Daug spalvotų ir paprastučių:
http://attic24.typep...weblog/crochet/
QUOTE(Radyra @ 2013 02 18, 15:02)
prisijungiu ir aš prie temos, gal kam bus įdomus ir mano pledukas. tas pats raštas, bet aš sumasčiau taip....
labai mielas sumastymas
Laba diena. Na va, atejau ir as pasirodyti su savo ekspermentiniu siltu pleduku busimam suneliui. Mezgiau kaip ir siulete, labai paprastai, krastus apneriau vaseliu, bet kazkodel kampai nori riestis, atrodo netempaiu to siulo. Bet kaip pirmas mezginys - visai nieko. Numegztas tai jis seniai jau, bet kad vis neprisiruosiau ideti foto, tai rodausi dabar.....
Prasau smarkiai nepeikti . Pirmas darbas.
QUOTE(Mopsyte @ 2013 03 01, 10:24)
Laba diena. Na va, atejau ir as pasirodyti su savo ekspermentiniu siltu pleduku busimam suneliui. Mezgiau kaip ir siulete, labai paprastai, krastus apneriau vaseliu, bet kazkodel kampai nori riestis, atrodo netempaiu to siulo. Bet kaip pirmas mezginys - visai nieko. Numegztas tai jis seniai jau, bet kad vis neprisiruosiau ideti foto, tai rodausi dabar.....
Mopsyte, saunuole zinau kiek reikia ideti kantrybes ir darbo kad ir i paprasta pleduka, bet va kaip gerai isejo pirmas blynukas gal iskalbus ir islyginus nesiraitys?
as kai numezgiau irgi kampai kazkaip lyg ir noretu riestis, nors krastelius kad nereiketu papildomai apnerti mezgiau ripsu
[quote=egliosha,2013 03 01, 11:53]
Mopsyte, saunuole zinau kiek reikia ideti kantrybes ir darbo kad ir i paprasta pleduka, bet va kaip gerai isejo pirmas blynukas gal iskalbus ir islyginus nesiraitys?
Aciu uz gerus zodziu. Visai patiko man megzti, gana greitai cia........ramina kazkaip. . Reikes dar koki viena pabandyti, bet jau gal su kokiu rasteliu, truputi sunkesnio mezgimo.
Aciu uz gerus zodziu. Visai patiko man megzti, gana greitai cia........ramina kazkaip. . Reikes dar koki viena pabandyti, bet jau gal su kokiu rasteliu, truputi sunkesnio mezgimo.
QUOTE(Mopsyte @ 2013 03 01, 08:24)
Laba diena. Na va, atejau ir as pasirodyti su savo ekspermentiniu siltu pleduku busimam suneliui.
nematau ka cia peikti grazus, mielas pledukas
Labai sauni mezgejele isverte aprasyma ir pati pabande ismegzti, viskas gavosi puikiai, aciu JAI. Dalinuosi, gal kam pravers
Anglų - lietuviu:
K G (gera akis)
P B (bloga akis)
O O (apmetimas, užmetam siūlą ant virbalo iš priekio)
RLD (|\ ) sumezgam 2 akis į kairę iš dešinės
P4wrap B4-apsukam siūlu (t.y. išmezgam 4 blogas akis, nukeliam jas ant papildomo trumpo virbaliuko, tada apie visas keturias apsukam siūla prieš laikrodžio rodyklę pilnus 3 kartus, grąžinam tas akis ant dešiniojo virbalo ir mezgam toliau pagal rašto aprašymą )
Raportą sudaro 66 akys: 3 bangelės po 21 akį + 3 akys. Tai kas parašyta laužtiniuose skliaustuose [...] raporte kartojama 3 kartus, paprastuose skliaustuose (...) tiek kartų kiek parašyta už sklaustų
Apmetam 66 akis, na ir aišku dvi kraštinės, kurios į raštą niekada nesiskaičiuoja.
Eil. 1: G geros akys
Eil. 2: B blogos akys (čia bus geroji mezginio pusė)
Eil. 3: G geros akys
Eil. 4: G1, [O, G21], G2
Eil. 5: B2, [(B1, G3)x5, B2], B1
Eil. 6: G1, [G1, O, G1, (B3, G1)x5, O], G2
Eil. 7: B2, [B2, (G3, B1)x5, B2], B1
Eil. 8: G1, [(G1, O)x2, (|\ , B2)x5, (G1, O)x2], G2
Eil. 9: B2, [B4, (G2, B1)x5, B4], B1
Eil. 10: G1, [(G1, O)x4, (|\ , B1)x5, (G1, O)x4], G2
Eil. 11: B2, [B8, (G1, B1)x5, B8], B1
Eil. 12: G1, [G8, (|\ )x5, G8], G2
Eil. 13: B2, [B8, B4-apsukam siulu, B9], B1
Eil. 14: G geros akys