vaje kokia diskusija idomia uzviriau
labai dziaugiuosi del to. is objektyvo turbut kiek per daug noriu. ieskau tinkancio fotografuoti peizazus, architektura, reportazines, gal portretuka viena kita (
) ir gerai butu makro (na ok, makro galima palikti kitiems metams). aisku per daug noriu. zodziu pati suprantu, kad jis arciau kitinio, kuri turiu ir tik per keleta zingsniu geresnis. suprantu, kad jis labiau universalus, o kas tinka viskam, gaunasi ne kas. as dar daug ko nesuprantu, ir net nezinau kaip issirinkti. bet viena lyg issiaiskinau, kad geriausiai yra kuo mazesne diafragma, ane? tai butu 1.4, 1.8, 2.8. kas dar
gal galit padeti, nes man jau akys baigia isvarveti nuo skaitymo ir galva plysta nuo tiek informacijos ir tiesa pasakius nespeju jos apdoroti (nes aisku truksta ziniu)
del kainos, na tai max galeciau iki 2500lt siai dienai
Laukine25, aciu labai, kad pasidalinai savo nuomone apie ji ir tikrai as suprantu, kad cia nei siulai/nesiulai, o tik tai tavo patirtis
QUOTE(vienintelė @ 2011 10 18, 08:49)
Nu nesitiki kad jis tau patikti galėjo, žiema su juo tik lauke fotkinti, patalpoj manau nekeliant iso nieko nenufotkinsi nes bus vis tamsu
))
Aš pati šiuo metu daug dvejoju ar zooma canon 24-70 f/2.8 ar sigma 50 f/1.4. niekaip negaliu apsipresti kas turi laimeti zoomas ar šviesumas
))
galvojau ir as apie si sigma, bet jis labiau portretams, ane?
QUOTE(vienintelė @ 2011 10 18, 09:56)
dėl šito visiškai nesiginčysiu, yra kurie tinka vienam bet netinka kitam. Bet kokiu atveju diskusijos ir kitos nuomonės yra ypač gerai, nes aš pvz kai pirkausi pirmaji objektyva tikrai nesupratau iki galo kodėl aš jį perku ir kur aš ji panaudosiu
O ir objektyvų pasirinkimas yra tikrai nemažas, nes poreikiai skirtingi. Savo nuomonę išsakiau kad 5.6 ar praktiškai nenaudoju(peizažų nefotkinu) tai su tokia diafragma aš nežinočiua kaip išsiversti.
Objektyvo išsirinkimas man asmeniškai vienas iš sunkesnių užduočių, todėl bet kokios diskusijos yra super. Kaip rašiau pati negaliu apsiresti kas laimes ar zoomas ar šviesumas, tieisog dėliojosi pliusiukus minusiukus kur aš ka panaudosiu ir panašiai.
kas netingit, padekit issirinkti
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 18, 12:22)
bet gal bloge rimtai pas save reikės gal kada kokių pamokėlių įmest step by step
nes klausimai vis kartojasi, ir tą patį rašyt atsibosta
as ir ne tik as, butume visai nieko pries