Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(vienintelė @ 2011 10 20, 12:07)
o kas su ta sepija tau neišeina?

Lyg ir gavosi, bet aš ne per gradiant map, kitaip dariau.
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 10 20, 11:07)
jeigu nėra kombinacijos visada galima savo susikurti mirksiukas.gif
o kas su ta sepija tau neišeina?

Jo turiu susikūrusi actioną, bet kai varinėjų po visą jų paletę, tai irgi ieškot jo reik, gaunas tas ant to pačio.. Maniau gal yra koks mygtukas CMD+ kas nors biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2011 10 20, 10:55)
Taigi sakau, klausimas retorinis, lengvai apspangus kavos esu lotuliukas.gif Turėjau tikslą, aš čia apie fotografiją jeigu ką, kažkiek jo pasiekiau, kažkiek liko dar. Bet, anksčiau niekada neskaudėjo galvos dėl daugybės dalykų, na tokių kaip nušokęs fokusas, jetus, tiesą sakant, jis pas mane buvo retai ir tik centre, apie perkadravimą mano šviesūs plaukai net nežinojo lotuliukas.gif šiltos/šaltos spalvos, nukapotos galūnės, pasvirę horizontai, modeliuko (mintyj turiu vaikus) apranga, kaip krenta šviesa ir pan. Pramokau kažką, bet galvą skaudą lotuliukas.gif Vaikams nebemoku pirkti drabužių, nes vis galvoju, kaip atrodys foto, kaip dėrės ir pan, noriu naujų namų, šviesiom sienom, dideliais langais, noriu, kad nebūtų LT apsiniaukusios žiemos, kai namie negaliu fotografuoti, trečia para nervuota, nes vis nesusikalbu su fokusu, kodėl mano vaikai nenori bent kiek papozuoti man blink.gif Ir pan, ir pan. 

O trapučiams akcija Rimi lotuliukas.gif

apie fokusą kaip brytva aš turbūt pirmą dieną į šitą temą atėjus sužinojau biggrin.gif pamenu įmečiau foto, ir visos rėkė- trūksta fokuso, trūksta fokuso doh.gif pleeee, kur trūksta, žiūriu aš į tą nuotrauką, ir nieko man netrūksta, viskas fokuse doh.gif šakės, aš tada vos galvos nenusiroviau, galvoju nu negali būt, kad visos mato nefokusą, o aš tik viena matau fokusą.. šakės kiek kartų žiūrėjau aš į tą foto, kol supratau apie ką jūs kalbat doh.gif ir speceliai dabar atsidariau tą foto, ir man netrūksta ten to fokuso lotuliukas.gif išsididinus net vaiko snarglys geros kokybės nosyje įžiūrimas biggrin.gif bet žinau ką turėjot omeny.. uždėčiau šarpo, ir problema išsispręstų ko gero.. arba gal tiesiog ryškumo zona per siaura..

dėl rūbų ir aparangos nesiparinu, vadinasi mažiau sergu ta liga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 19, 13:56)
tai paryškink foną biški ir bus liuks wink.gif labai fainas modelis smile.gif

hm. o man siaip sau modelis. vien tai, kad ryzhi plaukai (nepatiko kaip sugarbanoti) ir derantis melynas paltukas - man nereishkia, kad modelis jau wow. man modelis labiau uzkliuvo su emocija, negu blankus kovo 8 gvazdikas. o visuma - not bad. shvari foto, kokybishka.
QUOTE(vienintelė @ 2011 10 19, 16:00)
pirma karta kabinėjuosi kad flickr šarpo per daug užvarė smile.gif))

fainas. i seimos albuma. kliuna demes and majkutes, o ir seiles nori nuvalyti, bet savotishko sharmo priduoda taipogi. gal daryciau ciut "shvaresni" jb.
QUOTE(juratike13 @ 2011 10 19, 16:06)
As vakar isigijau canon 430EXII, ok, sian skaitysiu instrukcija...kiek spejau as ten paskaityt, zalias miskas man ten, o sestadieni man jos jau reiks... doh.gif

aishku seniai tas buvo, bet pas mane nebuvo pridetos jokios instrukcijos. ar tu nete skaitai? gal galetum numest?
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 19, 21:23)
O kur jus taip skubate? Jei jau siandien pradejom, tai per tris dienas reikia uzbaigti?  biggrin.gif Gal neskubam, a? Leidziam visoms sugalvoti, ka nori siusti, padaryti nauju nuotrauku, jei neturi tinkamu senu. Zodziu, as tai siulyciau dvi savaites laiko duoti nuotraukoms siusti...  ar bent jau iki kito sekmadienio ax.gif

as siulau nuo 5tadienio iki sekancio 5tadienio nuotrauku siuntimui. davai neskubam, kaa? man labai noretusi si karta sudalyvauti.
QUOTE(robobebras @ 2011 10 19, 16:13)
kazko zaraza neisipaise i kadra normaliai ir neissiexponavo iki galo.

