Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

"Šviesa ir eksponometrija" seminaras:

mamagute - su klaustuku
brumbrumai
bizyte
noisy-B
Žydraakė
maija +1
cheles
Atsakyti
Jau neatsimenu kada čia dėjau kokią nuotrauką, tai rodausi biggrin.gif Kažkaip paskutiniu metu smarkiai sumažėjo noras fotkint... Pačiai keista, kad net savo vaikų nebegaudau... Tai čia buvo tokia pusiau priverstinė fotosesija biggrin.gif Kad fotoaparatas nepridulkėtų biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 19, 23:03)

mamagute - su klaustuku
brumbrumai
bizyte
noisy-B
Žydraakė
maija +1
cheles

aš su klaustuku iki savaitgalio
Atsakyti

mamagute - su klaustuku
brumbrumai
bizyte
noisy-B
Žydraakė
maija +1
cheles
ypač - su klaustuku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikirike: 19 spalio 2011 - 23:17
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 19, 23:34)
Taigi, "jei"... ne visada gi tokios salygos yra. Nesakau, kad visada trikojo reikia (nors kad nekenkia, tai faktas). O va tu pabandyk nufotografuoti ant svelniai vejo judinamo ziedlapio begiojancia mazulyte skruzdelyte, is keliu centiimetru atstumo, su objektyvu be IS, su rankiniu fokusu - va tada ir suprasi, koks skirtumas  mirksiukas.gif Siuo atveju turbut ir gera sviesa, ir trumpas islaikymas negarantuotu sekmes  g.gif

Sitomis salygomis nei trikojis, nei stabilizatorius nepadetu. Jie laikytu aparata, o ne ziedlapi plevenanti ir skruzde lakstancia. Jei apsvietimo salygos neleistu islaikymo, trumpesnio nei 1/250, gautusi sh.... Net jei imurytum kamera i cementini bloka.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 10 19, 21:30)
O ištiesų tai yra buliaus kakis. Vaikams nereikia materialių dalykų taip labai. Vieną dieną, žinau kad taip bus, man vaikai pasakys: mama kur tu buvai? Man ne žaislų, ne geresnių (dar geresnių) sąlygų gyvent reikėjo, net ne naujo kompo ar telefonų naujausio modelio, mam, man reikėjo tavęs*.

kažkuo patiko kažkieno eglutė, gal kad voratinklis buvo pavaizduotas kitaip *nei pas visas.

* tai va, kad šitą irgi visi supranta (bent man taip atrodo), bet vis tiek pagauti kažkokio pagreičio daro kitaip. Turėjau tokią bendradarbę, kuri kukliai gyveno su vyru ir trimis vaikais, neturėjo nuosavo namo, mašinos ir pan. Jiems gal net gyvenimas tekėjo lėčiau ir ramiau nei kitiems. Bet labai džiaugės tuo ,ką turi-savo šeima. Savo namais. Ir visai nesiplėšė dėlto, kad kažką materialaus įgytų.

** smagu, kad eglutė patiko smile.gif
Atsakyti
tiesa, kiek foto spėliojimui galima bus siųsti? vieną? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gizzy @ 2011 10 19, 21:19)
Bandziau nuimti melynuma, i domu ar pavyko  g.gif Ar geriau nors kiek?

user posted image

Bent jau man, tai dešinėj tikraigeriau. O kaip nuiminėjai? Geltonos spalvos dėjai?

QUOTE(Jurzole @ 2011 10 19, 21:59)
Na o ka pasakysite apie mano beveik-makro skruzdelyte? Irgi turbut nefotogeniska?  mirksiukas.gif Bet galiu uztikrinti, kad gyva - net labai  doh.gif  Ypatingai sunku buvo su ja - niekaip nenorejo vienoj vietoj sedeti, vis lakste aukstyn zemyn, kairen-desinen, nelabai supratau, kokiu tikslu...  g.gif biggrin.gif

user posted image

Man akiai per labai ryškus fonas, toks jausmas, kad net pati skurzdelytė šiek tiek į ryškiai ružavą neša:) Bet kaip lakiojanti skurzdė, tai gerai pagauta mažulytė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 20, 08:49)
tiesa, kiek foto spėliojimui galima bus siųsti? vieną? smile.gif

nuoboooodu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 20, 08:53)
nuoboooodu biggrin.gif

Kai aš pažiūriu į dalyvių skaičių blink.gif tai reiks disertaciją parašyti, kad išsiaiškinti visų stilių, tada atspėti ir dar po dvi fotkes lotuliukas.gif
Siūlau apibrėžti, po kiek fotkių galima siūsti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2011 10 20, 09:01)
Kai aš pažiūriu į dalyvių skaičių blink.gif tai reiks disertaciją parašyti, kad išsiaiškinti visų stilių, tada atspėti ir dar po dvi fotkes lotuliukas.gif
Siūlau apibrėžti, po kiek fotkių galima siūsti cool.gif

siulau viena arba dvi. nebutina butinai dvi. kas kiek nori, bet max 2. svarbu ne atspet gi, o speliot:)
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 10 19, 22:34)
su rankiniu fokusu - va tada ir suprasi, koks skirtumas  mirksiukas.gif Siuo atveju turbut ir gera sviesa, ir trumpas islaikymas negarantuotu sekmes  g.gif

Aš su auto fokusu vėjo kedenamą gėlę nesugaudau, o tu man su rankiniu siūlai doh.gif Tiesiog maniau, kad trikojis reikalingas tam, kur yra naudojamas ilgas išlaikymas? T.y. tada kai virpa aparatas, bet ne modelis? g.gif
Atsakyti