Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 10

QUOTE(Giedruolė @ 2011 12 06, 12:31)
Man kaip šiek tiek šioje srityje nusimanančiai ir sekančiai šią temą, tikrai viskas atrodo paprasčiau nei kad jūs čia narpliojat biggrin.gif Taip kad viskas čia daugiau neša į kokio naujo dalyvio egzaminavimą, man asmeniškai tas žiauriai nepatinka, ne dėl nežinojimo, bet dėl pačių egzaminuotojų patiriamos iš to naudos biggrin.gif Todėl ir nesikišu smile.gif

Viska galima supaprastinti inžinerinėmis prielaidomis smile.gif
Man šiluminiai reiškiniai yra įdomus, vengiu aklų prielaidų ir nuolat plečiu akiratį šia tema. Kuo daugiau sužinai, tuo puikiau supranti, kad dar daug dalykų nežinai smile.gif

Žiauroka, bet reikia kovoti už savo vietą po saule smile.gif - man ši tema yra naudinga, nes sužinau kas žmonėms rūpi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 12 06, 11:54)
Ir diskusija mano galva į kiek aukštesnį lygį krypsta.

Būtent, nes per daug ilgai buvome užsicikline ties tais pačiais klausimais sad.gif. Dabar naujų žinių gaivus gūsis padvelkė.
Atsakyti
QUOTE(KarolisLT @ 2011 12 06, 13:22)
...Egzistuoja priklausomybė tarp kraštinių temperatūrų ir jų kitimo retrospektyvos...

Prie ko cia kitimo istorija, retrospektyva? zinant sistemos einama bukle ir jos charakteriskas, vienareiksmiskai galima rasti tos sistemos busena reikiamu ateities momentu. Neapibreztumo principas cia gal nelabai taikytinas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 12 06, 12:51)
O man pasirodė kad visiems čia labai patinka sėdėti gerai apšviestiems biggrin.gif. Aš tik galiu pasakyti statyboj jei į visus paprastus klausimus būtų paprasti atsakymai, tai visi statomi namai būtų analogiški. Ir vienas dalykas yra dabar fantazuoti, kas yra optimaliausia ir kitas, kai tiesiogiai susiduri su pasirinkimu laikant pinigus rankoje. Tada tas apšvietimas prigęsta ir sprendimą reikia priimti pačiam ir atsakomybę nešit tik jūs pats.

Optimaliausių sprendimų nebūna wink.gif Arba kas tinka kaimynui nebūtinai tiks Jums smile.gif
Ekonominis aspektas dažnai yra fantaziją ir inovacijas stabdantis veiksnys.

Turbūt pripažinsime, kad apie "bendrus atvejus" be skaičių kabėti yra lengva, bet iš to menka nauda. Nuo projektuotojo (ar jų kolektyvo) priklauso ar sprendimas bus tinkamas ir kaip derės su kitais smile.gif Teoriškai viską galima apskaičiuoti smile.gif tik ar verta statant savo namelį baigti termoinžinerijos, architektūros ir statybos inžinerijos mokslus wink.gif?

Atsakyti
QUOTE(KarolisLT @ 2011 12 06, 13:32)
Žiauroka, bet reikia kovoti už savo vietą po saule smile.gif - man ši tema yra naudinga, nes sužinau kas žmonėms rūpi smile.gif

Tai kad ne čia rasit tai, kas žmonėms rūpi. Čia susirinke vienetai. Didžioji dauguma lietuvaičių mąsto, kaip "kaban`as" teigia visose savo žinutėse.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2011 12 06, 13:43)
Prie ko cia kitimo istorija, retrospektyva? zinant sistemos einama bukle ir jos charakteriskas, vienareiksmiskai galima rasti tos sistemos busena reikiamu ateities momentu. Neapibreztumo principas cia gal nelabai taikytinas smile.gif

Nesimokiau aš ten visokių aukštųjų matematikų, todėl man labiau patinka viską išnagrinėti iki visiems lengvai suprantamų reiškinių.

Tai ši dalyka aš suprantu, kaip kiekvienos medžiagos termovaržos dalyvavimą. Kuo medžiagos termovarža didesnė, tuo lečiau vyksta šilumos akumuliavimo ir vėliau jos atidavimo procesas. Taip atsiranda šio proceso ištęstumas.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2011 12 06, 14:43)

Viskas įmanoma smile.gif
Neapibrėžtumas čia galėtų būti pritaikytas priimant tikėtinas ribas ir interpoliacijos būdu gaunant labiausiai tikėtiną vertė pradinę vertė (Gauso skirstinio viršūnė). Jei rūpi rezultato teisingumas - taip ir daryčiau.

Retrospektyva padėtų tiksliau apibrėžti tas užsiduodamas ribas, o jų pasiskirstymas padėtų nusprėsti kokį pasiskirstymą pasirinkti.

Pradines vertes turėsite priimti, tai savaime įtakoja paklaidos dydį.

