Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Kikirike @ 2011 10 18, 14:52)
dėkui  blush2.gif

O šiaip pas mane du į koją įsikibę ir praktiškai be šansų ką nors daryti  doh.gif teko dėl finansų atsisakyti ir pasilikti tik kelias dienas auklę,tai dabar košmarėlis, vyresnėlis ale serga,tai nėjo namie sėdi,tai abu kariasi ant kaklo man  doh.gif  unsure.gif jaučiuosi beviltiškai... nu nesu aš ta SUPER DUPER mamiška, jau atsisėdėjau savo namie  doh.gif
Papildyta:
lotuliukas.gif  doh.gif nu nebus gi,kur čia svetimuose namuose taip bušavoti  lotuliukas.gif

žinok aš lygiai taip pat jaučiuosi, tai mano mažiukas jau eina į lopšiuką ir kol kas visai sėgmingai. Aš atsibuvau namie su jais, man reikia ir savo gyvenimo pilnatvės o ne tik užpakali šluostiti ar ožių klausytis biggrin.gif. Nebenoriu plėstis nes rG vėl iš manęs juoksis dėl vaikų tongue.gif
Dėl PS tai aš irgi galiu paromis prei jo sėdėti man labai patinka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 18 spalio 2011 - 14:58
QUOTE(vienintelė @ 2011 10 18, 14:57)
žinok aš lygiai taip pat jaučiuosi, tai mano mažiukas jau eina į lopšiuką ir kol kas visai sėgmingai. Aš atsibuvau namie su jais, man reikia ir savo gyvenimo pilnatvės o ne tik užpakali šluostiti ar ožių klausytis biggrin.gif. Nebenoriu plėstis nes rG vėl iš manęs juoksis dėl vaikų  tongue.gif

Baik tik, nekompleksuok, šiaip per dantį patraukiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 18, 15:55)
O kur tu ta auklę su vaikais bogini? biggrin.gif Ar kur išvažiuoji? smile.gif Nes mano situacija yra tokia - aš galiu išvažiuoti kai vyras nedirba į mokslus, o visom kitom dienom būti namie ir daryti savo darbus su dukra, nes ji vėl ištisai serga. Kaip ir pernai. Dar kurį laiką leidau iki pietų, tai buvo geriau, bet dabar vėl sėdim dviese, rašau va, vieną analizę, o ji kimba, nori to ano, trečio biggrin.gif  Kažkada galvojau apie auklę - na, kad pasivaikščiotų po lauką, nu bet taip be ryšio, kas aš buožė kokia biggrin.gif  Bet šiaip nesiskundžiu, geras tas mano vaikas, daugiau tokių.

auklė buvo tik pusei dienos,ne visai diena,o dabar liko taip išeina tik tris kartus per savaitę po pusė dienos,tuo metu viską darau ir fotosesijos,ir ryškinimai,ir maistas/parduotuvėse apsipirkimai , susitikimai, fototvarkymai, skanavimai ir t.t. Su vaikais nebent galiu kelis postus SM parašyti doh.gif pastoviai pešasi,pastoviai alkani,pastoviai nedavolni doh.gif jei sėdžiu prie jų ir užsiimu viskas ok,bet valgyt patys nepasidaro , darbai nenusidirba savaime, o jie rėkia,va ir dabar ožiai doh.gif Tiesiog matau,kad man pyragų kepimų ,užpakalių šluostimai visai neveža jau,pametinukai padarė savo (sorry kas juos planuoja blush2.gif ). O dabar grįžtu vėl prie to pačio, nuo ryto iki vakaro kažkoks balaganas...pamatytumėte mane dabar kaip atrodau -kaliausė kažkokia....fui... sorry kad čia taip išsiliejau,sunki diena ir kuo toliau tuo blogiau unsure.gif

