Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Plumerija @ 2011 10 17, 23:19)
Aš irgi gavau dainą bigsmile.gif Eisiu sapnuot 4u.gif
Va  apie fokusavimo žiedą tai nepagalvojau žinok blush2.gif ryt, tiksliau jau šiandien reikės išbandyt.

o tu iš kokio miesto?

ir tik dabar až tavo pamačiau doh.gif susirasiu veliau tas programas ir atsiųsiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jlclove @ 2011 10 17, 23:22)
jau su nekantrumu laukiu rezultatu sios dainu temos biggrin.gif

pagaliau issirinkau objektyva. nu negalvojau, kad tai tiek ilgai uztruks ir koks tai sunkus darbas - nuspresti doh.gif cia kai pinigais nelyjama, turiu omeny smile.gif
gal kuri turit ir nesigailit? tai man palaikymas visai praverstu, kad nepersigalvociau biggrin.gif

Nikon AF-S DX VR Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6G ED

na man čia panašu į kitinį g.gif
Papildyta:
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 17, 23:49)
beje Svajone, aš irgi turiu tuos makro žiedus, o kadangi pas mane tavo įmautės dar tai jei susitiksim galėsiu duoti ir tą ir tą  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif o tai ant mano fotiko tiks? pas mane gi pentax g.gif kažkaip anksčiau lyg ir šnekėjom, kad netiks g.gif
Papildyta:
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 18, 08:25)
Pora foto iš foto darymo seminaro

kur mano meškerė? biggrin.gif
Atsakyti
Fui kokia aš. Labai dėkoju Andriui už seminarą. Jei kažko ir nesupratau, tai tikrai čia tik manobėda, nes dėstyti, reikšti mintis tikrai puikiai moki. Man labai patiko kad viskas susisteminta, pasiruošta, jokio chaoso, tikrai ne koks ala megėjiškas susibėgimas, bet tikra pamoka apie blykstes smile.gif
Kikei dėkui už pokalbį ir kavą smile.gif Pakalbėjau su vyru, sakė apsispręst ko noriu: kavos aparato, zoomo, kailinių ar kelionės. Tai aš giliam apmąstyme smile.gif Bet jei ką, žinosiu kur kreiptis smile.gif
Akashai dėkui už priėmimą ir visko suorganizavimą.
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 18, 09:43)
o tu iš kokio miesto?

ir tik dabar až tavo pamačiau  doh.gif  susirasiu veliau tas programas ir atsiųsiu smile.gif
Papildyta:
na man čia panašu į kitinį  g.gif
Papildyta:
lotuliukas.gif  o tai ant mano fotiko tiks? pas mane gi pentax  g.gif kažkaip anksčiau lyg ir šnekėjom, kad netiks  g.gif
Papildyta:
kur mano meškerė?  biggrin.gif

dėl tikimo net nežinau,nes šiaip mes su Plumerija kartu siuntėmės man rodos jie vienodi g.gif
o meškerė jau su pirmu kartu buvo išdžiūvusi už tai nėra ant sienos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 18, 08:43)

na man čia panašu į kitinį  g.gif

Aš kadangi kitinio niekad neturėjau, tai nežinau kas tokie jie yra. Jei kitiniai yra tie, kurie komplektuojami su fotiku, tai na.. nebent Nikonas pradėjo komplektuoti su geresniais objektyvais, bet visgi nemanau kad jis kitinis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 17, 23:45)
Pirmai atlikusiai šią užduotį, dovanoju prizą - pataisyti Maggy reputaciją biggrin.gif Viešai pareiškiu, kad ši ponia, nepadarė paskutinio dainos žaidimo  va šitai !dainai  cool.gif

aaahhh! zinojau, kad pasisakysi. blogiausiai, kad as is karto ideja turejau, tik nelabai zinau kaip ishpildyt, na su 50mm nesigautu. velniava. kaip tu mane cia sugednai.
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 17, 17:54)
Ir kai nori daryti daug nuotrauku to paties objekto, MF labai pravercia. Pvz lasiukus fotografuojant - nusistatai fokusa su MF, o tada jau lauki tu krentanciu lasiuku ir fotografuoji.

drinks_cheers.gif
nors man ziauriai sunku su MF, nedamatau (nors ir su leshiais). sunkiausiai man su juosta buvo prisijaukinti butent MF, labai sunkiai fokusavosi, vis galvodavau "ar jau? ar teisingai? ar toks fokusas turi buti???" gavus ishryshkintas ir nuskenuotas juosteles - apsiramindavau, nes realiai, kai neskubedavau ir susikaupdavau, viskas oki buvo su mf blush2.gif
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 18, 08:19)
as tai va visad bijau, kad ides kada taip mano ir apsnekes "ziurekit, kokios baisios foto tos mergos, as tai tikrai geriau fotkinu" biggrin.gif nu bet va tada bus naturali kritika biggrin.gif

as visai nebijau. tiesa sakant net nepagalvojau apie tai. jei taip atsitiktu, butu tik idomiau bigsmile.gif
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 18, 09:25)
Pora foto iš foto darymo seminaro

Kike, idomus darbai. kazhko labai man patiko. faini.

as meshka, nevalingai uzhmiegu ziemos miegu. ko gero fotografija pabus manyje balandi smile.gif o kolkas bandysiu tvarkytis su archyvais, siek tiek gerio turiu.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 18, 08:18)
Aš su tokiu ilgą laiką fotkinau ir labai laiminga buvau. Universalus objektyvas. Beje tokį labai pasyviai parduodu dabar, nes man nelabai tinka ant naujo fotiko.
Papildyta:
Ne, nekitinis.
Dėl tamsumo, jo, jis nėra šviesus, žiemą jei tamsūs namai, bus sunkiau, nors aš kažkaip išsisukdavau, bet lauke, vasarą, vaikus fotkint, man buvo numeris vienas smile.gif
Šviesus zoomas nepigus dalykas smile.gif Dar apie fixą pagalvok, jie šviesūs, na, bet ne zoomai. Aš labiau pakomentuot negaliu, nes man jis labai patiko.

