek cukraus (kiekis priklauso ar labai rūgštūs obuoliai, ar nelabai). Aš apiberiu obuolių viršų plonu sluoksniu cukraus ir įdedu nemažai cinamono. Kai jau tai atlikta, pyrago viršų užberiam plonu sluoksniu likusios tešlos. Geriau tešlos perteklių išmeskit,negu užberkit per storai, turi gautis toks traškus viršutinis sluoksnis kai iškeps, o ne storas sunkus paklotas.
Orkaite įkaitinu iki 180 laipsniu ir kepu pyragą valandą ant žemiausios pakopos,kad gerai iškeptų dugnas. Man šis pyragas skaniausias jau atvėsęs ar netgi kitą rytą ištrauktas iš šaldytuvo.
Iš tiesų tai čia viskas kaip Beatos aprašytas trupininis obuolių pyragas, tik supaprastintas ir su varške. Nepavykti jis tiesiog negali!
Nuoroda http://www.beatosvir...arskes-pyragas/
Papildyta:
Ir dar šitie sausainiukai liuks - kokosą/lazdynų riešutus keičiu priklausomai ko turiu - kartais nei to, nei to nebūna, tai dedu moliūgų sėklų pvz. ir saulėgrąžų, žodžiu, ką turiu
P.S. darau kaip ir nurodyta - su būtent greito paruošimo avižiniais dribsniais - geriau limpa, nebyra.
Avižiniai sausainiukai su kokosu ir riešutais
Ingredientai
110 g sviesto arba margarino;
2 š. medaus (gali būti ir dirbtinis);
3 š. vandens;
1 puodelis (237 ml) miltų;
¾ puodelio kokoso drožlių;
¾ puodelio greito paruošimo avižinių dribsnių;
½ puodelio cukraus (galima keisti ruduoju);
1/3 puodelio smulkintų lazdyno riešutų;
1 a.š. kepimo milteli
Gaminimas
Puodelyje sumaišyti sviestą ar margariną, medų, vandenį ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps. Atšaldyti. Dubenyje sumaišyti miltus, kokoso drožles, avižinius dribsnius, cukrų, riešutus ir kepimo miltelius. Įpilti sviesto ir medaus mišinį ir gerai išmaišyti. Rankomis formuoti nedidelius 2 m skersmens rutuliukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ranka arba kokiu įrankiu lengvai paspausti, suplojant juos. Kepti iki 1750C įkaitintoje orkaitėje 8-10 min.
QUOTE(Rudens vaikas @ 2011 10 20, 19:15)
Ta moliūgų duona liuks atrodo. O ji skonio kaip pyragas, saldi?
saldoka gi moliugas saldus, o dar truputi cukraus. Nors as dedu maziau nei nurodyta ir pakankamai saldu
SALOTOS
Pekino kopūstas
vištiena (tinka bet kokia - virta, kepta, tik ne rūkyta)
žaliosios vynuogės
kepintos saulėgrąžos
juodieji pipirai
majonezas (skaniausia su Hellmanns)
Pekino kopūstas
vištiena (tinka bet kokia - virta, kepta, tik ne rūkyta)
žaliosios vynuogės
kepintos saulėgrąžos
juodieji pipirai
majonezas (skaniausia su Hellmanns)
dar mano vienas atrastas virtuvės šedevras - tai nerealus obuolių pyragas
valgau viena.... dviem dienom maximum užtenka
valgau viena.... dviem dienom maximum užtenka