Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 10

QUOTE(Vilienė @ 2011 10 16, 19:13)
Čia tik lauke būna per karšta 2-3 sav., jei namas sandarus ir pritaikytas ryti saulę tai perkaršta gali būti 2-3mėn smile.gif  todėl ir kalba verda apie šešėliavimą kaip saulės pritekėjimų kontrolę.
Papildyta:

Terasa prie vitrinos turi pliusą tame, kad terasos storas mes šešėlį ant vitrinos. Tik va kaip protingai stogą padaryti - jau rimtesnis klausimas.

Yra variantas daryti terasos stoga su nuolydžiu į namo pusę. Jei nuolydis sutaps su saulės kampu žiemos metu, tai stogas absoliučiai neužstos vitrinos.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 10 16, 20:25)
Stogas šešėliavimui nuo sienos išsikišęs turėtų būti 1 - 1,5 m. Terasai mano supratimu minimum 3 m, bet aš norėčiau 4 - 5 m. Bent man to suderinti nepavyko. Kita bėda, kad tokio dydžio stacionarus stogas, net visiškai stiklinis užstoja saulę, kai pasidenge sniegu. Nebent reikėtų jį nuvalyti arba nutirpdyti.

Todėl ir ieškau judančios konstrukcijos. Iš bėdos - markizė su įtvirtintais kampais, išskleidus pritvirtinam prie stulpų.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2011 10 16, 19:15)
stumdomos durys sandarumu labai nusileidzia varstomoms?

Esu 100% įsitikinęs, kad su stumdomom vitrinom tikrai neužtikrinsit tokio sandarumo, kaip su varstomom mažesnių apimčių konstrukcijomis.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 10 16, 20:29)
Yra variantas daryti terasos stoga su nuolydžiu į namo pusę. Jei nuolydis sutaps su saulės kampu žiemos metu, tai stogas absoliučiai neužstos vitrinos.

Sudėtinga - ar vasarą sugebės 100% uždengti 2,5m aukščio vitriną? Taip pat vandens nuvedimas...
O galų gale kokia ten terasa, jei tik vos vitriną šešėlina? doh.gif Dušniakas garantuotas.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 10 16, 20:33)
Esu 100% įsitikinęs, kad su stumdomom vitrinom tikrai neužtikrinsit tokio sandarumo, kaip su varstomom mažesnių apimčių konstrukcijomis.

Kokybiškos stumdomos vitrinos durys galimos iki 1,5m pločio. Paskui tik imitacija - šalčio atžvilgiu pravalas.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 10 16, 19:25)
Stogas šešėliavimui nuo sienos išsikišęs turėtų būti 1 - 1,5 m. Terasai mano supratimu minimum 3 m, bet aš norėčiau 4 - 5 m. Bent man to suderinti nepavyko. Kita bėda, kad tokio dydžio stacionarus stogas, net visiškai stiklinis užstoja saulę, kai pasidenge sniegu. Nebent reikėtų jį nuvalyti arba nutirpdyti.

tai kad man vasara kazkur 3m markize ant ribos, tai ziema tikrai saules nezstotu. Reiks ziema kai geras oras specialiai pabandyt kokio plocio reikia.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2011 10 16, 20:34)
tai kad man vasara kazkur 3m markize ant ribos, tai ziema tikrai saules nezstotu. Reiks ziema kai geras oras specialiai pabandyt kokio plocio reikia.

Tai to ir siekiama, vasarą šešėlio, o žiemą atvirų langų, kad kuo daugiau pritekėjimų!!!
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 16, 19:34)
Kokybiškos stumdomos vitrinos durys galimos iki 1,5m pločio. Paskui tik imitacija - šalčio atžvilgiu pravalas.

na kad ir 1.5, 2x 1.5 jau visi 3, gal ir uztektu tokio plocio angos reikiamam efektui pasiekt. Tiesa, cia apie plastikinius remus snekat?
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 16, 19:36)
Tai to ir siekiama, vasarą šešėlio, o žiemą atvirų langų, kad kuo daugiau pritekėjimų!!!

na tai ir sakau kad 3m vasara ant ribos, reiskia ziema saule svies i langus
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 16, 19:29)
Prie +25C mašinoj jungiat kondiškę ar langą atsidarote, kas efektyviau?

Mašina juda, sudaromas dirbtinis skersvėjis kuris vėsina. Name dirbtinių skersvėjų nebūtų ir niekas prakaito nenupūstų, nevisai vykes pavyzdys wink.gif

Beje, dėl automobilio, kai jis prikaitęs, jokie langai ar atidarytos durys nepadeda taip kaip atidarytas liukas wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2011 10 16, 20:40)
na kad ir 1.5, 2x 1.5 jau visi 3, gal ir uztektu tokio plocio angos reikiamam efektui pasiekt. Tiesa, cia apie plastikinius remus snekat?

Taip. Tik 1.5+1.5 nebus 3 verysad.gif nes per vidurį turėsite stoikę, ant kurios guls ir sandarinsis abejos durys. Negi per 1,5m išeit sunku? Kam tie 3m, erdvės pojūčiui?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 10 16, 20:40)
Beje, dėl automobilio, kai jis prikaitęs, jokie langai ar atidarytos durys nepadeda taip kaip atidarytas liukas wink.gif.

..nes visi žinome, kur link juda karštas oras.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 16, 19:43)
Taip. Tik 1.5+1.5 nebus 3 verysad.gif  nes per vidurį turėsite stoikę, ant kurios guls ir sandarinsis abejos durys. Negi per 1,5m išeit sunku? Kam tie 3m, erdvės pojūčiui?

kokia dar stoike, su stoike netinka, reika kad susidarytu vienos patalpos jausmas.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 16, 19:34)
Sudėtinga - ar vasarą sugebės 100% uždengti 2,5m aukščio vitriną? Taip pat vandens nuvedimas...
O galų gale kokia ten terasa, jei tik vos vitriną šešėlina? doh.gif Dušniakas garantuotas.

pabandžiau greitai su pele papaišyti. Dušniako tikrai neturėtų būti, kadangi niekas netrukdys karštoms oro masėms judėti aukštyn. Parinkus atitinkamus dydžius ir pažaidus su pavėsinės kampais turėtų būti galima išgaut norimą rezultatą su bet kokiom vitrinom ir norimu šešėliuoti plotu.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 10 16, 21:05)
pabandžiau greitai su pele papaišyti. Dušniako tikrai neturėtų būti, kadangi niekas netrukdys karštoms oro masėms judėti aukštyn. Parinkus atitinkamus dydžius ir pažaidus su pavėsinės kampais turėtų būti galima išgaut norimą rezultatą su bet kokiom vitrinom ir norimu šešėliuoti plotu.

Greitas piešinys atrodo realiai, reikėtų tiksliai imti matmenis ir kampus. Mano atveju stogo aukštis prie sienos min 2.6m, tai kraigas bus gana aukštai. Teoriškai įmanoma, bet vaizdas keistokas. Vaizdas pasitaisytų, jei stogą daliname pusiau ir kraštinę dalį darome reguliuojamą: vasarą toks pats nuolydis nuo namo o žiemą pakeliam iki tiesaus stogo. Dvišlaitė terasa tikrai bus jaukesnė ir labiau uždengta ne tik nuo saulės bet ir vėjo ir lietaus.
Atsakyti