tai gal ir man pasisėt porą vazoninių jau dabar...aš rimtai...
QUOTE(Ex @ 2011 11 28, 12:09)
Motina Teresė.. nugi ir nerauk, gal ši veislė pavasarį bus dėkingesnė ir apdovanos pomidoriukais Kiek prisimenu, tai prakąstas buvo Floridos pomidoras, o kaip žinia, jis vazoninis - kambarinis kankinys, ir jau iš prigimties skirtas auginimui ant palangių, tai tikrai nebus lepus. Turėtų anksti užderėt
nugi zinok tikrai ne Florida Itariu kad galejo but arba manishkis slyvinis arba koks hibridinis Tolstojus
o Floridas sugebejau visas nudaigot augo kuo puikiausiai vazonuose, o po to isvaziavom i soda- galvojau vyras namie palaistys i darba keliausdamas..... ale vyrui maziausiai rupejo tie mano vazonai - grizus po dvieju savaiciu radau jau visishkus dziuvesius. nereanimuotinus ...... jei tos persenusios seklos kur pernai pirkom siemet jau nebedygs tai dar kada tolimoj ateity eisiu i skoliniautoju eile pas tave stotis
Beje, Nuostabusis Geltonasis Fondos pomidoras pas mane net nebando nokti kazko stovi kiek gelstelejes, kietas kietas ir erzinasi cia ko gero tobula veisle toms kas turi kur sandeliuoti juos - itariu kad jie turetu iki pat pavasario ishsilaikyti
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2011 11 28, 12:17)
tai gal ir man pasisėt porą vazoninių jau dabar...aš rimtai...
manau kad stipriai ankstoka bent sausio sulaukciau - nes labai sviesos mazai.... bus tysaliukai tokie tie daigiukai....
QUOTE(Ex @ 2011 11 25, 10:07)
Tik, galvoju, ar toms, kurios augina 30-40 veislių, ne per sunku susitvarkyt su žymėjimu auginant visokių pomidorų po vieną-du ar tris daigus. Man, tikriausiai būtų katastrofa..
Visiškai nesunku Visas veisles rašiausi ant vienkartinių peilių su markeriu, niekas man nenusitrynė, sukišau visus prie kiekvieno pomidoro kai sodinau ir rudenį išraudama juos vėl susirinkau, reiks tik nuplaut, pradezinfekuot su kalio permanganatu, o kurioms veislėms dar tiks, vėl panaudosiu antrą kartą
QUOTE(vardė @ 2011 11 28, 00:13)
Nunešė mano šiltnamį vėtra baisioji į kaimyno kiemą. Polikarbonatiniai lakštai, kaip supratau, sveiki liko, bet , va, profilis aliuminis susilankstė (leidosi šiltnamis kaimyno kieman ant stogo)
O siaubeli, kaip baisu Dideliausia užuojauta...o mes dar kitais metais planuojam polikarbonatinį statyt dabar žinosiu, kad reikia būtinai kuo tvirtesnius pamatus daryt...nu bet gal ir pati konstrukcija neatlaiko didesnių spaudimų gal kas galėtų pakomentuoti tų polikarbonatinių šiltnamių specifiką?
pagal nuotraukas internete, tai ir reklaminiai stendai, autobusų stotelės įbetonuotos buvo su visais pamatais išverstos.
Jei didelis plokščias paviršius atsiduria vyraujančių vėjų kryptimi, reiktų medžiais/krūmais pralaidžią sienelę užsiaugint. Tam, kad greitį susilpninti. Tačiau nuo įsisukusio viesulo niekas neišgelbės.
Vienok bijau važiuot apžiūrėt, ar dar stovi Pagal ankstesnę patirtį šalia esantis kaimynų stiklinis po tokių vėtrų dažniau stiklus praranda - yra stipriai aukščiau už šalia esamus sklypus ir niekas pakeliui vėjo nepristabdo.
Jei didelis plokščias paviršius atsiduria vyraujančių vėjų kryptimi, reiktų medžiais/krūmais pralaidžią sienelę užsiaugint. Tam, kad greitį susilpninti. Tačiau nuo įsisukusio viesulo niekas neišgelbės.
Vienok bijau važiuot apžiūrėt, ar dar stovi Pagal ankstesnę patirtį šalia esantis kaimynų stiklinis po tokių vėtrų dažniau stiklus praranda - yra stipriai aukščiau už šalia esamus sklypus ir niekas pakeliui vėjo nepristabdo.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 11 29, 12:31)
pagal nuotraukas internete, tai ir reklaminiai stendai, autobusų stotelės įbetonuotos buvo su visais pamatais išverstos.
Paguodei bet vis tiek aš jo noriu
o tie stikliniai tai man išvis pavojingi atrodo...
Mano šiltnamis toks pusiau stiklinis pusiau plėvelinis,bet audrą atlaikė,nes vieta gan gera yra,nuo vyraujančių vėjų užstoja kaimynų ūkinis pastatas,bet pakankamai toli jis yra kad užstotų saulę.
audros kaip ir baigėsi...prasidėjo kalendorinė žiema...gal ir Kalėdų taip sulauksime
Kalendorinė žiema prasidėjo, o už lango ruduo
Vakar per TV klausiau prognozes, tai sinoptikai minėjo kad sniego bus nebent nuo sausio vidurio, bet gamtininkai pastebėjo kad kiškiai labai riebūs. Tai dabar katrie teisūs? Bus žiema ar ne?
Jaučiu kad bus vėlyva ir užsitęsus Tai kaip reikės su pomidorais tvarkytis?
Jau kaip dabar matau palanges lūžtančias nuo peraugusių pomidorų daigų ir rankas iki kraujo nukasytas nuo niežulio sodinti
Sveikutes. Kaip puiku, radau temele apie mano megstamiausias darzoves. Pati irgi turiu siltnami ir puikius pomidorus isaugino. Daigus tai perku turguje.
QUOTE(AusrinesMama @ 2011 12 01, 16:38)
Tai kaip reikės su pomidorais tvarkytis?
Jau kaip dabar matau palanges lūžtančias nuo peraugusių pomidorų daigų ir rankas iki kraujo nukasytas nuo niežulio sodinti
spalio pradžioj susirašiau kas, kaip ir kada. Tai štai, pomidorai į šiltnamį bus sėjami 03.23 ir neanksčiau. Šį pavasarį sėjau 03.08 - 2 savaitėm anksčiau. Jokių sausio, jokių vasario mėn sėjimų. Į lauką dar vėliau sėsiu. Nervus reikia tausot
Nenoriu peraugusių pomidorų namie
A rankų nereikia kasyt, kad neniežėtų galima paprikas, pipirus pasisėti .
QUOTE(AusrinesMama @ 2011 12 01, 16:38)
Tai kaip reikės su pomidorais tvarkytis?
Palakstysi su daigais į šiltnamį ir atgal,nebeniežės tos rankos
QUOTE(AJIRA @ 2011 12 01, 18:44)
Daigus tai perku turguje.
Sveika,
Jei laikysies prie šios temos, pakilsi į aukštesnį lygmenį, daigus užsiauginsi pati