Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(robobebras @ 2011 10 18, 12:37)
aha? na, Kike, negi visazine busi? biggrin.gif

aš nesu visažine,todėl ir pati sėdžiu tose paskaitose ir netgi rašausi jeigu ką lotuliukas.gif ir kaip jau Andrius minėjo,šitie kadrai yra mano vakar pirmą kartą asmeniškai ryškintos juostelės,taip kad rezultatai seminarų yra lotuliukas.gif anksčiau atvažiavau ir ryškinau,gal kam tai menkas pasiekimas - bet man didelis, jau nebekalbu,kiek sutaupiau pinigų,nes rankinis ryšknimas jb juostelės 7lt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 10 18, 12:01)
Vertes nebuvau, ziedus naudojau. Teoriskai apvertus bus labai jau makro. Be to verciant prarandi diafragma ( reiktu paieskoti info del DOF pokycio). Jei turi adapteri M42 sregiui, gali papigiai rasti ziedu tokiam sregiui. Ziedai bus universaliau, diafragma galima bus naudoti ir galesi masteli kaitalioti ziedais ar objektyvais.

supratau smile.gif o makro žiedas kokybės atžvilgiu ne bus tas pats kaip close up filtras? nes close up +2 turiu..
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 10 18, 07:05)
Cia gali buti ir spalvotas vazelinas ant filtro. Placiau galima paskaityti prie cokin filtru aprasymu.

Dėkui, skaitau dabar info..šiaip sudomino cokin filtrai. Tik labai daug kur kalba apie jų panaudojimą fotografuojant peizažus, o mano įdėtuose pavyzdžiuose - portretai.. jeigu ten iš tiesų tie filtrai naudoti, tai noriu pabandyt portretuose ir aš.

QUOTE(bizyte @ 2011 10 18, 07:51)
Gotte, payoutubink, kažkas ten su gradient kiek pamenu g.gif

o tai ką youtubint? biggrin.gif "Kažkas su gradient" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 18 spalio 2011 - 12:17
persiprašau,jau turbūt daug kartų buvo sakyta,bet aš pamiršau, gal galite pasakyti ar įmanoma kad nu nebūtų tų durnų iššokančių reklamų??? doh.gif ir taip galva skauda ir nenormali diena,o čia dar jos nervuoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 10 18, 12:13)

o tai ką youtubint?  biggrin.gif "Kažkas su gradient" biggrin.gif

jau kažkam pasakojau, labai tingiu step by step antrą kartą pasakot smile.gif uždėk ant nuotraukos gradientą, pasirink tarkim dvi spalvas mėlyna ir oranžinę, padaryk opacity kokį 30-40- pagal skonį, ir tada layerio perdengimą pasidaryk pagal skonį (kur tu rodei pvz, manau ten divide parinktas). krč pas save laiptinėj vesiu tuoj paskaitas kaip photoshopu naudotis lotuliukas.gif

bet gal bloge rimtai pas save reikės gal kada kokių pamokėlių įmest step by step g.gif nes klausimai vis kartojasi, ir tą patį rašyt atsibosta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 18, 12:22)
jau kažkam pasakojau, labai tingiu step by step antrą kartą pasakot smile.gif uždėk ant nuotraukos gradientą, pasirink tarkim dvi spalvas mėlyna ir oranžinę, padaryk opacity kokį 30-40- pagal skonį, ir tada layerio perdengimą pasidaryk pagal skonį (kur tu rodei pvz, manau ten divide parinktas). krč pas save laiptinėj vesiu tuoj paskaitas kaip photoshopu naudotis  lotuliukas.gif

bet gal bloge rimtai pas save reikės gal kada kokių pamokėlių įmest step by step  g.gif  nes klausimai vis kartojasi, ir tą patį rašyt atsibosta  biggrin.gif

dėkui tau, einu pasibandysiu, sory, kad čia išlindau kaip pilypas iš kanapių su savo klausimais doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 18 spalio 2011 - 12:27
QUOTE(gotte @ 2011 10 18, 12:26)
dėkui tau, einu pasibandysiu, sory, kad čia išlindau kaip pilypas iš kanapių su savo klausimais doh.gif  blush2.gif

