Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 18, 16:21)
Andriau žiūriu seniai blogą pildei smile.gif labai norėtųsi pamatyti kokį straipsniuką  apie live photoshop tamsiąjame kambarėlyje spaudžiant nuotraukas smile.gif manau daugelis nė nenutuokia ką ano meto fotogarafai veikdavo tamsiąjam kambaryje, kokias postprodukcijas darė smile.gif kad phooshopas jokia ne naujovė, o tik paprastesnis būdas retušuot nuotraukas  biggrin.gif  ir mum ko gero ne viską papasakojai , tikrai būtų įdomu smile.gif mane dažnai biesina, kai pasako, kad va, reikia fotografuot taip, kad photoshopo neprireiktų, taip kaip anksčiau fotografavo.. bet juk kontrastą didino- didino, dabar tą pati PS'e galima daryt, išdegintas vietas šalino- šalino, filtrus naudojo- naudojo, nuotraukas tonavo- tonavo, šarpo dėjo- gal ir nedėjo, bet kažkur skaičiau, kad tada nuotraukas ant grūdėto poprieriaus spausdino, kad fokusas aštresnis atrodytų.. ir milijoną visokių kitokių dalykų turbūt darė..

biški fotoshopinimo meno rodė Andrius kai spaudėm lotuliukas.gif
Papildyta:
ten apie nikona pirma kalbėjo ar kaip? g.gif

tai va canon
http://fotokudra.lt/cnt.php?id=423
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 18, 15:23)
mes gal tiesiog pamišusios dėl PS  biggrin.gif  kaip kažkuri rašė, kad nekenčia tvarkyti nuotraukų , o man atvirkšiai, labiau patinka prie PS sedėt nei fotografuot smile.gif čia su skaitmena..

blush2.gif ieskau photoshop kursu fotografams, nerandu. Gal noretum keleta pamokeliu pravesti, uz atlygi, zinoma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sakuros @ 2011 10 18, 15:25)
blush2.gif ieskau photoshop kursu fotografams, nerandu. Gal noretum keleta pamokeliu pravesti, uz atlygi, zinoma  ax.gif

o ką konkrečiai nori išmokti?

šiaip labai abejoju savo pedagoginiais sugebėjimais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 18, 16:05)
auklė buvo tik pusei dienos,ne visai diena,o dabar liko taip išeina tik tris kartus per savaitę po pusė dienos,tuo metu viską darau ir fotosesijos,ir ryškinimai,ir maistas/parduotuvėse apsipirkimai , susitikimai, fototvarkymai, skanavimai ir t.t. Su vaikais nebent galiu kelis postus SM parašyti  doh.gif pastoviai pešasi,pastoviai alkani,pastoviai nedavolni  doh.gif  drinks_cheers.gif

o! jungiuosi i bureli. as apie pametinukus ishvis patyliu, su viena nesusitvarkau. man toooks pms, kad shakes, neishsimiegu jau 10 metu ko gero biggrin.gif ir vis per savo durnuma, tik 4 metus is pareigos hehehe.
mano pastoviai soti. oru. ko gero. nezinau kas blogiau - ar alkani ar sotus biggrin.gif dar pastoviai neishsimiegojusi ir pikta rytais. ohmy.gif krc.
mane vezha mano dukrele, bet ne motinyste heh. turbut.

p.s. nekenciu tvarkytis. mano terapija, hmm, kas mano terapija. aj, nesakysiu lotuliukas.gif
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 18, 16:21)
mane dažnai biesina, kai pasako, kad va, reikia fotografuot taip, kad photoshopo neprireiktų, taip kaip anksčiau fotografavo.. bet juk kontrastą didino- didino, dabar tą pati PS'e galima daryt, išdegintas vietas šalino- šalino, filtrus naudojo- naudojo, nuotraukas tonavo- tonavo, šarpo dėjo- gal ir nedėjo, bet kažkur skaičiau, kad tada nuotraukas ant grūdėto poprieriaus spausdino, kad fokusas aštresnis atrodytų.. ir milijoną visokių kitokių dalykų turbūt darė..

cia lyg as kalbeciau, pritariu labai.
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 18, 16:21)
nu bet pas mane šeimoje trys personos tikrai žinok numirtu jei gautų vėliau valgyti - ten kažkoks valgymo kultas kuris mane nervina 

nu nepyk, bet labai linxmai nuskambejo lotuliukas.gif
QUOTE(sayonara @ 2011 10 18, 16:21)
p.s. labai nekenčiu fotkes koreguoti biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 10 18, 16:47)

nu nepyk, bet labai linxmai nuskambejo lotuliukas.gif

lotuliukas.gif ale tokia realybė nu doh.gif
Atsakyti
Fotosopa naudoju labai archaiskai ir konservatyviai. Tad apie ji nedau ka papasakociau.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 10 18, 15:51)
Fotosopa naudoju labai archaiskai ir konservatyviai. Tad apie ji nedau ka papasakociau.

