Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 10

QUOTE(Vilienė @ 2011 12 04, 16:56)
Na kuom jau kuom, bet abrevietiūrom Jus konkrečiai užkrovėsmile.gif Gerai, kad nepamirštate paaiškinti, nes nesusikalbėtume, kaip su Eločka(cho cho) iš 12 kėdžių  smile.gif

kaip pirstu i aki smile.gif
Atsakyti
dar del architektu - tas sertifikuotu sarasiukas:
http://www.passivhau...h...v=&srcrt=8)
kesitas kazkoks, tik trys architektai per visa lietuva, visi kiti inzinieriai, menedzeriai ir radiofizikas (tarp kitko ir as tokios specialybes kazkada mokiausi smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 04 gruodžio 2011 - 17:29
QUOTE(madwifi @ 2011 12 04, 16:09)
duok dieve. Tame sarase yra vienintelis architektas is kauno Aurimas Zaniauskas is haus.lt. Gal ka zinote apie ji, gal teke turet reikalu?
Papildyta:

Is sio architekto pirkome tipini projekta. Sudaro malonaus zmogaus ispudi, o ir techniskai projektas- nepriekaistingas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(KarolisLT @ 2011 12 04, 12:25)
Aš skaičiuodamas naudojuosi formule:
C=Cp*q*V
Cp- savitoji šiluma
q- tankis
V- aktyvios šiluminės masės tūris

Dabar turbūt bus kiek aiškiau wink.gif

Paaiškinkite dėl formulės dėmes V. Man visiškai neaišku kas yra "aktyvios šiluminės masės tūris". Kur galima šį dalyką rasti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 04 gruodžio 2011 - 17:37
QUOTE(Mistika... @ 2011 12 04, 17:31)
Is sio architekto pirkome tipini projekta. Sudaro malonaus zmogaus ispudi, o ir techniskai projektas- nepriekaistingas  thumbup.gif

aisku, aciu. Bandysiu kreiptis. O kiek jam metu?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2011 12 04, 17:36)
Paaiškinkite dėl formulės dėmes V. Man visiškai neaišku kas yra "aktyvios šiluminės masės tūris". Kur galima šį dalyką rasti?

na reik manyt, kad tai tas turis kuris realiai dalyvauja silumos mainuose. Kaip isivaizduoju gilus medziagos sluoksniai grubiai snekant nespeja perduot savo energijos i isore ir islaiko pastovia temperatura.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2011 12 04, 16:09)

duok dieve. Tame sarase yra vienintelis architektas is kauno Aurimas Zaniauskas is haus.lt. Gal ka zinote apie ji, gal teke turet reikalu?

Esu su Aurimu bendravęs. Puikus žmogus. Tiesa, PN namo projektas - brangus dalykas. Kas tai, jei neklystu, apie 18 000 - 22 000 Lt.

Be to jisai gerai išmano saulės architektūra, kurią domėjosi dar prieš gaudamas PN architekto pažymą. Va vienas iš jo tikrai protingų, su idėja padarytų namų, kurį jis sukūrė dar prieš PN architekto sertifikato gavimą:

http://www.haus.lt/k...-projektai/uola

Mane tokia namai su idėja veža. O ypač kai architektas sugeba apie namą pasakyti daugiau, o ne tik išvardinti ką suplanavo pirmame ir antrame aukšte.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 12 04, 18:15)
Esu su Aurimu bendravęs. Puikus žmogus. Tiesa, PN namo projektas - brangus dalykas. Kas tai, jei neklystu, apie 18 000 - 22 000 Lt.

Be to jisai gerai išmano saulės architektūra, kurią domėjosi dar prieš gaudamas PN architekto pažymą. Va vienas iš jo tikrai protingų, su idėja padarytų namų, kurį jis sukūrė dar prieš PN architekto sertifikato gavimą:

http://www.haus.lt/k...-projektai/uola

Mane tokia namai su idėja veža. O ypač kai architektas sugeba apie namą pasakyti daugiau, o ne tik išvardinti ką suplanavo pirmame ir antrame aukšte.

na va, dar pliusu Aurimui, bet 20kLt siektiek gasdina. Nors man siuo metu pacio gyvenamo namo pilno projekto nereikia, uztektu tik koncepcijos-vizijos, o pradet noriu nuo tipo sveciu-vasarinio namelio, pirteles. Bet visvien turi but vieningas architekturinis sprendimas.
Nuo ko linkejimus perduot, kai eisiu sustikt? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 04 gruodžio 2011 - 18:58
Nereikėtų iš architekto per daug tikėtis. Mano nuomone jo užduotis pirmiausia sukurti grąžų ir patogų namą.
Prieš keletą mėnesių ieškojau architekto Kaune. Beveik visi su kuriais kalbėjausi turėjo laaabai miglotą supratimą apie pasyvų namą. Maždaug, kad daug šiltalo ir saulės kolektorius ant stogo. Įvertinęs visus pliusus ir minusus pasirinkau būtent Aurimą Zaniauską.
Man buvo svarbiausia, kad nebūtų užsispyręs ir atsižvelgtų į mano nuomonę. Šiuo klausimu mums puikiai nekasi sutarti.
Kainą Cibulis kokius du kartus perlenkė, taip kad nereikėtų gąsdintis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 12 05, 08:13)

