Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 18, 09:09)
pasakykit kiek kainuoja tas obj apie kurį čia diskutuojam, tada bus aišku, verta ar neverta, nes gal žmogus už 100 lt skelbimuose rado, tai tada tikrai verta pirkt, bet jei vienu nuliu daugiau kainuoja, tai tada geriau kažką kito pasižiūrinėt..

jeigu naujas tai apie 1800 LT už tokius pinigus aš jo niekad nepirkčiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 10 18, 09:07)
hm... na kiek aš atsimenu tai tu savo studijoj fotkindavai su 50mm ant crop body

Studija buvo prieš metus, tai studijoj jau turėjau 50mm, o prieš tai dar du metus turėjau tik tą zoomą, su kuriuo fotografavau tik savo šeimą, vaikus, kelionėse, man jis buvo puikus.
Jei foto parodysiu, juk tai neįtakos mano nuomonės apie jį.O mano nuomonė apie jį yra gera. Klausiantis žmogus užklausė nuomonės iš savo patirties tai ją ir sakau.

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 18, 09:09)
pasakykit kiek kainuoja tas obj apie kurį čia diskutuojam

Pažiūrėk, gi įdėjau linką su kaina.

Nu žodžiu, nebesiplečiu į diskusiją. Aš pasakiau savo nuomonę iš savo patirties. Mano poreikiams jis buvo idealus. Kokie klausiančio žmogaus poreikiai ir ką/kur jis su tuo objektyvu nori fotkint, aš nežinau. Gal jis makro fotkint tikisi, na, tada jis netiks.. Bet jei klausia mano nuomonės, man jis patiko. Aš fotografavau šeimą, vaikus, kelionėse. Ta tema nebeturiu ką pasakyt.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 18, 09:22)

Nu žodžiu, nebesiplečiu į diskusiją. Aš pasakiau savo nuomonę iš savo patirties. Mano poreikiams jis buvo idealus. Kokie klausiančio žmogaus poreikiai ir ką/kur jis su tuo objektyvu nori fotkint, aš nežinau. Gal jis makro fotkint tikisi, na, tada jis netiks.. Bet jei klausia mano nuomonės, man jis patiko. Aš fotografavau šeimą, vaikus, kelionėse. Ta tema nebeturiu ką pasakyt.

na tai ir nesiplečiam, kam reikės dar pasiklaus ko norės
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 18, 09:22)

Pažiūrėk, gi įdėjau linką su kaina.

matau kiek naujas kainuoja smile.gif pamiršau kas čia klausė, sakau gal skelbimuose pigiai rado.. nu dzin smile.gif
Atsakyti
Beje, tam kas klausė: aš nepatariu pirkt ar nepirk tokį ar kitokį objektyvą. Aš pasakiau savo nuomonę ir savo patirtį su juo.

Nelabai tiesą sakant įsivaizduoju, kaip galima patart žmogui pirkti šviesų fiksą ar tamsų zoomą, kai tas žmogus net nepasakė ką nori fotkint? nelabai tiesą sakant įsivaizduoju, kaip fotkint kelionėse ar peizažus su šviesiu fiksu 85 ar 50mm, lygiai kaip ir makro su zoomu smile.gif Taip kad, koks klausimas, toks atsakymas.
Man jis patiko ir mano poreikiams jis tuo metu buvo idealus.
Atsakyti
nu va, dar krūva gerų atsiliepimų apie šį obj

http://www.efoto.lt/...85mm_f3.5-5.6g_

apibūdina tik vieną pagrindinį minusą, kad tamsus.. tai jei nesvarbi didelė diafragma, tai kaip ir idealus obj smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 18, 09:34)

Nelabai tiesą sakant įsivaizduoju, kaip galima patart žmogui pirkti šviesų fiksą ar tamsų zoomą, kai tas žmogus net nepasakė ką nori fotkint? nelabai tiesą sakant įsivaizduoju, kaip fotkint kelionėse ar peizažus su šviesiu fiksu 85 ar 50mm, lygiai kaip ir makro su zoomu smile.gif Taip kad, koks klausimas, toks atsakymas.

nu jo, tiesą sakai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ypač @ 2011 10 18, 00:31)
p.s. po šiandien užsimaniau blykstės biggrin.gif

nu jau siuliau, dar syk pasiulysiu - papostinkit po suzinota top idomybe is seminaro, kuria naujai suzinojot, kiekvienas dalyvis nuo saves. Mazum kam irgi pravers, o ir andrius gales paziuret ar teisingai supratot, ka jis ten pasakojo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 10 18, 09:47)
nu jau siuliau, dar syk pasiulysiu - papostinkit po suzinota top idomybe is seminaro, kuria naujai suzinojot, kiekvienas dalyvis nuo saves. Mazum kam irgi pravers, o ir andrius gales paziuret ar teisingai supratot, ka jis ten pasakojo biggrin.gif

šiaip gera Tavo idėja, gaila, kad niekas į ją neatsiliepia biggrin.gif
Atsakyti

na aš tik nuotraukų spausdinime buvau smile.gif bet Andrius uždavė klausimą, kuo gi skiriasi didintuvo objektyvas nuo paprasto objektyvo, tai Ievukis žiūrėjo, ir padarė išvadą, kad objektyvas be bodžio biggrin.gif ir tiesą pasakius taip užsifiksavo, kad ištikrųjų nebepamenu kuo jie skiriasi biggrin.gif kad zoomo nėra? g.gif aij ir fokusavimo žiedo nėra, nes su didintuvu fokusuoji smile.gif va, paklausiau ir atsiminiau biggrin.gif atrodo.. biggrin.gif
Atsakyti

QUOTE(sayonara @ 2011 10 18, 09:51)
šiaip gera Tavo idėja, gaila, kad niekas į ją neatsiliepia biggrin.gif

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 18, 09:34)
Beje, tam kas klausė: aš nepatariu pirkt ar nepirk tokį ar kitokį objektyvą. Aš pasakiau savo nuomonę ir savo patirtį su juo.

Man jis patiko ir mano poreikiams jis tuo metu buvo idealus.

dėl šito visiškai nesiginčysiu, yra kurie tinka vienam bet netinka kitam. Bet kokiu atveju diskusijos ir kitos nuomonės yra ypač gerai, nes aš pvz kai pirkausi pirmaji objektyva tikrai nesupratau iki galo kodėl aš jį perku ir kur aš ji panaudosiu smile.gif
O ir objektyvų pasirinkimas yra tikrai nemažas, nes poreikiai skirtingi. Savo nuomonę išsakiau kad 5.6 ar praktiškai nenaudoju(peizažų nefotkinu) tai su tokia diafragma aš nežinočiua kaip išsiversti. Objektyvo išsirinkimas man asmeniškai vienas iš sunkesnių užduočių, todėl bet kokios diskusijos yra super. Kaip rašiau pati negaliu apsiresti kas laimes ar zoomas ar šviesumas, tieisog dėliojosi pliusiukus minusiukus kur aš ka panaudosiu ir panašiai.
Atsakyti
..kaip gera galvoti, kaip čia tą dainą iliustuoti.. patinka tas pasiruošimo etapas.. cool.gif
Atsakyti