Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Jurzole @ 2011 10 20, 18:22)
Tai daryk su automatiniu fokusu ir perkadravimu  4u.gif

Automatinis šauna kur nori ir man į tuos sudėtus daiktus nepavyksta jo "nukreipti" dažniausiai fokusuoja į vidurinį. doh.gif
Kai šioje nuotraukoje
user posted image

QUOTE(vienintelė @ 2011 10 20, 18:33)
tai šį kart bandyk prilipti smile.gif daryk su auto, paspaus mygtuka kad sufokusuotu ir neatleidus perstum fotoaparata kur nori kad fokusas liktu ir tada mygtuka spaus iki galo. Įdomu aiškiai aš čia surašiau  g.gif

Taip nieko nesigauna, bandyta seniau buvo... rolleyes.gif Plaukia tada viskas... doh.gif Na bet pamėginsiu dar rytoj, gal netyčia... biggrin.gif
Aš jau sapnuoju normalų fotoaparačiuką lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eve...: 20 spalio 2011 - 19:02
QUOTE(Žydraakė @ 2011 10 20, 18:54)
O tai gal tiesiog paskelbiam, kad psio, sąrašiukas baigtas ir tuomet jau kiekviena kelia, kada nori iki sutartos datos mirksiukas.gif

gal nereikia iš vis to sąrašiuko? g.gif kam jis reikalingas? spėlioji pagal žmogaus braižą, maždaug žinom kas čia pasisako/pasirodo temoje..
Atsakyti
Laba,
QUOTE(Eve... @ 2011 10 20, 19:00)

Kai šioje nuotraukoje

Bent jau šioje foto žiedeliai per arti viena kito. Kitoks jų išdėstymas galėtų padėt sufokusuot, beje kokia tavo technika, kiek pamenu merginos ne per seniausiai atlikinėjo ND su powershot, jei neklystu smile.gif
Atsakyti
Visiška muilinė doh.gif Kodak M320
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 10 19, 20:57)
jlclove dar prisiminiau ka norėjau apie sigma objektyva pasakyt, kai testuoti fokusa nepamiršk abu galus patikrinti, ir prie 70mm ir prie 200mm, nes būna kad vienas ok bet kitas grybauja smile.gif

aciu, butinai 4u.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 10 19, 20:59)
Na o ka pasakysite apie mano beveik-makro skruzdelyte? Irgi turbut nefotogeniska?  mirksiukas.gif Bet galiu uztikrinti, kad gyva - net labai  doh.gif  Ypatingai sunku buvo su ja - niekaip nenorejo vienoj vietoj sedeti, vis lakste aukstyn zemyn, kairen-desinen, nelabai supratau, kokiu tikslu...  g.gif biggrin.gif

dar neteko is taip arti matyti bigsmile.gif
del sigmos obj, tai tikrai jis nebus pagrindinis smile.gif na, nebent kol isbandysiu visas jo galimybes smile.gif o tada neabejoju vel nauji norai atsiras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eve... @ 2011 10 20, 19:10)
Visiška muilinė doh.gif  Kodak M320

bandyk padaryt tada su skirtingais židinio nuotoliais (34 - 102 mm) mačiau tiek turi taviškis. Tai pradėk nuo min, imk viduriuką, ir paskutinį. pažiūrėsi kas gaunas, gal ir dar kokią funkciją atrasi. Žinok, aš tik savo veidrodinį nusipirkus, darbinėj muilinėj debesį funkcijų suradau, nors čiupinėjau tą aparatą ne vienerius metus blush2.gif
Pagalvojau, kad jis automatiškai nustatinės ir diafragmą g.gif Bet vis tiek pasižiūrinėk, kokias pusiau automatines funkcijas jis turi ir eksperimentuok. nebūtinai su namų darbais 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jokubaite: 20 spalio 2011 - 19:40
QUOTE(gotte @ 2011 10 20, 17:12)
Įdomi būtų jūsų kritika šiam portretui...kadravimas, kaip JB? Ar ne per tamsu? Čia ne tas, kurį turėjau fotografuoti...tas dar neprisiruošia niekaip  biggrin.gif