Nu nesitiki kad jis tau patikti galėjo, žiema su juo tik lauke fotkinti, patalpoj manau nekeliant iso nieko nenufotkinsi nes bus vis tamsu smile.gif))
Aš pati šiuo metu daug dvejoju ar zooma canon 24-70 f/2.8 ar sigma 50 f/1.4. niekaip negaliu apsipresti kas turi laimeti zoomas ar šviesumas smile.gif))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 18 spalio 2011 - 08:50
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 18, 09:45)
Fui kokia aš. Labai dėkoju Andriui už seminarą. Jei kažko ir nesupratau, tai tikrai čia tik manobėda, nes dėstyti, reikšti mintis tikrai puikiai moki. Man labai patiko kad viskas susisteminta, pasiruošta, jokio chaoso, tikrai ne koks ala megėjiškas susibėgimas, bet tikra pamoka apie blykstes smile.gif
Kikei dėkui už pokalbį ir kavą smile.gif Pakalbėjau su vyru, sakė apsispręst ko noriu: kavos aparato, zoomo, kailinių ar kelionės. Tai aš giliam apmąstyme smile.gif Bet jei ką, žinosiu kur kreiptis smile.gif
Akashai dėkui už priėmimą ir visko suorganizavimą.

džiaugiuosi kad patiko ir seminaras ir kava ax.gif tikiuosi buvo naudingas seminaras nors kažkiek 4u.gif
o dėl kavos aparato,prašom,jei tik norėsi galėsiu duoti vyro kontaktus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Maggie @ 2011 10 18, 09:48)

Kike, idomus darbai. kazhko labai man patiko. faini.

džiaugiuosi,kad patiko,man irgi patinka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 18, 08:46)
Aš kadangi kitinio niekad neturėjau, tai nežinau kas tokie jie yra. Jei kitiniai yra tie, kurie komplektuojami su fotiku, tai na.. nebent Nikonas pradėjo komplektuoti su geresniais objektyvais, bet visgi nemanau kad jis kitinis. 4u.gif

tai kuom jis tada geresnis nei kitinis?

na diafragma nefiksuota, kintanti, maža.. na kitiniuose tokia būna.. židinio nuotolis irgi toks universalus.. kaip sako, kuo universalesnis obj, tuo kokybė prastesnė.. ypač kai čia diapazonas židinio nuotolio toks didelis, nuo tokio plataus kampo iki 85mm.. kažkur skaičiau, kad iškraipymai dideli būna.. nu nežinau, neskaičiau šito obj nei testų, nei naudojausi juo smile.gif gal ir geras, įdomu kokia kaina, tada pasakyčiau, ar pirkčiau tokį ar ne smile.gif

beje, jau kaip kažkas minėjo, patalpoje su tokiu nepafotkinsi, per tamsu bus.. reiks arba iso daug kelti, arba su blykste kalti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 18 spalio 2011 - 08:58
QUOTE(vienintelė @ 2011 10 18, 08:49)
Nu nesitiki kad jis tau patikti galėjo

Aš du metus tik jį vieną teturėjau ir tik su juo fotkinau. Kaip sakiau, kitinio man nereikėjo, pirkau tik body ir iškart geresnį objektyvą, t.y. 16-85mm.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 18, 08:57)
Aš du metus tik jį vieną teturėjau ir tik su juo fotkinau. Kaip sakiau, kitinio man nereikėjo, pirkau tik body ir iškart geresnį objektyvą, t.y. 16-85mm.

o kuom jis geresnis? ar pasakė?
Papildyta:
aš gavau dainą, tik niekaip negaliu paklausyt , nes mano vaikštanti radija į ausį zyzia nuo pat ryto, nieko negirdžiu kas per daina biggrin.gif tik žinau,kad pirmą kartą girdėta, ir labai džiaugiuosi, kad gavau nenuvalkiotą, nepopuliarią, negirdėtą, nematytą (bent jau man), bus proga nuo pradžių iki galo įsiklausyt smile.gif o ne taip, kad gauni dainą- aij žinau šitą, išjungi ir sėdi be darbo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 18, 08:57)

hm... na kiek aš atsimenu tai tu savo studijoj fotkindavai su 50mm ant crop body, ir vis sakydavai kad netelpi dėl to pirkai ff. 50mm suprantu dėl to kad jis šviesus, tikrai nepamenu tavo foto darytu su tuo objektyvu kuriuo du metus fotkinai. Faktas kad jis stebuklu nedaro ir man atrodo nereikia klaidinti žmonių kurie dar nesupranta visos esmės apie skaičiukus. Parodyk foto kur tuos du metus fotkinai, labai įdomu pasidarė g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 18 spalio 2011 - 09:08
pasakykit kiek kainuoja tas obj apie kurį čia diskutuojam, tada bus aišku, verta ar neverta, nes gal žmogus už 100 lt skelbimuose rado, tai tada tikrai verta pirkt, bet jei vienu nuliu daugiau kainuoja, tai tada geriau kažką kito pasižiūrinėt..
Atsakyti