Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Žydraakė @ 2011 10 20, 08:53)
Bent jau man, tai dešinėj tikraigeriau. O kaip nuiminėjai? Geltonos spalvos dėjai?

Color balance pastumdziau smile.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 20, 09:06)
siulau viena arba dvi. nebutina butinai dvi. kas kiek nori, bet max 2. svarbu ne atspet gi, o speliot:)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 10 20, 06:37)
Sitomis salygomis nei trikojis, nei stabilizatorius nepadetu. Jie laikytu aparata, o ne ziedlapi plevenanti ir skruzde lakstancia. Jei apsvietimo salygos neleistu islaikymo, trumpesnio nei 1/250, gautusi sh.... Net jei imurytum kamera i cementini bloka.

Nu va, nebuvau perskaičiusi iki galo.. Ir aš taip maniau. Tai Andriau, kam reikalingas trikojis, jei tarim sąlygos leidžia trumpą išlaikymą? Kam dar jis naudojamas apart patogiau fotkint ir kitų nesąmonių? g.gif Čia manau toks klausimas, kad atsakymas bus vertingas ne man vienai..
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 20, 09:16)
Nu va, nebuvau perskaičiusi iki galo.. Ir aš taip maniau. Tai Andriau, kam reikalingas trikojis, jei tarim sąlygos leidžia trumpą išlaikymą? Kam dar jis naudojamas apart patogiau fotkint ir kitų nesąmonių?  g.gif Čia manau toks klausimas, kad atsakymas bus vertingas ne man vienai..

Man pirma mintis - auto:)
Atsakyti
Auto smile.gif tai trikoju ir per galva galima uzpuolikui mostelt. Mes apie makro matyt kalbame.

Mano galva tai pirmiausia kadravimui. O dar tiksliau- jo islaikymui norima laika. Tikrasis makro mano supratimu yra tada, kai objekto dydis realybeje lygus arba mazesnis uz projekcija i juostele/matrica. Tokiomis salygomis labai sunku tinkamai sukadruoti ir islaikyti aparata. O juk del labai siauro DOF daro keliasdesimt kadru to paties objekto tik su skirtingu fokusavimu. O po to is fokuso "sluoksniu" sulipdo kadra, kuriame visas objektas fokuse. Kaip tai padaryti be statyvo? Cia kalba neina apie skruzde ant smilgos lauke, nes ta skruzde vos 10 proc kadro uzima. Paziurekit kur makro, kur skruzdes galva per visa kadra. Ir paskaitykit, kiek kadru reikejo tokiai nuotraukai.

Lauko salygom, kai bent kiek vejuota, tai trikojis tam, kad sukadruotum gerai, o po to tiesiog padarytum kelis dublius tikintis, kad pagrindinis objektas bus toje kadro vietoje, kur nori ir jis nebus issiliejes. O tai tik islaikymu galima pasiekti. Ir uzkardom vejui.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 10 20, 08:41)
Auto smile.gif  tai trikoju ir per galva galima uzpuolikui mostelt. Mes apie makro matyt kalbame.

Mano galva tai pirmiausia kadravimui. O dar tiksliau- jo islaikymui norima laika. Tikrasis makro mano supratimu yra tada, kai objekto dydis realybeje lygus arba mazesnis uz projekcija i juostele/matrica. Tokiomis salygomis labai sunku tinkamai sukadruoti ir islaikyti aparata. O juk del labai siauro DOF daro keliasdesimt kadru to paties objekto tik su skirtingu fokusavimu. O po to is fokuso "sluoksniu" sulipdo kadra, kuriame visas objektas fokuse. Kaip tai padaryti be statyvo? Cia kalba neina apie skruzde ant smilgos lauke, nes ta skruzde vos 10 proc kadro uzima. Paziurekit kur makro, kur skruzdes galva per visa kadra. Ir paskaitykit, kiek kadru reikejo tokiai nuotraukai.

Lauko salygom, kai bent kiek vejuota, tai trikojis tam, kad sukadruotum gerai, o po to tiesiog padarytum kelis dublius tikintis, kad pagrindinis objektas bus toje kadro vietoje, kur nori ir jis nebus issiliejes. O tai tik islaikymu galima pasiekti. Ir uzkardom vejui.

oij kaip ten sudėtinga, ir kiek kantrybės reikia.. mačiau kažkur, kad jei pvz modelis ant žolės ilgos tupi, tai sukuria užuovėją, ir dar su specialiais laikikliais, ale dideliais pincetais tą žolę laiko, kad ji nesiūbuotų doh.gif nu ir tada kažkaip fotkina.. nes nufotkint pvz skruzdelės portretą, kai jos VEIDAS užima visą kadro dalį, tai manau oij kaip ten yr ką veikt.. ten truputuką fotiką sujudinsi, ir "pabėgs" iš kadro ta skruzdelė.. čia tokiam mini pasaulyje obj kaip geras televykas veikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 20, 00:14)
"Šviesa ir eksponometrija" seminaras:

mamagute - su klaustuku
brumbrumai
bizyte
noisy-B
Žydraakė
maija +1
cheles
ypač - su klaustuku

Labas
o galima ir man su klaustuku užsirašyt? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2011 10 20, 08:19)
Man pirma mintis - auto:)

Aha ir man auto dar atėjo mintin.

Dėkui Andriau.. Vėl naudinga informacija smile.gif
Atsakyti
O dar reikia ivertinti, kad tie "modeliai" arba nelabai gyvi buna, arba tvirtai priklijuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 10 20, 09:22)
O dar reikia ivertinti, kad tie "modeliai" arba nelabai gyvi buna, arba tvirtai priklijuoti mirksiukas.gif

Tai va ir aš tą žinau, kad gyvų modelių makro nelabai kas fotografuoja, tik gerai atrodančius lavonėlius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 10 20, 09:22)

su diklofosu papučia lotuliukas.gif kad toks pusiau gyvas būtų, kad negulėtų kaip ta musė negyva antšono biggrin.gif doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
andriuska tu visažinis smile.gif iš kur šitos dėmės juodos ant nuotaukos atsiranda? tokie kontrastingi taškai?
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 20, 09:31)
[ iš kur šitos dėmės juodos ant nuotaukos atsiranda? tokie kontrastingi taškai?

greičiausiai sena juosta, aš tokias kelias turiu, taupau biggrin.gif
pelėsiukai gali būti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 20 spalio 2011 - 09:35
Va, išmokau pamoką apie makro, reik eit musės lavono ieškot ir priklijuot ant kokio gražaus gelės žiedlapio, papurkšt plaukų laku, kad blizgėtų ir vuolia, modeliukas puikus! lotuliukas.gif
Atsakyti