QUOTE(KarolisLT @ 2011 12 06, 14:17)
Šiluminė varža nurodo pasipriešinimą šilumos išėjimui.
Šiluminė inercija atidavimo/gavimo greitį
Šiluminė inercija atidavimo/gavimo greitį
Čia šiek tiek pjaunasi su mano suvokimu.
Šiluminė varža nurodo pasipriešinimą šilumos išėjimui į abi medžiagos puses, taigi šiluminė varža turi pristabdyti tiek šilumą akumuliuojančios medžiagos šilumos paėmimą, tiek ir jos atidavimą.
Šiluminė inercija, čia kaip ir naujas terminas kalbant apie termo akumuliaciją, šalia tokių kaip šilumos talpa ir termo varža, ir jis turėtų puikiausiai būti išskaičiuojamas grynai pagal šiuos du parametrus.
( pamastykite apie mašinos įsibėgėjimą ir jos masę )
Tai būtent, pagreitis=šiuo atveju įtakojamas šilumos varžos (tiek greitėjimas, tiek stabdymas/šilumos akumuliavimas-šilumos atidavimas); mašinos masė=akumuliacinė medžiagos talpa, sukauptina termo masė.
O inercija, tai ne greitis, o sukauptos energijos kitimo pristabdymo lygis, kuris mano nuomone kalbant apie šilumos akumuliavimą tiesiogiai priklauso nuo akumuliuojančios medžiagos termo varžos.
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2011 12 06, 14:40)
O dėl naudos,tai turėjau galvoje gal labiau jos nebuvimą. Kuomet žmogus kramto už jus pateiktą info, ir finale ta info liks tam klausiusiąjam nevertinga, tiesiog kažkada apie tai padiskutuota, bet kad realiai panaudoti tai vargu.
Kodėl Jūs taip kategoriškai iš karto. Mano atveju, tikrai niekas kitas, išskyrus mane nepriims sperndimo, kokias medžiagas statyboje, kokius sluoksnius ir iš vis kokį sumuštinį vartoti. Tai turėsiu padaryti jau sekančių metų pavasarį. Kuo daugiau info iki to laiko sukaupsiu, tuo geresnę galimybę turėsiu pasirinkti, nes bus mažiau nežinomųjų (nors jų visuomet bus). Vilienei šis klausimas kaip ir neaktualus, bet manyčiau, kad tokių, kaip aš dar iki galo neišbaigusių sienų sumuštinių yra daugiau.