neblogas portretukas smile.gif apacios kiek truksta man. j/b tinka, ir tamsumas man cia tinka
Atsakyti
Myce, ar skaitai angliskai? mirksiukas.gif Radau idomu straipsniuka apie vabzdziu fotografavima - ir ne lavoneliu, o gyvu biggrin.gif Ir netgi be trikojo (ar bent jau ne visada su) mirksiukas.gif

Beautiful bugs

Dabar jau tikrai zinau, kad kada nors noresiu geresnio makro objektyvo... bet pirmiausia reikia ismokti naudotis tuo, kuri turiu ax.gif smile.gif

QUOTE(rG @ 2011 10 20, 18:12)
Nežinau, aš linkusi manyti, kad visas daugmaž vienu metu, viena dvi dienos nesiskaito.

Ai, man tai is tikruju tas pats, nes kitos savaites didziaja dali namie nebusiu, kaip tik i pacia termino pabaiga sugrisiu... ax.gif Kita vertus, gi nebutina iskart eiti ir tikrinti, kiek jau nuotrauku ideta - jei norisi pamatyt visas vienu metu, tai tiesiog palauki, kol kelimui skirtas laikas baigsis, ir tada tik eini ziureti mirksiukas.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 20, 19:06)
gal nereikia iš vis to sąrašiuko?  g.gif  kam jis reikalingas? spėlioji pagal žmogaus braižą, maždaug žinom kas čia pasisako/pasirodo temoje..

Tai kad jau vis tiek yra tas sarasiukas daugmaz, nebent dar kas prisijungs.

QUOTE(jlclove @ 2011 10 20, 19:37)
del sigmos obj, tai tikrai jis nebus pagrindinis smile.gif na, nebent kol isbandysiu visas jo galimybes smile.gif o tada neabejoju vel nauji norai atsiras biggrin.gif

Del nauju noru tai nei kiek neabejoju biggrin.gif
Atsakyti
M'key, aš galiu nors ir rytoj padaryti sąrašą su numeriais. Ir pradėsim traukti. smile.gif
Gintarija, Kalėdinių nuotraukų mainai. Traukiame burtus, gaminame nuotrauką arba ieškome gražiausios archyve ir siunčiam tam žmogui. Taip pat laukiam iš kito. Dalyvausi? smile.gif
Beje, jei aš apsiimu organizuoti tuos burtus, norėčiau pradėti sulaukti adresų į až. rolleyes.gif Jei SM'e nebetilps man až, rašykite flickr į až. Jeigu ką. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 20 spalio 2011 - 21:16
Žinau,kad nelabai kam įdomu bus,bet ale va pasigirsiu,kad išryškinau jau ir be Andriaus priežiūros juostikę ir nieko nesušikau lotuliukas.gif džiūna dabar thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 20, 21:55)
Myce, ar skaitai angliskai?  mirksiukas.gif Radau idomu straipsniuka apie vabzdziu fotografavima - ir ne lavoneliu, o gyvu  biggrin.gif Ir netgi be trikojo (ar bent jau ne visada su)  mirksiukas.gif 

Ačiū! 4u.gif Varau skaityt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 20, 21:47)
Žinau,kad nelabai kam įdomu bus,bet ale va pasigirsiu,kad išryškinau jau ir be Andriaus priežiūros juostikę ir nieko nesušikau  lotuliukas.gif džiūna dabar  thumbup.gif

Nu kaipgi neidomu smile.gif Saunuole 4u.gif Va as taip ir suprantu tikra juostine fotografija - kai viska pats darai, nuo iki (nors as niekada nedaryciau, bet vis tiek zaviuosi, kas daro).
Atsakyti