QUOTE(vienintelė @ 2011 10 18, 15:57)
žinok aš lygiai taip pat jaučiuosi, tai mano mažiukas jau eina į lopšiuką ir kol kas visai sėgmingai. Aš atsibuvau namie su jais, man reikia ir savo gyvenimo pilnatvės o ne tik užpakali šluostiti ar ožių klausytis biggrin.gif. Nebenoriu plėstis nes rG vėl iš manęs juoksis dėl vaikų  tongue.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš tai esu iš tų žmonių, kuriems būtina ne tik kažkokia saviraiška (fotografija ar kotletai a la zambese), bet ir asmeninė erdvė, tyla, bent trumpas pabuvimas vienai. tai laimė, kad mano vaikas ne žvėris, nuo mažens leisdavo pabūti vienai, pats nebuvo įsikibęs į koją ir netrukdydavo paskaityti, pasidaryti darbus, ramiai pasitvarkyti (man tvarkymasis yra terapija biggrin.gif). iš kitos pusės, stebiu jį ir matau, kad ir jam ta asmeninė erdvė yra būtina, ypač grįžus iš daržo - jis eina į savo kambarį, pailsi nuo triukšmo, tada pareina į šeimą. visiškai be problemų pabūna vienas, jeigu paprašom leisti pažiūrėti filmą, paskaityti, pabūti prie kompo. aiškiai apibrėžiu, kada bus bendraujama su juo, sukuriu jam kokios nors veiklos ir ramiai sau būnu. kadangi poreikiai visų šeimos narių panašūs, tai nekyla didesnių problemų. na, kartais pazyzia, bet labai retai. išmokėm aiškiai įvardinti poreikius, tad dabar ateina ir sako: aš norėčiau pabendrauti..smile.gif tuomet susitariam, ar dabar iš karto, ar trupputį vėliau, kai ką nors pabaigsim ir pan.
ir jam yra leidžiama į klausimą iš serijos "kuo būsi užaugęs" atsakyti "aš dabar nenoriu kalbėti, galima vėliau?" smile.gif

p.s. nekenčiu koreguoti fotkių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 18, 16:09)
Aš tai esu iš tų žmonių, kuriems būtina ne tik kažkokia saviraiška (fotografija ar kotletai a la zambese), bet ir asmeninė erdvė, tyla, bent trumpas pabuvimas vienai....

na ką galiu pasaskyti man čia kaip iš pasakų pasaulio doh.gif neturiu tylos,neturiu ramybės,o jei noriu jos pasiimu fotiką ir varau į miestą,va ten vaikštau ,geriu kavą - tai mano terapija,nes tiesiog namie negaliu net žurnalo atsiversti,jau kažkas plešia iš rankų doh.gif Aj dar šiaip nekenčiu netvarkos, o kadangi jau nebeturiu milijonos rankų ir tiek laiko,tai namai yra netokios tvarkos kaip norisi,tada man ir nemiela čia būti,nu durna aš,nieko nepadarysi...jei aš noriu gaminti valgyti,tai man reikia iškuopti virtuvę,o tada atsiduoti valgio darymui,jei reikia tvarkyti foto,tada tvarkau kompo stalą,bent minimaliai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 18, 15:09)
Aš tai esu iš tų žmonių, kuriems būtina ne tik kažkokia saviraiška (fotografija ar kotletai a la zambese), bet ir asmeninė erdvė, tyla, bent trumpas pabuvimas vienai.

Woolf "Savas kambarys" smile.gif Kūrėjams tai būtina. Tačiau moterys retai turi savo erdvę. Aš tai privatizavau dalelę svetainės, turiu savo stalą, savo spinteles ir dar viena spinta neoficialiai mano, aišku mažai, bet vis šis tas 3 kambarių bute. O yra žmonių, kurie savo stalo neturi, ką jau stalo, net savo kompo neturi (tokiems kaip mes su PS dirbti ar rašyti).