Įvertinęs visus pliusus ir minusus pasirinkau būtent Aurimą Zaniauską.
Man buvo svarbiausia, kad nebūtų užsispyręs ir atsižvelgtų į mano nuomonę. Šiuo klausimu mums puikiai nekasi sutarti.
Kainą Cibulis kokius du kartus perlenkė, taip kad nereikėtų gąsdintis.  4u.gif

Kainos aš neperlenkiu. Kokią man pasakė, tokią ir parašiau. Aš Aurimo klausiau ne kiek kainuoja suprojektuoti namą, o kiek kainuoja suprojektuoti pasyvų namą. Būtent tokio namo kainą aš ir pateikiau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 12 05, 10:02)
Kainos aš neperlenkiu. Kokią man pasakė, tokią ir parašiau. Aš Aurimo klausiau ne kiek kainuoja suprojektuoti namą, o kiek kainuoja suprojektuoti pasyvų namą. Būtent tokio namo kainą aš ir pateikiau.

gal jau ivalde PN technika, todel atpigo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 12 04, 13:31)
Vis išsisukat nuo tiesaus atsakymo. Ar galėtumėt pagal savo formulę suskaičiuoti keraminių ir silikatinių blokelių šilumos akumuliavimą?

Vengiu nekonkrečių atsakymų, bet kad jau "spaudžiate" - konkretaus skaičiaus pateikti negaliu, nes šis procesas yra nestacionarus šilumiu atžvilgiu, todėl tokie skaičiavimai turi būti atliekami laiko fragmentais - akumuliuotas kiekis yra neatsiejamai priklausomas nuo ankstesnių temperatūrų kitimo. Tam atlikti neturiu keletos laisvų valandų wink.gif

O toks ūkiškas skaičius galėtų būti...
Pilnavidurių keraminių plytų su cemento skiediniu 1m2 plotelis turėtų akumuliuoti 54kJ/K

Izoliacinio gipso tinko ( ne mažiau 3 cm storio) - 18kJ/K

Patikrinti mano skaičiavimus galite pagal formulę kurią pateikiau wink.gif

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 12 04, 13:35)

Jūs čia turbūt į ventiliaciją norėjot parašyti?

Ne, būtent pagal šitą formulę ir reikėtų skaičiuoti šiluminę talpą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2011 12 04, 15:02)
Nu ka, Karoli protinguoli, ka as sakiau? kad visos tos muro statybines medziagos - betonas, ivairios plyos, akmuo ir tt turi faktiskai tapacia silumine talpa svorio vienetui. Taip kad nereikia apie "burima is tirsciu".

Nepriimkite šito asmeniškai smile.gif
Po Jūsų posto turbūt kilo klausimų kokia būtent ta talpa, nes jokio konkretaus skaičiaus nenurodėte. Tad pateikiau nuorodą į juridinė galią turinti dokumentą, kuriuo vertėtų pasikliauti.

Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2011 12 04, 16:16)

Ar tikrai atsako? is gyvenimiskos patirties galiu pasakyt, kad daznai visokiu sertifiakatu turetojai yra gan specifine zmoniu kategorija, kurie labiau turi SERIFIKATA,  o ne tuos IGUDZIUS ar SUGEBEJIMUS kuriu turejima tas sertifikatas turetu garantuot.

Be žinių to sertifikato negausite, o jei per 5 metus nepteiksite sertifikavimui jokio pasyvaus namo - galimybės prasitęsti šį sertifikatą nebebus.

Tad Jūs šiuo atveju kiek perlenkiate wink.gif

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 12 04, 16:32)
Turiu įtarimą, kad kiekvienas iš ten išvardintų žmonių turi ne tik žinių PN srityje, bet ir įgūdžių ženkliai daugiau nei bet kuris iš mūsų. Paprastai save gerbiančiose įmonėse sertifikatai lengva ranka nedalinami.

Sertifikatai išduodami išlaikius vokiečių PHI egzaminą.
Kiek teko susidurti - PH sėkmė yra priklausoma nuo sprendimų visumos, o ne atskirų komponentų, tad vienos profesijos atstovas, kas jis bebūtų visko išmanyti negali.
Nes PH sprendimai apima srytis už kurias atsakingi architektai, konstruktoriai, termoinžinieriai, urbanistai... Galiausiai galbūt teko girdėti apie CEPHEUS projektą (Coste effective passive house...) - tad ir energetikos ekonomikos specailisto "skill'u" reikia turėti norint gauti sertifikatą.
Atsakyti
QUOTE(KarolisLT @ 2011 12 05, 14:05)
Be žinių to sertifikato negausite, o jei per 5 metus nepteiksite sertifikavimui jokio pasyvaus namo - galimybės prasitęsti šį sertifikatą nebebus.

Tad Jūs šiuo atveju kiek perlenkiate wink.gif

Siaip tai as labiau abstrakciai snekejau, neturedamas galvoj konkretaus serfifikato. Pripazinkit, kad daznai visokie kursai, kuriu pabaigoje isduodami sertifikatai, yra visiskas akiu dumimas ir pasipingavimas, ypac is EU fondu skirtu kvalifikacijai kelt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 05 gruodžio 2011 - 14:19