lotuliukas.gif
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 19, 21:30)
Kaip gerą temą palietėt. Aš labai panašiai manau kaip Tu surašei..Ir vakare vaikui galvą glostydama ar ttrumpindama pasaką, kad galėčiau sėst prie darbų, galvoju lygiai taip pat. Aš jaučiuosi siaubingai kalta. Ir žinai kodėl? Ogi dėl to, kad kai dirbu, vis galvoju: va, juk visa tai dėl vaikų, namų, šeimos. Galėsiu jiems kažką nupirkt, kažkur nusivest ir pan.. O ištiesų tai yra buliaus kakis. Vaikams nereikia materialių dalykų taip labai. Vieną dieną, žinau kad taip bus, man vaikai pasakys: mama kur tu buvai? Man ne žaislų, ne geresnių (dar geresnių) sąlygų gyvent reikėjo, net ne naujo kompo ar telefonų naujausio modelio, mam, man reikėjo tavęs. O va aš tuo metu dirbau ir plėšiausi, kad tik sukurt tiems vaikams dar geresnį gerbuvį, kad daugiau jiems galėt duoti, nors ir taip visko sočiai.. Ir vaikai to neatleis man. Nes laikas tai bus jau praėjęs.

blogiausiai, kad buliaus kakis dar ir tai, kad tai darome visgi ne TIK del gerbuvio, o ir del saves, mus ta veikla vezha. o gerbuvis? velgi - MES norim geresnes mashinos, mes norim i Ispanija, o ne Turkija, mes norim kailiniu ar naujo ne 3 o 5kambariu buta. vaikai kaipo to neprasho..
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 20, 09:06)
siulau viena arba dvi. nebutina butinai dvi. kas kiek nori, bet max 2. svarbu ne atspet gi, o speliot:)

yep. ir dar jei nebus per daug sudetinga, parashyti koks nickas po kiek foto siunte. kad objektyviau galima butu spelioti.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 20, 11:12)
Jo turiu susikūrusi actioną, bet kai varinėjų po visą jų paletę, tai irgi ieškot jo reik, gaunas tas ant to pačio.. Maniau gal yra koks mygtukas CMD+ kas nors  biggrin.gif

ne apie actiona kalbu, apie shortcut (mygtuku kombinacija)
Atsakyti
Word'e tai aš visas savo kompinacijas esu pasidariusi, kaip lengviau. Bet word'u naudojuosi daug intensyviau, su PS stipriai dirbti tik šiemet ir pradėjau.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 10 20, 11:13)

blogiausiai, kad buliaus kakis dar ir tai, kad tai darome visgi ne TIK del gerbuvio, o ir del saves

Tai apie tai ir kalbu.. Kad mes vis norim daugiau, stengiamės ir pan.. Nu plati tema, bet turbūt vienos tiesos čia ir nerasi..

QUOTE(vienintelė @ 2011 10 20, 11:14)
ne apie actiona kalbu, apie shortcut (mygtuku kombinacija)

mmm smile.gif Pirmą karta apie tai girdžiu smile.gif Čia labai sudėtinga? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 20, 11:20)
Word'e tai aš visas savo kompinacijas esu pasidariusi, kaip lengviau. Bet word'u naudojuosi daug intensyviau, su PS stipriai dirbti tik šiemet ir pradėjau.

kas čia per fintas? gali papasakot? kaip tai daroma? ir pvz kuo tai gali praverst kokia worde? įdomu g.gif aš exeliu daug naudojuosi, tai gal ten galėčiau pritaikyt smile.gif pasakok jei turi laiko , įdomu tikrai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 20, 11:25)
kas čia per fintas? gali papasakot? kaip tai daroma? ir pvz kuo tai gali praverst kokia worde? įdomu  g.gif  aš exeliu daug naudojuosi, tai gal ten galėčiau pritaikyt smile.gif pasakok jei turi laiko , įdomu tikrai smile.gif

ok.
Pavyzdžiui, reikia komandos ilgam brūkšniui, ar neperskiriamam brūkšneliui. Taigi eini į simbolius, ten lyg specialieji simboliai pavadinimas yra, ten spaudi ant jų ir lyg yra tokia grafa - sukurti komandą. tai ją ir kuri. Einu panaršysiu, pakeičiau prieš savaitę į dešimtus windows'us, tai truputį nesigaudau (beje, kombinacijas keičiau su 2003 lyg, tai galiojo ir 2007, ir 2010)
Papildyta:
Radau
http://clip2net.com/s/1fOax
http://clip2net.com/s/1fOb8
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 20 spalio 2011 - 11:29
QUOTE(rG @ 2011 10 20, 11:32)
ok.
Pavyzdžiui, reikia komandos ilgam brūkšniui, ar neperskiriamam brūkšneliui. Taigi eini į simbolius, ten lyg specialieji simboliai pavadinimas yra, ten spaudi ant jų ir lyg yra tokia grafa - sukurti komandą. tai ją ir kuri. Einu panaršysiu, pakeičiau prieš savaitę į dešimtus windows'us, tai truputį nesigaudau (beje, kombinacijas keičiau su 2003 lyg, tai galiojo ir 2007, ir 2010)
Papildyta:
Radau
http://clip2net.com/s/1fOax
http://clip2net.com/s/1fOb8

jezau marija, lietuvišku wordu naudojiesi doh.gif susipažinau ten su naujais žodžiais kas matėsi biggrin.gif
Atsakyti
aciu uz temute....
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 20, 11:35)
jezau marija, lietuvišku wordu naudojiesi  doh.gif  susipažinau ten su naujais žodžiais kas matėsi  biggrin.gif

Visos mano įmanomos programos lietuvių k. ir visada taip buvo biggrin.gif PS anglų k.
Atsakyti