nu bet vis tiek iš bendro išprūsimo žinai daugiau nei mes smile.gif na metodus kuriuos nadodavo, history biški smile.gif galėčiau tada baksnot antišoperiams su pirštu, kad ir prieš n metų tą darė , live biggrin.gif

bet mačiau naudoji dar IR filtrus, čia jau irgi toks ne softinis, live photoshopas sakyčiau smile.gif optinė apgaulė, išgauni efektką... dar mačiau kažkokius filtrus naudoji (raudoni man rodos), tai dangus toks ryškensnis gaunasi, kontrastingesnės nuotraukos.. dar jaučiu visokių filtrų būna g.gif
Atsakyti
Labutis,

Šaunios foto iš seminarų ir Svajonės, ir Ievukio. Pažiūrėjus foto noris iš ebay batarkę brolio canon juostiniam užsisakyt. Tikriausiai reiks... Žinokit užkrečiama. Praktiškai jau pusmetį tas fotikas pas mane, bet vis laikausi nuo juostos.... bijau užsikrėst, bet....
Apie objektyvus šnekat, papirkau 55- 250 cannnon, nes pigiai gavau ir zoomo norėjau. Ne stebuklas, tamsus, žinau, bet vis tiek smagu. Bet bėda į mano mažą fototašę nebetelpa, vėl reik pirkt kitą doh.gif
P.S jūsų diskusijos nefotografinėmis temomis tik pagyvina temą. Visai smagiai susiskaitė mirksiukas.gif Ypač apie valgymą, nes mes prie tų, kur pusė grūdo per dieną. Kolegės erzina, kad mes taip kelionėms kasmet sutaupom, nes mažai valgom lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 10 18, 13:18)
aš peizažams , fotkinumui lauke rinkausi ir su kuo atviresne diafragma f2,8 ( visą informaciją irgi rinkausi nete). Aišku lauke šiaip ar taip šviesu, bet f 2,8 nemaišo smile.gif

dekui 4u.gif ka issirenku, tas per brangu, bet vistiek kazkur teks nusileisti

QUOTE(vienintelė @ 2011 10 18, 15:17)
o koki objektyva dabar turi? Kitini 18-55? nes jeigu taip tada manau neverta nes jis nebus platesnis tik čiut iš arčiau galėsi pritraukti, gal tada kitokio diapazono, nes pagal tai ką aprašei suprantu kad diafragma naudojama gana maza.Tu geriau atsakyk man ko tau trūksta iš tavo turi objektyvo(kad daugiau zoomintu, kad daugiau apimtu, kad labiau fona plautu, aš čia paprastai kad aiškiau būtu ko klausiu smile.gif ), tada daugiau gali patarimų sulaukti, bet galiausiai pati vistiek gausi nuspresti kokio nori smile.gif))
Dėl šviesumo tai taip jis šviesensi bet ryškumo zona iškart mažėja tai peizažų taip nefotkinsi, žoles manau taip, tai kad reikia labai gerai suvokti ka tu naudosi kad patarti. Tik nuliūdinsiu vieno objektyvo nebus gna, nes nebus tokio kuris viska darytu mirksiukas.gif

aciu, kad netingi smile.gif
taip, kitinis mano 18-55. noriu, kad daugiau trauktu, noreciau didesnio ryskumo. su zolem, smulkmem ir lasais kolkas apsiraminu ir laukiu kitu metu. dabar ateina ziema, tad tikrai fotografuosiu daugiau peizazus, BET ir mieste pastatus, zmones, na reportazines nuotraukas zodziu.
as tikrai suprantu, kad as pati ir tik as pati nuspresiu kuri pirkti, ir kad vieno nebus gana 4u.gif tik nelabai gaudaus, kuris yra tas, kurio man reikia doh.gif
gal sis arciau to, ko man reikia?! o gal ir ne

http://www.efoto.lt/...gma_50-150mm_ii
Atsakyti
Kike, patiko tavo foto is seminaro, kaip ir Ievukio smile.gif ir lyg Svajones, bet ja jau Flickre gyriau rolleyes.gif matosi,sauniai ir smagiai "paseminaravot" bigsmile.gif

kazin, ar nepersistengiau su PS? ax.gif
user posted image
Atsakyti

QUOTE(Kikirike @ 2011 10 18, 13:05)
Gal kas dar kokių pageidavimų turi?

Ryškinimo seminaras VLN sąrašiukas , tada KAUNE sąrašiukas...Žiūrėsim kiek žmonių ir kokios galimybės bus dėl Kauno vietos seminarui

gal kada pro Šiaulius? bigsmile.gif

QUOTE(Maggie @ 2011 10 18, 13:17)
top secret  biggrin.gif

biggrin.gif

QUOTE(sayonara @ 2011 10 18, 15:21)

*aš dar kai noriu pabūti tikrai viena, einu į vonią. prisinešu valgyt, knygų, gert ir burbulų visokių, užsirakinu ir gali karas prasidėt - manęs nėra. namiškiai tai žino ir nelenda, net jei pajunta svilėsių kvapą..smile.gif

**riekia po kiekvienu tokiu postu prirašyt ką nors apie fotografiją, nebus dėl ko kabintis.

p.s. labai nekenčiu fotkes koreguoti biggrin.gif

* 100 proc. sutampa.

** laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 18, 16:23)

kazin, ar nepersistengiau su PS? ax.gif
\

labai rūžava.. ir veidas rožinis.. ir oda taip neestetiškai atrodo unsure.gif
Atsakyti