Dėl to ir noriu gyventi kaime. Ne name, o name ir kaime. Nes gyvenau ir žinau ką reiškia nuosava erdvė.
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2011 10 18, 12:37)
vaje kokia diskusija idomia uzviriau smile.gif labai dziaugiuosi del to. is objektyvo turbut kiek per daug noriu. ieskau tinkancio fotografuoti peizazus, architektura, reportazines, gal portretuka viena kita ( blush2.gif ) ir gerai butu makro (na ok, makro galima palikti kitiems metams). aisku per daug noriu. zodziu pati suprantu, kad jis arciau kitinio, kuri turiu ir tik per keleta zingsniu geresnis. suprantu, kad jis labiau universalus, o kas tinka viskam, gaunasi ne kas. as dar daug ko nesuprantu, ir net nezinau kaip issirinkti. bet viena lyg issiaiskinau, kad geriausiai yra kuo mazesne diafragma, ane? tai butu 1.4, 1.8, 2.8. kas dar g.gif gal galit padeti, nes man jau akys baigia isvarveti nuo skaitymo ir galva plysta nuo tiek informacijos ir tiesa pasakius nespeju jos apdoroti (nes aisku truksta ziniu) blush2.gif del kainos, na tai max galeciau iki 2500lt siai dienai

o koki objektyva dabar turi? Kitini 18-55? nes jeigu taip tada manau neverta nes jis nebus platesnis tik čiut iš arčiau galėsi pritraukti, gal tada kitokio diapazono, nes pagal tai ką aprašei suprantu kad diafragma naudojama gana maza.Tu geriau atsakyk man ko tau trūksta iš tavo turi objektyvo(kad daugiau zoomintu, kad daugiau apimtu, kad labiau fona plautu, aš čia paprastai kad aiškiau būtu ko klausiu smile.gif ), tada daugiau gali patarimų sulaukti, bet galiausiai pati vistiek gausi nuspresti kokio nori smile.gif))
Dėl šviesumo tai taip jis šviesensi bet ryškumo zona iškart mažėja tai peizažų taip nefotkinsi, žoles manau taip, tai kad reikia labai gerai suvokti ka tu naudosi kad patarti. Tik nuliūdinsiu vieno objektyvo nebus gna, nes nebus tokio kuris viska darytu mirksiukas.gif
Atsakyti
sayonara, įdomi patirtis ax.gif Gal tikrai reikai sukurti kokią bendravimo schemą, kuri visiems leidžia normaliai gyvent g.gif
Bet kažkas iš skaitančių gal jau grūmoja ir rašo " kad čia gi fotografijos tema.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 18, 15:14)
na ką galiu pasaskyti man čia kaip iš pasakų pasaulio  doh.gif neturiu tylos,neturiu ramybės,o jei noriu jos pasiimu fotiką ir varau į miestą,va ten vaikštau ,geriu kavą - tai mano terapija,nes tiesiog namie negaliu net žurnalo atsiversti,jau kažkas plešia iš rankų  doh.gif Aj dar šiaip nekenčiu netvarkos, o kadangi jau nebeturiu milijonos rankų ir tiek laiko,tai namai yra netokios tvarkos kaip norisi,tada man ir nemiela čia būti,nu durna aš,nieko nepadarysi...jei aš noriu gaminti valgyti,tai man reikia iškuopti virtuvę,o tada atsiduoti valgio darymui,jei reikia tvarkyti foto,tada tvarkau kompo stalą,bent minimaliai  lotuliukas.gif

na čia jau asmenybių skirtumai. aš jeigu kažko noriu, tai ir darau biggrin.gif man netrukdo skaityti knygos faktas, kad indai neišplauti ar namai nesiurbti. net ir tai, kad vakarienė napadaryta biggrin.gif nenumirė dar nė vienas, valanda vėliau gavęs valgyti. bet tia įmanoma, kai kiti namiškiai nėra super reiklūs. jeigu mano vyras būtų control freake'as arba pedantas, išdurnėčiau biggrin.gif