viskas gerai , logiška kad negali kiekvienas skaityt visus plepalus nuo pradžių iki galo smile.gif ir normalu, kad klausimai kartojasi smile.gif
Atsakyti
vaje kokia diskusija idomia uzviriau smile.gif labai dziaugiuosi del to. is objektyvo turbut kiek per daug noriu. ieskau tinkancio fotografuoti peizazus, architektura, reportazines, gal portretuka viena kita ( blush2.gif ) ir gerai butu makro (na ok, makro galima palikti kitiems metams). aisku per daug noriu. zodziu pati suprantu, kad jis arciau kitinio, kuri turiu ir tik per keleta zingsniu geresnis. suprantu, kad jis labiau universalus, o kas tinka viskam, gaunasi ne kas. as dar daug ko nesuprantu, ir net nezinau kaip issirinkti. bet viena lyg issiaiskinau, kad geriausiai yra kuo mazesne diafragma, ane? tai butu 1.4, 1.8, 2.8. kas dar g.gif gal galit padeti, nes man jau akys baigia isvarveti nuo skaitymo ir galva plysta nuo tiek informacijos ir tiesa pasakius nespeju jos apdoroti (nes aisku truksta ziniu) blush2.gif del kainos, na tai max galeciau iki 2500lt siai dienai

Laukine25, aciu labai, kad pasidalinai savo nuomone apie ji ir tikrai as suprantu, kad cia nei siulai/nesiulai, o tik tai tavo patirtis mirksiukas.gif

QUOTE(vienintelė @ 2011 10 18, 08:49)
Nu nesitiki kad jis tau patikti galėjo, žiema su juo tik lauke fotkinti, patalpoj manau nekeliant iso nieko nenufotkinsi nes bus vis tamsu smile.gif))
Aš pati šiuo metu daug dvejoju ar zooma canon 24-70 f/2.8 ar sigma 50 f/1.4. niekaip negaliu apsipresti kas turi laimeti zoomas ar šviesumas smile.gif))

galvojau ir as apie si sigma, bet jis labiau portretams, ane?

QUOTE(vienintelė @ 2011 10 18, 09:56)
dėl šito visiškai nesiginčysiu, yra kurie tinka vienam bet netinka kitam. Bet kokiu atveju diskusijos ir kitos nuomonės yra ypač gerai, nes aš pvz kai pirkausi pirmaji objektyva tikrai nesupratau iki galo kodėl aš jį perku ir kur aš ji panaudosiu smile.gif
O ir objektyvų pasirinkimas yra tikrai nemažas, nes poreikiai skirtingi. Savo nuomonę išsakiau kad 5.6 ar praktiškai nenaudoju(peizažų nefotkinu) tai su tokia diafragma aš nežinočiua kaip išsiversti. Objektyvo išsirinkimas man asmeniškai vienas iš sunkesnių užduočių, todėl bet kokios diskusijos yra super. Kaip rašiau pati negaliu apsiresti kas laimes ar zoomas ar šviesumas, tieisog dėliojosi pliusiukus minusiukus kur aš ka panaudosiu ir panašiai.

drinks_cheers.gif

kas netingit, padekit issirinkti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 18, 12:22)

bet gal bloge rimtai pas save reikės gal kada kokių pamokėlių įmest step by step  g.gif  nes klausimai vis kartojasi, ir tą patį rašyt atsibosta  biggrin.gif

as ir ne tik as, butume visai nieko pries biggrin.gif
Atsakyti

QUOTE(Kikirike @ 2011 10 18, 13:17)
persiprašau,jau turbūt daug kartų buvo sakyta,bet aš pamiršau, gal galite pasakyti ar įmanoma kad nu nebūtų tų durnų iššokančių reklamų???  doh.gif ir taip galva skauda ir nenormali diena,o čia dar jos nervuoja  doh.gif

Eini į šitą puslapį ir ten viskas parašyta kaip reikia pasidaryti. Beje, tinka tik firefox naršyklei wink.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 10 18, 13:13)

o tai ką youtubint?  biggrin.gif "Kažkas su gradient" biggrin.gif

hihihi.gif tai žinok taip ir youtubink, prisimenu ir man toks klausimas buvo pasistojęs biggrin.gif nu va pvz., nu aš čia bile kokį pirmą įmečiau, paieškok...jei tu apie tai klausi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Plumerija @ 2011 10 18, 13:40)
Eini į šitą puslapį ir ten viskas parašyta kaip reikia pasidaryti. Beje, tinka tik firefox naršyklei wink.gif

DĖKUI 4u.gif tuoj viską užblokuosiu,nes nervina lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 18, 13:42)
DĖKUI  4u.gif tuoj viską užblokuosiu,nes nervina  lotuliukas.gif

prašom smile.gif aš tau jau turbūt metus ar daugiau naudojuos šita programyte Nu nerealiai faina buvo kai internetas lėtesnis buvo. dabar kai greitas, tai šiaip nemirksi visokios nesąmonės šonuose thumbup.gif
Atsakyti