Nestaconaraus proceso skaičiavimas kaip stacionaraus taip pat duos paklaidą. Ją sumažinti būtų galima trumpinant skaičiavimo žingsnio trukmę. Nes naikinus ankstesnių rezultatų įtaką einamam skaičiavimui akumuliavimo procesų vertinimas netenka prasmės.

Kokia Jūsų nuomonė apie tai ?

Šitokiu mazochizmu užsiimčiau nebent edukacinių veiksnių verčiamas - yra "pigesnių" laiko atžvilgiu būdų gauti kur kas kompleksiškesnį viso pastato šiluminių parametrų kitimą.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 12 06, 14:06)
Nesimokiau aš ten visokių aukštųjų matematikų, todėl man labiau patinka viską išnagrinėti iki visiems lengvai suprantamų reiškinių.

Tai ši dalyka aš suprantu, kaip kiekvienos medžiagos termovaržos dalyvavimą. Kuo medžiagos termovarža didesnė, tuo lečiau vyksta šilumos akumuliavimo ir vėliau jos atidavimo procesas. Taip atsiranda šio proceso ištęstumas.

na taip, bet tau nebutina zinot kokia sienos temperatura buvo uzvakar ir dar pries savaite, jei tu zinai kokia ji siuo momentu ir to pilnai pakanka kad galetum pronozuot, kokia ji bus ryt.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 12 06, 15:06)

Šiluminė varža nurodo pasipriešinimą šilumos išėjimui.
Šiluminė inercija atidavimo/gavimo greitį ( pamastykite apie mašinos įsibėgėjimą ir jos masę wink.gif )

Galbūt išsėmėme aktyvios šiluminės talpos temą wink.gif?

Atsakyti
QUOTE(KarolisLT @ 2011 12 06, 14:12)
Viskas įmanoma smile.gif
Neapibrėžtumas čia galėtų būti pritaikytas priimant tikėtinas ribas ir interpoliacijos būdu gaunant labiausiai tikėtiną vertė pradinę vertė (Gauso skirstinio viršūnė). Jei rūpi rezultato teisingumas - taip ir daryčiau.

Retrospektyva padėtų tiksliau apibrėžti tas užsiduodamas ribas, o jų pasiskirstymas padėtų nusprėsti kokį pasiskirstymą pasirinkti.

Pradines vertes turėsite priimti, tai savaime įtakoja paklaidos dydį.

Nestaconaraus proceso skaičiavimas kaip stacionaraus taip pat duos paklaidą. Ją sumažinti būtų galima trumpinant skaičiavimo žingsnio trukmę. Nes naikinus ankstesnių rezultatų įtaką einamam skaičiavimui akumuliavimo procesų vertinimas netenka prasmės.

Kokia Jūsų nuomonė apie tai ?

Dar karta pasakysiu - tufta, jei nori daug nezinomuju ir neisprendziamu lygciu arba protu nesuvokiamos matematines ekvlibristikos, tada prasom. Kazkoks rimtas fizikas, feinmanas berods, yra pasakes jei kazkokio kad ir sudetingiausio mokslo tiesu nesugebi isaiskint pradinukui, reiskia pats to dalyko ne velnio ir nerauki. Pavyzdys gali buti to feinmano visas Masaciuseto ar kito panasau lygio univero fizikos kursas - viena kita paprasta fomulyte ir daug labai aiskaus teksto.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 12 06, 12:54)
Karolis ne šiaip eilinis naujas dalyvis, o jei teisingai supratau, sertifikuotas PN vystytojas. Natūralu, kad daug kam norisi gauti patvirtinimą vienu ar kitu klausimu  iš galima sakyti profesionalo. Taip pat malonu, kad jis geranoriškai dalinasi informacija, bei stengiasi savo nuomonę argumentuoti. Ir diskusija mano galva į kiek aukštesnį lygį krypsta.
O dėl tos patiriamos naudos tai nelabai supratau.

Taip, labai džiugu, kad atsiranda neeilinių, kaip išsireiškėte, dalyvių. O dėl naudos,tai turėjau galvoje gal labiau jos nebuvimą. Kuomet žmogus kramto už jus pateiktą info, ir finale ta info liks tam klausiusiąjam nevertinga, tiesiog kažkada apie tai padiskutuota, bet kad realiai panaudoti tai vargu.

QUOTE(madwifi @ 2011 12 06, 13:17)
patinka but apsviestiems, bet neapakintiems smile.gif tokiuose skaiciavimuose reikia abstrahuotis nuo neesminiu detaliu ir neisnesti neisprendziamos sumaisties kaip atsitiko su karolio "aktyvaus turio" atveju.

Lietuvį būtų sunku apakinti biggrin.gif O ir iškalbos aš tokios neturiu kaip kad čia susirinkusieji smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KarolisLT @ 2011 12 06, 10:51)
Negaliu pasiremti skaičiais tačiau jei tiesiog renkatės medžiagą statyboms - keramika yra tinkamesnė akumuliavimui dėl šilumos imlumo ir aktyvumo koeficientų.

Su kuria medžiaga lyginant ir dėl kurių parametrų?
Atsakyti