o fotkes tvarkyt man mieliau darbe, o ne namie. namai man - malonumų pilis, tad nemaloniąją fotografijos dalį pasilieku toms nuvogtoms minutėms.
Atsakyti
Andriau žiūriu seniai blogą pildei smile.gif labai norėtųsi pamatyti kokį straipsniuką apie live photoshop tamsiąjame kambarėlyje spaudžiant nuotraukas smile.gif manau daugelis nė nenutuokia ką ano meto fotogarafai veikdavo tamsiąjam kambaryje, kokias postprodukcijas darė smile.gif kad phooshopas jokia ne naujovė, o tik paprastesnis būdas retušuot nuotraukas biggrin.gif ir mum ko gero ne viską papasakojai , tikrai būtų įdomu smile.gif mane dažnai biesina, kai pasako, kad va, reikia fotografuot taip, kad photoshopo neprireiktų, taip kaip anksčiau fotografavo.. bet juk kontrastą didino- didino, dabar tą pati PS'e galima daryt, išdegintas vietas šalino- šalino, filtrus naudojo- naudojo, nuotraukas tonavo- tonavo, šarpo dėjo- gal ir nedėjo, bet kažkur skaičiau, kad tada nuotraukas ant grūdėto poprieriaus spausdino, kad fokusas aštresnis atrodytų.. ir milijoną visokių kitokių dalykų turbūt darė..
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 18, 16:18)
na čia jau asmenybių skirtumai. aš jeigu kažko noriu, tai ir darau biggrin.gif man netrukdo skaityti knygos faktas, kad indai neišplauti ar namai nesiurbti. net ir tai, kad vakarienė napadaryta biggrin.gif nenumirė dar nė vienas, valanda vėliau gavęs valgyti. bet tia įmanoma, kai kiti namiškiai nėra super reiklūs. jeigu mano vyras būtų control freake'as arba pedantas, išdurnėčiau biggrin.gif

o fotkes tvarkyt man mieliau darbe, o ne namie. namai man - malonumų pilis, tad nemaloniąją fotografijos dalį pasilieku toms nuvogtoms minutėms.

na aš nepėdantė,pamatytum kaip apversti namai,buvau gal tokia,bet pamačiau kad niekam to nereikia,tai sugeria daug laiko ir aš nuo to laimingesnė nepatapau lotuliukas.gif todėl dabar prieš daug dalykų užsimerkiu ir tiek lotuliukas.gif nu bet pas mane šeimoje trys personos tikrai žinok numirtu jei gautų vėliau valgyti - ten kažkoks valgymo kultas kuris mane nervina lotuliukas.gif nu nesuprantu,kiek galima valgyti ir daugiau nieko nedaryti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 18, 15:14)
Woolf "Savas kambarys" smile.gif Kūrėjams tai būtina. Tačiau moterys retai turi savo erdvę. Aš tai  privatizavau dalelę svetainės, turiu savo stalą, savo spinteles ir dar viena spinta neoficialiai mano, aišku mažai, bet vis šis tas 3 kambarių bute. O yra žmonių, kurie savo stalo neturi, ką jau stalo, net savo kompo neturi (tokiems kaip mes su PS dirbti ar rašyti).

Dėl to ir noriu gyventi kaime. Ne name, o name ir kaime. Nes gyvenau ir žinau ką reiškia nuosava erdvė.

aš irgi smile.gif

aš dar kai noriu pabūti tikrai viena, einu į vonią. prisinešu valgyt, knygų, gert ir burbulų visokių, užsirakinu ir gali karas prasidėt - manęs nėra. namiškiai tai žino ir nelenda, net jei pajunta svilėsių kvapą..smile.gif

QUOTE(mamagute @ 2011 10 18, 15:17)
sayonara, įdomi patirtis ax.gif Gal tikrai reikai sukurti kokią bendravimo schemą, kuri visiems leidžia normaliai gyvent g.gif
Bet kažkas iš skaitančių gal jau grūmoja ir rašo " kad čia gi  fotografijos tema.... biggrin.gif

riekia po kiekvienu tokiu postu prirašyt ką nors apie fotografiją, nebus dėl ko kabintis.

p.s. labai nekenčiu fotkes koreguoti biggrin.gif
Atsakyti